Dodaj do ulubionych

Po Kablu: AION

• Gość: Góra Re: Po Kablu: AION IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.06.09, 10:44
      W AION'a grałem od Chińskiej bety (nadal gram na ich serwerach)
      Gra bardzo dynamiczna. 0-10 to około 4h gry.
      Sorry ale jak nie masz tyle czasu to nie recenzuj gry.
      Piszesz ze grałeś w większość darmowych MMO czyli gó... wiesz o MMO. Wszystkie one są robione na 1 kopyto. W koreańskim stylu.
      Mówisz że ci sie znudziło. Czego ty chcesz od gry? jak sama nazwa wskazuje to jest MMO a nie super wciągająca gra Singiel Player.
      Walczyć z ludźmi można od 1 poziomu. Widać że nie ogarniasz za bardzo skoro nawet tego nie zrobiłeś.
      Mówisz że ta gra to 1 wielki grind. Doprawdy? Maksymalny poziom w grze to 50. 1-10 robisz 4h. więc w ile chcesz mieć ten 50? po 2 dniach gry? Nie wiem czy wiesz jak wygląda abonament w Aionie? Płacisz tylko za czas LOG IN w grze, ale po co o takich rzeczach pisać prawda? Idz grać w swoje koreanskie darmowe MMO gdzie musisz napie*dalać w moby bez sensu, potem dostajesz gre gdzie lvowanie masz nasz q i głupiejesz.

BEZNADZIEJNA RECENZJA.
    • Gość: des Re: Po Kablu: AION IP: 163.244.62.* 09.06.09, 10:45
      @wypisany: GW jest gra w ktorej imo grind po prostu nie istnieje. Jezeli wg Ciebie trzeba grindowac, to chyba przewrazliwiony jestes, ergo, aiona bedzie trzeba wyprobowac... sorry, ta recenzja nic nie wnosi.
    • Gość: smu Re: Po Kablu: AION IP: 212.160.172.* 09.06.09, 10:45
      "...ilość dostępnych klas jest skandalicznie niska: do dyspozycji mamy jedynie 4 (słownie: cztery) zawody - wojownik, łowca, mag i kapłan. Każda z tych profesji z czasem może wybrać różne ścieżki rozwoju, nie zmienia to jednak faktu, że 4 to stanowczo za mało."

Jak to jest z tymi klasami?
      Na oficjalnej stronie jest podanych osiem:
      eu.aiononline.com/en/classes

Wymienione w tekście to chyba tylko archetypy? Przecież między assasinem a rangerem jest ogromna różnica, tak samo jak pomiędzy spiritmasterem a sorcererem.

A samym Aionem jestem bardzo zainteresowany. Mam nadzieję, że na tej recenzji nie skończycie i będzie więcej relacji.
    • Gość: Gość Po Kablu: AION IP: *.elpos.net 09.06.09, 10:51
      ... moim zdaniem jesli ktos nie wbil przynajmniej 10 poziomu a potem 25 nie ma prawa oceniac tej gry. koniec kropka. to co tu napisane jest w niczym nie odzwierciedla ani klimatu ani jakosci pvp/pve a potem pvpve.
    • Gość: Plutonka Po Kablu: AION IP: *.creativeteam.com.pl 09.06.09, 10:58
      Żenująca recenzja, widać, że autor pograł pare leveli i rzucił grę w kąt. Jestem ciekawa, które MMO oferuje więcej na początkowych levelach niż Aion. Animacja jest swietna, gra się płynnie. I mogę to powiedziec po ponad miesiącu gry w chinski retail.

Autorowi recenzji powiem tak: nie podobalo sie? Nie grales? Nie pisz. Zostaw tę robotę komuś, kto wie o czym pisze. Nie mowie, ze Aion jest swietny, bo ma swoje słabizny, ale chcialabym przeczytac jakas pozadną recenzję, a nie płacz znudzonego gościa, który nam wszystkim zrobił łaskę, że w ogóle odpalił grę.
    • Gość: Gość Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 11:30
      Dzizes.. kto recenzjonuje grę po 10h gry... i to jeszcze MMORPG.. chyba ktoś się pomylił.. powiem krótko.. autor tekstu kompletnie nie jest zorientowany w grze. Jeśli ktoś pisze, że nie grał zbyt długo i nie zdobył nie wiadomo jakiego lvlu, to ja się pytam gdzie grind.. szczerze mówiąc grind jest tak znikomy że praktycznie odnosi się jedynie do zdobycia ważnych składników do craftu, chcesz crafcić zdobywaj materiały z ziemi z powietrza i z mobów.. logiczne jest że jeśli ważne składniki lecą z mobów/bossów to trzeba je pozabijać, gdyby wszystko można było kupić u NPC jaki sens byłby zabawy z craftem, jaki sens miałaby mieć wtedy gra gdy craft nie jest żadną trudnością czy prestiżową sprawą.

Filmiki:
      1- gra na takim lvlu nie jest dynamiczna, pierwsze 10 lvli to ala samouczek, gdzie uczysz się, zostajesz wprowadzony w świat gry, dynamika.. to jest na 3-4h zbawy nie ma tu większej dynamiki... choć blisko 10lvla nie jest wcale źle ... wszystko zaczyna się Po..
      2. Nie jest żadnym nawiązaniem do gry, prezetowane tu miejsce, nie istnieje, animacja skilli i walkie praktycznie też bo wszystko jest Inne..

Gwożdziem do trumny autora jest porównanie Aiona do PW - "Jeśli chcesz gry ładnej, to spróbuj zagrać w Perfect World" No wybacz, PW ma o wiele gorsza grafike, jest grą jeszcze bardziej grindującą niż aion, po przekroczeniu pewnych lvlów musisz grindować ale jedynie po to by zdobyć lvl, żaden bardziej rozbudowany craft nic więcej.

Nie sądziłęm, że ten serwis będzie wypuszczał na światło dzienne tak niedopracowane recenzje, że recenzje będą pisane po praktycznie zerowych testach i z zerową wiedzą autora o grze. W recenzji nie ma NIC konkretnego, przedstawienie jedynie tego co się autorowi nie spodobało przez 10h gry. Nieobiektywna z wybrakowana recenzja, nawet nie recenzja tylko dłuższa wypowiedź, równie dobrze można by było to wkleić na jakieś forum a nie podpinać to pod szyld z napisem "RECENZJA"
    • Gość: Lorell Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 11:30
      Widać, że autor chyba za mało pograł w grę albo nie dobił tego marnego 10 lvl, jeśli twierdzi że w grze są tylko 4 klasy. Klas jest 8, różnicują się one na właśnie 10 lvl i nie wybiera się li tylko "ścieżki rozwoju" takiego Scouta tylko klasę w którą ewoluuje - i są to dwie oddzielne klasy z inną mechaniką gry i umiejętnościami a nie tylko "ścieżki rozwoju / specc / czy drzewko talentów". Radzę pograć jeszcze raz i sprawdzić.
    • Gość: Imho Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 11:31
      Warto sprobować zagrać w:

Archlord, porządna firma, porządna gra. Śliczna, mobki są inne niż w pozostałych grach, normalnie miło się grinduje. Świetny system licytacji i możliwośći tworzenia broni.

Rohan Online - Ogromna gra. Ładna graficznie, premiuje party. Jak masz z kim grać, to zagraj w Rohan.

Metin 2 - Gra bardzo wciąga, ale niestety... za jakiś czas będzie z nią to samo co z czymś takim jak Tibia.

Dark Age of Camelot - Nie grałem, ale to jedyna gra, która dostała od GOL-a 10. Chętnie bym się czegoś o niej dowiedział.
    • strachster Po Kablu: AION 09.06.09, 11:33
      Witaj Plutonko, Strach z tej strony big_grin przerwa w WAR na testy AIONa? Ja na przyklad jestem sceptycznie nastawiony do NoCare soft gier poniewaz cierpia na ogromnie wielki przypadek zabotowienia juz w pierwszym tygodniu od staru Closed Bety AIONa chasaly radosnie boty po wiekszosci lokacji z pasywnymi mobami, a NoCare nic se z tego nie robil, ba dalej nie robi nic w sprawie jak to widac w Lineage2, bo rprzeciez boty to kasa, normalny urzytkownik ma 1 gora2 konta, aten co botuje to ma ich czasem cale party poniewaz on tez natym se zarobi sprzedajac glupim ludziom Adenke(waluta w L2), badz postacie.
    • strachster Po Kablu: AION 09.06.09, 11:38
      Wedłog opini ludzi ktorzy oplacaja gre na chinskim retailu, gra jest ciekawa, ale jest pewne ale grind istnieje bo same questy po pewnym lvl juz nie pozwalaja na dobicie lvl.
    • cwicz Po Kablu: AION 09.06.09, 11:44
      galekanalek, czy ty w ogóle grałeś w Lineage2? Napisałem, że nie ma ono z rpg wiele wspólnego, w niej chodzi o pvp. 6 ras, 3 rodzaje łuczników, 2 rodzaje daggerów (rogal), 3 rodzaje magów, hybryda maga z summonerem, 2 summonerów, 4 bufferów/healerów, 4 rodzaje supportu, 4 wojowników, 4 tanków, nie wiem czy wszystko wymieniłem, ale profesji jest 36. W miesiąc można wbić 61 lvl, a nawet 75+ jeżeli ma się klan. Dla ciekawskich którzy nie chcą płacić, zapraszam na rosyjski, darmowy official. Tutaj strona:
      www.la2.ru/
    • Gość: Plutonka Po Kablu: AION IP: *.creativeteam.com.pl 09.06.09, 11:45
      Strach: W WAR przestalam grac odkad byla w Chinach beta Aiona. Od tamtego czasu gram w te gre wlasnie, i jak czytam takie recenzje jak ta, to nie wiem, czy sie smiac, czy plakac wink

Sama opisywalam Aiona dla znajomych, nie wiem, jak tu jest z rzucaniem linkow do innych for, ale prosze:
      mmorpg.pl/viewtopic.php?t=33477

To tylko amatorski opis, ale jest tam chociaz troche konkretow, a nie tylko sam whine.
    • Gość: skala Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 11:53
      MASAKRAAA Jak można pisać recenzje gry MMO po samym jej początku!! Gram w Aion już dośc długo i nie mogę się zgodzić z tą "recenzją"
      Odnosicie się do GW, otóż to co przedstawiała ta recenzja to jest nic innego jak odpowiednik Pierwszego, małego Ascalonu, ma ona forme samouczka i nauczenia się podstaw gry!!
      I sory te 4 klasy!! Jest 8 klas!! Początkowo są 4 ale już na 9lvlu mamy możliwość specjalizacji która diametralnie zmienia styl gry !! To nie jest WOW że glad i templar niemal to samo !!
      Usuńcie tą recenzje bo ręce opadają!!
    • Gość: pepto Po Kablu: AION IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.09, 12:06
      nigdy nie widziałem recenzji o tak nickim IQ autora
    • Gość: Kall Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:21
      Drogi panie recnzencie jeśli chce pan napisać receznje gry to po pierwsze należy w nią troche pograć. Po 2 w recenzji powinny się znajdować jakieś fakty a nie same opinie. Jeśli już pan zabrał się za pisanie recenzji niech pan przedstawia gre w całości a nie tylko wybiórcze elementy.
      Pozatym Pańska recenzja zawiera wiele błędów merytorycznych.
      Następnym razem radze albo lepiej przygotwać artykuł albo sobie odpuścić ośmieszanie siebie i portalu.
    • ciastoludek Po Kablu: AION 09.06.09, 12:21
      Grindowanie lansuje mózg.
    • Gość: zzz Po Kablu: AION IP: *.krosno.vectranet.pl 09.06.09, 12:33
      Jak mozna cos ocenic jak sie ledwo to widzialo xD Autor to kompletny amator a aion to super gra ^^
    • Gość: des Po Kablu: AION IP: 163.244.62.* 09.06.09, 12:41
      @ciastoludek: cos Ci sie chyba zlasowalo ;p
      a moze to metoda na lans ?;p
    • Gość: Darku Po Kablu: AION IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:45
      NcSoft jest tylko developerem GW a nie jego producentem
    • Gość: Gość Po Kablu: AION IP: *.static.espol.com.pl 09.06.09, 12:46
      Panie Wasyl : gratuluje recenzji, która jest oparta na wbiciu pewnie nawet nie 10lv (bo wtedy zmienia się klasę, a uważasz że są tylko 4) i pograniu może parę godzin... ehhh... no nic, nie będę się produkować, po prostu zapraszam ciekawych gry na www.aionoline.com.pl smile
    • Gość: slawomir.serafin Po Kablu: AION IP: *.stacje.agora.pl 09.06.09, 12:47
      Sama opisywalam Aiona dla znajomych, nie wiem, jak tu jest z rzucaniem linkow do innych for

-----

a niby jak ma być? smile może gdzieś cenzurują takie rzeczy nie wiadomo dlaczego, ale nie tutaj smile
    • Gość: Gość Po Kablu: AION IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:59
      Grałem w Aiona i w tym artykule dużo nieprawdy. Twórca poświecił może 15 minut nad grą i dał taką opinię że szkoda gadać. Szkoda tylko że zniechęcił wiele osób do tej gry. Ja osobiście polecam ja wszystkim fanom gier typu RPG. Pozdrawiam
    • Gość: Plutonka Po Kablu: AION IP: *.creativeteam.com.pl 09.06.09, 13:02
      Slawomirze: coz, nigdy nie wiadomo wink Nie ma tu profesjonalizmu, wiedzy, kompetencji, to moze chociaz jest cenzura wink
    • Gość: Plutonka Po Kablu: AION IP: *.creativeteam.com.pl 09.06.09, 13:05
      haha, wlasnie kliknelam w link w artykule i dowiedzialam sie, ze autor nie mogl napisac nic wiecej, bo 'przesiaduja u niego rodzice'

Gratuluje. Nie codzien mozna sie znowu poczuc jak w podstawowce. A teraz juz koncze, bo mi rodzice niedlugo odetna internet...
    • galekanalek Po Kablu: AION 09.06.09, 13:17
      To chyba dobrze, że odwiedzają go rodzice? Chociaż ty pewnie wstydzisz się swoich, albo olewasz gości - nie mój interes.
      W każdym razie - jeżeli kogoś fascynuje bezmózgie levelowanie, swój czas wycenia bardzo marnie to można polecić "to coś", co na pewno RPG nie jest (jak zresztą większość gier MMORPG). Nudne i płytkie. Sam bym chyba siedział przy tym tylko, gdybym był w jakimś więzieniu, ale pewnie i tam, nawet gdyby kazano mi grać w MMORPG to pozwoliliby chyba zainstalować Anarchy Online czy coś innego, co oferuje rozrywkę na poziomie przynajmniej lepszym niż te popłuczyny jak L2, Aion, RF, Mu, KAL, KO, Silkrody, Archlordy, Raikony, Last Chaosy, Cabale, ROSE-y, Tibie, Counquery, czy inne gówna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka