xinth 25.07.09, 01:59 ...wg opisu mają "szeroki wachlarz mutacji i interesujących zachowań" i krzyżują się wyłącznie z innymi gatunkami smoków. Myślicie, że te mutacje to mogą być różne alty / wersje kolorystyczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: Ochrowe smoki 25.07.09, 15:27 Które to ochrowe? Te z jajka strange markings? Bo jeśli te, to ja tam doczytałam, że one się bzykają tylko w obrębie własnego gatunku, i to się zgadza - mam pannę i nie ma kandydatów do breedingu. Odpowiedz Link Zgłoś
senseeko Re: Ochrowe smoki 25.07.09, 19:34 Pygma dragons czyli te miniaturowe też tylko w obrębie własnego gatunku niestety Strangi mi jeszcze nie dorosły, więc nie wiem. Wolałabym aby były "mutacyjne" jak paskowce. Wreszcie zaczęłoby się coś na dragonie dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
xinth Re: Ochrowe smoki 25.07.09, 19:58 Hmmm... to dziwne, napisane jest "they only breed with other drake species". Czyli tylko z innymi gatunkami. Ale faktycznie u mnie też nie ma kandydatów do krzyżowania. Buu. Do dupy, w dodatku błąd w opisie. Odpowiedz Link Zgłoś
senseeko Re: Ochrowe smoki 25.07.09, 20:10 xinth napisała: > Hmmm... to dziwne, napisane jest "they only breed with other drake species". Cz > yli tylko z innymi gatunkami. > > Ale faktycznie u mnie też nie ma kandydatów do krzyżowania. Buu. Do dupy, w dodatku błąd w opisie. Może tylko błąd w sztuce i poprawią, że będzie zgodny z opisem? Bo ja podejrzałam właśnie u Kotuli i po przeczytaniu, ze mają wiele mutacji etc i krzyżują się tylko z obcymi gatunkami, czym prędzej złapałam sobie jeszcze jednego zeby mieć co krzyżować. Wścieknę się jesli się okaże, ze sa podobnie ksenofobiczne jak dwugłowce i tiny. A ktoś już próbował bredować translucenty? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula With other DRAKE species 25.07.09, 20:18 - żaden inny smok nie jest z gatunku "drake", chyba, że coś przeoczyłam. www.blackdrago.com/types.htm#drake Nota bene ten też nie jest, bo skrzydła posiada. Ale na dragcave został sklasyfikowany jako "drake". Więc pewnie na razie tylko ze sobą, a potem może jakieś inne drakes wprowadzą? Odpowiedz Link Zgłoś
senseeko Re: With other DRAKE species 25.07.09, 21:08 mama_kotula napisała: > - żaden inny smok nie jest z gatunku "drake", chyba, że coś przeoczyłam. > > www.blackdrago.com/types.htm#drake > Nota bene ten też nie jest, bo skrzydła posiada. Ale na dragcave został > sklasyfikowany jako "drake". Więc pewnie na razie tylko ze sobą, a potem może > jakieś inne drakes wprowadzą? > A co z tym drugim, który ma identycznie opisane jajko, tylko zielone z pomaranczowym? Próbował ktoś krzyżować tego nowego z na przykład takim: ? Ja jeszcze nie mam dorosłych więc pozostaję w sferze domysłow. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: With other DRAKE species 25.07.09, 21:33 Ten zielono-pomarańczowy nie jest drake, więc drake się z nim nie rozmnoży, no!!!!!!!! Jak będzie smok miał w opisie, że jest drake, to ochre się będzie z nim bzykać aż miło. A poza tym teraz mam breeding temporalily disabled, też tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
xinth DRAKE species - już zauważyłam 25.07.09, 21:36 ...że to różnica między DRAGON a DRAKE. Ale w takim razie prawdopodobnie pojawią się w przyszłości inne gatunki "drakes". Bo z moich smoków obecnych żaden się nie nadaje do krzyżowania. Nie nadają się frilled dragons (zielone z pomarańczowym) ani miętowe (te małe) choć one akurat skrzydeł nie mają. Ale nie jest też powiedziane, że na DC definicja słowa "drake" będzie taka sama jak zacytowana przez Mamę Kotula - może raczej chodzi tu po prostu o to, że "drake" to coś co przypomina smoka i jest z nim jakoś spokrewnione, ale nie jest ani tak piękne, ani tak inteligentne, ani tak szlachetne jak smok. Taki no, pośledniejszy rodzaj smoka. Niedosmok albo prawiesmok Odpowiedz Link Zgłoś