Dodaj do ulubionych

Ochrowe smoki

25.07.09, 01:59
...wg opisu mają "szeroki wachlarz mutacji i interesujących zachowań" i krzyżują się wyłącznie z innymi gatunkami smoków. Myślicie, że te mutacje to mogą być różne alty / wersje kolorystyczne?
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: Ochrowe smoki 25.07.09, 15:27
      Które to ochrowe? Te z jajka strange markings?

Bo jeśli te, to ja tam doczytałam, że one się bzykają tylko w obrębie własnego
      gatunku, i to się zgadza - mam pannę i nie ma kandydatów do breedingu.
      • senseeko Re: Ochrowe smoki 25.07.09, 19:34
        Pygma dragons czyli te miniaturowe też tylko w obrębie własnego gatunku niestety sad
        Strangi mi jeszcze nie dorosły, więc nie wiem. Wolałabym aby były "mutacyjne" jak paskowce. Wreszcie zaczęłoby się coś na dragonie dziać.
      • xinth Re: Ochrowe smoki 25.07.09, 19:58
        Hmmm... to dziwne, napisane jest "they only breed with other drake species". Czyli tylko z innymi gatunkami.

Ale faktycznie u mnie też nie ma kandydatów do krzyżowania. Buu. Do dupy, w dodatku błąd w opisie.
        • senseeko Re: Ochrowe smoki 25.07.09, 20:10
          xinth napisała:

> Hmmm... to dziwne, napisane jest "they only breed with other drake species". Cz
          > yli tylko z innymi gatunkami.
          >
          > Ale faktycznie u mnie też nie ma kandydatów do krzyżowania. Buu. Do dupy, w dodatku błąd w opisie.

Może tylko błąd w sztuce i poprawią, że będzie zgodny z opisem?
          Bo ja podejrzałam właśnie u Kotuli i po przeczytaniu, ze mają wiele mutacji etc i krzyżują się tylko z obcymi gatunkami, czym prędzej złapałam sobie jeszcze jednego zeby mieć co krzyżować. Wścieknę się jesli się okaże, ze sa podobnie ksenofobiczne jak dwugłowce i tiny.
          A ktoś już próbował bredować translucenty?
          • mama_kotula With other DRAKE species 25.07.09, 20:18
            - żaden inny smok nie jest z gatunku "drake", chyba, że coś przeoczyłam.

www.blackdrago.com/types.htm#drake
            Nota bene ten też nie jest, bo skrzydła posiada. Ale na dragcave został
            sklasyfikowany jako "drake". Więc pewnie na razie tylko ze sobą, a potem może
            jakieś inne drakes wprowadzą?
            • senseeko Re: With other DRAKE species 25.07.09, 21:08
              mama_kotula napisała:

> - żaden inny smok nie jest z gatunku "drake", chyba, że coś przeoczyłam.
              >
              > www.blackdrago.com/types.htm#drake
              > Nota bene ten też nie jest, bo skrzydła posiada. Ale na dragcave został
              > sklasyfikowany jako "drake". Więc pewnie na razie tylko ze sobą, a potem może
              > jakieś inne drakes wprowadzą?
              >
              A co z tym drugim, który ma identycznie opisane jajko, tylko zielone z
              pomaranczowym?
              Próbował ktoś krzyżować tego nowego z na przykład takim:
              https://dragcave.net/image/evtk.gif?
              Ja jeszcze nie mam dorosłych więc pozostaję w sferze domysłow.
              • mama_kotula Re: With other DRAKE species 25.07.09, 21:33
                Ten zielono-pomarańczowy nie jest drake, więc drake się z nim nie rozmnoży,
                no!!!!!!!!
                Jak będzie smok miał w opisie, że jest drake, to ochre się będzie z nim bzykać
                aż miło.

A poza tym teraz mam breeding temporalily disabled, też tak macie?
              • xinth DRAKE species - już zauważyłam 25.07.09, 21:36
                ...że to różnica między DRAGON a DRAKE.

Ale w takim razie prawdopodobnie pojawią się w przyszłości inne gatunki "drakes". Bo z moich smoków obecnych żaden się nie nadaje do krzyżowania. Nie nadają się frilled dragons (zielone z pomarańczowym) ani miętowe (te małe) choć one akurat skrzydeł nie mają.

Ale nie jest też powiedziane, że na DC definicja słowa "drake" będzie taka sama jak zacytowana przez Mamę Kotula - może raczej chodzi tu po prostu o to, że "drake" to coś co przypomina smoka i jest z nim jakoś spokrewnione, ale nie jest ani tak piękne, ani tak inteligentne, ani tak szlachetne jak smok. Taki no, pośledniejszy rodzaj smoka. Niedosmok albo prawiesmok wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka