Dodaj do ulubionych

Jaki masz komputer? Megasondaż!

• Gość: ja Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.aster.pl 29.07.09, 21:07
      a ja mam i7 + gtx295 smile i mnóstwo ramu. Call of Duty 5 w 1920x1080 z detalami na maksa nigdy nie schodziło poniżej 60fps, więc raczej CoD6 też będzie śmigać.

Konsola jest idealna do gier, które wymagają pada .. generalnie są bardzo dynamiczne i tak naprawdę nie ma w nich czasu oglądać grafiki ;P ważne żeby wyglądało dobrze i nie przycinało.

Co do procesorów więcej niż 2 rdzenie, to może w grach nie pokazują super mocy ale ilu z Was może grać a jednocześnie w tle mieć realizowane różne procesy typu konwersja wideo?
    • Gość: zgth Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 21:08
      sry za podwójny post, coś się pochrzaniło...
    • Gość: ja Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.robnet.pl 29.07.09, 21:13
      e8400, 2gb, gtx 275, hdd 750
    • Gość: ! Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 21:43
      Nie rozumiem ankieta była powyżej po co wypisujecie sprzęt w komentarzach smile
    • ascarib Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 22:00
      Co tak mało osób ma więcej niż 4GB ramu xD
      GTX280, 7GB RAM, 300GB dysk, 750W zasilacz xD, procek 2,66 Core 2 Duo
      tylko procek "słaby", szczęście, że z tą karTą PhysX odwala całą robotę...
    • mis_iu Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 22:03
      "Coś czuje że jakieś 5 % czytelników gamecornera (no w porywach 10 smile)"

No i wyniki ankiety mówią nam, że ok. 50% graczy ma naprawdę solidny sprzęt do grania. Nie killery, nie potwory, ale naprawdę przyzwoite standardy za 1800-2500 (które starczą spokojnie na dwa lata, po upgrade za max. 300-600zł na następne dwa/półtora), szczerze to więcej nawet nie potrzeba. Nie jest źle.
    • mis_iu Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 22:06
      Osobiście zaznaczyłem: P1-3, P2-3, P3-2, P4-1, P5-4, P6-1. Za ok. pół roku mam zamiar za dwie stówy z 2GB zrobić sobie 6 smile.
    • xdawo Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 22:23
      Intel Core 2 Duo 3Ghz
      GeForce 9600GT 512 MB RAM
      3Gb RAM
      750Gb na dysku
      Windows XP SP 3

To tyle =D A kompa taniego kupiłem, bo za 2100zł Nowego oczywiście =P Wystarczy poszukać promocji i wyprzedaży =)

PS: Qmpel kupił niewiele gorszego za 800 zł. Da sie tanio kupić i dobrze =D
    • ludendorf Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 22:28
      Trochę mało precyzyjne pytania w tym teście mówiąc oględnie
    • psychol324 Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 22:46
      Duron 1000, 1 gb ram, 400 mx geforce, 60 gb, płyta AsRock jakaś tam.
      No i xbox 360 ale i tak kupie PC bo chce się pobawić w photoshopie i takie tam, ogólnie nie ma to jak PC big_grin.

Co do słowa plebs- najniższa warstwa społeczna co mija się z PC'towcami ponieważ to właśnie konsole są dużo tańsze wink
    • psychol324 Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 22:48
      Aha i co do PC'tów za granicą to właśnie tam powinno być więcej PC'towców zważając na tańsze podzespoły.
    • Gość: Volt Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 23:12
      Z sondy wynikają dwie rzeczy: ok. 60 % osób ma wypasione kompy jednakże większość nadal siedzi na archaicznym XP wmawiajaąc sobie że Vista to tragedia...

po drugie większość osób korzysta z dźwięku zintegrowanego - zamontujcie sobie choć raz Creative X-Fi a już nigdy nie puściice muzyki przez żałosne integry
    • albinozz Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 29.07.09, 23:36
      @Volt

"większość nadal siedzi na archaicznym XP wmawiajaąc sobie że Vista to tragedia... "

--------------------------

Tjaa... kolejny frajer, co kupił w markecie bubel z Vistą w pakiecie i próbuje sobie wmówić, że zrobił dobry interes
    • Gość: tetlian Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.as.kn.pl 29.07.09, 23:56
      aibonozz, wiesz kto najbardziej psioczy na Vistę? Ten kto jej nie ma. Przyznam się szczerze, że sam dałem się w to wciągnąć. Naczytałem się w necie takich wypowiedzi jak Twoja, i uwierzyłem, że Vista to syf. Potem kupowałem nowego kompa i postanowiłem wybrać Vistę (w końcu trza iść z duchem czasu, a wcześniej miałem Windows 2000). Po prawie roku używania tego systemu mogę śmiało powiedzieć, że jest dobry. Nie miałem z nim do tej pory żadnych poważniejszych problemów, które to na kompie w pracy, który ma XP, zdarzały się wiele razy.

No i co ważne, ma DX10, a to dla gracza ważne smile Poza tym Aero, mimo że to bajer, to jednak jest miły dla oka.
    • Gość: gość Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.range86-145.btcentralplus.com 30.07.09, 00:09
      INTEL QUAD Q6700@3GHz ,
      4GB RAM,
      GTX275 ,
      X-FI ,
      2X320GB RAID0
      HP22"
    • Gość: ZAl Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.icpnet.pl 30.07.09, 00:39
      GO GO GO DO SKLEPU PO NOWE KARTY PLEBSY PECETOWE
    • Gość: qwert Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 00:41
      Intel Core 2 Duo 2.66 Mhz
      GeForce 8800 GT 512
      4 Giga ramu
      300 Giga na HDD
      Windows XP Service Pack 3

Płyty nie pamietam ale wiem, że dobra za około 900 zeta. Chyba EVGA.

No i co Panie Modern Warfare 2? Spróbuj tylko nie zadziałać na maksa, no spróbuj tongue_out
    • Gość: lol Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.chello.pl 30.07.09, 00:58
      Widać, że to Polska. Jest ankieta a i tak każdy się chwali co to on nie ma w domu, byle by tylko sąsiad miał mniej uncertain
    • Gość: gg Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.chello.pl 30.07.09, 01:20
      muzyka integra niezle przypały mają
    • y_jak_y Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 30.07.09, 02:25
      dla mnie najciekawszy jest wynik odnośnie systemu operacyjnego smile Windows7 jest całkiem popularny.
    • albinozz Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! 30.07.09, 07:56
      @tetlian

Tak się składa, że miałem nieprzyjemność zetknąć się z Vistą na lapku średniej klasy. Miałem naprawdę dużą chęć przekonać się do tego systemu, ale wszystko chodziło jak w zwolnionym tempie, odtwarzanie filmów dvd wołało o pomstę do nieba (klatkowanie... O_o), traktowanie użytkownika jak idiotę (potwierdzanie wszystkiego 3 razy). Gdy przy instalowaniu programu do robienia dysków wirtualnych system wysypał się na twardo (BSOD), powiedziałem: dość! Od tego czasu na lapku śmiga XP, 1,5 roku bez reinstalki.

Ciekaw jestem jakież to problemy miałeś w pracy z XP?

Ja rozumiem pójście z duchem czasu, ale jeżeli stary system spełnia moje oczekiwania, to po jaką cholerę mam się przesiadać i płacić(!) za TO SAMO, tylko w ładniejszym opakowaniu. O ile przesiadka z Win 98 na Xp była krokiem zdecydowanie w przód, o tyle kolejny w stronę Visty nie jest już taki oczywisty. Microsoft zobaczył że rynek się nasycił xp-kami i kasy już z niego nie będzie, więc stworzył coś "nowego" wmawiając, że to "następca" XP, żeby wydoić więcej sałaty z rynku OS-ów, na którym póki co rządzi niepodzielnie.

Aero? Nie rozśmieszaj mnie. Bajer i nic więcej. Nie tego szukam, tylko bezproblemowej obsługi i bezawaryjnośći.

"No i co ważne, ma DX10, a to dla gracza ważne smile"

Jeżeli faktycznie tak myślisz, to znaczy, że z graniem masz niewiele wspólnego. Po pierwsze, w niewielu grach różnica między dx9 i dx10 jest naprawdę widoczna. Po drugie, szczycą się tym gry, które nie mają wiele do zaoferowania poza grafiką. Po trzecie, grywalność. Znasz to pojęcie?
    • Gość: Gość Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 08:20
      W sumie to:
      X6800 @ 3.74Ghz
      2x 8800 GTS 512 sli
      4GB ram
      250 GB
      windows 7
      A niech nie pojdzie, jak crysis na 1680x1050 full z aa smiga.
    • Gość: Gość Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 08:28
      Niestety pecetowcy przez konsole mają ciężkie życie, nie moge sie doczekać aż bede się śmiał z mocy konsol jak wyjdzie crysis 2. Aha, i konsolowa rozdzielczość 1280x 720, jest żałosna, nie wiem po co komu do takiej rozdzielczości telewizor full hd 42' jak moj 20' obsluguje 1680x1050 i jakoś mój pc tej rozdzielczości nie boi się od ponad 2 lat bez modernizacji.
    • Gość: Szuber Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:09
      Athlon II X2 250 3.00 Ghz ,2GB RAM Kingston 800mhz,GeForce 9800GTX+,160GB
    • Gość: Szczerbo1507 Re: Jaki masz komputer? Megasondaż! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 09:38
      Intel Core2Quad Q6600 2,4 GHz
      Kingston 2GB DDR3 1333MHz
      Seagate 500GB
      GeForce 9600GT 1GB
      Windows XP, ale zmienię na Windows 7 jak będzie dostępne.
      Musisz pójść na max!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka