Dodaj do ulubionych

Alan Wake nie będzie frustrować graczy

30.07.09, 13:42
czyli remedy przemyslalo dobrze sprawe i dostosowalo swoj produkt do klienta:
minimum wysilku, minimum myslenia
smile
Obserwuj wątek
    • karkolomny_dziurkaczv4 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 13:44
      "zabawy światłem i ciemnością będą częstym elementem rozgrywki"

i niech mi teraz jakis burak zarzuci, ze "latarka" nie jest istotna i moze byc zrobiona byle-jak uncertain
    • vujicis Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 13:47
      'walk z opętanymi mieszkańcami i koparkami' opętane koparki, jak to brzmi tongue_out
    • graczz11233 Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:03
      a co w tej gre moze budzić wątpliwości.
      dobra fabuła, piękna grafika.
      twórcy Max Payne'a pracują nad tym tytułem.
      jak dla mnie pewniak
    • karkolomny_dziurkaczv4 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:04
      bigdaddyy:
      mnie interesuja gry - nie konsole, jesli uznam, ze na xboxie jest cos dla mnie interesujacego to na pewno sie w niego zaopatrze smile

po za tym gdzie ty widzisz wylewanie zali?
      ot refleksja po przeczytaniu artykulu smile)
      ciebie dopiero musialo zabolec to co w nim wyczytales smile
    • mi-go Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:24
      bigdaddy, nie powinieneś mówić takich rzeczy bo to Ty lub cypisek są zawsze pierwszymi, którzy marudzą w tematach o ps3.
      Jaka będzie gra zobaczymy po premierze. Jak nie lubię takich mrocznych klimatów i nie podoba mi się jak wygląda latarka. O grafice tez za dużo na razie nie można powiedzieć bo nie widziałem gameplayu "dziennego". W nocy łatwo braki ukryć w mroku.
    • karkolomny_dziurkaczv4 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:29
      bigdaddyy:

doszedlem do wniosku, ze... ci odpuszcze smile
      jak kazdy posiadacz xboxa miales ostatnio strasznie duzo zmarwien gdyz pojawilo sie kilka zapowiedzi rewelacyjnych tytulow ktore wychodza wylacznie na ps3 a teraz masz swoja chwile "chwaly" choc ta jedna gra (na razie) bedzie wylacznie na xboxie, a masz ciesz sie
      niech i twoj swiat rozjasni slonce, miej choc ta jedna gre, oby byla warta zagrania smile
    • cypisek.cz Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:33
      @mi-go

zgodnie ze starą zasadą "nie ważne jak mówią, ważne że mówią" dziękuję za reklamę smile
    • vujicis Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:38
      karkolomny_dziurkaczv4 Jakich to rewelacyjnych gier ? Uncharted 2 i co jeszcze w tym roku ? GT Forever ? Rok 2010 na pewno będzie bardzo dobry, ale konkurencja przeciez nie spi, więc przestan kpic.
    • karkolomny_dziurkaczv4 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:41
      vujicis:
      poszukaj sobie kiedy wyjdzie alan wake...
    • cypisek.cz Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:46
      niech i twoj swiat rozjasni slonce, miej choc ta jedna gre, oby byla warta zagrania smile
      ----
      to, że jeszcze wychodzi HalosurprisedDST, Forza 3, SC i parę innych to szczegół... wink
    • mi-go Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:56
      To podaj PSN id to Cię dodam i sprawdzę co i jak. nie raz już pisłeś , że masz ps3 ale jak podawałeś jakiegoś lewego nicka to okazywało się ,że w grach o których mówisz nie masz żadnego trophy, a w takim k2 nie da się przejść choćby kawałka gry, żeby nie załapać jakiegoś pucharka. także kłamiesz jak z nut chłopie i tyle.
      Cypisek splinter nie wychodzi w tym roku...
    • shastorm Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:58
      zaraz, zaraz... czy ja się pomyliłem? Czy polygamia to miejsce do dyskusji o grach czy dwa obozy kiszenia się w swoich zielonych czy też czarnych barwach (okej, jak zwykle zapominam o śnieżnej bieli Wii wink ).

Każdy, ale to każdy ma prawo zbesztać grę. Niezależnie od tego czy ma konsolę taką czy sraką.

Mi na początku Alan się podobał ale niestety coraz bardziej w trakcie ujawniania szczegółów gra pozbywała się smaku i uroku...

I tak Heavy Rain sporo swojego uroku dla mnie stracił i nie jedną moją nadzieję potraktował jak burą sukę. Ale jeszcze się trzyma lepiej od Alana. Może to tylko mój sentyment do marki Play czy też większa wiara w większe pole do manewru dawane przez decudentów w Sony?

I co mieszam? jestem fanbijem? dżi... wy nawet potraficie zmieszać laskę z formuły 2 bo nie pokazuje cycków big_grin

• cypisek.cz Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:58
      @mi-go
      fakt smile zapomniałomisię big_grin
    • karkolomny_dziurkaczv4 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 14:59
      cypisek.cz:
      "to, że jeszcze wychodzi"
      HalosurprisedDST - podrasowany dodatek chyba nie nazwiesz tego nowa gra?

Forza 3 - kolejna gra ktora bazuje na starym, lekko odkuroznym kodzie

SC - to akurat moze byc ciekawe smile

bigdaddyy:
      "odpuścisz ?" pisalem, ze TOBIE smile
      co do fajnych gier na ps3 to nie narzekam smile
    • cypisek.cz Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:02
      @karkolomny_dziurkaczv4

dodatek stand alone, ze zmienioną rozgrywką i sposobem gry smile tak - nazywam to nową grą smile

heh, zapomniałem jeszcze o Gay Tony - też chyba w 2009 roku smile
    • cypisek.cz Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:03
      Forza 3 - kolejna gra ktora bazuje na starym, lekko odkuroznym kodzie
      --
      tu jakby się uprzeć to można powiedzieć że np. Rage i Doom4 będą bazować na starym odkurzonym kodzie z czasów q1 jeszcze... więc nie szalejmy wink
    • karkolomny_dziurkaczv4 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:04
      cypisek.cz:
      "dodatek stand alone, ze zmienioną rozgrywką i sposobem gry smile tak - nazywam to nową grą smile"

skoro nie ma nic lepszego to i cos takiego mozna nazwac rewelacyjnym pelnoprawnym produktem, rozumiem
    • maq00 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:29
      Alan Wake będzie także na PC, więc nie posiadacze x'ów też będą mogli w niego zagrać. Nie chcę flejmić, dlatego też podam przykład z konkurencji, gdzie MGSy też miały swoje wersje pecetowe, ale to bylo za czasów PS2. Jeśli chodzi o PS3 to jak jest exclusiv to nie pojawia się on na PC, tak jak jest to w przypadku X360 dosyć częste.
    • szczurekpb Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:37
      maq00 - skąd ta pewność, że pojawi się na PC? Microsoft twierdzi, że to excl dla X360 a Remedy nad wersją na PC już nie pracuje. No, ale tutaj mamy jasnowidzów.
      Dosyć często? Mówisz o Gears of War i Viva Pinata (wydane przez MS) i Mass Effect (wydane przez EA)?
      3 gry to często?
      Możliwe, że jakąś grę pominąłem co później trafiła na PC.
    • eszuran Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:38
      Ostatnio z jakiegoś powodu forum Poly (tzn. komentarze w sumie) zgłupło. Szkoda.

A mnie się podobają nawiedzone koparki. Przypominają mi najbardziej campowe utwory Kinga i ich najbardziej campowe ekranizacje. Miało to swój uroczy klimacik.smile Jak np. Creepshow 2 bodajże, w którym była historia o morderczej plamie oleju.smile
    • karkolomny_dziurkaczv4 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:43
      ddareq:
      bany to nie problem smile
      numerkow faktycznie nie braknie smile)
      gorsza sprawa z tym za co sie bana dostaje, w moim przypadku to obrywanie za komentarze pod adresem redakcji... i nie mysl, ze jakies bluzgi, zazwyczaj zwracam uwage na: dno redakcyjne tekstow, orty, literowki i ogolnie niekonsekwentne wypowiedzi redaktorow

a bana dostaje sie po tym jak skasuja kilka (nascie) twoich wypowiedzi - wiec dosyc latwo mozna zarobic smile

cypisek.cz:
      no dobra, niech bedzie jutro tongue_out

szczurekpb:
      bo prace nad AW na pc sa dosyc zaawansowane, to, ze zostaly wstrzymane nic nie znaczy, studia tworzace nie maja nieograniczonej mocy przerobowej, cisnienie na gre jest juz duze (w koncu juz niedlugo stuknie 5 lat jak to mecza) wiec chca wypuscic choc jedna wersje jak najszybciej
    • maq00 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:44
      Alan Wake jest ciągle zapowiedziane na PC, a reprezentanci Remedy potwierdzili, że plany dotyczące peceta wciąż są otwarte. Zapewne na PC wyjdzie z opóźnieniem, ale mi to nie przeszkadza. Od 3 gier się zaczyna, prędzej czy później będą wysypywać kolejne. Takie są ex'y X.
    • szczurekpb Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:48
      prędzej czy później - jasnowidz no wink
      Remedy mówi, że kwestia wydania gry na PC zależy od Microsoftu. A Microsoft się określił w tej sprawie. Excl dla X360.
    • rirek1236 Re: Alan Wake nie będzie frustrować graczy 30.07.09, 15:50
      ninja gaiden tez byl exen =D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka