30.07.09, 16:11
Dawno już nie słyszeliśmy nic o tej grze. Trochę to niepokojące. Tymczasem
możemy sobie tutaj pospekulować czy kolejna odsłona jednej z lepszych
("bardziej kultowych") marek w historii gier ma szansę na bycie znośną grą.
Obserwuj wątek
    • venmort Re: Deus Ex 3 30.07.09, 18:09
      DX2 nie jest moim zdaniem zła grą, więc przed twórcami DX3 zadanie stoi
      niełatwe. Żeby tylko zapatrując się w jedynkę nie zrobili tytułu gorszego od tak
      poniewieranego sequela.
      Mówi się, że całą grę będzie można przejść w stylu skradankowym. Jeśli tak
      faktycznie będzie, to nie powinno być źle. Oczywiście nawet w tym trybie główny
      nacisk ma być położony bardziej na system osłon niż chowanie się w cieniach, ale
      akurat schodzenie z pola widzenia wydaje mi się bardziej realistyczne niż
      kucanie w ciemnym rogu, gdy wróg jest metr ode mnie. No i ma być jeszcze
      wskaźnik hałaśliwości naszego zachowania, czyli całkiem całkiem.
      • radek.zaleski Re: Deus Ex 3 31.07.09, 10:18
        No właśnie. DX2 chyba nie był straszliwą porażką, jeśli chodzi o sam gameplay,
        ale nigdy jej nie skończyłem, bo... chodziła mi zbyt wolno.

Warto wrócić do tego tytułu?

venmort napisał:

> DX2 nie jest moim zdaniem zła grą, więc przed twórcami DX3 zadanie stoi
        > niełatwe. Żeby tylko zapatrując się w jedynkę nie zrobili tytułu gorszego od ta
        > k
        > poniewieranego sequela.
        > Mówi się, że całą grę będzie można przejść w stylu skradankowym. Jeśli tak
        > faktycznie będzie, to nie powinno być źle. Oczywiście nawet w tym trybie główny
        > nacisk ma być położony bardziej na system osłon niż chowanie się w cieniach, al
        > e
        > akurat schodzenie z pola widzenia wydaje mi się bardziej realistyczne niż
        > kucanie w ciemnym rogu, gdy wróg jest metr ode mnie. No i ma być jeszcze
        > wskaźnik hałaśliwości naszego zachowania, czyli całkiem całkiem.
        • venmort Re: Deus Ex 3 31.07.09, 15:03
          Invisible War to przykład dobrej gry, która jest jednocześnie marnym sequelem i
          właśnie na tym polegało jej nieszczęście. Teraz ten tytuł ma już ponad pięć lat,
          więc istnieje obawa, że czas odcisnął na nim swoje piętno. Musiałbyś sprawdzić,
          czy oprawa techniczna nie przeszkadza Ci w zabawie. Bo jeśli chodzi o fabułę i
          fun z gry to moim zdaniem warto. Dawno w to grałem, ale do dzisiaj pamiętam
          kilka "scen" z potyczek, które starałem się przejść sposobem, minimalizując
          straty własne (strzelanie przez lufcik, timing na Antarktydzie).
          Jeśli masz czas, to spróbuj.
          • don_wroc_love Re: Deus Ex 3 31.07.09, 15:12
            ja na stare gry, z gorszą oprawą graficzną mam wypróbowany sposób - jako że mam
            słabość do pikseli jako elementu gry to staram się niektóre pecetowe tytuły
            odpalić w 512x384.
            Nawet specjalnie zachowałem sobie do tego rodzaju zabaw, stary maleńki 15calowy
            monitor crt smile
            niestety z niektórymi grami tak się nie da - nawet grzebiąc w plikach
            konfiguracyjnych - ostatnio tak walczę z pierwszym Brothers in Arms, i póki co
            mi nie wychodzi...
            ale się nie poddaję smile
            • ciastoludek Re: Deus Ex 3 31.07.09, 18:18
              Czyli wychodzi na to, że to jednak dobra gra i skoro nie grałem w pierwszą część
              (wiem, że to grzech) to nie muszę się o nic obawiać i mogę ją spokojnie odpalić.
              Mam Invisible War z CD-Action i zaraz zabieram się do instalowania.
              • simplex Re: Deus Ex 3 01.08.09, 00:15
                Do Deus Exa jest swietny texture pack ktory polepsza znacznie grafike.
                www.john-p.com/textures/DX-IW/
                • sunrrrise Re: Deus Ex 3 01.08.09, 16:08
                  Grafika to pryszcz, szkoda, że nikt nie pokusił się o zrobienie moda
                  wprowadzającego mechanikę i realia z pierwszej części. System amunicji,
                  implantów, itp. woła o pomstę do nieba, koszmar angry

Na rebirtha Deus Ex też chyba nie ma już co liczyć...
                  • jock.x Re: Deus Ex 3 10.08.09, 18:58
                    Mam przewalone, bo i tak to kupię. Czy to już fanboy-izm?
                    • radek.zaleski Re: Deus Ex 3 14.08.09, 08:59
                      nie, to realizm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka