Gość: BUNCH
IP: *.2-0.pl
04.08.09, 00:45
Nie wiem czy jest już taki temat. Nie znalazłem w każdym razie.
Mam pytanie, graliście więc pewnie będziecie wiedzieć więcej.
Widziałem na jednym z trailerów, iż Batman po chwyceniu przeciwnika kiedy to zwisał głową w dół, zrzuca go w dół, lecz jest on przywiązany jakąs liną.
Dlaczego jest przywiązany? To element założonej pułapki czy po prostu dosadne ukazanie tego, iż Gacek nie zabija?
No bo:
Jaka jest różnica kiedy Batman łapie linką (też widziałem na zwiastunie) przeciwnika i tym sposobem wyciąga go za barierkę, po prostu zrzuca z wysokości. No to skoro takie metody są w grze tolerowane to dlaczego w innym przypadku Batman nie zrzuca nieprzyjaciela z rzygacza (czy jak kto woli: gargulca) tylko troskliwie oplata go liną aby napakowany chłoptaś nie zrobił sobie czasem krzywdy?
Co innego, jeżeli miałby to być (jak wspomniałem) jakiś eleement pułapki. My uciekamy z tego miejsca a kolejny wróg patrolując teren podchodzi po to miejsce, wtedy możemy rzucić batarangiem na przykład w linę i spuścić go na głowę swojego towarzysza. Pytanie tylko... jaki byłby tego sens w takiej sytuacju? Skoro batarang swym zasięgiem może zarówno objąć i wroga który patroluje jak i wroga który zwisa z góry? Dlaczegoby nie ptoraktować po prostu batarangiem już tego patrolującego wtedy, zamiast tej całej szopki? Czy może to ma służyć tylko samemu efekciarstwu?
Jak to wygląda w praktyce redaktorzy?