Gość: mk IP: *.broker.com.pl 13.08.09, 13:04 Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dj_sasek Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmowe DLC 13.08.09, 13:05 W pierwszych statystykach wkradł się drobny błąd: "Dodake". Dla mnie ten pomysł jest świetny. Zamierzałem kupić DA już na samym początku zaraz po zapowiedzi. Cieszy mnie fakt, że uczciwi dostaną coś ekstra. Tak powinni robić twórcy wszystkich gier. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmowe DLC 13.08.09, 13:06 A mi nie. Czemu ktos kto NIE kradnie ma byc traktowany jak zlodziej lub gracz drugiej kategorii? Juz im sie w dupach przewraca. Jakos samochod, dom, komputer czy telewizor moge sprzedac (i nikt nie placze, ze zyski producentow np. aut spadaja), a glupiej gry juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo 13.08.09, 13:17 mathiuss -> Bo wydawca nie ma z tego zysków, dlatego. Takie rozwiązanie jest lepsze niż limity instalacji lub aktywacje. Co do sprzedaży, nikt ci jej nie zakazuje. A sprzedając np. samochód widać wyraźniej oznaki zużycia niż przy grze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.xdsl.centertel.pl 13.08.09, 13:19 @up Lepiej móc sprzedać używaną grę (chociaż bez kilku elementów) niż nie mieć takiej możliwości (najnowszy Games for Windows będzie sprzedaż używanych gier eliminował). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.xdsl.centertel.pl 13.08.09, 13:20 To było do mathiussa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wincenty okoń Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 13:24 JEDEN WIELKI PIEPRZONY SKOK NA KASE ! I co mam płacić za kolorową skarpetke na wojowniku? Jakby Oblivion wyszedł teraz a nie w 2006 to pewnie każda bron czy pancerz dalaby im 30 dodadków DLC. To już sie nie kupuje pełnych gier? ZAŁOSNA KPINA POPEDZAJĄCA ZŁODZIEJSKI WYZYSK W ŚWIECIE HOBBY GRACZY. Niedługo kupimy tv a w środku nie bedzie wtyczki tylko kartka z adresem gdzie ją dokupić. MOIM ZDANIEM NA RYNEK GIER WESZŁA EPOKA SZAJSU I OLEWNICTWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 13:24 d_pawel -> tak jak po książce nie widać zbytnio oznak zużycia a nikt nie płacze że używki sprzedajesz. Czemu gry miałyby być inne? Odpowiedz Link Zgłoś
ender140 Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo 13.08.09, 13:47 okoń ma racje. niedlugo bedzie napis: zeby poznac zakonczenie, idz na www.... i kup.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dem Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.09, 14:29 Ku..., typowe reakcje Polaków. Zamiast się cieszyć, że jest gra PLUS coś ekstra, to narzekają że kupuję NIEPEŁNĄ grę. Żal dupę ściska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HULK Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 14:31 HULK MIAŻDŻYĆ !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo 13.08.09, 14:41 3x -> Gdyby w księgarni do książki dodawali kupującym gratis inną, ale w Allegro by jej nie było, to też byś wrzeszczał, że to skok na kasę? Ktoś dostaje coś za darmo, bo zapłacił więcej kasy (za nówkę), ktoś nie dostanie czegoś za darmo, bo zapłaci mniej. Gdzie tu niesprawiedliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HULK Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 14:43 DA PAWEŁ MIEĆ RACJE, HULK MIAŻDŻYĆ !! AAGGRHHH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.icpnet.pl 13.08.09, 14:51 łał, po prostu łał... kolesie od marketingu powinni wreszcie odstawić kokainę kupujesz samochód w dodatakowo w promocji ...!!!!! UWAGA!!! silnik i 4 koła !! wa mać ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo 13.08.09, 14:52 tomtom -> Od kiedy 2 małe dodatki są równie ważne dla gry, co dla samochodu koła i silnik? Odpowiedz Link Zgłoś
crey Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo 13.08.09, 15:32 Bo gry to nie ksiązki.... książek sie nie piraci jako takich nie kupisz "nie orginalnych" książek na targu pod zamkiem w lublinie a gry już tak... =)Krzyczycie tak jakby ktoś wam krzwyde zrobił, niedość że kupując gre dostajecie za darmo DLC i pare innych bzdetów to jeszcze wam mało. Założyć mógłbym sie że jakby nie było tego DLC w grze tylko wyszedł osobno to podniósł by sie szum "kupiłem gre a teraz jeszcze każą mi płacić dodatkowe pieniądze za to!"... Więc cieszcie sie że twórcy idą wam na ręke i dodają wam DLC for Free... A co do piractwa, po kilku dniach wyjdzie pewnie wersja spiracona z tym DLC w grze również i tyle z tego będzie :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.icpnet.pl 13.08.09, 16:41 @d_pawel porównanie przesadzone, ok ale pokazuje tendencje że dziś robią bonus z czegoś co kiedyś było zawartością Wyobrażacie sobie remake Baldurs Gate II, gdzie "dodatkowy" DLC to Minsc, Carsomir +6 i questy Liszem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsi Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 16:53 akurat pomysl z pancerzem do ME 2 bardzo mi sie podoba, czekam na gierke chyba bardziej niz na DA ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to sem ja Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 16:53 crey przejdź się po akademikach ilu ludzi kupiło podręcznik, a ilu ma kserówki A, jestem za DLC przy zakupie nowej gry, jakby co. A co do Games for Windows, to znów będzie płacz, że piraci be, bo gry się nie sprzedają (zamiast płacić komuś za grę i ściągnąć cracka omijającego zabezpieczenie, od razu ludzie będą ściągać i grę i crack) Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo 13.08.09, 16:53 tomtom -> 1. Skąd jesteś pewien, że byłoby zawartością? Skąd wiesz, że gdybyś postawił warunek Bioware warunek "bez DLC", to chciałoby im się robić tego Shale? Skąd pewność, że bez marketingowo-finansowego bodźca chciałoby się pracownikom to zrobić? 2. Dla tych, którzy kupią nową grę to będzie zawartość. 3. Czy tego chcemy czy nie, wydawcy będą walczyć z używkami, nie zmienisz tego. Z tej perspektywy takie DLC to wręcz genialne rozwiązanie, w odróżnieniu od przypisywania gier do kont czy limitu aktywacji - w końcu nadal możesz grę odsprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezz Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.chello.pl 13.08.09, 17:04 hmm przeciez te wszystkie bonusy beda dostepne z czasem w necie, a walka z uzywkami - to dno. Jak cos kupuje to powinienem moc to sprzedac, niezaleznie czy chce czy nie - nie powinni tego utrudniac. Wiadomo dla nich $$ i nic wiecej. Ogolnie te fefdziesiat dodatkow w zaleznosci od wersji i gdzie kupie DA mnie gleboko wali, a darmowy dlc?? lol fajnie to wymyslili, moze niech wytna zakonczenie i nazwa to darmowym dlc. W ogole jak slysze przy okazji jakiejkolwiek gry dlc to mnie skreca, zielone portki szybkosci jedyne 9,99$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deluos Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.75.lokis.net.pl 13.08.09, 20:21 Moim zdaniem mądre posunięcie przeciwko piratom a nie jakieś zabezpieczenia które tylko dają im zajęcie. Nie widzę podstaw na przykładnie baldur's gate wtedy prawie DLC nie istniało na PC (albo w ogóle). Oczywiście sam jestem przeciw DLC po wydaniu gry, bo to czysty wyzysk za jakieś pierdoły bez których spokojnie można przejść gre, ale nie widzę żadnych przeszkód na drodze zakupu oryginalnej do której dodają jakieś bajery. Ludzie zrozumcie, że dodanie DLC PRZY ZAKUPIE gry to nie jest to samo co DLC już po momencie w którym daną grę mamy płacimy tylko raz. W sumie ciężko to nazwać DLC, to po prostu "uczciwy" dodatek, "uczciwy" do tego stopnia w jakim nie zmienia on ceny sugerowanej w sklepach. Przyznaje szczerze że dziś po 3latach po premierze obka wole sobie ściągnąć (co prawda nielegalnie) jakieś tam śmieszne armory dla konia i wieże maga, niż płacić nawet tego symbolicznego dolara, dla mnie był, jest, i będzie wyzysk. Kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezz Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.chello.pl 13.08.09, 22:16 ale to dlc bedzie na torrencie wraz z premiera, piratom to ryba - te wszystkie itemki, szmatki, pierdolki wyladuja w sieci za friko. Wiec ciezko nazwac to madrym posunienciem przeciw piratom. Zas osoba ktora kupi gre i bedzie miala to darmowe dlc - jezeli sprzeda gre, to zostanie jej dlc ktore sobie moze wsadzic. Zas osoba ktora kupi od niej gre, bedzie musiala to darmowe dlc kupic. W ten sprytny sposob kupujac uzywke placimy nadal tworcy gry. Jak widac to ma na celu jeszcze wieksze dralowanie uczciwych, bo ci zli i tak nie zaplaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deluos Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.75.lokis.net.pl 13.08.09, 22:23 Dlatego zawsze powtarzam: dołóż 20zł i miej nówke, żadnych odcisków palców w wypadku pocięcia przez pudełko. Zero świadków, tylko zapach nowo otwartego pudełka ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Re: Kupując Dragon Age: Początek dostaniemy darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 07:07 ->d_pawel Prędzej dostajesz do książki jakiś rozdział albo wątek który trzymasz osobno i nie możesz odsprzedać wraz z książką. Nie przeszkadza mi to, że coś dostajesz dodatkowego, tylko że nie możesz potem sprzedać tego wraz z oryginałem - czyli używka nie osiągnie pełnej zawartości pierwokupu a mnie zostaje coś czego nie mogę odsprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś