21.02.11, 09:38
a skad Ty kobieto masz taka obszerna wiedze????
możesz zdradzic?
dendrologie masz w jednym paluszku!
znasz sie na technologii produkcji rozlin
jest cos o czym nie wiesz?

podziwiam twoja wiedze dlatego podpytuje:) nie gniewasz się?
Kasia
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: horpyna:) 21.02.11, 10:32
      Nie mam wcale tak obszernej wiedzy. Są dziedziny, w których jestem dość kiepska: rośliny domowe i egzotyczne, kwiaty jednoroczne, warzywa i owoce.

Mam kilka książek, do których zaglądam w razie potrzeby - np. "Szkółkarstwo ozdobne", czyli jak i kiedy rozmnażać konkretny gatunek. Czy "Drzewoznawstwo" - gruba księga sprzed ponad pół wieku. I jeszcze inne, np. o chwastach.

A wiedzę "konkretną" mam po prostu nabytą. Stara już jestem, a doświadczenie przychodzi z wiekiem. Mam tu na myśli wiedzę nabytą przez obserwacje roślin, bo moje całe życie toczyło się w parterowych mieszkaniach z ogródkami. No i jeszcze lubię obserwować rośliny w terenie, podczas pieszych wycieczek. Jak się zestarzejesz, to też będziesz wiedziała więcej, niż teraz, to normalna kolej rzeczy.
      • grochalcia Re: horpyna:) 21.02.11, 10:54
        ja podziwiam:)

szkółkarstwo ozdobne tez mam i nic w moim przypadku z tego faktu nie wynika:D
        a U Ciebie- a prosze!

pozdrawiam serdecznie!!!!
        • horpyna4 Re: horpyna:) 21.02.11, 11:00
          Bo jestem na tyle otrzaskana z zagadnieniem, że wiem, GDZIE szukać, jak czegoś potrzebuję. To również w sposób naturalny przychodzi z wiekiem.
          • nek9 Re: horpyna:) 22.02.11, 12:20
            Horpynko - schylam czoło :)
            Ty nasza Skarbnico Wiedzy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka