23.12.11, 22:40
Aby do wiosny, jak słusznie pożyczyła już Horpyna.
a poza tym Wszystkim Wam i Waszym Bliskim spokoju, rodzinnych radości i słonecznej pogody (żeby do ogrodu można było zajrzeć ;) )
i nie obżerać się tam ...
to byłam ja, leloop :)
Obserwuj wątek
    • andziaos Re: życzenia 24.12.11, 03:03
      aby do wiosny :)
      a poza tym spokojnych i w dobrym towarzystwie spędzonych tych kilka świątecznych dni.
      Macham pokojowo gałązkami odradzającego się wiciokrzewa :)
    • hesperia1 Re: życzenia 24.12.11, 09:35
      > i nie obżerać się tam ...:D dobre
      Zdrowych,spokojnych i bez sensacji żołądkowych:)
      • dorkasz1 Re: życzenia 24.12.11, 09:40
        Oby nam rosło i pączkowało. Rozmnażało się, aby było co dzielić. Nie wymarzało, nie wysychało, nie wymakało, nie było wyjadane przez robale, ślimory i inne grzyby oraz wirusy też. A to pyszne jedzonko, co to teraz będziemy spożywać, żeby poszło nam w energię do rycia w ziemi, a nie w biodra i inne brzuchy.
        • yoma Re: życzenia 24.12.11, 10:01
          A ja jak zawsze: niech nam się darzy w domu i w ogrodzie :)
          • lellapolella Re: życzenia 24.12.11, 11:38
            krótkiej i ciepłej zimy, światła wewnątrz i na zewnątrz, trafionych prezentów, spokoju i zdrowia do rycia i życia, nerw na wodzy i szybkiej jak błyskawica przemiany materii:)
            PS. No, może jednak nie jak błyskawica... to mogłoby być kłopotliwe;)
            • yoma Re: życzenia 24.12.11, 11:43
              Wystarczy jak szpak :)
              • se_nka0 Re: życzenia 24.12.11, 12:24
                Oby do wiosny.
                Zdrowych i spokojnych Świąt życzę wszystkim.
                • radzido Re: życzenia 24.12.11, 13:07
                  Nie będę oryginalna, bo też najbardziej wiosna mi się marzy, więc wszystkim Wam (i sobie też) życzę, żeby przyszła jak najszybciej. :)
                  A poza tym tradycyjnie, zdrowych, wesołych, oprezentowanych Świąt. ;)
    • kizuk Re: życzenia 24.12.11, 14:20
      Winszuję Wam,Państwo z tym Nowonarodzonym Chrystusem Panem.
      Aby ten Nowonarodzony Chrystus Pan pobłogosławił Wam szczęściem,zdrowiem i długoletnim życiem,a po dłudoletnim życiu Królestwem Niebieskim.
      Czego Wam życzę,tego winszuję.
      Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.

Tymi słowami mój Ojciec,Dziadek i Pradziadowie składali życzenia domownikom wnosząc do mieszkania sianko,które gospodyni kładła pod obrus.W mojej rodzinie nie ma już tego zwyczaju.Mąż się wyłamał.Ale ja chcę zachować w pamięci te słowa i życzenia świąteczne swoim bliskim składam właśnie w tem sposób.
      Dlatego przemiłym forumowiczom tak pożyczyłam.
      • lellapolella Re: życzenia 24.12.11, 15:17
        Kizuk, to bardzo miłe, że zasłużyliśmy, dzięki:)
      • leloop Re: życzenia 24.12.11, 15:27
        Kizuk, piękne :) i ślicznie dziękuję, ze z nami się dzielisz tymi słowy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka