Dodaj do ulubionych

POIDEŁKA DLA PTAKÓW

30.04.04, 20:36
Jakie macie pomysły na poidełka dla ptaków? Szukam ciekawego pomysłu. Pewnie,
że moża wystawić miskę z wodą, lecz nie będzie to już to to samo ( dla ptaków
pewnie bez różnicy, ale ja bym wolała coś oryginalnego ).
Obserwuj wątek
    • cereusfoto Re: POIDEŁKA DLA PTAKÓW 05.05.04, 14:19
      Ejże! Czy nikt z Was nie dba latem o ptaszki, nie daje im pić? Nie wierzę...
      • pieskuba Re: POIDEŁKA DLA PTAKÓW 05.05.04, 15:02
        Moja córka przygotowała dla ptaków dużą okrągłą płaską plastikową donicę w
        kolorze ceramicznym (wyglądają w miarę ładnie a nie mają otworków w dnie.
        Wsypała na dno dużo drobnych kamyków a na środku położyła jeden duży tak, żeby
        wystawał z wody. Nie wiem, czy tak to się powinno robić, ale dziecko jest
        prawdziwym ptasim fanatykiem więc pewnie gdzieś wyczytała, że można...

pieskuba
        • ptasik Re: POIDEŁKA DLA PTAKÓW 05.05.04, 15:12
          Brawo dla Twojego Dziecka:)
          do tego roku moje piły właśnie z takiej wielkiej kamionkowej podstawy pod
          donice, ale zimą pękła...
          Pomimo zapracowania moja babska intuicja mi podpowiedziała, żeby tu zaglądnąc i
          popatrzec co w trawie piszczy i bardzo dobrze mi podpowiedziala, bo zaraz po
          pracy jade do sklepu ogrodniczego to sobie kupie kaminkowa plaska donice i moje
          ptaki znowu będą miały jak w raju:))))))
          Troche tylko pracy bedzie to kosztowalo bo wydaje mi sie, ze takie poidelko w
          ktorym siła rzeczy nie ma naturalnej wymiany wody co jakis czas trzeba
          przeczyscic i wtedy wszystkie te kamyczkowe konstrukcje trzeba ulozyc od nowa,
          ale uwazam, ze i tak warto:)

A pamietam, ze zeszlego roku to Kropka polecala kafle z pieca i mnie ten pomysl
          bardzo do gustu przypadl, ale kafli niestety nie posiadam:)

Mozna i w plastyku dawac tyle, ze moim zdaniem wtedy co jakis czas takie
          poidelko trzeba przemyc..... Choc ja osobiscie z plastyku nie pijam bo nie
          lubie:)

Ale wydaje mi sie, ze jesli kto w ogrodzie ma takie miejsca gdzie po deszczu
          woda stoi dluzej to chyba dla ptakow byloby najodpowiedniejsze, najbardziej
          naturalne miejsce na poidelko....
          • aix.sponsa Re: POIDEŁKA DLA PTAKÓW 20.09.04, 20:21
            Ostatnio "moje" ogrodowe sikorki (i jeden rudzik) piją z białej miski z
            kamieniem pośrodku. Poidełko stoi pod krzakiem i ptaszki przylatują do niego
            całymi stadami. :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka