cereusfoto 30.04.04, 20:36 Jakie macie pomysły na poidełka dla ptaków? Szukam ciekawego pomysłu. Pewnie, że moża wystawić miskę z wodą, lecz nie będzie to już to to samo ( dla ptaków pewnie bez różnicy, ale ja bym wolała coś oryginalnego ). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cereusfoto Re: POIDEŁKA DLA PTAKÓW 05.05.04, 14:19 Ejże! Czy nikt z Was nie dba latem o ptaszki, nie daje im pić? Nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: POIDEŁKA DLA PTAKÓW 05.05.04, 15:02 Moja córka przygotowała dla ptaków dużą okrągłą płaską plastikową donicę w kolorze ceramicznym (wyglądają w miarę ładnie a nie mają otworków w dnie. Wsypała na dno dużo drobnych kamyków a na środku położyła jeden duży tak, żeby wystawał z wody. Nie wiem, czy tak to się powinno robić, ale dziecko jest prawdziwym ptasim fanatykiem więc pewnie gdzieś wyczytała, że można... pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
ptasik Re: POIDEŁKA DLA PTAKÓW 05.05.04, 15:12 Brawo dla Twojego Dziecka:) do tego roku moje piły właśnie z takiej wielkiej kamionkowej podstawy pod donice, ale zimą pękła... Pomimo zapracowania moja babska intuicja mi podpowiedziała, żeby tu zaglądnąc i popatrzec co w trawie piszczy i bardzo dobrze mi podpowiedziala, bo zaraz po pracy jade do sklepu ogrodniczego to sobie kupie kaminkowa plaska donice i moje ptaki znowu będą miały jak w raju:)))))) Troche tylko pracy bedzie to kosztowalo bo wydaje mi sie, ze takie poidelko w ktorym siła rzeczy nie ma naturalnej wymiany wody co jakis czas trzeba przeczyscic i wtedy wszystkie te kamyczkowe konstrukcje trzeba ulozyc od nowa, ale uwazam, ze i tak warto:) A pamietam, ze zeszlego roku to Kropka polecala kafle z pieca i mnie ten pomysl bardzo do gustu przypadl, ale kafli niestety nie posiadam:) Mozna i w plastyku dawac tyle, ze moim zdaniem wtedy co jakis czas takie poidelko trzeba przemyc..... Choc ja osobiscie z plastyku nie pijam bo nie lubie:) Ale wydaje mi sie, ze jesli kto w ogrodzie ma takie miejsca gdzie po deszczu woda stoi dluzej to chyba dla ptakow byloby najodpowiedniejsze, najbardziej naturalne miejsce na poidelko.... Odpowiedz Link Zgłoś
aix.sponsa Re: POIDEŁKA DLA PTAKÓW 20.09.04, 20:21 Ostatnio "moje" ogrodowe sikorki (i jeden rudzik) piją z białej miski z kamieniem pośrodku. Poidełko stoi pod krzakiem i ptaszki przylatują do niego całymi stadami. :o) Odpowiedz Link Zgłoś