19.03.11, 16:10
Czy może na tym forum są osoby ,które uprawiają dla własnych potrzeb tą roślinę?
pl.wikipedia.org/wiki/Stevia_rebaudiana
Obserwuj wątek
    • srokaiwona Re: Stevia 19.03.11, 17:06
      dołączam się do pytania - wczoraj wysiałam pierwszy raz :) zobaczymy co będzie...
      • agnieszsz Re: Stevia 19.03.11, 18:57
        Ja na razie używam kupioną w "zdrowej żywności". Używa się jej w tak małych ilościach, że chyba nie warto (moim zdaniem) jej hodować.
        • srokaiwona Re: Stevia 20.03.11, 00:00
          chyba, że ktoś czerpie radość z samodzielnego wyhodowania niecodziennej roślinki ;)
          • bei Re: Stevia 20.03.11, 00:23
            Hodowałam zeszłego sezonu- z sadzonki...
            Nie robiłam wywarów czy odwarów a dodawałam listki do sałatek. ZJEDLISMY taką wysoką (ponad metr wysokosci) nie wiadomo kiedy:)
            • szadoka Re: Stevia 21.03.11, 15:26
              no wlasnie... ja probowalam zaparzac listki ale napar nie byl zbyt slodki ( chociaz surowe liscie jak najbardziej). Gdzies wyczytalam, ze wystarczy posypac potrawe sproszkowanymi liscmi, zeby ja poslodzic ale nie bardzo to dziala. Cos robie nie tak?

Stewie mozna ukorzenic "z galazki", mojej mamie sie udalo. Ja swoja przycielam przy ziemi, odbijaja ladne zdrowe listki. Cala zime przestala na parapecie a jak sie ociepli to do grodu.
              Ja swoja kupilam jako "slodkie ziele" w dziale warzywnym w Auchan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka