Dodaj do ulubionych

gotowy projekt ogrodu

IP: *.pl 30.03.11, 14:28
Cześć wszystkim. Chciałabym się zapytać, czy warto zamówić gotowy projekt ogrodu. Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaktus Re: gotowy projekt ogrodu IP: *.pl 11.04.11, 11:56
      A co masz na myśli pisząc "gotowy"?
    • slubna.dekoretka Re: gotowy projekt ogrodu 16.05.11, 19:22
      Ja uważam że warto zainwestować w profesjonalny a jednocześnie w indywidualny projekt. Na początku też chciałam kupić gotowy projekt ogrodu ale znajomi mnie odwiedli od tego pomysłu, bazując na swoich doświadczeniach. zakupili gotowy projekt i w żaden sposób nie był adekwatny do ich warunków w ogrodzie. tutaj dużą rolę odgrywa gleba, nasłonecznienie, gatunki roślin "żyjące obok siebie" itp. Znalazłam takiego projektanta z którym mogłam wszystko załatwić mailowo , w projekcie domu miałam typ gleby jaki występuje na naszej działce, a nasłonecznienie jakoś sobie tam oni sprawdzają na podstawie też chyba projektu domu ale dokładnie to nie wiem. Projektant był rzeczowy i konkretny, jak i sam projekt. A ogród już 3 lata nam pięknie rośnie :) . No i wcale mnie tak drogo nie wyniosło. podaje kontakt który jeszcze wygrzebałam z poczty ale tel już niestety wykasowałam mail: projekt.ogrodu@wp.pl
      • Gość: isis Re: gotowy projekt ogrodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 14:05
        Co to za kryptoreklama? Niby mam uwierzyć, że nie promujesz swoich usług???:-P
        • slubna.dekoretka Re: gotowy projekt ogrodu 02.06.11, 17:34
          Ja się nie zajmuje projektowaniem ogrodów, tylko dekoracjami ślubnymi jeśli do mojego loginu "pijesz"a to jest różnica... Myśl sobie co chcesz...
      • Gość: Bara Re: gotowy projekt ogrodu IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 18:10
        Ja też tak uważam.Dobry projekt to połowa sukcesu.:brawo:A może ten adres?: barbara.midor@onet.pl
    • Gość: justyna Re: gotowy projekt ogrodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 20:54
      myślę że warto ;-)
      polecam:
      www.facebook.com/#!/projektowanie.terenowzieleni
      :-)
    • ogrodniczka.wroclawska Re: gotowy projekt ogrodu 08.01.12, 20:35
      Myślę że projekt gotowy będzie niewiele tańszy od takiego uszytego na miarę, tylko dla Ciebie. Więc jeżeli masz dość czasu powinnaś poszukać profesjonalisty, bo "gotowca" i tak ktoś musi przerobić specjalnie pod Twoją działkę, więc po co płacić dwa razy? Jeżeli obawiasz się że zrobiony na zamówienie projekt nie będzie Ci pasował, a w takim gotowym to niby od razu wiesz co kupujesz, zawsze możesz poprosić projektanta żeby na pierwsze spotkanie przywiózł ze sobą zdjęcia swoich ogrodów i dopiero wtedy podjąć decyzję. W mojej pracy nie raz zdarzało mi się dopasowywać takie gotowce do realiów działki już podczas prac wykonawczych i w końcowym efekcie zwykle takie mieszanki wyglądały nieco dziwnie.
    • Gość: Mari Re: gotowy projekt ogrodu IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.12, 17:57
      hej, też uważam, ze gotowy projekt to nie jest dobry pomysł, tak jak już tu pisano, trzeba dostosować rośliny do terenu jakim dysponujemy, osobiście polecam zaglądnąć tutaj www.ogrodyprojektowanie.com/, facet jest perfekcjonistą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka