tamaryszek44 13.04.11, 16:06 Mam na ogrodzie 3 rodzaje borówek amerykańskich i wszystkie 3 owocują co roku bez zarzutu. Niestety nie wiem jakie to gatunki, a chciałam dokupić jeszcze 3. Poradźcie jakie kupić. Takie co mają duże owoce i są smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfa36 Re: Borówki. 24.04.11, 23:09 A jak zadbac o borowkę. Mam posadzone dwie i nie badzo wiem, co dalej z nimi robic (oprocz podlewania ). Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Borówki. 25.04.11, 06:51 Wczoraj kupiłam dwa krzaczki: top hat i pink lemonade. Ta pierwsza to miniatura, ta druga będzie raczej tradycyjnych rozmiarów. Nakazano mi posadzić je w słońcu, w kwaśnej ziemi, nawozić nawozem do azalii i rododendronów, intensywnie podlewać oraz w pierwszym sezonie po posadzeniu usunąć wszystkie kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Borówki. 26.04.11, 09:40 o rany! powaznie trzeba oberwac te pierwsze kwiaty? a czemu to ma sluzyc? czy doradca rozwinal temat? Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Borówki. 25.04.11, 20:04 Dbac o odpowiednie pH gleby: mierzyc regularnie, podlewac deszczowka, nawozic nawozem zakwaszajacym, podsypywac nieodkwaszonym torfem. Odpowiedz Link Zgłoś