marysia460 15.04.12, 16:00 Gdy posadzę teraz, w kwietniu, cebule piwonii chińskiej to zakwitnie ona w tym roku jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Piwonie 15.04.12, 17:23 Piwonia nie ma cebul, tylko karpy. A piwonii chińskiej nie sadzi się ani wiosną, ani późną jesienią, tylko na przełomie sierpnia i września. Chyba, że masz zadoniczkowaną i możesz posadzić z bryłą ziemi. Ale z gołym korzeniem to nie teraz - chodzi o to, że piwonia jesienią wypuszcza drobne korzonki; przy sadzeniu wiosennym zostają one zniszczone i piwonia potrafi nie kwitnąć nawet przez kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Piwonie 15.04.12, 18:10 No ja się nie znam, jestem nuworyszem :) , ale chce kupić taką: allegro.pl/piwonie-piwonia-chinska-red-charm-1-szt-i2240899083.html tam jest napisane , zeby posadzić w kwietniu ...... Tylko własnie nie wiem czy ona zakwitnie jeszcze w ty roku....... Odpowiedz Link Zgłoś
gabula777 Re: Piwonie 15.04.12, 20:13 Raczej nie.Może zakwitnie w przyszłym, ale raczej przygotuj się na dłuższy czas.Ja sadziłam małe kłącze 3 lata temu i jeszcze mi nie kwitła, może w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś