kruszynka-91 Re: POZNAJMY SIĘ! 13.04.05, 22:21 Witam wszystkich! Dość długo Was "podglądam" i dojrzałam już do tego. Teraz "z wielką niesmiałością" ja-kruszynka. xxxxxxxxxx ANKIETKA OGRODOWA: nick:kruszynka-91 imię:Tamara płeć:mam wiek:43 stan cywilny:jest i kruszynek rodzina:kruszynek,dwie baby(20 i 11 lat)+ dwa koty płci przeciwnych. zawód/zajęcie:pielęgniarka(obecnie na oddziale psychiatrii),w przyszłości spróbuję zająć sie psychoterapią rośin :),tego jeszcze nikt nie robił, będę pierwsza!!! wykształcenie ogrodnicze:bez, co dorwę do czytania to moje.Drukowane mi nie szkodzi. siedziba: kraj/miasto :Warszawa rodzaj ogrodu (domowy, balkon, ogród, szklarnia, inne):działka 8500 m.kw.w dużej mierze leśna za Radomiem (niestety daleko od domu bo 135 km.)oraz obstawiony cały parapet różnościami a w lecie 5 m. balkon. ulubione rośliny:wszystkie te które rosną(te mniej rosnące też lubię) ulubione uprawy:jestem na etapie eksperymentowania ze wszystkim bo jest gdzie.Tylko trochę czasu mało. ciekawostki w kolekcji:dla mnie to są wszystko ciekawostki bo zajmuję się tym dopiero niepełne 3 lata.Ale mam np:aktinidię,nektarynkę(już owocowała-pycha) oraz na oknie ale w domu cytrynę,mandarynkę,granat oraz przepięknie kwitnącą hoję. inne hobby:psucie wzroku przed komputerem. film, kuchnia, muzyka, książki, plastyka, nauka, polityka... inne? psy, koty, węże, papugi, szczury, świnki, inne...? -Uwielbiam wszystko co się rusza.Działką zainteresowałam się przez mojego ukochanego kaukaza-długa historia,moze kiedyś wyjdzie w praniu. co lubisz najbardziej?-spokój(tak dużo stresów wokół) ...a czego nie znosisz ?-fałszywych,zakłamanych ludzi,chamstwa. ulubione jedzonko:mój nick jest troszkę przewrotny-lubię sobie dogodzić,a co. czego nie jadam:szpinaku,tatara,owoców morza i tych różnych dziwności co to skacza i pełzaja. ulubiony napój bezalkoholowy:woda koniecznie mocno "gaziona" ulubiony napój wysokoprocentowy:wolę te babskie:malibu,wermouthy,wiśniówka itp. kawa:no do tego to się chyba nie przyznam a może:jest tam wszystko - Nescafe,capucino waniliowe,mleko zagęszczone i oczywiście cukier-mówię Wam booooomba oczywiście kaloryczna również. herbata:obowiązkowo Earl Gray pora dziennej aktywności:bałaganiarski tryb zycia z racji wykonywanego zawodu (dyżury 12-to godzinne) xxxxxxx Uf,to było niby takie proste a jednak tak trudne.Wszystko sie dzieje ale trudno to nazwać i opisac, ale jakoś poszło. Dalej będzie lepiej. HA,HA-kruszynka. Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: POZNAJMY SIĘ! 14.04.05, 12:53 Psychoterapia roślin - czy będziesz je kładła na leżance? Moje jakoś mało mobilne są. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka-91 Re: POZNAJMY SIĘ! 14.04.05, 13:33 Basiu961-oczywiście że nie bo pomyśl jakby wyglądała taka leżanka na 8500 m. kw. Będę do nich czule przemawiać,uśmiechać się a może nawet zastosuję terapię muzyką i czasem im coś zaśpiewam ;).A niech ludzie nie myślą że sama do siebie gadam, a tak wogóle to tam prawie nie ma ludzi więc z kim mam gadać? Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: POZNAJMY SIĘ! 15.04.05, 07:02 Ja też rozmawiam z moimi roślinami. Nikt się nie śmieje. Może już wszyscy przyzwyczaili się do moich, w końcu niegroźnych, dziwactw. Głaszczę je też po listkach, delikatnie. Czytałam gdzieś-kiedyś że rośliny poznają czułego opiekuna i na niego reagują inaczej niż na kogoś kto je krzywdzi, szarpie za listki i skubie. Pozdrawiam, Basia Odpowiedz Link Zgłoś
araukaria_ge Re: POZNAJMY SIĘ! 09.05.05, 18:52 nick:araukaria_ge imię:Genia wiek: 50+++ rodzina: mąż....który bez ogrodu nie potrafi w pełni żyć i jeszcze mnie w to wciągnął... ale jestem za to wdzięczna zawód/zajęcie:oboje już na emeryturce a z zawodu: bankówka i budowlaniec wykształcenie ogrodnicze: samouk wdzięczny za dobre rady na forum siedziba: kraj/miasto : Trójmiasto.... mieszkamy w tym najmłodszym Roślinki uprawiamy w domu, na balkonie, w 300 metrowym ogrodzie a ulubione rośliny ... wszystkie zielone i obficie kwitnące Odpowiedz Link Zgłoś
indian_margerine Re: POZNAJMY SIĘ! 10.05.05, 08:27 ANKIETKA OGRODOWA nick: indian_margerine imię: Małgorzata płeć: K wiek: 28 stan cywilny: Ż rodzina: mężulek zawód/zajęcie: analityk w firmie informatycznej o profilu leśnym, przyrodniczym wykształcenie ogrodnicze: średnie, a wyższe - leśne siedziba: kraj/miasto : Polska/wieś między Błoniem a Sochaczewem rodzaj ogrodu : przed domem ok 30 arów + pole - 80 arów ulubione rośliny: w ogrodzie: drzewa leśne - daglezje, modrzewie, świerki w domu: zaczęłam dopiero zbiearć kolekcję w nowym domu ulubione uprawy: fasolka szparagowa, sałata - mniam ciekawostki w kolekcji: narazie brak - ale będzie pewnie duzo inne hobby: czytanie książek, gotowanie co lubisz najbardziej? zapach w powietrzu po wiosennej burzy ...a czego nie znosisz ? zakłamania, życia na pokaz ulubione żarełko: rodzynki w czekoladzie czego nie jadam: móżdżka wieprzowego ulubiony napój bezalkoholowy: kompot z gruszek ulubiony napój wysokoprocentowy: blee kawa: tak - ze śmietanką i cukrem herbata: wieczorem - cytryną - do książki pora dziennej aktywności: szósta rano - 22, 23 Odpowiedz Link Zgłoś
saluti Re: POZNAJMY SIĘ! 10.05.05, 14:31 ANKIETKA OGRODOWA > nick: Saluti > imię: Monika > płeć: K > wiek: 41 > stan cywilny: Ż > rodzina: maz, 2 dzieci (7 i 5.5), 2 boksery, 2 konie, kuc i tchuzofredka > zawód/zajęcie: import-export > wykształcenie ogrodnicze: samouk > siedziba: kraj/miasto : Francja przy Genewie > > rodzaj ogrodu : naokolo doumu 2'500 m ulubione rośliny: > w ogrodzie: roze, piwonie. > w domu: nie mam czasu > ulubione uprawy: salata z roznych wazyw i mieso > ciekawostki w kolekcji: piwonie drzewiaste > > inne hobby: jazda konna i czytanie książek, > co lubisz najbardziej? odkrywac swiat z dziecmi, jezdzic konno i sadzic nowe rosliny > ...a czego nie znosisz ? glupoty > ulubione żarełko: toffi > czego nie jadam: tlustego jedzenia > ulubiony napój bezalkoholowy: coca-cola > ulubiony napój wysokoprocentowy: wino z babelkami > kawa: tak - ze śmietanką i cukrem > herbata: caly dzien > pora dziennej aktywności: szósta rano - 22, 23 > Odpowiedz Link Zgłoś
pogotowieogrodnicze Re: POZNAJMY SIĘ! 06.11.05, 18:56 ANKIETKA OGRODOWA: nick:pogotowieogrodnicze imię:Janusz płeć:M wiek:54 stan cywilny: Zonaty rodzina: 3 synów zawód/zajęcie:własna firma usługowa wykształcenie ogrodnicze: wyższe siedziba: kraj/miasto :Częstochowa rodzaj ogrodu 1000m ulubione rośliny: wszystkie ulubione uprawy:brak czasu inne hobby:wędkarstwo ulubione jedzonko:musli czego nie jadam:grzybów ulubiony napój bezalkoholowy:soki ulubiony napój wysokoprocentowy:nie pije kawa:nie pije herbata i mleko/ochrona/ pora dziennej aktywności:7-24 Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 przemoaj5 07.11.05, 08:43 Witam: Teraz mój profil: nick: przemoaj5 imię:Przemyslaw Jakubowski płeć: M wiek: 32 stan cywilny: wolny rodzina: 1 dziecko zawód/zajęcie: ekonomista wykształcenie ogrodnicze: tak siedziba: kraj/miasto :Poznań dokładnie Kamionki 3 km od poznania rodzaj ogrodu (domowy, balkon, ogród, szklarnia, inne): Wszystkie typy ulubione rośliny: Gazania ulubione uprawy:Rozsada ciekawostki w kolekcji: Dyptam inne hobby:Podróze film, kuchnia, muzyka, książki, plastyka, nauka, polityka... inne? psy, koty, węże, papugi, szczury, świnki, inne...? co lubisz najbardziej? Podróże i kuchnie sródziemnomorską ...a czego nie znosisz ? Buractwa ulubione jedzonko:Sałatka grecka czego nie jadam:Chleba i ziemniaków ulubiony napój bezalkoholowy: Zielona herbata ulubiony napój wysokoprocentowy:Wino kawa:nie herbata:tak pora dziennej aktywności: 6-23 Pozdrawiam Przemo Odpowiedz Link Zgłoś
gebo13 Bardzo miło 07.11.05, 23:32 i od tego milusińscy trza było zacząć.Pozdrawiam serdecznie w ogródku. Odpowiedz Link Zgłoś
arenaria Re: Bardzo miło 08.11.05, 00:26 A może jedna trochę tajemniczości się przyda ,niech działa wyobrażnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
ktom3 Re:POZNAJMY SIĘ 08.11.05, 12:59 ANKIETKA OGRODOWA nic: Ktom3 imię: Tomek płeć:M wiek:30 stan cywilny: Ż rodzina: żona, synek (9 miesięcy) zawód/zajęcie: prawni/eksport mięska, uprawa krzewów róż wykształcenie ogrodnicze: brakuje-szlifuje się siedziba: kraj/miasto: Polska/okolice Puław rodzaj ogrodu: mały przydomowy, około 250m, naturalny ....o charakterze leśnym z suchym potokiem w stylu japońskim i jedną rabatą bylinową ulubione rośliny w ogrodzie: duże drzewa liściaste - brzozy, klony, iglaki-różne, trawy, żurawki, hosty, liliowce .... w domu: nie interesują mnie zbytnio, są jakieś draceny,fiołki, kalanchoe, jeden storczyk ulubione potrawy: pizza, różne sałatki, prawie wszystki słodkości ciekawostki w kolekcji: bambus phylostachys aureoseculata spectabilis inne hobby: fotografia tradycyjna- portret, sytuacyjna co lubisz najbardziej ? dużo rzeczy .. a czego nie znosisz? kiedy ludzie na pewien czas ślepną i czarne nazywają białym ulubione żarełko: czekoladki, jogurt, orzechy laskowe, miód czego nie jadam: dużo rzeczy, np. dalekowschodnie japoński, chińskie wynalazki ulubiony napój bezalkoholowy: cola ulubiony napój wysokoprocentowy: polskie piwo kawa: sporadycznie, czarna z dużą ilością cukru herbata: kilka dziennie pora dziennej aktywności: 5-6 do 22-23 Odpowiedz Link Zgłoś