foka36 20.01.06, 18:34 Jakim sposobem uprawiac ziola w domu (bazylia , tymianek rozmaryn ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemoaj5 Re: domowa uprawa ziol 20.01.06, 19:34 Witaj, Na wiosnę kup skrzyneczki/donice i zakup sadzonki. I juz masz włąsne zioła w domu. Pozdrawiam Przemo Jakubowski gg:7721862 Odpowiedz Link Zgłoś
masolady Re: domowa uprawa ziol 30.01.06, 18:59 Lepiej kupic nasiona wtedy ma sie wieksza satysfakcje:) Nie wiem czy są juz w sklepach ale ja mam jescze calaz paczuszke z zeszlego roku tymianku. Posiałam go kilka dni temu i już kiełkuje;] moje gg: 7456436 Odpowiedz Link Zgłoś
masolady Re: domowa uprawa ziol 31.01.06, 20:39 Nasiona są juz do kupienia. Z tego co się dowiedziałam to są w sklepach cały rok. Zioła można uprawiać przez cały rok. Bardzo szybko kiełkują i rosną i mają małe wymagania. A jak pięknie pachną:-) Polecam bazylie, mięte, tymianek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: domowa uprawa ziol 01.02.06, 11:02 Dobierz rośliny o najwyższych walorach estetycznych. (min: tymianek, szałwia, rozmaryn, bazylia, majeranek, zielona pietruszka, wieloletni szczypiorek, koperek) W ogrodzie polecam wyznaczyć/wytyczyc sekcje ziołową/warzywna. Do tego pnące odmiany jabłoni, grusz i śliw. Winnogrono na pewno doda klimatu ogrodowi. Cukinia i czerwona cebula tez jest miłym akcentem. pozdrawiam Przemo Jakubowski Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: domowa uprawa ziol 01.02.06, 11:24 Do tego pnące > odmiany jabłoni, grusz i śliw. Jaja sobie robisz, delikatnie mówiąc? Mirzan Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Pnące odmiany 01.02.06, 11:40 Witam, Wyjaśniem,że pisząc o pnących odmianach miałem na myśli prowadzone drzewa przy podporach, odpowiednio kształtowane. Postaram sie znaleźć jakieś fotografie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Pnące odmiany 01.02.06, 12:32 Witaj, a masz jakieś doświadczenia z pnącymi truskawkami? Polecasz jakieś odmiany? Uprawa nigdy mi sie nie powiodła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Pnące odmiany 01.02.06, 13:37 > Witam, Wyjaśniem,że pisząc o pnących odmianach miałem na myśli prowadzone > drzewa przy podporach, odpowiednio kształtowane. rzeczywiscie, 'pnace' zabrzmialo.... dziwnie:) ale wiem o co chodzi, sama mam w ogrodzie taka grusze - ma juz pewnie z 15 lat, jest idealnie plaska (rosnie przy scianie) i tylko gruszki odstaja:))) poszukam fotki:) Pauli -- I have the simplest tastes. I'm always satisfied with the best. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Pnące odmiany 01.02.06, 14:23 Witaj, Duże masz doświadczenie w prowadzeniu drzew w taki sposób ? Jakie gatunki w taki sposób uprawiasz ? Pozdrawiam Przemo Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Ziola na balkonie/tarasie 28.04.06, 10:04 A jak czesto podlewa sie ziola uprawiane w domu? Mam w nastepujacej kolejnosci (tak sa posadzone w skrzynce): Oregano - Rozmaryn - Majeranek - Bazylia - Tymianek - Mieta Bazylia jest kiepska. W zeszlym roku hodowalam ja sama i byla rewelacyjna. Czy nie lubi majeranku??? Odpowiedz Link Zgłoś
jusss Re: Ziola na balkonie/tarasie 28.04.06, 11:22 witam, wysiałam w tym roku bazylię, wzeszły mi jakieś nędzne niteczki łodyżek po czym zapleśniała mi wierzchnia warstwa ziemi pomimo, że w tej samej ziemi w innych doniczkach wysiałam inne roślinki i ślicznie rosną czy coś zrobiłam nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Re: domowa uprawa ziol 25.05.06, 12:05 ja tak przy okazji chciałam zapytać czy zioła w doniczkach trzeba nawozić i jak? Odpowiedz Link Zgłoś