Dodaj do ulubionych

Internetowe sklepy ogrodnicze

21.01.06, 16:08
Witam wszystkich ogrodników !!

Mam pytanie...czy korzystaliście kiedyś z usług internetowego sklepu
ogrodniczego? Który polecacie? Ja noszę się z zamiarem kiupna czegoś przez
internet, ale nie wiem czy nie lepsza jest jednak osobista wizyta w
tradycyjnym sklepie.
Obserwuj wątek
    • przemoaj5 Re: Internetowe sklepy ogrodnicze 21.01.06, 16:57
      Witaj,
      Trudno jest powiedzieć jaka forma zakupu jest lepsza. Trzeba się liczyć z
      faktem i tradycyjne kanały dystrybucji a wiec sklepy będą ustępowały miejsca
      sklepom internetowy. Jeśli masz jakieś sprawdzone szkółki to nie ma znaczenia
      czy to sklep w realu czy wirtualny. W Internecie zawsze szybciej kupisz szukaną
      przez ciebie roślinę. Jakich zakupów zamierzasz dokonać ?

Pozdrawiam
      Przemo Jakubowski
      gg:7721862
    • foxtrot3 Re: Internetowe sklepy ogrodnicze 21.01.06, 17:19
      Co prawda nie mam nic przeciwko zakupom w necie,ale kupujac w normalnym sklepie masz prawo wyboru towaru,sprawdzeniu, obejrzeniu.Chodzi o to ze zdjecia w necie moga odbiegac od oferowanego towaru /nie dotyczy to nasion/bo te wszedzie jednakowe.Chociaz w tej chwili sklepy powinny dbac o jakosc swojego asortymentu,no bo konkurencja nie spi:)
      • przemoaj5 Re: Internetowe sklepy ogrodnicze 21.01.06, 17:43
        Witaj Jacku
        Prawdą jest to co piszesz. Na zdjęciu roślina zawsze pokazana jest w pełnaj
        swojej okazałości na ogół w czasie kwitniena. Zamawy sadzonkę i otrzymujesz w
        donicy rozetkę liści i nijak ma sie to do zdjęcia pokazanego w sklepie.
        Jednakże jeśli szukasz konkretnej i mało znanej rośliny to często nieźle
        trzeba sie nabiegać
        Pozdrawiam
        Przemo Jakubowski.
        gg7721862
    • uczycielka1 Re: Internetowe sklepy ogrodnicze 21.01.06, 21:06
      ja 99% roślin kupowałam "na żywo", ale zdarzyło mi się również przez internet. generalnie te rzeczy, których nie było w najbliższej okolicy. na wiosnę też chcę sprowadzić sobie przez internet parę roślin - dalie i mieczyki, bo określonego rodzaju nie widziałam w sklepach.
      • armeria Re: Internetowe sklepy ogrodnicze 21.01.06, 21:37
        Też sobie zadałam to pytanie, kiedy postanowiłam kupić naiona pnączy, kobea i
        takie tam. W sklepie internetowym były po 2,50 zł, do tego jeszcze dochodzi min.
        6 zł za wysyłkę. Zajrzałam do sklepu w realu i kupiłam część poszukiwanych
        nasion - wszystko po 1,50 zł. Nie dostałam rdestu Auberta, ale w internetowym
        też go nie było.
        • przemoaj5 do armeria 21.01.06, 21:48
          Tak to prawda, częto w realu jest taniej. Jednakże jeśli policzysz czas i
          pieniądze wydane na benzynę to często godzisz sie na to że troche więcej
          zapłacisz. A z cenami w e-sklepach to na prawde różnie bywa.

Pozdrawiam
          Przemo
      • przemoaj5 Re: Internetowe sklepy ogrodnicze 21.01.06, 21:43
        Troche statystyk:
        W Polsce udział e-handlu w całosci obrotu nie przekracza 3 %.

Wiec ... mamy odpowidz gdzie kupujemy.

Pozdrawiam
        Przemo Jakubowski
        gg7721862
    • matias80 Re: Internetowe sklepy ogrodnicze 22.01.06, 12:06
      witam
      Ostatnio kupowałem w sklepie Ogrody Marzeń
      www.ogrodytwoichmarzen.pl/SKLEP/sklep.php Nie tylko że sprzedają ale to
      co chyba wazniejsze to są to wysokiej jakosci specjaliści, kórzy pomogli mi w
      projekcie ogrodu i doborze roślin. Polecam serdecznie
      naparwde warto :P
      • foxtrot3 Re: Internetowe sklepy ogrodnicze 22.01.06, 13:08
        I tak wlasnie powinno byc jak to opisujesz, niestety w wielu sklepach sprzedawcy podchodza do klienta jak do wroga ,ktory jesli nie kupuje tylko o cos pyta ,traktowany jest *olewajaco*.Mam jednak nadzieje ze bardzo szybko sie to zmieni:)
        • matias80 Re: Internetowe sklepy ogrodnicze 22.01.06, 15:06
          dokłądnie taka obsługa jak jest w sklepie www.ogrodytwoichmarzen.pl powinna byc
          wszedzie
          Pełen profesjonalizm wszystkim serdecznie polecam warto tam kupowac ja kupilem i
          bede tam kupował i zawsze moge liczyc na miła obsługe niezaleznie czy cos kupie
          czy nie
          Gorąco polecam ten sklep

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka