alina86 13.02.06, 13:55 Kupiłam działkę budowlaną, na której rosną brzozy. Ok. 20 drzew. Nie chciałabym by za mocno urosły. Czy istnieje jakiś sposób na powstrzymanie wzrostu drzew. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enlilu Re: BRZOZA 13.02.06, 14:01 foxtrot3 napisał: > Antywylegacze > Doprecyzujmy: retardanty. :-) Enlilu Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: BRZOZA 13.02.06, 14:18 Ja uwielbiam brzozy to chyba moje najulubieńsze drzewa. Nie rezygnuj z nich całkowicie. Możesz wyciąć kilka pozostawiając te najładniejsze. Jezeli masz ogromną działkę pozostaw je w spokoju. Nie popełnij tylko takiego błędu jak mój sąsiad, uchlastał drzewa do połowy robiąc z nich kaleki niby żywopłot. Płakać się chce. Biedne kikuty wypuszczają pedy boczne nie mając ładnego strzelistego pokroju. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: BRZOZA 13.02.06, 16:44 Kup sobie w maju w e-sklepie szczepionkę z grzybami szlachetnymi: www.zielonydom.pl/ i powciskaj w korzenie. Może polubisz wtedy te brzózki? Są takie piękne... Odpowiedz Link Zgłoś