Dodaj do ulubionych

Wierzba Mandżurska

16.03.06, 18:58
Mam to drzewko na ogrodku w miescie jak i w gorach na dzialce... Szukalem w internecie al ejak sie przekonalem google to juz nie ta sama wyszukiwarka co kiedy s i nie potrafie odnalesc jakichkolwiek informacji na temat pielegnacji tego drzewka...Wyroslo juz dosyc powanie i nie wiem w jaki sposob moge je przyciac itp... Prosze o Pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Wierzba Mandżurska 16.03.06, 19:08
      Jest wątek na poprzedniej stronie.
    • zastepowa Re: Wierzba Mandżurska 16.03.06, 21:15
      zajrzyj również do galerii zdjęć
    • szczekaniepsa Re: Wierzba Mandżurska 17.03.06, 14:20
      A może najlepiej byłoby zajrzeć do jakiejś książki? Ja mam to drzewko pod oknem
      i nie wydaje mi się przerośnięte, choć ma już z 15m.
      • maedma Re: Wierzba Mandżurska 04.04.06, 08:31
        Witam, mam tą wierzbę 1 rok (posadziłem w listopadzie 2004 r.) i rośnie jak na
        drożdżach a ciąć można, jak Ci się podoba. W 2005 r. w lipcu ogołociłem ją do
        głownych gałęzi i to tylko pomogło, jeszcze bardziej sie powyginała i zagęściła.
    • mirzan Re: Wierzba Mandżurska 04.04.06, 08:44
      Ja tnę sekatorem.
      • cereusfoto Re: Wierzba Mandżurska 04.04.06, 08:53
        Ja również tnę sekatorem jak mi pasuje - dowolność na całej linii. Ostatnio
        przycięłam około 25 cm gałązki. Więcej nie chciałam, gdyż taka z lekka
        zwisająca jest dość ciekawa. Może za rok przytnę bardziej. U mnie też rośnie
        niesamowicie; ma ok. 3 lat a jest jużdość sporym drzewkiem z solidnym pieńkiem.
        Ważne by rosła tak gdzie jest dość wilgotno ( u mnie rośnie od strony północno-
        zachodniej ). W lecie obficie ją podlewam szlaufem. Uwielbia to!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka