szadoka Re: Po cebulowych 06.06.06, 12:13 za szybko poszlo. Co sadzicie/siejecie? W zeszlym roku posadzilam tylipany , narcyzy , szafirki i hiacynty i jakies "cosie " co akurat kwitna na rozowo. Posialam w to wszystko jakies jednoroczne (niestety nie pamietam, ladne, kolorowe) W tulipany posialam maciejke i teraz nie bede mogala ich wykopac... Generalnie kwietnik wyglada szaro-buro . Posialam tez w krokusach dzwonki karpackie ale na razie sa tyciunkie. Macie jakis pomysl na docelowe zagospodarowanie takiego kwietnika? Odpowiedz Link Zgłoś
1966f Re: Po cebulowych 06.06.06, 14:17 Dwa lata temu i jeszcze w zeszłym roku bardzo chętnie siałam jednoroczne kwiaty,ale efekt był nie zawsze taki jak chciałam.Teraz sadzę tylko byliny a obsadzam je niskimi roślinami skalnymi.Obok kwiatów cebulowych/kwitnących wiosną/wkładam cebule lili i mieczyków.W ten sposób mam w tym miejscu kwiaty latem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anda242 Re: Po cebulowych 06.06.06, 19:52 I nie zniszczą się przy wykopywaniu mieczyków jesienią? Odpowiedz Link Zgłoś
1966f Re: Po cebulowych 06.06.06, 20:57 mieczyki sadzi się stosunkowo płytko więc jesienią po prostu delikatnie ciągne je za liście a dołek zasypuje.Częściej uszkadzam cebule kiedy sadzę mieczyki ale można sobie to jakoś pozaznaczać. Odpowiedz Link Zgłoś