wp2007 29.07.06, 10:16 Nornice niszczą mój nowozałożony ogród - proszę o radę jak NAJSKUTECZNIEJ pozbyć sie tych szkodników. Pozdrawiam wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mifsc Re: nornice 29.07.06, 12:22 ie ma sposobu. Trzeba unormować stosunki sąsiedzkie :( Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: nornice 29.07.06, 12:40 mifsc napisał: > ie ma sposobu. Trzeba unormować stosunki sąsiedzkie :( Przy pomocy dostępnych w sklepach ogrodniczych środków do zwalczania gryzoni. Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: nornice 29.07.06, 17:30 Nie są skuteczne - np. próbowałam Kretox ale bez rezultatu. Mam odstraszcz na baterie słoneczne ale moje nornice są chyba stare i głuche, bo chuliganią niedaleko odstraszacza, który miał być skuteczny w promieniu 30 m. No cóż pozostaje ... polubić. Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: nornice 29.07.06, 20:57 Nornice to nie krety.Kretoksu krety nie chcą jeść.Jest środek marki bross, są to zatrute suszone karaluchy. Na nornice są skuteczne preparaty w sklepach ogrodniczych.Wszelkiego rodzaju brzęczyki to maszynki do wyciągania pieniędzy od ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: nornice 30.07.06, 17:15 Normix,Toxanox,Rat Killer Super odżywić tym zwłaszcza wiosną kiedy najbardziej głodne i jakiś czas spokój można też zaprosić kota sąsiada ewentualnie jamnika ale tu uwaga kopie dziury jak poczuje nornice. Odpowiedz Link Zgłoś
malaga1234 Re: nornice 30.07.06, 21:26 A może karbid?Krety tak wykurzam i nornice też. Odpowiedz Link Zgłoś