bm73781 26.09.06, 16:54 W ubieglym roku posadzilam nowe pedy winorosli wino troche podroslo i nie wiem czy takie mlode pedy sie podcina czy nie.Bardzo prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomolog Re: Winorosl-przycinanie 26.09.06, 22:49 Owszem, przycina się, ale z tym musisz poczekać do wiosny:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jokaer Re: Winorosl-przycinanie 01.10.06, 05:52 a nie mozna przyciąć winorośli teraz po zebraniu winogron? tak się zastanawiam nad tym; bo u mnie wiosna jednak póżno przychodzi i najczęściej nim można wreszcie się dobrać do krzewów to na ogół jest za późno,; teraz jak ciachnęłam parę pędów to nic sok nie cieknie a wiosna zawsze płaczą; tak sobie więc pomyślałam czy w efekcie nie można teraz ich przyciąć; poświęcić jakiś krrzak jeden na eksperyment ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pomolog Re: Winorosl-przycinanie 01.10.06, 13:17 Witaj, odpowiedziałem w temacie do pomologa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mocny8 Re: Winorosl-przycinanie 30.09.06, 21:37 witam Zksiążki się nie nauczysz a przycinnać trzeba koniecznie, poproś 1 raz kogoś z doświadczeniem i potem samo pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś