violbug 11.03.07, 23:08 Kupiłam w sklepie w/w cebule w doniczce.W tej chwili kwitną.Czy mogę je przesadzić, czy trzeba?Jak długo będą kwitły?Czy mogę je przechować na następny rok? Proszę o wyczerpujące informacje.Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violbug Re: Narcyze 11.03.07, 23:13 Dodam,że w miom przypadku nie wchodzi w grę ogród.Posiadam balkon zachodni. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Narcyze 12.03.07, 13:39 mozesz. Jak przekwina, przesadz je do wiekszej donicy z dobra ziemia zeby sie zdazyly "najesc" przez lato i mialy sile zakwitnac w przyszlym roku. Pamietaj o zabezpieczeniu doniczki na zime, zeby Ci cebule nie zmarzly. Na wiosne powinny zakwitanac w normalnym, narcyzowym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Narcyze 12.03.07, 16:11 Z tym, że to zabezpieczenie powinno być opatuleniem na balkonie, a nie wnoszeniem na zimę do mieszkania z centralnym ogrzewaniem. Narcyzy normalnie zimują w gruncie, ale w doniczkach i skrzynkach ziemia bardziej przemarza. Dlatego dobrze jest zabezpieczyć doniczki od spodu i z boków. Odpowiedz Link Zgłoś