hanunia2 22.07.07, 14:47 Co roku sadzę maciejkę i ona pięknie pachnie wieczorami.W tym roku również wysiałam,ale jakaś dziwaczna ona jest bo wcale nie pachnie.Czy miałyście już taką? Chyba ją wyrzucę, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabula777 Re: Maciejka 22.07.07, 14:57 Moja też w tym roku była dziwna, już dawno ją wyrzuciłam.Pokazało się kilka kwiatków, zapachniało trochę w kilka wieczorów i koniec, już się dalej nie rozwijała.Inaczej było poprzednio - rosły mocno rozgałęzione rośliny, które nawet były ozdobne w bardziej pochmurne dni, kiedy kwiaty są otwarte dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
imogeena Re: Maciejka 25.07.07, 17:21 moja jeszcze kwitnie, pięknie pachnie, dosyć długo. Rośnie na lekkim podłożu, koło tarasu, ma dużo słońca, jak nie pada. Lubi to miejsce, to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
gabula777 Re: Maciejka 25.07.07, 17:31 Maciejka nie lubi tyle wilgoci jak w tym roku i na ciężkawej ziemi jak u mnie zginęła wcześnie.Właśnie ,jak piszesz, że rośnie na lekkim podłożu, to ją uratowało. Odpowiedz Link Zgłoś