22.07.16, 01:58
...wiem, ze było wink
dawno temu sie pojawiło - sprawdziłam wink

myslałam, ze nie poznam juz juz takich swojsko brzmiących imion (bo niby zagladając na forum myslałm, ze juz wszystko było),
a jednak spotkanie dzis tego imienia z dwuczłonowym nazwiskiem mocno mnie zaskoczyło

znacie?
podoba Wam się?
mi - jak wszystkie owocowe i kwiatowe imiona - bardzo!
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Maciejka 22.07.16, 08:56
      Nazywam tak moją córkę, przy okazji córkę Macieja. Jako oficjalne imię, jest jednak dla mnie zbyt męskie (oczywiście myślę o Maciei, bo Maciejka to zdrobnienie).
    • vi_san Re: Maciejka 22.07.16, 09:25
      Podoba mi się bardzo, nie spotkałam "w realu", ale czy miałabym odwagę nadać? Chyba jednak nie... A szkoda, bo maciejka jest prześliczna i rokrocznie sieję na działce - by mieć pachnący przepięknie "dywan"...
    • dalenia Re: Maciejka 22.07.16, 10:34
      Maciejka jako zdrobnienie - bardzo urocza. Jako pełna wersja jest dla mnie jednak zbyt zdrobnieniowa (podobnie Nawojka). Z kolei Macieja jest trochę zbyt odmęska, ale może to kwestia osłuchania.
      • paula.anna Re: Maciejka 22.07.16, 10:53
        Mam podobne odczucia jak Dalenia.
        Dodatkowo, Macieja to dla mnie Maciej w dopełniaczu i już. A nie imię żeńskie.

Mam też męża Macieja, Maciej i Macieja to za dużo szczęścia, więc i tak nie-do-nadania wink
    • domi_33 Re: Maciejka 22.07.16, 10:34
      Podoba mi się bardzo ale smutno mi się kojarzy bo w rodzinie była śliczna dziewczyna o tym imieniu. Niestety już jej dawno nie ma. A ja co roku kiedy wy się wam Maciejkę to ja wspominam.
      • kasiek-kd Re: Maciejka 23.08.17, 00:35
        dziewczyna Maciejka nie dorosła wieku "poważnego"... crying
        (co sie stało?)
    • liliowewzgorze Re: Maciejka 22.07.16, 10:41
      Mi również bardzo się podoba!!!
    • polifonia1983 Re: Maciejka 22.07.16, 23:51
      Bardzo mi się podoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.