nek9 26.03.08, 15:04 Rozpoczęte???? Bo u mnie zima na całego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aagnieszkaa1 Re: Wiosenne siewy. 26.03.08, 15:19 Siewy na całego! Tylko że to zima śnieg sieje... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wiosenne siewy. 26.03.08, 15:49 A tak. Jakieś dwa tygodnie temu posiałam bób i jakiś nawóz zielony i posadziłam 4 krzaczory. A potem przyszła zima. Odpowiedz Link Zgłoś
usianka Re: Wiosenne siewy. 26.03.08, 16:38 jeszcze nic (poza małym co nieco w domu) ja zawsze zaczynam późno Odpowiedz Link Zgłoś
agaelgam Re: Wiosenne siewy. 27.03.08, 09:51 u mnie wszystkie parapety zastawione i kawał podłogi też. Na parapetach rosną już różne odmiany canny, datura jednoroczna, wilec, floks jednoroczny i tunbergia a na podłodze datury wieloletnie, oleander i bugenvilla. Już nie mogę doczekać sie wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
krista57 Re: Wiosenne siewy. 27.03.08, 10:03 Mam tyle nasion,ze nie wiem od czego zacząć siewy do skrzynek. Powinny to byc "proste w obsłudze",jako,ze zaczynam moje grzebanie w ziemi. Czy wilec mozna przesadzac? Odpowiedz Link Zgłoś
sobotkowa Re: Wiosenne siewy. 27.03.08, 10:19 Ja też już posiałam moje kochane rycynusy, które później przesadzę do ogrodu. Będzie ich chyba ok. 25...fajnie, bo latem gdy się rozrosną wyglądają jakbym była gdzieś na egzotycznej wyspie:) Poza tym dużo kwiatków w ogrodze już powychodziło z ziemi, a tu zima. Mam nadzieję, że nic im nie będzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
agaelgam Re: Wiosenne siewy. 27.03.08, 11:15 raz posiałam rycynusa i niestety nie wyszedł. Czytałam, że ciężko go uprawiać. Jeśli chodzi o wilec to zawsze wysiewam wcześniej. Kupuję odmianę heavenly blue - ma wielkie, błękitne kwiaty. Hodują go później w donicyach na tarasie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wiosenne siewy. 27.03.08, 16:13 Wilec, o ile pamiętam, za przesadzaniem nie przepada. Odpowiedz Link Zgłoś
agaelgam Re: Wiosenne siewy. 28.03.08, 08:49 Ten mój widocznie mało wymagający, bo nie protestuje. Przesadziłam go kilka dni temu do większej doniczki i pięknie wygląda :). A może odmianie heavenly blue przesadzanie nie przeszkadza. Faktem jest, że gdy siałam ten zwykły wielokolorowy i chciałam później przesadzić w inne miejsc w ogrodzie to marniał. Błękitny sieję od 3 lat, wysiewam w domu, przesadzam i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wiosenne siewy. 28.03.08, 12:16 Mogę się mylić, nie upieram się. Zawsze siałam od razu na miejsce, więc skądś mi się to wzięło :) Odpowiedz Link Zgłoś
agaelgam :) 28.03.08, 15:30 Ja też kiedyś, ten zwykły, siałam od razu na miejce. Błękitny kupiłam pierwszy raz 3 lata temu na allegro, a ponieważ dorasta do 3 m. i miał rosnąć w donicach oplatać klumny na tarasie posiałam wcześniej i później przesadziłam. Nawet się nie zastanowiłam, że może tego nie lubić. No i tak zostało :)) Dzięki takim forom jak to możemy wymieniać się doświadczeniami. Bardzo na to liczę. Pozdrawiam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
jesienia Re: Wiosenne siewy. 28.03.08, 09:40 "Sloneczko zaswiecio do ogrodka bedzie wejsc milo" Witajcie,U mnie gora warzywa "parapetowe"swietuja.Przed paru laty dostalam nasiona pomidorow "Krakowskich",to okazy.Teraz sama dbam o to aby miec z nich nasionka Mieszkam w uzdrowiskowym miasteczku w Niemczech,ludzie zatrzymuja sie podziwiajac moje pomidorulki.to moja duma,nigdy nie mialam ogroka a co mowic o polu,lubialam podpatrywac,wypytywac,noi patrzcieprzydalo sie na starosc!W zeszlym roku tylko ubolewalam,plakalam z niebiem,ono slonym deszczem,ja najslonszymi lzami.Sadze ze ten rok bedzie lepszy w pogodzie czego wam i sobie zycze.Do uslyszenia i powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: Wiosenne siewy. 02.04.08, 22:43 'Krakowskie' ? dobrze wiedzieć. ja wysiewam zawsze koraliki bo w naszym klimacie najpewniej zasze sie udają, ale poszukam "Krakowskich' - dzieki za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś