dorotka.k1 02.04.08, 21:20 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=309 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Forum z ekspertem 02.04.08, 23:00 Wiemy, wiemy. Po pierwsze ekspert bywa raz na pół roku, a po drugie to jest forum dla chemicznych Alich, zniechęciłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
agaelgam Re: Forum z ekspertem 03.04.08, 08:22 mam mieszane uczucia, czytałam wiele nieprzyjemnych wątków, więc nie zaglądam tam zbyt często. Odpowiedz Link Zgłoś
jokaer Re: Forum z ekspertem 03.04.08, 08:28 yoma napisała: > Wiemy, wiemy. Po pierwsze ekspert bywa raz na pół roku, a po drugie to jest > forum dla chemicznych Alich, zniechęciłam się. to fakt, tyle mówi sie o szkodliwości chemii, nawet tej z pozoru banalnej- nieszkodliwej, a tyle ludzi bez "randapu" nie widzi innej mozliwości radzenia sobie ; --- dagmargallery.republika.pl/ www.ogrodziolowy.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: Forum z ekspertem 03.04.08, 09:57 zgadzam się, zgadzam z poprzedniczkami. ekspert jest głównie w formie zdjęcia błogosławiącego forum, ale to chyba za mało. wielbicieli chemii rzeczywiście za duzo - próbuje propagować naturalne metody, ale to troche tak jak grochem o scianę. Trudno się dziwić, skoro wokół chemiczna propaganda kwitnie. ale skoro to forum ma być takie bardziej nauralne, to może powinno mieć cos takiego w nazwie? Odpowiedz Link Zgłoś
nek9 Re: Forum z ekspertem 03.04.08, 10:09 Jeśli macie jakies propozycje co do naszego forum, piszcie. Chetnych na admina też zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Forum z ekspertem 03.04.08, 11:33 A wiecie, co mnie osobliwie wkurza w tych chemicznych Alich? Już gdzieś to kiedyś pisałam, ale tu nie, więc powtórzę. Że naród dostaje paniki, jak mu tylko coś wyrośnie w ogrodzie: Ratunku, rośnie mi koniczyna na trawniku! Ratunku, sumak mi się rozrósł! Ratunku, mech, jak zwalczyć! Pomocy, mniszek! Pokrzywa, dziecię się poparzyło! I na to wszystko jedna odpowiedź: roudupem, roundupem. A niech se zabetonują wszystko i pomalują na zielono, będzie spokój. Możliwe, że mam lekkiego kotka na punkcie zwalczania rzeczy rosnących w ogrodzie, który to kotek niewątpliwie bierze się stąd, że jak na moim piachu cokolwiek zechce rosnąć, to jestem dumna i blada, ale uczciwie, uprzejmie i z góry uprzedzam, że go mam. I jak zobaczę wątek typu "ratunku, koniczyna", to będę gryźć i zgrzytać :) Co do nazwy forum, może "Poradniczek Małochemicznych Ogrodniczek"? :) Co do admina, póki nikt się tu nie leje i nie wymyśla od ostatnich, drugi admin IMHO niepotrzebny... :) Odpowiedz Link Zgłoś
usianka Re: Forum z ekspertem 03.04.08, 12:52 mozemy sobie podac ręce :) moze nie gryze za roundapa, ale preferuje inne metody walki z niechcianym zielskiem w ogrodzie a koniczyna na trwaniku jakos mi nie przeszkadza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Forum z ekspertem 03.04.08, 14:18 Ooo jak dobrze :) zrozumienie, miłość, pokój... :) Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: Forum z ekspertem 03.04.08, 16:05 Rzeczywiście ta panika, że urosło coś inaczej niż piszą w gazecie jest irytująca. Ale to sie bierze z niewiedzy i kultury 'magazynowej'. Gratuluję luzackiego czyli prawidłowego podejścia do ogrodnictwa, bo przeciez tak jak nie ma identycznych ludzi, tak nie ma identycznych ogrodów. Można sie ubierać w mundurki, albo w szerokie falbaniaste spódnice - co tam kto woli. Natomiast z chemią jest już gorzej, bo działa przeciwko nam wszystkim. AHA, w razie zapotrzebowania chętnie piszę się na admina. Odpowiedz Link Zgłoś