beba1970 29.04.08, 19:29 Mam pytanie do eksperta. Do jakiej wysokości mogą dorastac tuje posadzone przy ogrodzeniu dzielącym dwie posesje? Czu moga być 5 - 6 metrowe??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Re: pytanie administracyjne. 30.04.08, 20:08 Regulują to UMOWY sąsiedzkie [ radzę: NA PIŚMIE! ] a potem dopiero przepisy LOKALNE ADMINISTRACYJNE. Opłotowanie przy granicach posesji od strony dróg, chodników - to ogólne przepisy zagospodarowania przestrzennego. Świetnie je znają URZĘDNICY w lokalnych magistratach. Przepisy te mówią o przyjętych LOKALNIE maks. wysokościach płotów, ich podmurówkach, prześwitach tychże płotów etc. O odległościach TRWAŁYCH nasadzeń drzew i krzewów. O ich wysokościach nie mówią... Międzysąsiedzkie UMOWY - różnie bywa, ale utrudniać życia sąsiadom nie powinny... Warto się dogadywać. NA PIŚMIE dogadywać. Odpowiedz Link Zgłoś
beba1970 Re: pytanie administracyjne. 08.05.08, 19:39 Niestety mój sąsiad ...ma gdzieś dogadywanie... Prosze sobie wyobrazić zieloną scianę zza której nic nie widać... Tuje maja po 6 - 7 metrów...największa około 8 m. Słońca to Ja juz dawno nie widziałam..... A co z pezepisem o 3 metrach? Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: A co 08.05.08, 21:14 Czy była {Beba} w miejscowym urzędzie pytać się [nie interweniując, NA RAZIE] o stosowne przepisy? Czy rozmawiała z "sąsiadem"? Odpowiedz Link Zgłoś