faq 19.07.08, 15:15 skusilam sie i kupilam wczoraj, siedza grzecznie w doniczkach, ale kusi mnie zeby moze je wysadzic do ogrodu.. dokupilabym wtedy wiecej.. moga zimowac? kolo rododendrona byloby im dobrze chyba.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrobka_skrawaniem Re: cyklameny 19.07.08, 15:23 To zalezy jaki gatunek kupilas. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Cyclamen persicum 19.07.08, 17:06 C. persicum jest roslina z cieplejszej strefy klimatycznej, jesli mieszkasz w Polsce to nie utrzymasz go w gruncie. Mozesz poszukac innych gat. (np C. hederifolium), pod pokrywa sniegu wytrzymuja nawet spore mrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: Cyclamen persicum 19.07.08, 17:42 dzieki, moze w jakiegos znajde jeszcze doczytalam i jesli mojego persa zechce utrzymac przy zyciu nawet doniczkowym to niezle wyzwanie mnie czeka.. Odpowiedz Link Zgłoś
irenazu Re: Cyclamen persicum 20.07.08, 07:15 Ale warto popróbować.Moje kwitną już drugi raz,oczywiście miały przerwę. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Cyclamen persicum 20.07.08, 11:44 Moj rosnie juz ze 3 lata i kwitnie czasem nawet 2 razy w roku. Potrzebuja tylko okresu spoczynku latem. Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: Cyclamen persicum 20.07.08, 17:23 > Potrzebuja tylko okresu spoczynku latem no wlasnie, z racji tego, ze kupiony teraz jest w pelni kwitnienia. Bedzie sie musial odnalezc w innym rytmie. Mam nadzieje, ze wystarczy mu spoczynek jesienny po kwitnieniu.. Odpowiedz Link Zgłoś