yoma 02.03.09, 20:36 img515.imageshack.us/my.php?image=p1000391.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: Fotozagadka :) 02.03.09, 21:53 No, nie wiem...Nie trafiłaś skórkami pomarańczy w kompostownik? Wyrosły Ci na nim dziwne grzyby? Pocieszam się, że nie ja jedna nie umiem rozwiązać zagadki, jak widać na zdjęciu, duch dziadka, o ile dobrze pamiętam, byłego właściciela gruntu, też nie może się nadziwić. Stoi w białym gieźle z założonymi rękami i myśli: co też ta moja wnusia znowu kombinuje? Odpowiedz Link Zgłoś
jerrykot1 Re: Fotozagadka :) 03.03.09, 08:10 raz zgadlam, teraz nie wiem.... pączek jakiś się rozwinął na słoneczku? Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Fotozagadka :) 03.03.09, 10:30 zapomniany po Tlustym Czwartku faworek ... Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Fotozagadka :) 03.03.09, 14:18 Przepraszam bardzo, czy tylko mnie się otwiera tak link yomy, że widać ducha dziadka po prawej stronie? Zdjęcie zamieszczone przez Jerrykot to tylko część tego, co widzę... Wiśniówka o przedłużonym działaniu?! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Fotozagadka :) 03.03.09, 14:22 Duch prawidłowy, wersja Jerrykot jest ucięta :) Odpowiedz Link Zgłoś
moonshana Re: Fotozagadka :) 03.03.09, 15:49 mnie to wygląda na kromki chleba podświetlone słońcem:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorkasz1 Re: Fotozagadka :) 03.03.09, 17:59 Ptak, który nie zjadł rutinoscorbinu leci do chlebka leżącego na kompostowniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Fotozagadka :) 03.03.09, 20:38 Co jest z tym rutinosco....aaaa, chyba łapię. Odpowiedz Link Zgłoś
jerrykot1 Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 08:11 Nie ucięta, tylko wielka i się na ekranie nie mieści:-) trzeba przesunąć suwaczki na dole strony i po prawej, żeby sobie całość obejrzeć. Nie wiem, dlaczego się ładuje takie wielkie.... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Fotozagadka :) 03.03.09, 19:38 Rozwiązanie odroczone na czas nieokreślony z powodu, że komputerek przestał widzieć zewnętrzny dysk, a ja jestem lamer i nie wiem, dlaczego. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Fotozagadka :) 03.03.09, 20:41 Naprawiłam ale nie pytajcie mnie, jak, bo nie wiem. Oto rozwiązanie. img299.imageshack.us/my.php?image=p1000390.jpg Najbliższa wygrania kapci i lutownicy była Dorkasz :) Chociaż przyznam, że wersja z duchem dziadka szalenie mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
krista57 Re: Fotozagadka :) 03.03.09, 20:56 Nie brałam udziału w zabawie bo...chyba nie mam wyobrazni. Jak tam mozna było dostrzec kompostownik czy chlebek, dobrze,ze nie używam lutownicy chociaz kapcie by sie przydały hi!hi! Dorkasz ,moje gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
dorkasz1 Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 07:38 Odstąpię kapcie. Trudno, przeżałuję. Ale czy w zamian za to mogę sobie wybrać model lutownicy? Pliiiisssss (i tu mina Osła ze "Shreka") :) Dziękuję za miłą zabawę, ale myślę, że jedyne prawdziwe rozwiązanie jest takie: No dobra, jest karmnik, a nie kompostownik, jest chlebek i jest... duch Dziadka zaklęty w sikora :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 09:34 Ja jestem animistka reformowana, mnie by to wcale nie zdziwiło :) Ludzkie oko nie widzi, a obiektyw wychwycił... Odpowiedz Link Zgłoś
dorkasz1 Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 16:38 I takiej wersji się trzymajmy :) Teraz będzie na smutno: Z jakiego powodu można nie chcieć w ogrodzie krzewów z owocami (ogniki, berberysy, irgi itp.)? Odpowiedź: Bo jak będą takie krzewy, to będą ptaki przylatywały... :( Dlaczego można nie chcieć krzewów kwitnących? Odpowiedź: Bo będą pszczoły przylatywały... :( Z życia wzięte... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 16:52 Taaaa. I jeszcze: nie chcę tego, tego a tego, bo się dzieci potrują. Jednocześnie osoba sadzi sobie tuje w piętnastu szpalerach... Niektórzy faktycznie powinni zabetonować sobie wszystko i pomalować na zielono. Ale jak się im to powie, to obrażają się niczym kaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 16:53 PS. Opowiadałam, jak sąsiadka z piątego piętra żądała ścięcia drzew, co przy ulicy rosną? Odpowiedz Link Zgłoś
dorkasz1 Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 16:58 Nie, ale nie dobijaj mnie. Już i tak robię bokami. Chyba się muszę napić... Nalewką jakąś się znieczulę albo co... Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 17:45 dorkasz, przyjrzyj się tym klientom...Może to uciekinierzy z Roswell? Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 17:32 tu gdzie mieszkam gleba wprawdzie zyzna ale nieomalze na skale granitowej, od wiekow chlopi sadzili tu drzewa na miedzach, zeby a) zatrzymywaly wilgoc b) oslabialy erozje gleby. teraz rolnik wycina te drzewa, bo mu "kombajn bizon" nie wyrabia na zakretach, pola robia sie wielkie jak na Ukrainie a gdy zacznie padac to cala ziemia splywa do lasu. no i oczywiscie ten "straszny cien" rzucany przez drzewa na to co aktualnie rosnie i w zwiazku z tym pare euro mniej w kieszeni. za cien Bruksela nie zwraca :( Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 17:52 ...a u nas się nic nie opłaca, nawet jak się ma kupę dzieci i siedzi w chałupie...Ino pare kwiatków na widoku i szlus:-( Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna4511 Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 22:26 Bo ty się nie znasz. Ma być wybieg (czytaj: trawa) i tzw. niekłopotliwe iglaki, bo się trzeba od sąsiada odgrodzić :-) A potem zdziwienie, że ta trawa i iglaki to tak nie do końca "niekłopotliwe", bo żeby były piękne, to trzeba o nie dbać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza-koza Re: Fotozagadka :) 04.03.09, 18:34 Dziewczyny ,kobitki kochane.!!Przetestowałam...krótki kurs wklejania zdjęc na forum...WYSZŁO za pierwszym podejściem.!!Sama wszyściutko sama!!!No zobaczcie proszę WAS moją różę jak mi wyszło zdjęcie.!! Musiałam się pochwalić i jestem dumnaaaaa.!!!hehehehe.W nagłówku ...'krótki kurs przygotowania".Zobaczcie no proszę WAS.!! Odpowiedz Link Zgłoś