gogi25 12.06.09, 16:31 Witam. Poszukuję rożnych rodzai pnączy wieloletnich. Może ktoś mógłby odstąpić odnóżkę? Czekam na informację. Pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mali_na Re: Czy ktoś podzieli się sadzonkami pnączy? 13.06.09, 11:19 Gosiu, trzeba by przesłać już roślinę z korzeniami. Istnieje spora szansa,że nie dotrwa nim dotrze w Twoje ręce. Lepiej to robić gdy pnącze zrzuci już liście i występuje od późnej jesieni, do wczesnej wiosny w stanie spoczynku. Teraz najprościej jest pójść do najbliższego ogrodniczego i za kilka/kilkanaście zł wybrać zdrową ukorzenioną roślinę w doniczce. Zapomnij o odnóżce (roślina przed ukorzenieniem) przesyłanej pocztą. Nie ma szansy ma przetrwanie podroży Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: Czy 14.06.09, 21:20 Nie oznacza nasz brak odzewu, żeśmy kutwy i sobki - ale malinowa porada, choć negatywna, pozytywnie jest oceniana. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tube-roza Re: Czy 14.06.09, 23:14 mogę podrzucić winobluszcz, on zawsze i wszędzie się przyjmie. Jak chcesz, to pisz na gazetowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
gogi25 Re: Czy 15.06.09, 07:42 Dziękuję za odpowiedzi, ja jestem początkującym ogrodnikiem tzn od 4 lat mieszkam na wsi, sieję, sadzę, przesadzam i moje motto jest takie: co ziemia da to będę mieć. Za winobluszcz bardzo dziękuję, dogadałam się z jedną osobą z ogródków działkowych, że mi odstąpi jakąś odnóżkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Czy 15.06.09, 18:22 Ja mam milin, ale tylko do odbioru na miejscu (Warszawa). Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka77 Re: Czy ktoś podzieli się sadzonkami pnączy? 08.07.09, 19:44 Na allegro ogrod-dzialka.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś