ogniomistrz 28.12.03, 20:29 Dla wszystkich ogrodników dwa bardzo ciekawe serwisy pogodowe: weather.icm.edu.pl/ polish.wunderground.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogniomistrz Re: PROGNOZA POGODY - zdjęcia z Wa...wy 28.12.03, 20:34 Ciekawe zdjęcia polish.wunderground.com/wximage/viewsingleimage.html?mode=singleimage&handle=wnora&number=17 Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: PROGNOZA POGODY 29.12.03, 16:17 nie wierzę w żadne prognozy. Jeże łażą po ogrodzie, wiewiórki po drzewach latają, kwiaty z ziemi wyłażą. Jednym słowem - ogród wariatów. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisak Re: PROGNOZA POGODY 29.12.03, 17:19 Oj to fakt. Przyroda ogłupiała trochę jest. Mój domowy barometr - żółw iberyjski też jeszcze łazi. Normalnie powinien już dawno chrapać gdzieś w kącie mieszkania. Na pocieszenie mogę jednak powiedzieć, że od miesiąca obserwuję spore stadko gili (chyba dobrze?). Może to oznaczać, że zima nas nie opuściła i czai się gdzieś za węgłem. pozdrawiam, chyba zimowo Odpowiedz Link Zgłoś
ogniomistrz Re: PROGNOZA POGODY 30.12.03, 20:11 Dlatego mależy śledzić prognozy krótko terminowe. Pewnie zima zaatakuje w marcu ostatnie przymrozki będą pod koniec maja! Czyli w czasie gdy wszytko zaczyna się rozwijać. Ogrodnicy muszą być przygotowani i znać plany wroga wcześniej! ;-) Pozdrawiam i polecam zdjęcia - są naprawdę dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: PROGNOZA POGODY 30.12.03, 20:26 Też nie za bardzo wierze w prognozy pogodowe – zwykle się nie sprawdzają, tym bardziej że w naszej części Europy mamy do czynienia z dwoma klimatami - morskim i kontynentalnym które ścierają się nad naszymi głowami. Jeśli ktoś mi powie, że za tydzień będzie śnieg po pas i –25 to mu uwierzę – jeśli powie ze plus 10 i deszcz też bo te dwie opcje są możliwe. Najgorsza to opcja ogniomistrza – też możliwa, że zima przesunie się co nieco, a tego to już bardzo nie lubię bo wiosnę w zimie zniosę czemu nie - natomiast zimę w lecie - nawet nie chcę słyszeć! Jurek Odpowiedz Link Zgłoś