Gość: X IP: *.dolsat.pl 11.09.09, 17:38 Nic dodać nic ująć, sama prawda ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yanfhowah Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenhakk... 11.09.09, 17:53 ,,"ryba smierdzi od glowy'..wiec zaczac od PZPN pozniej trener,,a nastepnie stworzenie mlodej druzyny, a w PZPN wszyscy zdrowi z szefem bylego PZPR..juz z wejsciowkami gotowi na Mistrzostwa Swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede benhałer vonnnnnnnnnnn śmieciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:30 a kto ci da gwarancje że nowy PZPN będzie lepszy - media które tą nagonkę nakręcają , bo nie ma wyników to o czymś trzeba pisać , poszczuć na kogoś - żeby gawiedź miała co poczytać , dla mnie to pierdoły nic nie znaczące , a benhałer to zwyczajny bufon , który zarobił sporo kasy dzięki przekrętasowi listkowi . Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: benhałer vonnnnnnnnnnn śmieciu 12.09.09, 20:27 Zmiana PZPN da poczatek innego myslenia ze,,jak nie ma wyniku to trzeba szukac innego zajecia a nie dalej siedziec,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaKoz Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenha IP: *.retsat1.com.pl 11.09.09, 17:54 nie bedzie cudzoziemca bo pzpn-owscy ludzie maja mase kompleksów,a forsa chca sie dzielic z "najblizszymi", poza tym jeszcze by "ten obcy" odrkył ich machlojki i amatorstwo i by był klops. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Frank Rijkard albo Felix Magath IP: *.nwrknj.east.verizon.net 11.09.09, 17:56 zrobili by porzadek w tym Polskim bajzlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenhakk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 17:59 no z takim gościem jak lato u sterów to nie tylko mozemy powielic błedy anglikow ale coś czuje ze skonczy sie to katastrofą i wynikami po 1-3 z litwą czy 0-4 z rumunią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alesz jednostronna dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 18:05 "Moglibyśmy wymienić dzisięciu..." TY nie wymieniłeś żadnego. Ta dyskusja była wyjątkowo jednostronna. Poza tym ja wcale nie widzę logiki w wybieraniu obcokrajowca - choćby po tym co pokazał przez ostatnie 2 lata wspaniały Don Leon. Każdy trener według mnie to taki fachowiec jak z koziej dupy trąba. Prawdziwych fachowców nie widać, selekcjoner powinien natomiast mieć odpowiedni charakter i dużżżżo cieprliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: jednostronna dyskusja 11.09.09, 18:25 Gość portalu: alesz napisał(a): > "Moglibyśmy wymienić dzisięciu..." TY nie wymieniłeś żadnego. > > Ta dyskusja była wyjątkowo jednostronna. Poza tym ja wcale nie widzę logiki w > wybieraniu obcokrajowca - choćby po tym co pokazał przez ostatnie 2 lata > wspaniały Don Leon. > > Każdy trener według mnie to taki fachowiec jak z koziej dupy trąba. > Prawdziwych fachowców nie widać, selekcjoner powinien natomiast mieć > odpowiedni charakter i dużżżżo cieprliwości. Leo w ostatnich latach wprowadzil Polske na Euro, zmienil styl gry na techniczny, czyli swiatowy, gdzie moglismy podziwiac gre Polakow przeciwko Portugalii itd. Leo rowniez otworzyl oczy milionom kibicow na problemy naszej pilki noznej, dlatego twoja wypowiedz, jak i wiedza robia z ciebie taka koziodupna trabke...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alesz Re: jednostronna dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 18:30 kralik111 napisał: > Gość portalu: alesz napisał(a): > > > "Moglibyśmy wymienić dzisięciu..." TY nie wymieniłeś żadnego. > > > > Ta dyskusja była wyjątkowo jednostronna. Poza tym ja wcale nie widzę logi > ki w > > wybieraniu obcokrajowca - choćby po tym co pokazał przez ostatnie 2 lata > > wspaniały Don Leon. > > > > Każdy trener według mnie to taki fachowiec jak z koziej dupy trąba. > > Prawdziwych fachowców nie widać, selekcjoner powinien natomiast mieć > > odpowiedni charakter i dużżżżo cieprliwości. > > Leo w ostatnich latach wprowadzil Polske na Euro, zmienil styl gry na > techniczny, czyli swiatowy, gdzie moglismy podziwiac gre Polakow przeciwko > Portugalii itd. Leo rowniez otworzyl oczy milionom kibicow na problemy naszej > pilki noznej, dlatego twoja wypowiedz, jak i wiedza robia z ciebie taka > koziodupna trabke...;DDD Pierwszy rok miał udany i owszem ale ostatnie dwa lata to tragedia... zrobił krok do przodu a potem dwa do tyłu. I gdzie jesteśmy? Techniczny futbol? Jaja sobie robisz? Zwycięstwo z Portugalią było rzeczywiście historyczne, ale nie oszukujmy się Portugalia grała wtedy fatalny mecz (a i tak przegrała tylko 2:1 - my 0:3 ze Słowenią). Podobnie jak teraz Czechy - są bez formy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: jednostronna dyskusja IP: 82.160.24.* 11.09.09, 19:55 pierwszy rok mial udany bo zagrtaniczni gracze jeszcze conieco grali w klubach swoich i ciagneli to wszystko. ale niestty oni sie starzeja, a szkolenie ktorym mial sie zajac PZPN od kiulku ladnych lat nie funkcjonuje u nas, wiec tu nalezy szukac przyczyny. oczywiscie ze najlatwiej zwalic na trenera, ale nie ma co kryc 20 lat PZPN nie robil nic, reprezentacja byla ciagnieta przez pilkarzy polskich grajacych za granica. to sie nazywa nic nie robienie i liczenie ze jakos reprezentacja bedzie grac bo za to glownie PZPN jest rozliczany, no i stalo sie to co mialo sie stac juz 2 lata temu, ale Leo jakims cudem udalo sie nas na Euro wprowadzic, i wczesniej Janasowi na mundial, ale za Jansa juz czystki nalezalo zrobic, ale organizacja Euro 2012 blokowala jakakolwiek mozliwosc namieszania w tym bagnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balajanek Re: jednostronna dyskusja IP: 82.132.139.* 13.09.09, 23:17 Tak dla kontrastu poczytajcie posty o siatkarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alesz ale mi debata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 18:13 Robicie się śmieszni. Gdyby Lato powiedział, że znowu koniecznie musi być obcokrajowiec wy byście mówili, że to głupota bo jeden już był i się ośmieszył... Prawda jest taka, że Leon od 2 lat nas dymał, przyjdzie inny "znawca" emeryt i też nas będzie dymał. Polak przynajmniej nie ucieknie, jak ten siwy dziadek, do swojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Tylko Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 18:22 Lud chciał Piasta! I mamy Piasta! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ale mi debata 11.09.09, 18:27 Gość portalu: alesz napisał(a): > Robicie się śmieszni. Gdyby Lato powiedział, że znowu koniecznie musi być > obcokrajowiec wy byście mówili, że to głupota bo jeden już był i się ośmieszył. > .. > > Prawda jest taka, że Leon od 2 lat nas dymał, przyjdzie inny "znawca" emeryt i > też nas będzie dymał. Polak przynajmniej nie ucieknie, jak ten siwy dziadek, > do swojego kraju. A powiedz no madrala, jaka to roznica, czy siwy dziadek ucieknie po zwolnieniu za granice, czy zostanie w Polsce, jaka masz kozysc z tego, ze Engel, Piechniczek, Strejlau, siedza w Polsce? BUA HA H AH A H A H AH AH AH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alesz Re: ale mi debata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 18:33 Siwy dziadek uciekał zawsze. Do Polski przyjeżdżał tylko na mecze eliminacyjne. Ligowych meczy nie oglądał. Pracował w tym czasie dla holenderskiego klubu... Człowieku nie masz argumentów żeby dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
fish-999 Re: ale mi debata 11.09.09, 20:00 Sorry kolego ale co mial ogladac w Polsce :) na zywo to sie pochalasatc mozna :) od czego sa zapisy Video, tosz to XXi wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
fish-999 Re: ale mi debata 11.09.09, 20:03 dodamjeszcze kolego ze ty wlasnie argumentujesz to ze Leo mial jezdzic co tydzien na jakis mecz ligi polskiej, po co ? zeby pozory zachowac? tak wlasnie robi wiekoszc pracujacych w tym kraju, gowno robic a pozory stwarzac. nie ucz fachowca pracy swoja miara, ostatnio rozmawialem o tym z jednym trenerem i przyznal mi racje, ze zapisy Video sa dla niego bardziej wartosciowsze niz 1 para oczu na stadionie. po co ma jechac jak i tak pozniej z 20 razy obejrzy ten mecz na << i >> > || Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffan Re: ale mi debata IP: *.tx.res.rr.com 11.09.09, 22:06 Moze ucieknie do przybranego jak Boniek albo zaszyje sie w lesie gdzie nikt nie widzi jak sie kopie psa z woleja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakompleksieni Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenhakk... IP: 76.109.165.* 11.09.09, 18:21 lesnie dziadki zakompleksione.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenha IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.09, 18:57 tylko Włoch, z naszymi graczami tylko obrona i kontry. Odpowiedz Link Zgłoś
larsek Kiedy zostanie utworzona liga zwaodowa w Polsce??? 11.09.09, 18:29 Siatkowka, koszykowka, pilka reczna (z gier zespolowych) i dziala na tej zasadzie i z nich wywodza sie swietni zawodnicy klasy swiatowej lub conajmniej europejskiej. To nie problem w osobie selekcjonera reprezentacji! Liga ograniczyc do 12 druzyn i grac 4 rundy. W zimie 4-5 tygodni i w lecie 4-5 tygodni przerwy. Co moze zrobic trener kadry lub Wisly (Skorza) jezeli kopacze nie sa ograni. Wisla grala 13 meczy ligowych w TYM ROKU przed meczami el. do LM!!! Tak nie moze byc. Kopacze powinni grac 2 razy w tygodniu mecze pod presja by cos z nich bylo. Ekstraklasa teraz wyglada tak, ze odbywaja sie mecze przy udziale 2-3 tys. widzow!! Mlyn 300-400 (gospodarze) drugi mlynek 150-200 (goscie) i 500-600 ogladaczy. To przeciez zascianek Europy. Bez reformy ligi nic nie uzyskamy. Ale przeciwni skroceniu ligi beda dzialacze PZPN-u z REGIONOW i kibice nie czolowych druzyn (bo kazdy chce miec ekstraklase). Nie rozumie dlaczego dyskutuje sie na temat osob a nie na temat calego sytemu ligowego. Najwyzszy juz czas utworzc lige zawodowa w pilce noznej w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły enron Re: Kiedy zostanie utworzona liga zwaodowa w Pols IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 21:10 proste, ale szczerze wątpię by to nastąpiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latawiec Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenhakk... IP: *.adsl.alicedsl.de 11.09.09, 18:34 po prostu prawie nikt w pzpn nie zna jezykow obcych. a uczyc ci panowie przestali sie po podstawowce i juz nie zamierzaja... majewski jest ok - pasuje do aktualnych mozliwosci polskiego futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk OK Piotr Nowak na trenera Polak przeciez IP: *.zone3.bethere.co.uk 11.09.09, 18:44 Piotr Nowak, aktualnie w MLS, doswiadczenie przy trenrze USA Beadleyu, mistrz MLS z DC United, Playmaker Bundesligi 95/96 kapitan Polskiej repry, ang/niem perfekcyjnie... Czeka nas 2 sparingow i pracy z odmlodzona kadra Polski, Amerykanie maja podobne doswiadczenia najpierw Milutovic potem Bradley startowali od zera i maja juz pierwsze sukcesy Sami zobaczcie http://www.mlsnet.com/media/player/mp_tpl.jsp?w=http%3A//mfile.akamai.com/11504/wmv/mlbmls.download.akamai.com/11504/2009/open/events/052909_philly_presser_nowak.wmv&w_id=1114904&catCode=shows&type=v_free&_mp=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steady Gdyby tylko był zainteresowany... IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 20:08 To bardzo dobra koncepcja, ale P. Nowak już ma nienajgorszą pracę, i wątpię, by chciał z niej zrezygnować wchodząc w to nasze bagienko... Jankeski soccer ma już troche osiągnięć i rzeczywiście, niezależnie od tego, że ich rozgrywki ligowe są trochę, hmmm..., dziwaczne, to kwestie szkoleniowe mają od kilkunastu lat naprawdę poukładane, a przecież startowali z "level zero"... Tak, Nowak, to naprawdę ciekawa koncepcja, tylko zainteresowany, nawet gdyby sie zgodził, mógłby miec dość polskiego piekiełka i powszechnej niemocy po kilku miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: OK Piotr Nowak na trenera Polak przeciez IP: 89.228.3.* 11.09.09, 20:30 Znając pzpn-owską rzeczywistość, predzje to będzie Zyszek Nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak! Re: OK Piotr Nowak na trenera Polak przeciez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 21:06 To najlepsza propozycja jaka tu widze na tym calym portalu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alesz PZPN wam się nie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 18:47 Ludzie czego wy chcecie? PZPN należy do FIFA i UEFA. To banda patałachów ale mogą robić co im się podoba. Mogą wybrać na selekcjonera zwycięzcę Big Brothera. Nie są zależni ani od rządu ani od polskiego społeczeństwa, kurator może im naskoczyć a wy nawet tyle nie możecie. Chcecie naprawiać futbol w Polsce? To rzućcie się na FIFA - tam wszystko się zaczyna. Ale tam was wyśmieją. Lepiej byście rozliczyli Don Leona, z jego planów na "international level", z jego pracy na czarno w holandii i olewania Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Wpisywac kandydatury IP: *.zone3.bethere.co.uk 11.09.09, 18:52 moze skonczymy juz Leo B. bo juz to przewalkowalismy Podawajcie konstruktywne kandydatury ktore nas popchna do przodu i sa do przelkniecia dla PZPN Padly juz takie nazwiska Smuda, Tarasiewicz, Majewski, Kasperczak, Nowak Magath, Rijkard Kto jeszcze albo kto z nich najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alesz Re: Wpisywac kandydatury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 18:53 Tak jak powiedział Boniek; Smuda to dobry trener ale on musi mieć emocje czyli mecze. Ja stawiam na Kasperczaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam! Re: Wpisywac kandydatury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 21:17 Duet Stec Szadkowski !! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek90 Re: PZPN wam się nie podoba 11.09.09, 19:54 stary.... jakby mnie od roku (od wyborow prezesa pzpn) dochodzily plotki ze mnie zwolnia, gazety by sie o tym rozpisywaly, a pare razy moj szef by o tym przybaknal to tez bym sobie szukal pracy po cichu gdzie indziej. i najchetniej tam gdzie mialbym pewnosc ze mnie wezma i beda wdzieczni. international level... a nie bylo go przez kilka chwil? nie patrzyles na Polske ogrywjaca Portugalie, Czechy i inne niezle zespoly? Ja to widzialem. international level juz byl... ale jego dni byly policzone... ja bym odpuscil gdyby ktos jedynie czekal na koniec mojego kontraktu i wcale sie z tym nie kryl. to brak szacunku i jakiejkolwiek oglady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alesz Re: PZPN wam się nie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:06 Portugalia i Czechy to "wypadki" przy pracy w dodatku z niczego i bez większego oporu ze strony przeciwnika bez formy. Wszyscy o tym mówią tak jakbyśmy tylko te dwa mecze grali. Leo, gdyby miał honor, zrezygnowałby z prowadzenia kadry po klęsce na Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: PZPN wam się nie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:36 dokładnie , ale on dalej pouczał - a selekcja to żenada i cyrk . No ale feyenord też mistrzem holandii nie będzie . Pomimo zaciągu tabunu wielbłądów (arabów) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: PZPN wam się nie podoba IP: 89.228.3.* 11.09.09, 20:38 A weź z odpadów wyselekcjonuj coś co będzie odpowiadało konsystencji piłkarza odpowiedniej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek90 Re: PZPN wam się nie podoba 11.09.09, 21:12 ale piszesz tak jakbys zapominal o atmosferze jaka byla wytwarzana wokol kadry. czy ze strony pzpn czy mediow. mecz z czechami, ok mozna nazywac wpadka, ale z portugalia nie mozna, wygranych eliminacji nie mozna nazwac wpadka. pal licho mecze towarzyskie. ale daj mi przyklad jak prowadzili reprezentacje poprzedni trenerzy, chociazby od piechniczka, stachurskiego i innych. a benhakker to pierwszy gosc ktory wprowadzil polskie do euro - fakt nieudanego (przypomnijmy engela i janasa i lata posuchy przed nimi), ale wprowadzil jako lidera grupy ktora byla lepsza niz te w ktorych znajdowala sie Polska za engela i janasa. wprowadzil inny styl gry tej reprezentacji, nieradykalnie, ale jednak odmlodzil ja, no i odkryl paru gosci z polskiej ligi. fakt wielu sie spalilo, ale paru pozostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: PZPN wam się nie podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:35 przestań trollu już fanzolić o tym dorabianiu w Holandii. Hiddink też pracuje i z reprezentacją i w klubie, nie robią w Rosji problemów z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: PZPN wam się nie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:40 trenera Rosji finansują olgiarchowie( między innymi Abramowicz) i oni decydowali ,ale to było tylko 2 miesiące i koniec kropka - nie ma dyskusji , a benhałer czuł się za przeproszeniem jak samodzielna jednostka reprezentująca feyenord w polsce - dla mnie to pojebany umysłowo gość . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffan Re: PZPN wam się nie podoba IP: *.tx.res.rr.com 11.09.09, 22:14 Wole Leo w Holandii w klubie popracowac niz siedzacego w domu dla pozorow. A moze cos by nowego zuwazyl, podpatrzyl? Co takiego mialby zrobic siedzac w domu? Jak ktos zauwazyl Hiddink nie ma problemow i nikt mu w Rosji tego do bolu nie wypominal wiec i efekty sa. W Polsce nadal panuje przekonanie "place tobie to masz byc jak pies na smyczy" Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: PZPN wam się nie podoba 11.09.09, 23:58 Beenhakkera przecież Tyskie w dużym stopniu finansowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenhakk... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.09, 18:53 Słaba gra naszej kadry zaczęła się w momencie, gdy Lato został prezesem PZPN. Dziady z PZPNu od początku starały się jak tylko mogły, by utrudniać pracę Beenhakkerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alesz Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 18:56 Widziałes żeby Lato coś wsypywał do napojów polskiej repry przed meczami? Daj spokój, Lato to kretyn ale jego błędy będzie widać dopiero za kilka naście lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZPN,Leo,cyklisci Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenha IP: *.igc.gulbenkian.pt 11.09.09, 19:09 No tak, zamiast dyskusji tendencyjna gadka. Lato zostal prezesem w pazdzierniku 2008, a nasi chlopacy dali naprawde mocno dupy na EUro...w czerwcu 2008 mi sie wydaje chlopie. Proponuje rozdzielic uklady w PZPNie od pracy Leo B. Gdy Leo wygral mecz to wypinal piers, gdy przegral to narzekal na polskie piekielko i PZPN, baaardzo brzydko jak na moj gust. Wzial 5 razy wiecej kasy niz jakikolwiek inny trener robiac naprawde niewiele i ci dziadkowie z PZPN to po prostu widzieli. Jednak kontrakt Leo byl jaki byl, spuscizna po Listku, zatem trzeba bylo czekac na agonie. Polska pilka zyskalaby gdyby Leo zostal zwolniony duzo wczesniej ale wowczas do dzisiaj mialby 90 procent poparcia wsrod tzw kibicow zalujacych zmarnowanej przez PZPN szansy na mistrzostwo swiata.Natomiast jego nastpeca dostalby po nim nie druzyne ale zbieranine (dokladnie jak w tym momencie). Moim zdaniem Leo to bardzo inteligentny czlowiek (poniewaz doskonale znalazl sie w obcej mu polskiej rzeczywistosci) ale slaby trener. Obudzcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:39 Leon też dostał zbieraninę po Janasie. Pierwsze mecze oparł na kadrze Janasa i - w eliminacjach przegrał jeden, a drugi zremisował. Potem wszystko zmienił. Takze nic nowego. Tym bardziej, ze tak czy siak trzeba budować drużynę od nowa, bo przecież 30.latkowie dzisiejsi nie zagrają na Euro, więc nie ma problemu. Czasu jest pełno. Tylko czy piłkarze są..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof kibic Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenhakk... IP: *.pancom.pl 11.09.09, 19:03 leo mial pecha ze trafil na takich pilkarzy ktorzy w swoich klubach nie graja a co nie oznacza ze nie mozemy starac sie o trenera z zagranicy.mam szacunek do Smudy ale dzis z tymi dzidami nic nia zrobi .Gorski Wagner to byly diamenty a nasi trenerzy sa slabi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenha IP: 89.228.3.* 11.09.09, 20:36 Górski czy Wagner mieli też lepszy materiał do swoich działań. Co w niczym nie umniejsza ich zasług. Odpowiedz Link Zgłoś
pazder dlaczego nie polak? 11.09.09, 19:08 a kto zna lepiej naszą ligę,tylko trenerów jest więcej,trzeba poszukać.szukajcie wśród fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Andrzej Zamilski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 19:30 Moja propozycja to Pan Andrzej Zamilski. Miał sukcesy z młodzieżą to może sprawdzi się w seniorach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steady Re: Andrzej Zamilski IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 20:21 Andrzej Zamilski (podobnie jak Michał Globisz, którego kandydatura także mogłaby być rozpatrywana) ma spore doświadczenie i pewne niekwestionowane osiągnięcia, ale... Słusznie czy niesłusznie, dość powszechny jest pogląd, że praca z piłkarzami w określonej kategorii wiekowej (czy to będą juniorzy, U-21 czy U-23) wymaga innych kwalifikacji, predyspozycji, metod, niż praca z zawodnikami juz ukształtowanymi. Na ile jest to opinia uzasadniona? Trudno orzec, bo jest sporo przykładów sukcesów odnoszonych w "dorosłej" piłce przez trenerów z wcześniejszymi osiagnięciami w piłce młodzieżowej, ale chyba jeszcze więcej znalazłoby się przykładów, gdzie trenerzy świetnie radzący sobie z młodzieżą nie potrafili tych doswiadczeń "przełożyć" na pracę z ukształtowanymi juz piłkarzami... Moim zdaniem można spróbować, tym bardziej, że druzynę narodową na ME 2012 powinniśmy zacząc budowac praktycznie od podstaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca matołów Re: dlaczego nie polak? IP: *.lublin.mm.pl 11.09.09, 20:27 A chcesz, żeby reprezentacja grała jak polska liga czy lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diplodok Polscy trenerzy. IP: *.2a.pl 11.09.09, 19:31 Skoro polscy trenerzy sa tacy znakomici, to Na Boga!! dlaczego nie biją się o nich wielkie kluby zagraniczne. niech ktoś wymieni choćby przedstawiciela polskiej myśli szkoleniowej w jakimś przeciętnym zachodnim klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek90 Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenhakk... 11.09.09, 19:46 to nie Benhakker jest winny stanu polskiej reprezentacji ale wlasnie PZPN, ktory swoja nieudolnoscia i archaizmem kompletnie psuje nie tylko atmosfere wokol kadry ale wogole wokol polskiej pilki. PZPN nie ma ani podejscia menadzerskiego ani szkoleniowego. oni sa jak PKP. stare wyjadacze z dawnej przeszlosci. maja tylko szczescie, ze chroni ich Platini i ze ani (rowniez skorumpowany poniekad) minister Lipiec, ani Drzewiecki nie moga sie im dobrac do tylkow. Oni chronili, chronia i beda chronic swoich stolkow, a my mozemy jedynie czekac na ich wymarcie, bo jaki cwaniak bez krztyny pokory i honoru rzuci stanowisko, ktore daje im bajeczna kase i otwiera wejscie na salony? Benhakker jest tu winny tyle, ze jako pierwszy selekcjoner zaczal glosno mowic o problemie szkolenia mlodziezy, o infrastrukturze i nie godzil sie na chamskie przepychanki w jego kierunku. Oczywiscie mial swoje wady (glownie jego PR byl malo odpowiedni) i mozna mu zarzucac, ze nic ze swoimi haslami szkolenia nie robil, ale tak naprawde to on byl odpowiedzialny za trenowanie kadry, a nie za organizacje zwiazku pilkarskiego. To Benhakker wprowadzil nowa koncepcje gry w pilke w tej reprezentacji. Nareszcie nie bylo z nim tak jak z Wojcikiem, Engelem, czy Janasem (długa do przodu i ogien, przepchnij, zabij, Kazachstan polegl). Ja nareszcie zobaczylem jak Polska reprezentacja gra pilka, czasem nawet z pierwszej pilki. A co do ostatnich wystepow... Boniek ladnie to powiedzial... jesli Benhakker jest taki zly bo reprezentacja dala ciala, to jaki jest Skorża (Levadia), Janas(MŚ Niemcy 2006), Engel (Korea), Kasperczak (Górnik Zabrze) i cała reszta? Jesli chcemy zeby cos sie zmienilo to trzeba chyba petycje do Platiniego napisac, zeby nie wtracal sie w PZPN i jego status przez jeden rok. No, albo czekac az poumieraja dinozaury... Inaczej nic sie w polskiej pilce nie zmieni... Beda stadiony, bo kluby z miastami sie dogadaja, moze w malych miasteczkach beda Orliki, ale sposob zarzadzania sie nie zmieni i dalej bedzie teoria dwoch ud: albo sie uda albo sie nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
robertkowal1 Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenhakk... 11.09.09, 19:54 Nie nalezy zastanawiac sie nad trenerem reprezetacji, ale nad selekcjonerem ,ktory powinnien znac sie na pilce,byc dobrym strategiem i mowca motywacyjnym nie tylko w stosunku do pilkarzy lecz rowniez do trenerow druzyn z ekstraklasy ,poniewaz to oni sa odpowiedzialni za wyszkolenie zawodnikow.Selekcjoner ma za zadanie poskladac druzyne z tego co oni sa sie w stanie nauczyc w swoich klubach i w krotkim okresie przygotowawczym ustawic gre druzyny na jak najwyzszym poziomie, ale nie moze byc odpowiedzialny za ich wyszkolenie techniczne lub fizyczne.(Co nasi chlopcy potrafia to widac na meczach).Leo ostatnio troche sie pogubil i moim zdaniem nie potrafil zmotywowac i ustawic druzyny do gry ,bo rywali ktorych mielismy ostatnio powinnismy ograc rezerwami i za to musi poniesc konsekwecje i najlepiej by bylo gdyby sam zrezygnowal z prowadzenia reprezetacji. A nasi pilkarze mogliby sie zachowywac jak zawodowcy i zasuwac na treningach tak by osiagnoc sukces w tym co robia.Jak ja bym pracowal tak jak Leo i nasi zawodnicy to wyplaty bym nie zobaczyl. I olac dzialaczy na nich nie mamy wplywu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alesz a gdzie są argumenty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:00 Panowie debatujecie a żadnego argumentu nie dajecie. "Musi być trener z zachodu bo tam są najlepsi". No i był jeden. Wyprowadził nas z drewnianych chatek i wprowadził do jeszcze gorszych lepianek. Idealnych trenerów nie ma, każdy z nich popełnia błędy, tyle fachowca jest w trenerze ile wróżbity. Był Kołcz z zachodu to dajmy teraz szanse Polakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: a gdzie są argumenty? IP: 89.228.3.* 11.09.09, 20:47 W kwestii zatrudniania selekcjonera reprezentacji należy działać tak samo jak przy zatrudnianiu spawacza czy budowlańca. Należy z dostępnych opcji wybrać najlepszego fachowca. Reprezentacja nie jest od dawania szansy Polakowi, Holendrowi czy komuś innemu, ona jest od wygrywania meczów. Jeżeli jakiś trener jest w stanie jej w tym pomóc, to należy go zatrudnić i nie patrzeć w narodowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Las Vegas Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenhakk... IP: *.lv.lv.cox.net 11.09.09, 20:11 Ciesze sie ze nareszcie dochodza do glosu mlodzi inteligentni ludzi ktorzy nie sa powiazani zadnymi ukladami i podaja nam madre, rozsadne opinie!!!. Stac nas na dobrej klasy trenera zagrnicznego ktorego resume i wyniki napewno bija na glowe polskich szkoleniowcow. Ten caly system PZPN jest jedna wielka machina ktora zarzadzaja ludzie bez wyobrazni i najnowszego warsztatu trenerskiego. To jest kpina aby w kraju 40 milionowym nie mozna bylo zaczac budowania czegos z glowa tylko jak zwykle licza sie uklady jak za czasow PZPR to SKANDAL!!!! Nam i mlodym chlopakom grajacym w pilke i rozwijajacym sie talentow trzeba wzorow i standardow naprawde EUROPEJSKICH!!!! A co mamy stary i zasluzonych pilkazy z lat 70 i 80 gdzie ich stem myslenia odszedl dawno do LAMUSA ale ciagle ciagna nas na dno i to coraz bardziej az szkoda na to patrzec. Mieszkam 6 lat w USA i oni nas juz przegonili z poziomem gdzie pilka nie jest na pierwszym miejscu jak w polsce ale tutaj jest sztab, szkolenie i najnowsze mozliwe trendy w pilce. Posluchajmy tym mlodych osob bo one beda stanowic o naszej sile w przyslosci i dajmy co najlepsze dla polskiej reprezentacjia a nie znow jakies PZPR uklady!!!To strasznie smutne i przygnebiajace co robia ludzie z PZPN z polska pilka nozna!!! Zrobmy aby caly narod mogl byc dumny w 2012 roku i pokazal swiatu ze oprocz stadionow stac nas aby wzruszyc i poruszyc caly pilkarski swiat!!!! Prosze was zacznijcie wspolnie pracowac jako TEAM a nie jako dwa lub trzy rozne obozy wrogo do siebie nastawione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenhakk... IP: 89.231.18.* 11.09.09, 20:15 Jestem za trenerem zza granicy. Zobaczcie co zrobił Otto Rehhagell z reprezentacją Grecji. W 2004 roku mistrz Europy, i dalej prowadzi Grecję. proponuję poszukać trenera w Niemczech, Francji, Włoszech lub Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
ylli Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenha 11.09.09, 20:16 Ja też jestem zwolennikiem teorii dwóch Pańów z materiału. Tzn. nie robimy wybieranki prezesa Lato z Polaków, ale normalny otwarty konkurs. Jak zgłoszą się Polacy, to wybieramy z nich, ale jak się pojawią trenerzy zagraniczni to traktujemy ich na rowni w wymaganiach kwalifikacyjnych. Prawda jest taka, że Polska mysl szkoleniowa dąży do zera. Ludzie, nie mamy dobrych trenerów to i też poziom ligi jest słaby, a młodych nie ma kto wyszkolić. Franek Smuda ma za soba świetny sezon, ale na Boga on jest niewarygodnie chimeryczny. Potrafi wyjsc z grupy Pucharze Uefa, albo męczyć się z Zagłębiem i Odrą trzy lata wczesniej. Jest bardzo charyzmatyczny, ale jak czasem go słucham to wydaje mi się że słysze 8latka. Kasperczak ostatnio dwukrotnie zawiódł (pognali z Górnika, pognali z Senegalu). Skorża zawiódł w Talinie. Jedynie myśl o Piotrku Nowaku jakoś mnie zainteresowała, ale może to z racji, że nie znam dokładnie jego osiągnięć. Po MŚ 2010 zaczną się roszady. Kto wiec co sie stanie z Guusem H. i resztą. Może warto poczekać te 10 miesięcy? Przypomne, że jesteśmy gospodarzami następnej wielkiej imprezy. Pusty fotel selekcjonera i mozliwość budowy od zera może ściągnąć jakieś gorące nazwisko. Paradoksalnie, radziłbym obserwować ME siatkarek w tym roku. W tej reprezentacji dokonaliśmy analogicznego wyboru. Bonitta, który jest trenerem ściśle pierwszoligowym (w tej nomenklaturze Beenhakera określiłbym mianem drugoligowego, bo nie jest tak dobrze znany na świecie), wyciągnął siatkarki z gigantycznego dołka. Brakło wykończenia ale nasze siatkarki nie są z najwyższej półki. Gra w finale Grand Prix, awans na igrzyska, dobry występ na ME gdzie do półfinału Polki gromiły wszystkich jak leci i były wiekszymi faworytkami do złota niż teraz nasi panowie. Zamienilismy go na Polaka, rzemieślnika szerzej nieznanego w świecie. Na czym polega róznica? Trener Bonita bierze przerwe w której wydaje szereg taktycznych poleceń, po czym siatkarki wracają na boisko, a on bierze tabliczke i widząc ustawienie zawodniczek za siatką pokazuje gdzie serwować. Trener Matlak bierze przerwe: "E! Dajemy! Dajemy!"-koniec komunikatu. Dla mnie to szczyt fuszerki, o czym świadczą wyniki. Czuje że nasze Panie polegną na wielkiej imprezie w Polsce. Ale po przegranych ME w siatkowce nie będzie takiego żalu jak po przegranych EURO 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Zakazać obcym trenerom prowadzenie reprezentacji. 11.09.09, 20:23 Hiddink nie powinien trenować Rosjan, Capello Anglików a Beenhakker Polaków, bo to fałszuje prawdę o stanie futbolu w danym kraju. Mają Anglicy słabych trenerów? To ich wina. Niech wezmą się do roboty i niech lepiej ich szkolą. To samo dotyczy Rosjan i Polaków. Ja oglądając reprezentację Polski chcę widzieć w pełni polską myśl szkoleniową. Polskich piłkarzy i polskiego trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Zakazać obcym trenerom prowadzenie reprezenta IP: 89.228.3.* 11.09.09, 20:55 A ja, oglądając reprezentację Polski chcę widzieć ekipę, której piłka nie przeszkadza w grze, i która jest w stanie osiągać dobre wyniki. A poza tym, czy Polacy mają mieć zakaz stosowania elementów cattenacio, bo jest to twór włoskiej myśli szkoleniowej; lub futbolu totalnego, bo jest to zrzynka z Holendrów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izolator Popieram Stixa IP: *.175.144.161.koba.pl 11.09.09, 21:33 Kompletnie zakazać cudzoziemcom pracy w Polsce. Albo i przekraczania granicy. A tych co są przesiedlić. No i nie zapomnieć wystąpić z UE, a potem z Europy i na konice z Ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezydĘt_wolski Re: Zakazać obcym trenerom prowadzenie reprezenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 07:01 I pogonić Rogerów, Obraniaków i Smolarków. I jeszcze tych, co grają za granicą. Polska myśl szkoleniowa nazywa się FRYZJER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:29 "przy ogromie inwestycji jaki robimy, żeby dobrze wypaść, powinniśmy szukać trenera nie dobrego," sęk w tym, że kasę na Euro wykłada wspaniałomyślnie państwo polskie, więc PZPN-owi wcale na sukcesie nie musi zależeć. Nic nie stracą, nic nie zyskają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eL Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to następcą Beenha IP: *.centertel.pl 11.09.09, 20:52 Ja bym polskiego trenera jednak odradzał. Prokuratura we Wrocławiu jeszcze nie skończyła pracy nad naszą piłką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steady Cóż, skądinąd słuszna uwaga IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.09, 20:55 ... ale, co gorsza, dotyczy to także zawodników... Gość portalu: eL napisał(a): > Ja bym polskiego trenera jednak odradzał. Prokuratura we Wrocławiu jeszcze nie > skończyła pracy nad naszą piłką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutim Debata Sport.pl: Dlaczegóż to Szadkowski jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 20:36 się wypowiada o futbolu. Przecież on już jest skończony jako dziennikarz sportowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to Szadkowski jesz IP: 89.228.3.* 11.09.09, 20:57 Ty go skończyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rutim Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to Szadkowski jesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 21:25 Brawo!!! Potężna dawka humoru! Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Debata Sport.pl: Dlaczegóż to Szadkowski jesz IP: 89.228.3.* 12.09.09, 09:11 No cóż, taki humor jakie argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera chorzy kibole Legii niech sie opie... od repr 11.09.09, 20:39 Czemu nie protestowali że Leo powołuje cieniasow typu Sagan,komorowski ,czemu nie protestowali że w bramce zmiennikiem przecietniaka jest jego zmiennik z przecietnego klubu.Czemu/ Bo wszyscy[i inni] występowali w ukochanym klubie pismakow.Won do Naszej Legii.Tam jest wasze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: chorzy kibole Legii niech sie opie... od repr IP: *.aster.pl 11.09.09, 21:01 Ten "przeciętniak" 2 razy uratował nas od kompromitacji na wielkich imprezach, taki z niego "przeciętniak", że na ME obronił 7 setek. Odpowiedz Link Zgłoś
antyliberal22 Re: chorzy kibole Legii niech sie opie... od repr 12.09.09, 00:02 no tak, ale to przez niego straciliśmy przynajmniej 2 punkty w tych eliminacjach... Gdybyśmy chociaż zremisowali ze Słowacją nadal liczylibyśmy się w walce o awans... Odpowiedz Link Zgłoś