Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie

• Gość: grz Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 11:25
        wizualizacje:
        www.2012.org.pl/pl/miasta-gospodarze/pozna/stadion.html
        www.lechpoznan.pl/art,8821,wizualizacje.htm
      • Gość: rudy Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.146.176.199.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.10.09, 11:43
        sory ale dla mnie ten stadion bedzie poprostu brzydka przeróbką i mozecie
        teraz na mnie pisac co chcecie to jest moje zdanie
      • caesar_pl Wszystkie stadiony na Swiecie sa takie same 20.10.09, 11:45
        tylko poznanski bedzie inny.Z kratownic...co za sukces..ha,ha,ha...
        • Gość: tralala Re: Wszystkie stadiony na Swiecie sa takie same IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:40
          A ty skąd się urwałeś?Z Pcimia?
        • Gość: qqww Re: Wszystkie stadiony na Swiecie sa takie same IP: 195.116.179.* 20.10.09, 13:51
          Przemawia przez ciebie zazdrość.
      • Gość: zenek i tak się wspiera ducha narodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 11:52
        w latach 50 była ciocia na traktorze, teraz rusztowanie..

Wspierajmy się gratulujmy, wygłośmy parę haseł "współpraca buduje, niezgoda
        rujnuje" oraz "ciechocinek gratuluje", zaraz później "jestem dumny że jestem
        Polakiem", łzy wzruszenia (oraz hymn na baczność), "Polska to potęga w
        rusztowaniach" (tutaj hymn na baczność), "prowadź Wodzu, prowadź" (tutaj hymn
        na baczność)..

Zaraz polecimy na tym w kosmos .. aa to do grania w piłę sluzy? sorki nie
        zauważyłem, znów się będą tam napier... ehh
      • Gość: oko Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: 87.204.168.* 20.10.09, 11:54
        Mam nadzieje że będzie 3 tysięczny sektor przyjezdnych. I że inne kluby tez
        popatrzą w przyszłość i porobią duze sektory przyjezdnych
        • Gość: qf Re: Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:09
          oby był. I oby był dobrze ogrodzony, druty kolczaste i te sprawy. No
          i dobrze usytuowany musi być. W Krakowie bezmyślnie zlokalizowali
          taki sektor obok szklanego pawilonu i w efekcie mieli wybór -
          zmienić lokalizację sektora, czy wstawiać nowe szyby okien pawilonu
          po każdym meczu.
        • Gość: si Re: Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świ IP: 65.49.2.* 20.10.09, 12:23
          www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=500509
          wszystko o stadionie Lecha
      • Gość: obiwan Gratulacje z Wawy IP: *.marquard.pl 20.10.09, 12:09
        Aż serce rośnie, kiedy takie informacje się pojawiają. Z całych sił
        trzymam za was Poznaniaki kciuki. Wczoraj w nocy przejeżdżałem obok
        naszej warszawskiej budowy. Widok nieziemski, jakby wylądował
        pozaziemski statek.
        • Gość: A Re: Gratulacje z Poznania IP: 212.38.200.* 20.10.09, 13:08
          A ja z kolei byłem niedawno w Warszawie i widziałem obie budowy
          (Narodowy i Legii) i ciesze sie tak jak z naszego poznańskiego - bo
          to nasze polskie!

Lechita
      • Gość: monter konstrukcji Gdzie te mrowki? IP: 151.193.120.* 20.10.09, 12:17
        na zdjeciu widac raptem 4 roboli
        • Gość: danka Re: Gdzie te mrowki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:37
          Pracują a nie pozują do zdjęć,dlatego ich nie widzisz.
        • Gość: b Re: Gdzie te mrowki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:14
          to nie robole, to fachowcy, baranie.
      • Gość: Slezak s Polska Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 20.10.09, 12:22
        Gratulkacje dla Poznania! Super kiedy stare, polskie i europejskie
        regiony się rozwijają!
        • Gość: p-ń Re: Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:07
          Dzięki bracie!
      • Gość: poznaniok Tragedia IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 12:24
        NAJBRZYDSZY stadion na Euro to będzie. Ta przystawka -IV trybuna - do reszty
        nijak wygląda, ten dach tragiczny. Zróbcie 1 dach w całości a ten z 4 dajcie
        Warcie na ich nową trybunę. Urzędnicy tragedia jeśli tego nie widzą
        • Gość: Pń Żebyś wiedział IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 12:48
          Grobelny i jego świta za skopanie tego projektu powinni wylecieć na zbity pysk.
          Pół miliarda ładujemy w potwora. Jedyne co będzie można z tym zrobić to wywalić
          czwartą i przebudować drugą tak by pasowały do prostych, ale to oznacza kolejne
          setki milionów więc zostanie jak jest. Paskudnie. Jest mi po prostu jako
          Poznaniakowi wstyd.
      • Gość: antystadion Najbrzydszy stadion świata IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 12:41
        BRZYDAL z brzydkim dachem, przystawką nierównymi poziomami trybun
      • Gość: ja Stadion pokraka IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 12:44
        Poznaniacy czy wy na głowę upadliście. Nie widzicie co za KNOT wam
        fundują??????????? Brzydactwo z fatalnym dachem i w ogóle całą konstrukcją??
        • Gość: Poznaniak Widzimy i jest nam wstyd. Grobelny pod sąd! IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 13:19
          Od początku ten projekt był prowadzony po amatorsku i skandalicznie. Wpierw
          lokalizacja - historyczne miejsce dla stadionu miejskiego jest na Warcie przy
          Dolnej Wildzie a optymalne w Lasku Golęcińskim na Olimpii. Żadna z tych opcji
          nie została wzięta pod uwagę bo Grobelny chciał podlizać się kmiotom z Wiary
          Lecha. Czwarta trybuna została zaprojektowana przez idiotę. Siedzenia stykają
          się na rogach pod kątem prostym i mimo dachu, który i tak przecieka deszcz i
          wiatr dają popalić od przodu. Idźmy dalej. Na Euro 2012 powstał najlepszy
          projekt. Dwójka miała być zbudowana podobnie do czwartej jednak z uniknięciem
          jej wad. Proste miały być trójkondygnacyjne a dach miał przykryć murawę. Mimo
          niesymetryczności było to kompozycyjnie ciekawe i kuszące dla oka. Byłem
          zdumiony, że tyle dało się wycisnąć z projektu obarczonego błędem czwórki. Ten
          projekt jest na oficjalnej reklamówce Poznania - miasta kandydata. No ale od
          czego mamy Grobelnego! Ten idiota... tak, idiota, wymyślił sobie, że w Poznaniu
          będzie ćwierćfinał, w związku z czym nakazał przerobienie projektu, który
          przypomnę i tak był już obciążony niechcianym dziedzictwem czwórki i tak oto
          zrodził się potwór. Dobudowano fatalne trzecie piętro na dwójce, proste w
          projekcie stały się dwukondygnacyjne, czwórka jako farfocel pozostała bez zmian
          oraz wymyślono kratownicę. W ten sposób znika dach przykrywający murawę, co w
          stadionie budowanym z rozmachem w XXI wieku jest śmieszne i straszne zarazem a
          koszty rosną o kilkaset złotych więcej. Pomijam kwestie wykonawstwa do których
          są też zastrzeżenia. Utrzymując projekt z 2007 roku Lech grałby już na nowym
          stadionie, który mniejszy o te 6 tysięcy miejsc byłoby łatwiej w przyszłości
          zapełnić. Estetyczna, ekonomiczna i strategiczna porażka Poznania. Grobelny i
          banda jego przygłupów powinni za to beknąć. PS. To, że tak piszę nie znaczy, że
          popieram broń Boże PiS.
          • Gość: kusak Re: Widzimy i jest nam wstyd. Grobelny pod sąd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:35
            spoko - jak popierasz PO to jesteś jeszcze większym zaślepionym
            idiotą....
            • Gość: Poznaniak Re: Widzimy i jest nam wstyd. Grobelny pod sąd! IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 14:17
              Pokazałeś cały kunszt intelektualny PiS. Wszystko upolitycznić bez żadnego
              argumentu. Idź do diabła kmiocie. Przez takich właśnie durniów z PiS umyka nam
              sedno sprawy. Nie potrafimy się skupić nad rzeczywistymi problemami i rozwiązań
              szukamy nie tam gdzie trzeba i nie takich jak należy.
              • Gość: hahaha Bez żadnego Argumentu??? IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 14:40
                Kmiocie z PO czy Grobelas tak cię omamił że nie widzisz jaki syf nam buduje? Toż
                to będzie pośmiewisko przed całą Europą jak zobaczą ten "wspaniały Obiekt", bez
                ładu i składu z porąbanym dachem itd.
                • Gość: Poznaniak Głupcze, analfabeto! IP: *.icpnet.pl 21.10.09, 16:42
                  Nie jestem kmiotem ani nie jestem z PO. I to ciebie PiS omamił, że nie widzisz
                  jak się rozścierwiam nad Grobelasem i syfem jaki buduje. Lecz się albo jebnij
                  się w łeb jeśli za późno na leczenie.
          • Gość: REALISTA Re: Widzimy i jest nam wstyd. Grobelny pod sąd! IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 23:16
            Stadion na Euro 2012.A CO PO EURO??Kto to zapełni i kto utrzyma.
            Starsi Poznaniacy pamietają jak Warta oddała Stadion przy Dolnej
            Wildzie Grobelnemu/miastu/. Na jaką cholerę budowaliśmy na
            Bułgarskiej a nie remontowaliśmy starego stadionu na 60 tys.
            ludzi/tak bywało/. Dzisiaj mielibyśmy 400 mln w kieszeni.Koszt
            Bułgarskiej około 700-800 mln,kto to policzy??NIE MA GOSPODARZA!!!
      • Gość: kolo Ale brzydki ten stadion IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 12:48
        Czy ktoś widział takie połączenie dachu???? Jak tak zrobią to będzie WSTYD
        przed całą Europą
        • Gość: rt81 Re: Ale brzydki ten stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:56
          Jeszcze nie wybudowany a już zazdroszczą.
          • 77qwerty Re: Ale brzydki ten stadion 20.10.09, 13:19

> Jeszcze nie wybudowany a już zazdroszczą.
            maja czego to i zazdroszczą

a swoim drogą to takich ludzi jak konstruktorzy ,budowniczy
            takich obiektów powinno sie promowac,nagradzac ,pokazywać
            i dobrze oplacac
            A NIE JAKIES PANIENKI CO GOLYMI DU... śWIECą
            CZY TEZ AKTORZYNOW POZAL SIE BOZE TASIEMCóW
          • Gość: grobelas Czego tu zazdrościć IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 13:23
            tego obrzydlistwa????????????
            • Gość: tymon Re: Czego tu zazdrościć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:54
              Wielbiciel piękna i Dody?:)
              • Gość: znawca jedź zobacz chłopie Allianz Arenę, Schalke itp. IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 14:00
                to zrozumiesz jak ma wyglądać piękny stadion, a nie takie poznańskie obrzydlistwo
                • Gość: maria34 Re: jedź zobacz chłopie Allianz Arenę, Schalke it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:03
                  Esteta z Wołomina?
                  • Gość: euro a ty kto - przydupas Grobelasa? IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 14:21
                    tego potworka konstrukcyjnego nie da się obronić a więc zamilcz
      • Gość: szkoda szkoda , że jest jesień, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:12
        bo może by: bzzz, bzzz, jakieś pszczółki też bzykały na tej budowie?
        Wieeelka szkoodaaaaaaa
      • Gość: komuchurodzony Ale jaja! Jakbym czytal... IP: *.range86-163.btcentralplus.com 20.10.09, 13:12
        sprawozdanie z ponadplanowego spustu surowki w Hucie im. Lenina. Ze
        tez tej techniki pisania jeszcze ucza na studiach dziennikarskich
        (nie wierze ze "gryziporek" z wyborowej jest tak stary aby studiowal
        wraze dziennikarstwo zaangazowane?)A co na to IPN? Przeciez to sa
        jawnie komusze slady w podswiadomosci!!! Kurtyka! Rusz sie i
        nie "kusztykaj"! Komucha gon, gon, gon!
        • slonx Re: Ale jaja! Jakbym czytal... 20.10.09, 15:36
          Nie, nie uczom tego na dziennikarstwie. Studiuję to wiem.

Artykuł godzi we wszelkie założenia dziennikarstwa informacyjnego. To jest tak
          zwany dziennikarski babol.

Polecam dowiedzieć się więcej o pojęciu editorialising. To właśnie uprawia autor
          artykułu.

Łup, łup i wrr, wrr może i śmieszą, ale tylko przez chwilę. Na dłuższą metę
          smucą takie farfocle.
          • i_wonder Tak cie "uczom" na studiach ? 20.10.09, 18:16
            Jesli Cie tak "uczom" pisac na studiach dziennikarskich, to juz
            widac jaki swietny z Ciebie kandydat na redktora w GW, gdzie pisza
            podobne babole ...
            • slonx Re: Tak cie "uczom" na studiach ? 20.10.09, 19:22
              Błędy ortograficzne się zdarzają. tylko maszyna się nie myli.

Ja pisałem o stylu, o pewnych podstawach. Ty się wypuściłeś z przykładem błędu
              ortograficznego i na tej podsatwie już sięwsyztskiego dowiedziałeś.

Najlepsi dziennikarze najlepszych pism, najlepsi pisarze u najlepszych wydawców
              muszą mieć do pomocy redaktora, w razie czego redaktora naczelnego, albo
              edytora. Bo błędy zdarzają się każdemu.

Ale co tam... niech prymityw, który ocenia wszystko na podstawie jednego aspektu
              nie związane z tematem ma radochę. Leję na takie śmiecie.
              • Gość: żigolo Re: Tak cie "uczom" na studiach ? IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 23:02
                Slonx - ale nie tylko o błąd ortograficzny tu chodzi. Twój styl jest
                katastrofalny, a masz czelność pouczać innych.
                • slonx Re: Tak cie "uczom" na studiach ? 21.10.09, 01:06
                  Czekam zatem na sugestie dotyczące mojego stylu. Co z nim jest nie tak?

Nie pisałem żadnego artykułu z gatunku dziennikarstwa informacyjnego, pisałem
                  jedynie swoje komentarze, przemyślenia. Czepianie się czyjegoś stylu wypowiedzi
                  jest na takim samym poziomie, jak czepianie się kogoś, że jego ulubionym kolorem
                  jest brązowy.

Co jest katastrofalnego w moim stylu? Nie popełniam szeregu błędów
                  stylistycznych, nie mam problemu z interpunkcją. Błąd ortograficzny zawsze się
                  wkradnie. Co jest nie tak?

Może napisz wprost: "nie zgadzam się z Tobą". Tak chyba by było prościej. Na
                  pewno precyzja wypowiedzi by na tym zyskała.

Nie każdemu podobają się moje komentarze, dobrze o tym wiem. Natomiast ocenianie
                  ich zawartości merytorycznej, ba! nawet nie ich zawartości, tylko przekazu, z
                  którym się nie zgadzasz... Ocenianie tego wszystkiego pod łatką "stylu" to jest
                  zwyczajna bezczelność.

Mógłbyś wprost napisać: "Ja uważam inaczej", "nie zgadzam się z Tobą", czy też
                  użyć szeregu innych sformułowań o zbliżonym znaczeniu. Nie trzeba od razu
                  dyskredytować dyskutanta, mimo, że tak jest prościej i jest to popularna metoda
                  w naszym kraju.

Nie pisz mi tylko, że naprawdę masz zastrzeżenia do mojego stylu. Wtedy nie
                  mielibyśmy o czym rozmawiać...
                  "Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."
                  Henryk Reyman
                  • Gość: lynx Re: Tak cie "uczom" na studiach ? IP: 217.153.201.* 21.10.09, 14:30
                    Rozumiem błąd ortograficzny, ale TAKI??? "Uczom"? Brakuje tylko, żeby genialny
                    student dziennikarstwa napisał "ktury"!
      • mmmmmm000 Jakby kto z artykułu nie doczytał, to powtarzam 20.10.09, 13:14
        poraz szósty: "Nie ma na świecie stadionu o podobnej konstrukcji"...
        • Gość: w-wa się śmieje tak Brzydkiej konstrukcji okropność za 1mld zł IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 13:21
          z tak BRZYDACZNEJ konstrukcji śmieje się CAŁA POLSKA
          • Gość: wlkp. Re: tak Brzydkiej konstrukcji okropność za 1mld z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:00
            Cywilizowana część Polski ma torsje wysiadając na Dworcu Centralnym w W-wie.
            • Gość: next Re: tak Brzydkiej konstrukcji okropność za 1mld z IP: *.acn.waw.pl 20.10.09, 14:53
              Gość portalu: wlkp. napisał(a):

> Cywilizowana część Polski ma torsje wysiadając na Dworcu Centralnym w W-wie.

sądząc po ilości rzygowin na peronach część, o której piszesz jest marginalna
              (lub nie jeżdzi już koleją)
      • Gość: gosc Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:18
        A mi się podoba styl artykulu, dziś juz nikt tak nie opisuje tego co widzi.
      • Gość: Jaro Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.t-mobile.co.uk 20.10.09, 13:54
        Faktycznie nie ma chleba dać motłochowi igrzyska
      • Gość: kibic Protest kibiców IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 13:57
        Żądamy przeprojektowania dachu stadionu - ten z 4 dla Warty a obiekt połączyć
        JEDNYM dachem w całości
      • Gość: new Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:01
        Ale syfiasty będzie ten stadion. Zupełnie bez ładu i składu, gdzie
        się nie spojrzy to jakieś poprawki lub przeróbki.
        • Gość: marych Re: Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:13
          Na wagarach dzieciaku jesteś?
          • Gość: tyyyyyyy A ty chyba z magistratu?! IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 14:48
            zaraz się kończy twoja męczarnia, 15 blisko i do mamci na obiadek i w kapcie
      • Gość: senny Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: 94.254.240.* 20.10.09, 14:16
        To by się zgadzało. Takiego bubla pewnie nie ma na całym świecie. Opieszałość
        i brak kompetencji władz Poznania w tym przypadku jest zatrważająca. Kto zleca
        projekt stadionu wartego ponad 500 mln zł człowiekowi który nigdy w życiu nie
        zaprojektował takiego obiektu. Cud będzie jak się nie zawali podczas meczu.
      • Gość: aolo Fajnie ładnie to wszystko wygląda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:24

powodzenia
      • Gość: wojciech Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: 192.165.213.* 20.10.09, 14:32
        Podobno zlomiarze z calego kraju juz ustawili gps'y na poznan i
        zmierzaja ze swoimi wozkami na skok stulecia. Nie zdziwmy sie jezeli
        dach ktorejs nocy zniknie w niewyjasnionych okolicznosciach.
      • Gość: next Re: Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świ IP: *.acn.waw.pl 20.10.09, 14:37
        laszlo.z.hajduszoboszlo napisał:

> Łup, łup - ryczą młoty. Wrrrr, wrrr - słychać wiertarki.
        >
        > Czy to jest artykul dla malych dzieci??

nie to prlowski produkcyjniak:)
      • Gość: posen Hej Wyborcza - zróbcie coś z tym "stadionikiem" IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 14:46
        Kącki czy ktoś inny- zabierzcie się za sprawę poznańskiego wyrobu
        stadionopodobnego, trzeba zmusić ICH do przeprojektowania tego potworka bo
        wstyd będzie na cały świat. Nagłośnijcie sprawę!!!!!!!!!!
      • Gość: witek dlaczego nie budujecie z przyszloscia??? dlaczego? IP: *.dyn.optonline.net 20.10.09, 14:51
        dlaczego dach nie jest calkowicie zamykany jak na swiecie ??? troche
        deszczu,sniegu i juz jest klopot! to jak z drogami sa za waskie !
        zamiast od razu budowac 3 pasmowe to tak kazdy idzie na latwizne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka