Gość: grz Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 11:25 wizualizacje: www.2012.org.pl/pl/miasta-gospodarze/pozna/stadion.html www.lechpoznan.pl/art,8821,wizualizacje.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.146.176.199.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.10.09, 11:43 sory ale dla mnie ten stadion bedzie poprostu brzydka przeróbką i mozecie teraz na mnie pisac co chcecie to jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Wszystkie stadiony na Swiecie sa takie same 20.10.09, 11:45 tylko poznanski bedzie inny.Z kratownic...co za sukces..ha,ha,ha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: Wszystkie stadiony na Swiecie sa takie same IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:40 A ty skąd się urwałeś?Z Pcimia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqww Re: Wszystkie stadiony na Swiecie sa takie same IP: 195.116.179.* 20.10.09, 13:51 Przemawia przez ciebie zazdrość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek i tak się wspiera ducha narodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 11:52 w latach 50 była ciocia na traktorze, teraz rusztowanie.. Wspierajmy się gratulujmy, wygłośmy parę haseł "współpraca buduje, niezgoda rujnuje" oraz "ciechocinek gratuluje", zaraz później "jestem dumny że jestem Polakiem", łzy wzruszenia (oraz hymn na baczność), "Polska to potęga w rusztowaniach" (tutaj hymn na baczność), "prowadź Wodzu, prowadź" (tutaj hymn na baczność).. Zaraz polecimy na tym w kosmos .. aa to do grania w piłę sluzy? sorki nie zauważyłem, znów się będą tam napier... ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: 87.204.168.* 20.10.09, 11:54 Mam nadzieje że będzie 3 tysięczny sektor przyjezdnych. I że inne kluby tez popatrzą w przyszłość i porobią duze sektory przyjezdnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qf Re: Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:09 oby był. I oby był dobrze ogrodzony, druty kolczaste i te sprawy. No i dobrze usytuowany musi być. W Krakowie bezmyślnie zlokalizowali taki sektor obok szklanego pawilonu i w efekcie mieli wybór - zmienić lokalizację sektora, czy wstawiać nowe szyby okien pawilonu po każdym meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: si Re: Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świ IP: 65.49.2.* 20.10.09, 12:23 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=500509 wszystko o stadionie Lecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiwan Gratulacje z Wawy IP: *.marquard.pl 20.10.09, 12:09 Aż serce rośnie, kiedy takie informacje się pojawiają. Z całych sił trzymam za was Poznaniaki kciuki. Wczoraj w nocy przejeżdżałem obok naszej warszawskiej budowy. Widok nieziemski, jakby wylądował pozaziemski statek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Gratulacje z Poznania IP: 212.38.200.* 20.10.09, 13:08 A ja z kolei byłem niedawno w Warszawie i widziałem obie budowy (Narodowy i Legii) i ciesze sie tak jak z naszego poznańskiego - bo to nasze polskie! Lechita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter konstrukcji Gdzie te mrowki? IP: 151.193.120.* 20.10.09, 12:17 na zdjeciu widac raptem 4 roboli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Gdzie te mrowki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:37 Pracują a nie pozują do zdjęć,dlatego ich nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Gdzie te mrowki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:14 to nie robole, to fachowcy, baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slezak s Polska Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 20.10.09, 12:22 Gratulkacje dla Poznania! Super kiedy stare, polskie i europejskie regiony się rozwijają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-ń Re: Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:07 Dzięki bracie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniok Tragedia IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 12:24 NAJBRZYDSZY stadion na Euro to będzie. Ta przystawka -IV trybuna - do reszty nijak wygląda, ten dach tragiczny. Zróbcie 1 dach w całości a ten z 4 dajcie Warcie na ich nową trybunę. Urzędnicy tragedia jeśli tego nie widzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pń Żebyś wiedział IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 12:48 Grobelny i jego świta za skopanie tego projektu powinni wylecieć na zbity pysk. Pół miliarda ładujemy w potwora. Jedyne co będzie można z tym zrobić to wywalić czwartą i przebudować drugą tak by pasowały do prostych, ale to oznacza kolejne setki milionów więc zostanie jak jest. Paskudnie. Jest mi po prostu jako Poznaniakowi wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antystadion Najbrzydszy stadion świata IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 12:41 BRZYDAL z brzydkim dachem, przystawką nierównymi poziomami trybun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Stadion pokraka IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 12:44 Poznaniacy czy wy na głowę upadliście. Nie widzicie co za KNOT wam fundują??????????? Brzydactwo z fatalnym dachem i w ogóle całą konstrukcją?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Widzimy i jest nam wstyd. Grobelny pod sąd! IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 13:19 Od początku ten projekt był prowadzony po amatorsku i skandalicznie. Wpierw lokalizacja - historyczne miejsce dla stadionu miejskiego jest na Warcie przy Dolnej Wildzie a optymalne w Lasku Golęcińskim na Olimpii. Żadna z tych opcji nie została wzięta pod uwagę bo Grobelny chciał podlizać się kmiotom z Wiary Lecha. Czwarta trybuna została zaprojektowana przez idiotę. Siedzenia stykają się na rogach pod kątem prostym i mimo dachu, który i tak przecieka deszcz i wiatr dają popalić od przodu. Idźmy dalej. Na Euro 2012 powstał najlepszy projekt. Dwójka miała być zbudowana podobnie do czwartej jednak z uniknięciem jej wad. Proste miały być trójkondygnacyjne a dach miał przykryć murawę. Mimo niesymetryczności było to kompozycyjnie ciekawe i kuszące dla oka. Byłem zdumiony, że tyle dało się wycisnąć z projektu obarczonego błędem czwórki. Ten projekt jest na oficjalnej reklamówce Poznania - miasta kandydata. No ale od czego mamy Grobelnego! Ten idiota... tak, idiota, wymyślił sobie, że w Poznaniu będzie ćwierćfinał, w związku z czym nakazał przerobienie projektu, który przypomnę i tak był już obciążony niechcianym dziedzictwem czwórki i tak oto zrodził się potwór. Dobudowano fatalne trzecie piętro na dwójce, proste w projekcie stały się dwukondygnacyjne, czwórka jako farfocel pozostała bez zmian oraz wymyślono kratownicę. W ten sposób znika dach przykrywający murawę, co w stadionie budowanym z rozmachem w XXI wieku jest śmieszne i straszne zarazem a koszty rosną o kilkaset złotych więcej. Pomijam kwestie wykonawstwa do których są też zastrzeżenia. Utrzymując projekt z 2007 roku Lech grałby już na nowym stadionie, który mniejszy o te 6 tysięcy miejsc byłoby łatwiej w przyszłości zapełnić. Estetyczna, ekonomiczna i strategiczna porażka Poznania. Grobelny i banda jego przygłupów powinni za to beknąć. PS. To, że tak piszę nie znaczy, że popieram broń Boże PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusak Re: Widzimy i jest nam wstyd. Grobelny pod sąd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:35 spoko - jak popierasz PO to jesteś jeszcze większym zaślepionym idiotą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Widzimy i jest nam wstyd. Grobelny pod sąd! IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 14:17 Pokazałeś cały kunszt intelektualny PiS. Wszystko upolitycznić bez żadnego argumentu. Idź do diabła kmiocie. Przez takich właśnie durniów z PiS umyka nam sedno sprawy. Nie potrafimy się skupić nad rzeczywistymi problemami i rozwiązań szukamy nie tam gdzie trzeba i nie takich jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Bez żadnego Argumentu??? IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 14:40 Kmiocie z PO czy Grobelas tak cię omamił że nie widzisz jaki syf nam buduje? Toż to będzie pośmiewisko przed całą Europą jak zobaczą ten "wspaniały Obiekt", bez ładu i składu z porąbanym dachem itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Głupcze, analfabeto! IP: *.icpnet.pl 21.10.09, 16:42 Nie jestem kmiotem ani nie jestem z PO. I to ciebie PiS omamił, że nie widzisz jak się rozścierwiam nad Grobelasem i syfem jaki buduje. Lecz się albo jebnij się w łeb jeśli za późno na leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: Widzimy i jest nam wstyd. Grobelny pod sąd! IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 23:16 Stadion na Euro 2012.A CO PO EURO??Kto to zapełni i kto utrzyma. Starsi Poznaniacy pamietają jak Warta oddała Stadion przy Dolnej Wildzie Grobelnemu/miastu/. Na jaką cholerę budowaliśmy na Bułgarskiej a nie remontowaliśmy starego stadionu na 60 tys. ludzi/tak bywało/. Dzisiaj mielibyśmy 400 mln w kieszeni.Koszt Bułgarskiej około 700-800 mln,kto to policzy??NIE MA GOSPODARZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Ale brzydki ten stadion IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 12:48 Czy ktoś widział takie połączenie dachu???? Jak tak zrobią to będzie WSTYD przed całą Europą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt81 Re: Ale brzydki ten stadion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:56 Jeszcze nie wybudowany a już zazdroszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Ale brzydki ten stadion 20.10.09, 13:19 > Jeszcze nie wybudowany a już zazdroszczą. maja czego to i zazdroszczą a swoim drogą to takich ludzi jak konstruktorzy ,budowniczy takich obiektów powinno sie promowac,nagradzac ,pokazywać i dobrze oplacac A NIE JAKIES PANIENKI CO GOLYMI DU... śWIECą CZY TEZ AKTORZYNOW POZAL SIE BOZE TASIEMCóW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grobelas Czego tu zazdrościć IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 13:23 tego obrzydlistwa???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymon Re: Czego tu zazdrościć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:54 Wielbiciel piękna i Dody?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca jedź zobacz chłopie Allianz Arenę, Schalke itp. IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 14:00 to zrozumiesz jak ma wyglądać piękny stadion, a nie takie poznańskie obrzydlistwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria34 Re: jedź zobacz chłopie Allianz Arenę, Schalke it IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:03 Esteta z Wołomina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euro a ty kto - przydupas Grobelasa? IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 14:21 tego potworka konstrukcyjnego nie da się obronić a więc zamilcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda szkoda , że jest jesień, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:12 bo może by: bzzz, bzzz, jakieś pszczółki też bzykały na tej budowie? Wieeelka szkoodaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuchurodzony Ale jaja! Jakbym czytal... IP: *.range86-163.btcentralplus.com 20.10.09, 13:12 sprawozdanie z ponadplanowego spustu surowki w Hucie im. Lenina. Ze tez tej techniki pisania jeszcze ucza na studiach dziennikarskich (nie wierze ze "gryziporek" z wyborowej jest tak stary aby studiowal wraze dziennikarstwo zaangazowane?)A co na to IPN? Przeciez to sa jawnie komusze slady w podswiadomosci!!! Kurtyka! Rusz sie i nie "kusztykaj"! Komucha gon, gon, gon! Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Ale jaja! Jakbym czytal... 20.10.09, 15:36 Nie, nie uczom tego na dziennikarstwie. Studiuję to wiem. Artykuł godzi we wszelkie założenia dziennikarstwa informacyjnego. To jest tak zwany dziennikarski babol. Polecam dowiedzieć się więcej o pojęciu editorialising. To właśnie uprawia autor artykułu. Łup, łup i wrr, wrr może i śmieszą, ale tylko przez chwilę. Na dłuższą metę smucą takie farfocle. Odpowiedz Link Zgłoś
i_wonder Tak cie "uczom" na studiach ? 20.10.09, 18:16 Jesli Cie tak "uczom" pisac na studiach dziennikarskich, to juz widac jaki swietny z Ciebie kandydat na redktora w GW, gdzie pisza podobne babole ... Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Tak cie "uczom" na studiach ? 20.10.09, 19:22 Błędy ortograficzne się zdarzają. tylko maszyna się nie myli. Ja pisałem o stylu, o pewnych podstawach. Ty się wypuściłeś z przykładem błędu ortograficznego i na tej podsatwie już sięwsyztskiego dowiedziałeś. Najlepsi dziennikarze najlepszych pism, najlepsi pisarze u najlepszych wydawców muszą mieć do pomocy redaktora, w razie czego redaktora naczelnego, albo edytora. Bo błędy zdarzają się każdemu. Ale co tam... niech prymityw, który ocenia wszystko na podstawie jednego aspektu nie związane z tematem ma radochę. Leję na takie śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żigolo Re: Tak cie "uczom" na studiach ? IP: *.icpnet.pl 20.10.09, 23:02 Slonx - ale nie tylko o błąd ortograficzny tu chodzi. Twój styl jest katastrofalny, a masz czelność pouczać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
slonx Re: Tak cie "uczom" na studiach ? 21.10.09, 01:06 Czekam zatem na sugestie dotyczące mojego stylu. Co z nim jest nie tak? Nie pisałem żadnego artykułu z gatunku dziennikarstwa informacyjnego, pisałem jedynie swoje komentarze, przemyślenia. Czepianie się czyjegoś stylu wypowiedzi jest na takim samym poziomie, jak czepianie się kogoś, że jego ulubionym kolorem jest brązowy. Co jest katastrofalnego w moim stylu? Nie popełniam szeregu błędów stylistycznych, nie mam problemu z interpunkcją. Błąd ortograficzny zawsze się wkradnie. Co jest nie tak? Może napisz wprost: "nie zgadzam się z Tobą". Tak chyba by było prościej. Na pewno precyzja wypowiedzi by na tym zyskała. Nie każdemu podobają się moje komentarze, dobrze o tym wiem. Natomiast ocenianie ich zawartości merytorycznej, ba! nawet nie ich zawartości, tylko przekazu, z którym się nie zgadzasz... Ocenianie tego wszystkiego pod łatką "stylu" to jest zwyczajna bezczelność. Mógłbyś wprost napisać: "Ja uważam inaczej", "nie zgadzam się z Tobą", czy też użyć szeregu innych sformułowań o zbliżonym znaczeniu. Nie trzeba od razu dyskredytować dyskutanta, mimo, że tak jest prościej i jest to popularna metoda w naszym kraju. Nie pisz mi tylko, że naprawdę masz zastrzeżenia do mojego stylu. Wtedy nie mielibyśmy o czym rozmawiać... "Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." Henryk Reyman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lynx Re: Tak cie "uczom" na studiach ? IP: 217.153.201.* 21.10.09, 14:30 Rozumiem błąd ortograficzny, ale TAKI??? "Uczom"? Brakuje tylko, żeby genialny student dziennikarstwa napisał "ktury"! Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm000 Jakby kto z artykułu nie doczytał, to powtarzam 20.10.09, 13:14 poraz szósty: "Nie ma na świecie stadionu o podobnej konstrukcji"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w-wa się śmieje tak Brzydkiej konstrukcji okropność za 1mld zł IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 13:21 z tak BRZYDACZNEJ konstrukcji śmieje się CAŁA POLSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlkp. Re: tak Brzydkiej konstrukcji okropność za 1mld z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:00 Cywilizowana część Polski ma torsje wysiadając na Dworcu Centralnym w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: tak Brzydkiej konstrukcji okropność za 1mld z IP: *.acn.waw.pl 20.10.09, 14:53 Gość portalu: wlkp. napisał(a): > Cywilizowana część Polski ma torsje wysiadając na Dworcu Centralnym w W-wie. sądząc po ilości rzygowin na peronach część, o której piszesz jest marginalna (lub nie jeżdzi już koleją) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:18 A mi się podoba styl artykulu, dziś juz nikt tak nie opisuje tego co widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.t-mobile.co.uk 20.10.09, 13:54 Faktycznie nie ma chleba dać motłochowi igrzyska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Protest kibiców IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 13:57 Żądamy przeprojektowania dachu stadionu - ten z 4 dla Warty a obiekt połączyć JEDNYM dachem w całości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:01 Ale syfiasty będzie ten stadion. Zupełnie bez ładu i składu, gdzie się nie spojrzy to jakieś poprawki lub przeróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marych Re: Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:13 Na wagarach dzieciaku jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyyyyyyy A ty chyba z magistratu?! IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 14:48 zaraz się kończy twoja męczarnia, 15 blisko i do mamci na obiadek i w kapcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senny Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: 94.254.240.* 20.10.09, 14:16 To by się zgadzało. Takiego bubla pewnie nie ma na całym świecie. Opieszałość i brak kompetencji władz Poznania w tym przypadku jest zatrważająca. Kto zleca projekt stadionu wartego ponad 500 mln zł człowiekowi który nigdy w życiu nie zaprojektował takiego obiektu. Cud będzie jak się nie zawali podczas meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aolo Fajnie ładnie to wszystko wygląda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:24 powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świecie IP: 192.165.213.* 20.10.09, 14:32 Podobno zlomiarze z calego kraju juz ustawili gps'y na poznan i zmierzaja ze swoimi wozkami na skok stulecia. Nie zdziwmy sie jezeli dach ktorejs nocy zniknie w niewyjasnionych okolicznosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Poznań - stadion, jakiego nie ma na całym świ IP: *.acn.waw.pl 20.10.09, 14:37 laszlo.z.hajduszoboszlo napisał: > Łup, łup - ryczą młoty. Wrrrr, wrrr - słychać wiertarki. > > Czy to jest artykul dla malych dzieci?? nie to prlowski produkcyjniak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen Hej Wyborcza - zróbcie coś z tym "stadionikiem" IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 14:46 Kącki czy ktoś inny- zabierzcie się za sprawę poznańskiego wyrobu stadionopodobnego, trzeba zmusić ICH do przeprojektowania tego potworka bo wstyd będzie na cały świat. Nagłośnijcie sprawę!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek dlaczego nie budujecie z przyszloscia??? dlaczego? IP: *.dyn.optonline.net 20.10.09, 14:51 dlaczego dach nie jest calkowicie zamykany jak na swiecie ??? troche deszczu,sniegu i juz jest klopot! to jak z drogami sa za waskie ! zamiast od razu budowac 3 pasmowe to tak kazdy idzie na latwizne. Odpowiedz Link Zgłoś