Gość: pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 17:25 Tu się należy nagroda fair play, nie oskarżenia! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :-) a jak u nas sa niedziele cudow to sie robi afere IP: 77.87.0.* 22.10.09, 17:29 nasze kluby sie ladnie zachowuja. daja pkt tym co ich potrzebuja. jak sami o nic nie walcza (spadek, europejskie puchary) to w czym problem Odpowiedz Link Zgłoś
kowal75 Re: Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim 22.10.09, 17:32 co to za bukmacherzy ? jak obstawię i przegram to nie mam do nikogo pretensji, widać w bukmacherce sa przyzwyczajeni ciągle wygrywać. to powinno się sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 19:51 TU nie o to chodzi. Czasem mecze były ustawione. W sytuacjach takich jak wyżej kiedy praktycznie zwyciestwo jest na wyciagniecie reki jest krecz. TO powoduje wypaczenie wyników i to świadome i nielegalne niesportowe. Tutaj po prostu tak to wyglądało. No ale jest za dużo przeciw, a rozmowa po polsku wyjaśnia sprawę. Generalnie bardzo dobrze, że taka jest reakcja. SPortowcy powinni zajmować się sportem, a nie zabawą w świetych mikołajów. Takie reakcje powodują ze niektorzy sie zastanowia 2 razy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 20:41 ale to jest chore! U nas, w polskiej lidze piłkarskiej, każdy wie, że jeśli jakiś prezes koleguje się z innym prezesem to wynik bedzie ustalony kilka dni przed meczem i nikomu to nie przeszkadza. Kibice śpiewają, odpalają race, Piechniczek przemawia przy kominku, Canal + analizuje. Dlaczego tam na zachodzie jest taki syf i nie pozwalają ustalać sportowcom wyników przed meczem????? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.n19 Re: Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim 22.10.09, 21:24 > Dlaczego tam na zachodzie jest taki syf i nie > pozwalają ustalać sportowcom wyników przed meczem????? No, faktycznie! Co to w ogóle za sport oni mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karpik Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.magma-net.pl 22.10.09, 17:32 kim jest Woźniacki? To były piłkarz Zagłębia Lubin, który wyemigrował z Polski w latach 80. :) Odpowiedz Link Zgłoś
josner redaktorzyno naucz się pisać po polskiemu 22.10.09, 17:44 "Władze tenisowe, bardzo od niedawna wyczulone za nieprawidłowości przy obstawianiu meczów, karała już w ten sposób tenisistów, którzy ich zdaniem za mało się starają, by wygrać mecz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: 94.254.179.* 22.10.09, 17:46 te autor artykulu. bukmacherzy nie placili 100 EUro za zwyciestwo, tylko co najwyzej 100 do 1 albo 100 euro za postawione 1 euro. ja postawilem 500 Euro i wygralem wiecej niz 100. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tibi A jej ojciec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 17:47 A jej ojciec to byly pilkarz Zaglebia Lubin ktory wyemigrowal w latach 80 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quosoo Re: A jej ojciec... IP: *.11-201-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.10.09, 20:16 > A jej ojciec to byly pilkarz Zaglebia Lubin ktory wyemigrowal w > latach 80 :D No co Ty. Czyżby to był Woźniacki, były piłkarz Zagłębia Lubin, który wyemigrował z Polski w latach 80? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tibi Re: A jej ojciec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 21:00 Nie, nie. To nie ten. Ten to byly pilkarz Zaglebia Lubin ktory wyemigrowal w latach 80 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkok Re: A jej ojciec... 22.10.09, 21:14 Ja jestem z Lubina i ojciec mojego kolegi też wyemigrował w latach 80 ale do Berlina. Z kolei inny znajomy ma wujka który grał w Zagłebiu Lubin. Natomiast ojciec tej tenisistki to byly pilkarz Zaglebia Lubin ktory wyemigrowal w latach 80. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hygropsja Re: A jej ojciec... IP: *.chello.pl 23.10.09, 01:35 Gość portalu: tibi napisał(a): > Nie, nie. To nie ten. Ten to byly pilkarz Zaglebia Lubin ktory wyemigrowal w latach 80 ;) Masz rację. To zupełnie inny piłkarz Zagłębia Lubin, który wyemigrował w latach 80. Całkiem przypadkowo też ma na nazwisko Woźniacki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. powinna skreczowac wczesniej IP: *.ib.tcz.pl 22.10.09, 17:47 przy 7-5 5-0 ten nagly przyplyw litosci dla kremer, ktora przegrala 7 gemow z rzedu z kontuzjowana rywalka to delikatrnie mowiac zachowanie dziwne i chyba troche dla niej ponizajace... a naiwnosc piotra , ktory przy wlaczonym mikrofonie nakazuje corce skreczowacprzy stanie 5-0 - porazajaca. o zadnych podtekstach hazardoiwych mowy byc nie moze, ale takie traktowanie meczow, zakrawa o zart. powaznych konsekwencji byc nie powinno bo surowe sankcje moglyby odbic sie czkawka dla calych rozgrywek wta. swoja droga karolina powinna miec swoj rozum i nie sluchac nierozwaznych rad ojca ;) wiadomo bylo , ze kazdy (nawet w najlepszej wierze) krecz przy stanie 7-5 5-0 wzbudzi podejrzenia. mam nadzieje ze to koniec coachingu w trakcie meczow! Odpowiedz Link Zgłoś
f1ligapl Re: powinna skreczowac wczesniej 22.10.09, 18:06 A po co miała ryzykować przed Masters? Dla tych marnych kilku tysięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
pekarpe Obywatelstwo 22.10.09, 17:55 A może Prezydent powinien dać jej obywatelstwo polskie? Znajomością języka nie będzie się musiała już wykazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
f1ligapl Re: Obywatelstwo 22.10.09, 18:03 Obejrzyj sobie relację z wręczenia nagród po finale US Open 2009. Niedzielni kibice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinejro Roger morze jej pouczyc jenzyka polski, no nie? IP: *.dsl.bell.ca 22.10.09, 18:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzienikasz Re: Obywatelstwo IP: 94.246.163.* 22.10.09, 18:06 "Władze tenisowe, bardzo od niedawna wyczulone za nieprawidłowości przy obstawianiu meczów, karała już w ten sposób tenisistów, którzy ich zdaniem za mało się starają, by wygrać mecz." Pozdrawiam autora tego zdania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingu to moze takze ... IP: 205.210.132.* 22.10.09, 19:07 "Władze tenisowe, bardzo od niedawna wyczulone za nieprawidłowości przy obstawianiu meczów, karała już w ten sposób tenisistów, którzy ich zdaniem za mało się starają, by wygrać mecz." ...prezydent powinien przyznac obywatelstwo autorom tej notatki, przeciez prawie potrafia pisac po polski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huffy Re: Obywatelstwo IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 22.10.09, 18:27 najpierw pomyśl czy ona musi dostać obywatelstwo,bo dla prawa RP to chce czy nie jest polką bo ojciec jest z PRL-u/chyba się tam urodził/.I nie ważne że dla duńczyków jest ich obywatelką, dla RP jest polką i basta.A swoją drogą ja też urodziłem się w PRL-u i k...a Tusk i PO twierdzą że jestem polakiem a ja jestem urodzonym w PRL czyli komuch orginalny,żden patriotyczny i nawet nigdy nie wielbiłem JP II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dunczyk Re: Obywatelstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 18:47 a nie wpadlo ci do twej paly, ze jej ojciec pewnie ZREZYGNOWAL z polskiego obywatelstwa, na zasadzie - mam w du pie obywatelstwo takiego wrednego kraju, moj wnuk bedzie juz Dunczykiem z urodzenia.Duzo z emigrujacych w latach 80-tych wstydzilo sie bycia Polakiem i przy najblizszej okazji pozbywali sie polskiego obywatelstwa z wielka ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Obywatelstwo 23.10.09, 10:10 Buhahha dziadzie. Obywatelstwo to nie to samo co narodowość. Ojciec mógł się zrzec obywatelstwa )dziwne podobno chciał że Karolina grała dla PL), ale Polakiem był jest i będzie, tylko nie będzie miał praw w Polsce. A Woźniacki jest Dunką ale tylko przez papier a nie krew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juziek Informuje się wszystkich dyskutantów o IP: *.subscribers.sferia.net 22.10.09, 19:53 obywatelstwie panny Wozniacki, że nie wiemy, czy rodzice mają jeszcze obywatelstwo polskie. Jeśli mają, to ona też ma, choć paszportu wcale nie musi mieć, ani chciec miec.A, jeśli nie mają, to ona też nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TsW O co Wam CHODZI? IP: 212.91.26.* 22.10.09, 22:08 o co wam chodzi... robicie z niej na siłe Polke. Jeśli nie chcą być polakami to niech są duńcami. czym My sie mamy martwić to ich wybór ona urodziła się już tam? jeśli tak to napewno czuje że jej ojczyzną jest jej aktualny kraj a nie Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: O co Wam CHODZI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 11:03 Wozniacki jest obywatelką Danii z polską narodowością. Obywatelstwo to stan prawny a narodowość to stan faktyczny. W tym sensie nie ma co się spierać ani robić z niej na siłę Polkę czy Dunkę. Jeśli jej rodzice są Polakami czy z polskim czy bez polskiego obywatelstwa są Polakami i ich córka również. Roger ma polskie obywatelstwo ale jest Brazylijczykiem, choć on się urodził w Brazylii a Wozniacki w Danii. Dla polskiego ustawodastwa nie ma to żadnego znaczenie gdzie się kto urodził (co najwyżej ile tam przebywa na terytorium RP), ale jakie ma więzy krwi. Wielu Polaków wyjechało i mogą się czuć Anglikami, mogą mieć angielskie obywatelstwo i pełnię praw w tym kraju, ale faktycznie są Polakami i papier tego nie zmieni. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juziek Pewien problem jest z tym, że ona woli być Dunką. IP: *.subscribers.sferia.net 22.10.09, 19:43 Zna, zna polski, tyle, że lepiej duński i angielski - prowadzi w nich dziennik internetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: 94.254.157.* 22.10.09, 18:05 Karolina jest urocza!! :)) I luv ya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzieki Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.acn.waw.pl 22.10.09, 18:43 Fachowy dziennikarz gazety raczyl zapomniec, ze trener zawodniczki to były piłkarz Zagłębia Lubin, który wyemigrował z Polski w latach 80 Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Wy musicie coś dwa razy napisać, by raz zrozumieć? 22.10.09, 18:59 "powiedział po polsku Woźniacki, , były piłkarz Zagłębia Lubin, który wyemigrował z Polski w latach 80.(...) tłumaczy Woźniacki, były piłkarz Zagłębia Lubin, który wyemigrował z Polski w latach 80." Zajmowanie się sportem nie musi wykluczać znajomości zasad pisowni i redagowania wiadomości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: 91.207.68.* 22.10.09, 19:44 A co kogo obchodzą bukmacherzy? Są ostatnimi, których dobro interesuje czytającego artykuły sportowe. Niech bankrutują, są ciekawsze rzeczy, o których można pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.chello.pl 22.10.09, 20:24 Wyglada jak artykul pisany przez Aniola Sprawiedliwosci Artura B. tropiacego wszelkie afery w kopanej... Za wszelkie zlo w swiatowym sporcie odpowiadaja ludzie kiedykolwiek majace cos wspolnego z Zaglebiem Lubin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PifPaf ale sensacja IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.10.09, 20:24 O czym tu dyskutować. Podszedł trener i powiedział: "masz kontuzję to nie ryzykuj tylko poddaj mecz",a że oboje są Polakami to powiedział to po polsku. Jakby byli Chińczykami to powiedziałby to po chińsku... a jakby te poddanie miało być ustawione to w ogóle by nie podchodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woi9 Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.flashnet.pl 22.10.09, 20:35 Nawet meczu nie potrafią ustawić. Żal. Mogli sobie ustalić przed meczem że jak powiem np. 7 albo wiadro to poddajesz mecz, a nie prosto z mostu, z tym, że po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Re: Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim 22.10.09, 20:55 Ja proponuję tak, proszę pana: jak ja na przykład biorę dwie łyżeczki tego różowego - to znaczy padnij! Albo na przykład ściągam koszulę - to znaczy do mnie! - TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamurabii Bukmacherzy już zniszczyli sport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 20:43 Dziś to jest szoł na życzenie. W tenisie co roku ustawia się tysiące meczy, ale tylko tak żeby bukmacher nie stracił. Z tego powodu jest tyle niespodzianek. One biją po kieszeni tylko grających, a bukmacher zarabia. No zawsze można wytłumaczyć że sport jest nieprzewidywalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watpie wiec... Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.hsd1.il.comcast.net 22.10.09, 21:03 Ja tam antysemitowcem nie jestem ale wiadomo powszechnie ze kredyty i lichwe wymyslili pejsaci w jarmulkach.Czy bukmacherzenie tyz?Tak pytam z ciekawosci.Tylko powazne odpowiedzi poprosze hihihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowa Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: 94.75.253.* 22.10.09, 21:36 bukmacherzy anulowali wygrana ... mialam postawione 100 PLN po kursie 11 .... moj zaklad z bwin . com www.mypicx.com/uploadimg/2102201484_10222009_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: 94.75.253.* 22.10.09, 21:45 Jakby nie patrzec ludzie potracili na tym meczu miliony. Ponizej kursy w trakcie meczu tuz przed kreczem ... kursy na wozniacki www.mypicx.com/uploadimg/1434700823_10222009_1.jpg kursy na kremer www.mypicx.com/uploadimg/1090524872_10222009_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRAJEK Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.centertel.pl 22.10.09, 22:06 I tak pazerność bukmacherów ich samych po kieszeni uderzyła. Milennium ,za krecz płaci "zwrot" i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dampro Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.business.telia.com 22.10.09, 22:12 i slusznie ze zrobia dochodzenie. uwielbiam karoline, zyskala duzy szacunek przemawiajac po polsku po finale us open ale ostatni mecz to duzy przekret. tu nie chodzi o to ze ojciec powiedzial "skreczuj bo masz kontuzje". ogladalem uwaznie ten mecz i wozniacki powiedzial "doprowadz do 5:0, wezwij trainera i powiedz ze nie jestes w stanie grac". nie wiem dlaczego piszac to informacje serwis zacytowal tylko czas wypowiedzi wozniackiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arthur Re: Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.rev.stofanet.dk 22.10.09, 22:35 hola, hola, gdzies ty to slyszal ? ja tez mecz ogladalem i tego nie slyszalem, tak napisano w gazetach durniu za jakims twoim rodakiem, ktory chcial "zbic fortune" na sensacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dampro Re: Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim IP: *.business.telia.com 22.10.09, 23:00 anglojezyczny komentator nadawal wtedy and jak sie ktos dobrze wsluchal to slyszal wozniackiego. jak masz problemy ze sluchem to nie odpowiadam za to ale nie zarzucaj mi ze wyssalem to z palca. fakt ze bylo to ledwie slyszalne bo mowil cicho ale na pewno nie tylko ja slyszalem te slowa Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Coś by trzeba zrobić z tym tenisem, bo zrobił się 22.10.09, 23:07 to strasznie urazowy sport. Zamiast elegancji, pooblepiani plastrami gladiatorzy/rki. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Tenis. Bukmacherzy nie ufają Woźniackim 23.10.09, 10:07 Nic takiego sensacyjnego w wypowiedzi Wożniackiego nie widzę. Powiedział że musi przegrać, żeby nie ryzykować w następnej rundzie. Skoro ma jakieś kontuzje, to nic dziwnego. Media zrobiły wielką sensację która skończy się na niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali i to jest dla ciebie uczciwe? IP: 77.87.0.* 23.10.09, 10:46 czyli w polskiej pilce tez nie ma afery? goscie wychodza na boisko i przegrywaja mecz dajac rywalom trzy oczka bo im sa punkty i tak nie potrzebne? tak wyglada zawodowy sport? wisla-legia w 93 to tez bylo uczciwe? bo pilkarze wisly nie przeszkadzali legionista w zdobyciu majstra i nie chcieli tym samym ryzykowac kontuzji wiec stali i sie patrzyli jak gra legia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: i to jest dla ciebie uczciwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 10:55 Co ty porównujesz piernik do wiatraka, sport wieloosobowy ze sportem jednoosobowym. Bez sensu twoje porównanie. Czy to jest uczciwe? Czasami rozsądek jest ważniejszy niż uczciwość. Nieuczciwe by było gdyby Woźniacki sprzedała mecz albo jej ojciec obstawił jej przegrana i kazał jej przegrać z tego powody. Nie ma na to dowodów w tej chwili. Przestańcie robić z igły widły. Jeśli chodziło tylko o odpuszczenie bo jej ojciec nie chciał ryzykować zdrowia córki w następnych meczach w jakim podrzędny, turnieju to niedość że jest to uczciwe to jeszcze rozsądne i mądre. Odpowiedz Link Zgłoś