Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okoliczn...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 21:01
    Brawooo!!!
    Niesamowita gra od 2:5 w 2 secie wygrywa mecz!
    A to co robiła Azarenka to pozostawiam bez komentarza...
    Obserwuj wątek
      • Gość: kikut WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okoliczn... IP: *.tktelekom.pl 30.10.09, 21:05
        cholera przy 5:2 w II secie myślałem, że jest po wszystkim i
        przelączyłem:(
        • Gość: E. Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 21:14
          No właśnie. Azarenka myślała, że raz dwa natłucze Agę i po meczu,
          ale się rozczarowała.
          • lexus_400 Jedno pewne: dla kasy kobiety zrobiom wszystko! 30.10.09, 21:29
            Czy w agencji za 200 zedli czy na korcie za 200 patykow papieru ...
            • czterdziestyiczwarty Re: Jedno pewne: dla kasy kobiety zrobiom wszystk 30.10.09, 21:39
              Niestety nie zawsze efekty sa udane - nie "zrobiom" z buraka polonisty.
            • Gość: Jasio Re: Jedno pewne: dla kasy kobiety zrobiom wszystk IP: *.chello.pl 30.10.09, 22:31
              Stary, nawet jak nie robisz błędów ortograficznych to piszesz
              takim "slangiem" że mi sie woda mineralna z komuni odbiła. Zydle...
              patyki papieru... weź się już wyloguj z neostrady...
          • Gość: jajajaja Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: 188.33.79.* 30.10.09, 21:34
            Pytanie tylko z kim wygrała Agnieszka? Z Azarenka czy jej kontuzja? bo
            wybaczcie, ale Radwańska naprawdę nie grała w tym meczu dobrze. W trzecim secie
            ledwo stała na nogach (a właściwie na nodze) a i tak przewaga Agnieszki nie była
            jakaś oszałamiająca
            • squirrel9 Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic 30.10.09, 21:43
              Radwańska też ma kontuzję (prawej ręki), czeka ją zabieg.
            • Gość: Kacper Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: *.teoc.pl 30.10.09, 22:34
              Jajajaja czepiasz się. Agnieszka wygrała, a ona też jest
              kontuzjowana.
      • Gość: Tomek WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okoliczn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 21:09
        Rozumiem, że autor artykułu nie wierzy w jakiekolwiek wyższe uczucia
        u Pani Radwańskiej, ale czy choć jednak może przez chwilę przeszłu
        mu przez myśl, że być może grała ona również dla przyjaciółki? (a
        nie tylko dla kasy)
        • czterdziestyiczwarty Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic 30.10.09, 21:48
          Masz racje, a po za tym autor artykulu zdaje sie nie zauwazac ,ze wszystkie
          zawodniczki tego turnieju graja nie tylko dla prestizu ale rowniez dla kasy. To
          jest sport zawodowy w ktorym gra sie za pieniadze z ktorych zawodnicy sie
          utrzymuja. Nie przecze ,ze Agnieszka zagrala dla przyjaciolki ale nie byliby tam
          ani Agi ani Karoliny (i innych zawodniczek -w tym braci Wiliams )- gdyby w
          turnieju nie bylo wysokiej puli do wygrania. Ale fajnie ,ze zarabiaja te
          pieniadze robiac to co lubia ,a zarazem dostarczaja nam ciekawych wrazen i emocji.
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Rozumiem, że autor artykułu nie wierzy w jakiekolwiek wyższe uczucia
          > u Pani Radwańskiej, ale czy choć jednak może przez chwilę przeszłu
          > mu przez myśl, że być może grała ona również dla przyjaciółki? (a
          > nie tylko dla kasy)
      • Gość: Marek Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: 89.72.129.* 30.10.09, 21:14
        Ten tekst, to grafomańska "masakra". Zawiera rekordowe
        ilości błedów gramatycznych i składniowych. Co za prostak
        to napisał?
        • Gość: y.y Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.10.09, 21:25
          Mareczku, jak masz zamiar kogoś poprawiać, to może najpierw sam naucz się pisać
          bez błędów. Po "ten tekst" nie powinno być przecinka, bo jeszcze nie było
          orzeczenia, nie ma czegoś takiego jak "błąd grafomański", co najwyżej istnieje
          "grafomania", a same błędy występują jako liczba - nie ilość, ponieważ są
          policzalne. Więc może się nie napinaj Mareczku, bo póki co tylko Ty wyszedłeś na
          prostaka:)
          • Gość: Marek Re: Do y.y IP: 89.72.129.* 30.10.09, 21:39
            MISTRZU!!! Trafiłeś mnie na przecinek. Nie jestem ani dziennikarzem
            ani zawodowo nie zajmuje się pisaniem czegokolwiek. W ogóle czytałeś
            tekst, może byś się do tego odniósł?! Co do Twoich epitetów nie obrażam się, bo jestem prostakiem czyli prostym człowiekiem.
            • Gość: y.y Re: Do Mareczka IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.11.09, 08:42
              Trafiłem Cię na przecinek, i dwa inne błędy w trzech zdaniach:) Aby
              ich nie popełniać nie trzeba kończyć dziennikarstwa ani polonistyki,
              co najwyżej trzeba było uważać na lekcjach polskiego w szkole
              podstawowej, względnie nie poprawiać, skoro samemu się nie umie;)

Odnieść Mareczku bym może się mógł, ale niestety nie mam do czego:)
              To Ty twierdzisz, że ten tekst to grafomania i błąd na błędzie, ale
              niestety żadnych przykładów nie podajesz, dlaczego to taka grafomania
              i gdzie te błędy występują, więc sorry, ale najpierw się naucz
              konstruktywnie krytykować, a później miej pretensje, że się ktoś
              naśmiewa z Twojego trollowania;)
              Ps. Jakich epitetów? Ja jedynie powtarzam to, co sam napisałeś.
              Problemy z czytaniem ze zrozumieniem?:)))
              • Gość: Marek Re: Do y.y IP: 89.72.129.* 01.11.09, 12:03
                Witam! Nie jestem Mareczkiem tylko dość starym Markiem.
                Zastanawiam się czy w ogóle rozumiesz na czym polega
                funkcjonowanie Forum. To nie jest salon polonistyczny
                tylko swobodna wymiana treści, gdzie absolutnie forma
                jest mniej ważna niż treść. Ty możesz uważać, że odwrotnie.
                Dziennikarz zatrudniony w GW powinien mieć odpowiednie
                kwalifikacje do pisania artykułów chyba, że Ty masz inne
                zdanie. Proszę napisz jaką masz opinię na temat pracy
                tego anonimowego dziennikarza do wersji, którą ja
                komentowałem. Bo praktyka jest taka, że być może ten
                utalentowany autor napisał potem jeszcze pięć wersji
                najczęściej pod naciskiem krytykujących forumowiczów.
                Na koniec parę słów na temat meritum. Dlaczego według
                Ciebie nie można użyć zwrotu "błąd grafomański" dla
                podkreślenia skali błędu. Następnie, błędy są policzalne?!
                Kochany jeśli chcesz liczyć do 20,30 to sobie licz w
                wersji, którą czytałem tyle było błedów. Jeśli decydujesz
                się na belferski protekcjonalny ton, to trzymaj standard
                i przedstawiaj się inaczej niż "y.y".
                Pozdrawiam
                Marek Kurtyka.

• Gość: y.y Re: Do y.y IP: 195.117.118.* 04.11.09, 09:05
                  Zastanawiam się czy w ogóle rozumiesz na czym polega
                  funkcjonowanie Forum. To nie jest salon polonistyczny
                  tylko swobodna wymiana treści, gdzie absolutnie forma
                  jest mniej ważna niż treść. Ty możesz uważać, że odwrotnie.

>>>Szanowny Panie Marku. Tak, wiem na jakiej zasadzie funkcjonuje forum,
                  ponieważ jestem na nim od dawna. Tyle, że to nie jest kwestia uważania, tylko
                  kwestia prostych faktów. Nigdy nie napisałem, że jest to salon polonistyczny,
                  natomiast, jeżeli ktoś chce wytykać komuś błędy, to sam nie powinien ich
                  popełniać, ponieważ wtedy krytykujący jest niestety niewiarygodny. I jak już
                  pisałem – nie trzeba być polonistą, aby unikać błędów, które Pan popełnił,
                  ponieważ to poziom szkolny. A Pana błędy specjalnie uwypukliłem, aby w ironiczny
                  sposób pokazać to, co ujęto zgrabnie w starym polskim przysłowiu: przyganiał
                  kocioł garnkowi.

Dziennikarz zatrudniony w GW powinien mieć odpowiednie
                  kwalifikacje do pisania artykułów chyba, że Ty masz inne
                  zdanie.
                  >>>Owszem powinien, a nie ma? Jak na razie nie zauważyłem ani jednego przykładu,
                  który by to potwierdzał.

Proszę napisz jaką masz opinię na temat pracy
                  tego anonimowego dziennikarza do wersji, którą ja
                  komentowałem. Bo praktyka jest taka, że być może ten
                  utalentowany autor napisał potem jeszcze pięć wersji
                  najczęściej pod naciskiem krytykujących forumowiczów.
                  >>>>Nie, nie, dobra próba erystyczna, ale niestety – nie dam się na to złapać.
                  To Pan krytykował tego dziennikarza, nie ja. Więc to co ja uważam, na temat tego
                  tekstu, to moja sprawa. Ja skomentowałem Pana wpis, a nie tekst dziennikarza i o
                  tym była mowa. I tak jak już pisałem, mam do tego takie samo prawo jak Pan do
                  komentowania tekstu. A co do 5 wersji, nie wiem, nie interesują mnie spekulacje;)

Na koniec parę słów na temat meritum. Dlaczego według Ciebie nie można użyć
                  zwrotu "błąd grafomański" dla podkreślenia skali błędu.
                  >>>Dlatego, że grafomania nie jest sama w sobie żadnym błędem, to po pierwsze.
                  Polecam pierwszy lepszy słownik, encyklopedię, chociażby wikipedię (np.:
                  pl.wikipedia.org/wiki/Grafomania). Grafomania to subiektywna, pejoratywna
                  oczywiście, ale jedynie ocena tekstu. Ale grafomania nie wyklucza poprawności
                  językowej i to nie jest żaden błąd. Zwłaszcza, że dla jednego coś jest
                  grafomanią, a dla innego wcale nie – de gustibus.

Następnie, błędy są policzalne?! Kochany jeśli chcesz liczyć do 20,30 to sobie
                  licz w wersji, którą czytałem tyle było błedów.
                  >>>Oczywiście, że są. Liczba – policzalne, ilość – niepoliczalne. Skoro można
                  policzyć, że autor zrobił X błędów, to mamy liczbę, a nie ilość.

Jeśli decydujesz
                  się na belferski protekcjonalny ton, to trzymaj standard
                  i przedstawiaj się inaczej niż "y.y".
                  Pozdrawiam
                  Marek Kurtyka.

Z całym szacunkiem, ale czy Pan z kolei wie, jak funkcjonuje forum?:) Mam prawo
                  się przedstawiać, jak mi się rzewnie podoba, jeżeli chcę zachowywać anonimowość,
                  mam do tego prawo, na forum liczy się treść, a nie to, kto napisał. Tak więc z
                  szacunkiem, ale niestety decyzję o tym, czy się ujawnić, komu i kiedy niestety
                  zachowam dla siebie wyłącznie.
          • Gość: Ala Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: 188.33.35.* 30.10.09, 21:39
            Marek nie bierze pieniędzy za wierszówkę. Ma prawo skrytykować
            dziennikarza, który napisał tekst na kolanie.
            • Gość: y.y @ Ala IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.11.09, 08:47
              Gość portalu: Ala napisał(a):

> Marek nie bierze pieniędzy za wierszówkę. Ma prawo skrytykować
              > dziennikarza, który napisał tekst na kolanie.

Ma, ja mu tego prawa nie odbieram, co by może Pani wiedziała, gdyby
              Pani czytała ze zrozumieniem. Ja również nie biorę wierszówki za nic
              i korzystając z dokładnie tego samego prawa mogę skrytykować Marka za
              pseudo-krytykę, która polega na oskarżaniu dziennikarza o grafomanię
              i błędy, ale niestety bez podparcia tych oskarżeń jakimikolwiek
              dowodami. "Pluć" na innych każdy głupi potrafi. A jak krytykuje a sam
              robi 3 błędy na przestrzeni 3 zdań to przykro mi, niech się liczy z
              obśmianiem:)
              • Gość: Marek Re: @ y.y IP: *.centertel.pl 02.11.09, 15:07
                Witam!
                Długo nie trzeba było czekać. Stary, słaba forma przeczytaj sobie
                powolutku ile błędów popełniłeś? Jak typujesz? Zrobimy recenzję?
                Chcesz w to się bawić?!
                Pozdrowienia dla Twoich rodziców.
                • Gość: y.y Re: @ y.y IP: 195.117.118.* 04.11.09, 09:09
                  No to ile popełniłem i jakie?:)
          • Gość: yosemitesam Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 22:19
            luuuuzik szefie, przed spójnikiem "a" nie dajemy przecinka.
          • Gość: rotfl Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: *.magma-net.pl 30.10.09, 23:15
            Ktoś tu y.yyyyyyyy jest... niedopieszczony. :D
            • Gość: y.y Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.11.09, 08:43
              Gość portalu: rotfl napisał(a):

> Ktoś tu y.yyyyyyyy jest... niedopieszczony. :D

Ktoś tu nie ma nic mądrego do powiedzenia?:)
      • awaro36 WTA jasters: Radwańska w dramatycznych okoliczn... 30.10.09, 21:26
        cierpliwosc RADWANSKIEJ nagrodzona a chciwosc i masochizm AZARENKI
        ukarany.powinna sobie BIALORUSINKA napisac nad lozkiem haslo:zdrowie
        wazniejsze od kasy .Dala pokaz pazernosci niezwyklej
        • squirrel9 Re: WTA jasters: Radwańska w dramatycznych okolic 30.10.09, 21:45
          Obawiam się,ze nie masz pojęcia o sporcie!!!! Cały twój sport to
          siedzenie przed TV !!! Niestety.
        • Gość: yosemitesam Re: WTA jasters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 22:22
          taaa, to dokładnie tak, jak sobie napisal nad swoim łóżkiem Endriu Gooooolotaaaaa ;-)
      • Gość: Jo Kocham Agnieszke ..to super laska. IP: *.try.wideopenwest.com 30.10.09, 21:28
        Agnieszka przeczytaj to co napisalem i przyjedz do mnie..spotkamy sie i
        bedziesz szczesliwa na wieki.
        • Gość: maciek Re: Kocham Agnieszke ..to super laska. IP: *.rtr.bait.pl 30.10.09, 21:52
          to prawda, fajnie wyglada taka spocona na zdjeciach, bardzo goraco:)
      • swiatlo Mecz Karoliny z Sereną to będzie tortura 30.10.09, 21:51
        Jak one mogą tak grać dzień w dzień?
        Niestety tak grają, czyli zero regeneracji dla Karoliny. W meczu z
        panzer-tenisem w wykonaniu Sereny to będzie tortura, to będzie męka, tego nie
        będzie można oglądać. Zarówno dla Karoliny, jak i dla nas wszystkich. Nie wiem
        czy nie byłoby lepiej jakby Agnieszka przegrała z Wiktorią, a tym oszczędziła
        Karolinie męk pańskich...

• Gość: leopard WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okoliczn... IP: *.hsd1.il.comcast.net 30.10.09, 21:54
        kurna, ja zarabiam naprawde niezle, ok $150K/ na rok, a ona w 2h $200K? nie moge!
        • swiatlo Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic 30.10.09, 21:59

Gość portalu: leopard napisał(a):

> kurna, ja zarabiam naprawde niezle, ok $150K/ na rok, a ona w 2h $200K? nie mog
          > e!

Ech ty durniu jeden. Ci co zarabiają powyżej 100K nie chwalą się tym innym
          trollom na internecie, bo mają trochę klasy w sobie.
          Tak więc możesz sobie pomarzyć....
          • lia.13 Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic 30.10.09, 22:39
            100 tys. na rok to nie jest jakaś oszałamiająca kwota, żeby informację o niej
            potraktować jako CHWALENIE SIĘ.
            Poza tym, człowiek nie podaje swoich danych osobowych, pisze to zupełnie
            anonimowo, dlaczego zatem uważasz, że trolluje chwaląc się?
      • beatrix13 Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic 30.10.09, 21:55
        zgrabniutka ta NASZA GWIAZDA TENISA
      • Gość: tenisita szanowni forumowicze! znowu Radwańska wygrała mecz IP: *.chello.pl 30.10.09, 22:08
        przypadkiem z niedysponowaną rywalką! skandaliczne zachowanie Radwańskiej,
        ale czego się spodziewać po kimś tak małego formatu!!!! kiedy rywalkę dopadły
        skurcze, zaczęła jej złośliwie grać skróty żeby wykorzystać jej słabość. oto
        Radwańska w 100%. wygrywa tylko wtedy kiedy rywalka gra gorzej od swojej
        przeciętnej dyspozycji o ile to rywalka dobra na standardy WTA czyli i tak nie
        za dobra, kiedy rywalka gra dobrze na swój poziom to przegrywa prawie mecz.
        wykorzystując rozluźnienie rywalki, Radwańska wygrywa z błędów i wyrównuje
        wynik. a kiedy rywalkę dopada kontuzja Radwańska cała się cieszy i z
        satysfakcją triumfuje, jak by odniosła wielkie zwycięstwo. po meczu mówi
        oczywiście żeby nie było żadnych wątpliwości, mniej więcej cytuję "jeśli
        pojawia się jakaś słabość u zawodnika, to należy to wykorzystać, na tym polega
        ten sport". i mamy całą Radwańską w soczewce.

w 100% żenująca postawa, zasługująca na wieczne potępienie, i dożywotnią
        dyskwalifikację w oczach kibiców na całym świecie. zawodniczka której celem
        jest wykorzystywanie słabości przeciwnika a raczej jego nie pełnej dyspozycji,
        i zero pokazania dobrej gry z własnej strony. kwintesencja ciułanego
        podejścia, byleby czekać na okazje i je wykorzystywać. na tym dla Radwańskiej
        polega właśnie ten sport :)
        od siebie nic.

zupełnie inaczej zachowała się Vera Zvonareva, która dała dowód jak należy się
        w takich sytuacjach zachować, oddała mecz Woźniackiej widząc że ta jest
        kontuzjowana, a mogła spokojnie wygrać. to jest honorowe podejście i prawdziwy
        tenis.

• Gość: Arek Re: szanowni forumowicze! znowu Radwańska wygrała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 22:15
          Ale chrzanisz. Ostatnim razem jak Woźniacka oddała mecz z powodu
          kontuzji to stado parszywych buków rzuciło się na nią oskarźając o
          ustawienie meczu. W dzisiejszych czasach nie ma fair play. Tam gdzie
          sa pieniądze nie ma zmiłuj. Poza tym Radwańska grała dla swojej
          przyłaciółki - Woźniackiej. Musiała wygrać, żeby ona przeszła dalej.
        • Gość: kibic Re: szanowni forumowicze! znowu Radwańska wygrała IP: *.4web.pl 30.10.09, 22:18
          Kolego - to jest sport zawodowy a nie amatorski. Turniej MASTERS to turniej
          tylko i wyłącznie o pieniądze. Nie wiem skąd Twoje oburzenie, grała by wygrać -
          nie ważne jak, umiała wykorzystać słabszą dyspozycję rywalki z powodu kontuzji i
          tyle.

Postępowanie Zwonariowej na pewno zasługuje na uznanie, ale do końca w sporcie
          nie wszystko jest takim na jakie wygląda - może również trapiła ją jakaś kontuzja?

Ogólnie - Radwańska wykazała się wolą walki, mimo, iż nie zaprezentowała Sobą
          zbyt dobrego tenisa. Ma kontuzję a walczyła do końca, należy się cieszyć z jej
          postawy i z ogólnego dobrego sezonu. Nie wiem, czy będzie ją stać na więcej ale
          tego jej życze, jako rodaczce...

A Tobie drogi Tenisisto radziłbym przestać doszukiwać się sensacji, jeżeli już
          musisz głosić swoje teorie to zapraszam na inny portal.
        • Gość: yosemitesam Re: szanowni forumowicze! znowu Radwańska wygrała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 22:32
          Weź pod uwagę, że to nie jest charytatywny piknik o puchar sołtysa Parzęczewa, tylko finał masters z milionami $ leżącymi na korcie. Po cholerę miała odpuścić mecz rywalce? Przecież Azarienka i tak oddałaby walkowerem półfinał z Sereną - no bo kontuzja. A dwieście tysi dolków piechotą nie chodzi. Spróbuj najpierw tyle zarobić choćby w rok (nie w dwie godziny) a potem się wypowiadaj o środkach i metodach.
        • aramba Re: szanowni forumowicze! znowu Radwańska wygrała 30.10.09, 22:40
          Jest, pojawił się. Kto? Jeden z naszych forumowych głupków.
        • swiatlo Re: szanowni forumowicze! znowu Radwańska wygrała 30.10.09, 22:52
          Gość portalu: tenisita napisał(a):

> zupełnie inaczej zachowała się Vera Zvonareva, która dała dowód jak należy się
          > w takich sytuacjach zachować, oddała mecz Woźniackiej widząc że ta jest
          > kontuzjowana, a mogła spokojnie wygrać. to jest honorowe podejście i prawdziwy
          > tenis.
          >

Ech ty durniu jeden. Nawet na poziomie sportów szkolnych każdy gra tylko po to
          aby wygrać. Jeśli ktokolwiek gra aby przegrać, to nie ma dla niego/jej miejsca w
          sporcie. Na tym polega sport, a szczególnie sport zawodowy.
          Zwonariewa gdyby mogła, gdyby sama nie miała kłopotów ze sobą samą, to z całą
          bezwzględnością by Karolinę dobiła. Tak jak to zrobiła Jankovic. I nikt tego nie
          ma Jakowic za złe. Szukasz słabych punktów u przeciwnika i bijesz w nie z całej
          siły. To jest sport.
          To co, Jankowic powinna przeprosić i dać się pokonać? Co ty wygadujesz? Skąd te
          brednie wziąłeś?
        • Gość: b no wiec chopoku przeczysz samemu sobie IP: 213.25.178.* 30.10.09, 23:04
          piszac ze najpierw radwanska podstepnie wykorzystuje takie okazje a
          zaraz potem jak to zwonariewa oddala mecz bo miala kontuzje. tak
          wiec koles, kazdy kij ma 2 konce - to dlaczego np azarenka nie
          poddala meczu tylko napinala sie z ta kontuzja i robila z siebie
          kompletna idiotke???
          • Gość: ontos2 .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 07:10
            nie przeszkadzało ci jak Wozniacka robiła z siebie idiotkę
        • Gość: ds Re: szanowni forumowicze! znowu Radwańska wygrała IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 30.10.09, 23:09
          czlowieku z choinki sie urwales, to jest sport zawodowy i w tym
          turnieju sie tylko kasa liczy. Przeciwniczka Radwanskiej zachowala sie
          jak amatorka. Ledwo grala i jak uparta koza stala na korcie. Powinna
          sie wycofac 20 min wczesniej a nie ryczec po rogach.
          Mogla nabawic sie gorszej kontuzji, ktora wykluczyla by ja dlugi okres
          czasu.
          Brawo Agnieszka dobry powrot w drugim secie.
        • Gość: ryan Re: szanowni forumowicze! znowu Radwańska wygrała IP: 91.150.173.* 31.10.09, 00:34
          Żenujące? A może być coś bardziej żenującego od irytującego pojękiwania, korzystania z przerw w zasadzie w niewiadomo jakim celu? W normalnym przypadku, zdrowo myślący sportowiec dawno mecz by poddał, bo skoro kontuzja jest poważna, to po co właściwie przedłużać męczarnie.

Azarenka w trakcie spotkania pokazała, jakiego tenisa nie chcielibyśmy widzieć. Trzeci set to już nie było widowisko, wystarczyło obejrzeć miny kibiców podczas transmisji, a zażenowanie u Pana Karola Stopy, komentującego "show" białorusinki było jak najbardziej uzasadnione. No bo na co się zdały łzy i pokazywanie całemu światu, jak to wszystko boli, a do tego jeszcze dziwne gesty, złość, niechęć do dalszej gry. Gra przestała się układać - momentalnie pojawiły się problemy zdrowotne. Oczywiście przerwy, no bo upał w nocy jest rzeczywiście mocno doskwierający (jakbym skądś to znał). W końcu trzeba jakoś wytłumaczyć porażkę ze słabiej notowaną rywalką (bo zaledwie rezerwową w Masters), a najlepiej jest winić o to wszystko: kontuzję, aurę, cokolwiek, byle nie siebie. Nie pamiętam, żeby ostatnio (nie licząc Venus Williams) ktoś tak mocno robił z siebie ofiarę na korcie. Cieszę się ze zwycięstwa Radwańskiej. Ona także jest po ciężkim sezonie i również miała problemy z kontuzjami. Dlaczego więc miała odpuścić mecz? Już wiele osób o tym napisało - tu się grało o duże pieniądze, jeżeli więc Agnieszka dostała szanse na udział w turnieju, powinna taką szansę wykorzystywać..

Nie rozumiem tej nagonki ze strony forumowiczów na polskich sportowców. Sprzed monitora bardzo łatwo ocenić kogoś wysiłek. Prawda? A czy spróbował ktoś z tych narzekających swoich sił w profesjonalnym tenisie? Jeżeli więc nazywać kogoś, kto mimo wszystko znajduje się w czołówce światowego tenisa "kimś małego formatu".. to kim właściwie można być jako anonimowy komentator sportowy? Przepraszam, ale wydaje mi się to zwyczajnie żałosne.

Pozdrawiam.
        • Gość: ontos2 Popieram. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 07:08
          Małość Radwańskiej sięgnęła dna.
      • Gość: Sam WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okoliczn... IP: *.aster.pl 30.10.09, 22:12
        Brawo Polka, chciałbym, żeby Polacy ciagle wygrywali. Ale musze przyznać, że
        Polacy coraz lepiej wypadają oprócz piłki noznej, ale ta dyscyplina sie nie liczy.
      • Gość: zoska Re: Gratulacje od sympatyków IP: *.range86-139.btcentralplus.com 30.10.09, 22:50
        BRAWO PANI AGNIESZKO!
      • Gość: b to co robila Azarenka w 3 s.to totalna zenada :// IP: 213.25.178.* 30.10.09, 22:52
        biega-placze, placze-biega, potem interwencja masazysty, potem znowu
        placz, bieg, kustykanie...tragedia :///
        • Gość: ds Re: to co robila Azarenka w 3 s.to totalna zenad IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 30.10.09, 23:11
          fajny komentarz :)
          • Gość: arthur Re: to co robila Azarenka w 3 s.to totalna zenad IP: *.rev.stofanet.dk 30.10.09, 23:52
            do jakiego wniosku dojsc mozna czytajac wasze wypowiedzi - ZENADA
            jakis w gruncie rzeczy mecz bez znaczenia, o punktowa pietruszke
            przynajmniej dla jednej z aktorek wzbudza az tyle emocji - ZENADA
            ze grala dla kolezanki - ZENADA
            grala dla siebie, grala dla 200 tys. dolcow, gdzie za jeden jedyny
            mecz dostala wiecej niz w wielu innych turniejach za wygrana i kilka
            po drodze meczach,
            to jest sport za pieniadze a nie za litosc,
            wasze komentarze, wielu z was sa poprostu ZENUJACE,
            jakie to typowo polskie
            • Gość: JANEK Re: to co robila Azarenka w 3 s.to totalna zenad IP: 195.205.214.* 30.10.09, 23:56
              a gdyby Wozniacki wygrała swoj mecz to Radwanska miałaby tyle samo
              pkt co inne i lepszy bilans , czy mogłaby wowczas awansowac?
        • Gość: barbapapa Re: to co robila Azarenka w 3 s.to totalna zenad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.09, 00:13
          Gość portalu: b napisał(a):

" biega-placze, placze-biega, potem interwencja masazysty, potem znowu
          placz, bieg, kustykanie...tragedia :///"

Mylisz się.
          powinno być: jęczy, biega, jęczy, jęczy, biega, wrzeszczy, jęczy, biegnie,
          jęczy, dochooooodzi.... i płacze. (a potem jak u Ciebie)
          • Gość: gosc USA Re: to co robila Azarenka w 3 s.to totalna zenad IP: *.socal.res.rr.com 31.10.09, 03:47
            wg mnie ani Radwanska ani inne nieliczne co prawda zawodniczki nie
            graja tzw fair play.Tenis bardzo sie spauperyzowal i uprawiaja ten
            sport ludzie z plebsu dla ktorych pieniadze sa nadrzedne w stosunku
            do szlachetnosci i rownych szans.Ktos z kontuzja nie ma rownych
            szans i mecz nie powinien sie w ogole odbyc.Tenisisci z biednych
            krajow jak Polska,Rosja Bialorus maja mentalnosc wygrac nawet po
            trupach.To jest kwestia kultury i otoczenia wychowania.Po tym
            poznaje sie ludzi z nie cywilizowanych spoleczenstw, raczej z
            barbarzynskich
            • Gość: ontos2 Brawo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 07:39
              Po kasie poznasz Polaka.
              • Gość: z nad Beltu Re: Brawo. IP: *.rev.stofanet.dk 31.10.09, 23:34
                Gość portalu: ontos2 napisał(a):

> Po kasie poznasz Polaka.

wlasnie cie rozpoznalem (brak nie tylko kasy ale i reszty)
          • Gość: kk Re: to co robila Azarenka w 3 s.to totalna zenad IP: *.acn.waw.pl 31.10.09, 12:53
            Gość portalu: barbapapa napisał(a):

> Mylisz się.
            > powinno być: jęczy, biega, jęczy, jęczy, biega, wrzeszczy, jęczy, biegnie,
            > jęczy, dochooooodzi.... i płacze. (a potem jak u Ciebie)

Ty też się mylisz. Ale wystarczy wymienić wszystkie "jęczy" na "wyje" i będzie
            ok :)

Oglądanie tenisa zawsze sprawiało mi przyjemność, ale konieczność słuchania tego
            wycia/jęczenia odbiera czasem niemal 3/4 frajdy. To jest po prostu obleśne, a
            Azarenko jest "obdarzona" jednym z najbardziej odstręczających, "czajnikowych"
            głosów.

Nie wiem, jak, ale federacja powinna to zjawisko wyrugować z kortów, to naprawdę
            nie przydaje temu sportowi popularności...
      • Gość: pisz po polskiemu WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okoliczn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 07:26
        To przykład relacji w której autor ma wyraźne problemy z j. polskim. Brnie się
        przez ten tekst jak przez polskie ulice: dziura za dziurą
      • Gość: mj alez ona jest zgrabna IP: *.chello.pl 31.10.09, 08:47
        no niesamowicie zgrabna. a jaka kondycja!
      • Gość: Jo Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 09:35
        Niesamowity mecz????A z czyjej strony??? Chyba nie Radwańskiej. Z obolałą
        kulejącą Azarenko???? Ale mi popis. Azarenko zmiotłaby Radwańską z kortu gdyby
        jej nic nie dolegało. Dla Radwańskiej to wyższa półka na którą nigdy nie wlezie.
      • atp-pl WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okoliczn... 31.10.09, 09:37
        Swietny 2 set, Radwanska pokazala ze jak jest motywowana (kasa) umie
        grac z najlepszymi. Troszke niesmaku pozostalo po jej pomeczowym
        wywiadzie kiedy powiedziala, "is good to win match like this against
        top player", jest dobrze wygrac taki mecz przeciwko czolowej
        zawodniczce. Tak jest dobrze, ale byla okazja by pokazac klase i
        dodac ze szkoda ze w takich okolicznosciach, kiedy przeciwnik jest
        nie zdolny do dalszej gry. O tym niestety nie wspomniala!
      • Gość: Anka WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okoliczn... IP: *.sky24.pl 31.10.09, 12:18
        Przylaczam sie do greatulacji.Agnieszka pokazala wszystkie swoje
        walory jakimi dysponowala na ten czas.Gdyby z wieksza determinacja i
        tempem podeszla w pierwszym secie moglby obraz gry inaczej
        wygladac.Wczoraj nie robila min,prezenowala sie z klasa.
      • Gość: Kamil Przeprosiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 14:02
        Szanowna Pani Agnieszko! W imieniu większości uczestników tego forum
        przepraszam Panią za rażąco niesprawiedliwe, obrażające Panią
        wypowiedzi niektórych forumowiczów, a w szczególności chorego
        psychicznie człowieka podpisującego się "Tenisista". Jest Pani
        wspaniałą zawodniczką i bardzo przystojną dziewczyną. Dzięki
        dotychczasowym osiągnięciom ma Pani już trwałe miejsce w historii
        światowego tenisa i w dorobku polskiego sportu. Podziwiamy Pani
        charakter wyrażający się m.in. w zawsze spokojnym i kulturalnym
        zachowaniu się na korcie. Pozdrawiamy Panią, Pani rodziców i
        siostrę.
      • Gość: vera WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okoliczn... IP: *.acn.waw.pl 31.10.09, 14:15
        W turnieju Masters za zwycięstwo w grupie jest 100 a nie 200 tys.
        dolarów. Wystarczy zajrzeć do drabinki.
        • Gość: kosa Re: WTA Masters: Radwańska w dramatycznych okolic IP: 89.72.129.* 31.10.09, 22:22
          2 set Azarenką to najlepszy tenis jaki kiedykolwiek Agnieszka
          zagrała. Obie grały morderczy tenis w morderczym klimacie,
          zmuszały siebie do forsownego biegania. Azarenka z gema na gem
          miękła. W 3 secie było już tylko dobijanie rannego ale taki
          jest sport i nie ma w tym nic zdrożnego. Azarenka po poddaniu
          serdecznie Agnieszce pogratulowała. Czy Ci co dokuczają Agnieszce
          w ogóle widzieli ten mecz? "gościu z USA" opowiadasz kosmiczne
          bzdury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka