Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA

IP: *.chello.pl 19.11.09, 17:38
    Nic dodać nic ująć. FIFA to juz dawno nie stowarzyszenie, jak w ich
    nazwie, lecz firma - globalny biznes. Kto by się jeszcze zajmował
    jakimś fair play.... choc i tutaj przejawiają, słuszną zresztą,
    aktywność przeciw dyskryminacji na tle rasowym i religijnym (vide:
    Celtic i Rangers). Przede wszystkiem Blatter musi odejść. Potrzeba
    świerzej krwi, a nie dziadków....
    Obserwuj wątek
      • Gość: stach Fifa to zwykła mafia IP: *.Sztabowa.korbank.pl 19.11.09, 17:41
        FIFA TO ZWYKŁA MAFIA.....
        • Gość: niekibol Cały zawodowy sport to rzygowiny dla motłochu IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.09, 18:55
          Sport brany na poważnie nie ma nic wspólnego z fair play.
          Jest nierozerwalnie związany z nienawiścią, zazdrością, chełpliwością, z pogardą
          dla wszelkich zasad i sadystyczną przyjemnością z oglądania przemocy. Innymi
          słowy, sport to wojna bez strzałów.

Co powiedział niejaki George Orwell, dobrze ponad 60 lat temu.
        • business3 FIFA i UEFA to MegaMafie !!! 19.11.09, 21:58
          FIFA i UEFA to MegaMafie !!!

Gość portalu: stach napisał(a):

> FIFA TO ZWYKŁA MAFIA.....
      • Gość: xo Re: Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.chello.pl 19.11.09, 17:46
        Oczywiście "świeżej" a nie "świerzej" - i to ja to napisałem.....
        zawsze piątkowy uczeń z polskiego....
        P.S. Ciekawie powiedział kiedyś p. Tomaszewski o tym dlaczego
        Listkiewicz tak długo sie utrzymywał..... Baltter... młoda
        dziewczyna z Polski..... wzajemne ich poznanie...... pośrednikiem
        był pan..... M.L....... Ściema ta cała FIFA na maksa..
      • ooolooo Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA 19.11.09, 17:49
        Ciekawe czy To Stec pisze ta artykuliki w których odsyła do blogu Steca? Co to
        w ogole za koles. Zawszewie co jak i dlaczego zmienic w sporcie. Mam patent na
        genialne rozwiazania. Czy on kiedykolwiek byl sportowcem, ternerem? To chyba
        jakis szczaw?
        • Gość: Gość Re: Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.acn.waw.pl 19.11.09, 18:11
          A co ty możesz o tym wiedzieć anonimie? Jesteś nieistotnym pyłkiem chłopcze ...
        • Gość: stach Re: Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.Sztabowa.korbank.pl 19.11.09, 18:11
          Ty olo ,albo betonie z pzpn-u,nie pij i nie wąchaj jednoczesnie...
          • business3 Dziś Listkiewicz mówił, że jest niewinny :-) 19.11.09, 21:59
            Dziś Listkiewicz mówił, że jest niewinny :-)

Gość portalu: stach napisał(a):

> Ty olo ,albo betonie z pzpn-u,nie pij i nie wąchaj jednoczesnie...
      • Gość: fored Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.compower.pl 19.11.09, 17:51
        Gdy miałem 18 lat, święcie wierzyłem, że w życiu należy być dobrym i uczciwym.

Teraz mam 28 i zdążyłem już wylecieć z wspaniałej pracy przez człowieka,
        któremu ufałem w stu procentach i nawet kiedyś bardzo pomogłem, a on za moimi
        plecami mnie zniszczył.

Remont ważnego budynku w okolicy, przeprowadzony dzięki inicjatywie
        sąsiedzkiej, poszedł na marne, sielanka trwała tydzień i już ktoś dokonał aktu
        destrukcji.

Od kilku miesięcy myślę tylko o SOBIE i paru supernajbliższych osobach.
        Uczciwość nie popłaca, i wcale nie chodzi o finanse.

• business3 10 lat-i tak szybko zmądrzałeś. Nie kpię! 19.11.09, 22:00
          10 lat-i tak szybko zmądrzałeś. Nie kpię!

Gość portalu: fored napisał(a):

> Gdy miałem 18 lat, święcie wierzyłem, że w życiu należy być dobrym i uczciwym.
          >
          > Teraz mam 28 i zdążyłem już wylecieć z wspaniałej pracy przez człowieka,
          > któremu ufałem w stu procentach i nawet kiedyś bardzo pomogłem, a on za moimi
          > plecami mnie zniszczył.
          >
          > Remont ważnego budynku w okolicy, przeprowadzony dzięki inicjatywie
          > sąsiedzkiej, poszedł na marne, sielanka trwała tydzień i już ktoś dokonał aktu
          > destrukcji.
          >
          > Od kilku miesięcy myślę tylko o SOBIE i paru supernajbliższych osobach.
          > Uczciwość nie popłaca, i wcale nie chodzi o finanse.
          >
      • Gość: Bimbo W pilce jak narazie wszystkie chwyty sa dozwolone IP: 12.43.194.* 19.11.09, 17:56
        o ile sedzia ich nie wykryje. Za duzo zalezy teraz od sedziego.
        Monitoring jest konieczny, zeby oszustwa i pomylki sedziego
        naprawiac. Nie wiadomo jeszcze, czy sedzia tej reki nie widzial, ale
        dal grac dalej, bo jak wiadomo: gospodarzom i "sciany pomagaja".
        Francja ma wieksze notowania w FIFA i taka Irlandia poszla na
        pozarcie.
      • sarkasta Kary dla Henry'ego: 19.11.09, 17:59
        1. Zerwanie kontraktu przez Gillette; 2. Gwizdy na wszystkich stadionach
        Hiszpanii (oprócz Neu Camp); 3. zamknięcie drogi dla rozważanego powrotu do
        Anglii; 4. wstyd na cały świat; 5. brak wskazań do wchodzenia do irlandzkich
        pubów w dzień Św. Patryka; 6. trudna rozmowa z Tigerem Woodsem i rogerem
        Federerem - kumplami z rekamy
        • Gość: les paul Leśne dziadki z FIFA IP: 85.222.87.* 19.11.09, 20:48
          demoralizują młodzież
        • business3 On jeszcze ci powie że zagrał tą piłkę piętą :-( 19.11.09, 22:01
          On jeszcze ci powie że zagrał tą piłkę piętą :-(

sarkasta napisał:

> 1. Zerwanie kontraktu przez Gillette; 2. Gwizdy na wszystkich stadionach
          > Hiszpanii (oprócz Neu Camp); 3. zamknięcie drogi dla rozważanego powrotu do
          > Anglii; 4. wstyd na cały świat; 5. brak wskazań do wchodzenia do irlandzkich
          > pubów w dzień Św. Patryka; 6. trudna rozmowa z Tigerem Woodsem i rogerem
          > Federerem - kumplami z rekamy
      • the_foe powtorki!!! 19.11.09, 17:59
        Co oni sie tak tych powtorek boja jak diabel wody swieconej? Zawodowi sedziowie
        - nie, powtorki -nie (nawet telebimy kaza wieszac tak by techniczny nie
        widzial),sensory - nie, dwoch sedziow (na kazda polowe boiska) - nie. Najlepiej
        wrocic do transmisji radiowej to nikt nie zakwestionuje wiecej dogamtu
        nieomylnosci glownego.
        • Gość: azyt Re: powtorki!!! IP: *.fbx.proxad.net 19.11.09, 18:14
          a z czego wtedy sedziowie beda zyli, jak kazdy wydrukowany mecz trzeba by powtorzyc?
          • Gość: z Re: powtorki!!! IP: *.chello.pl 19.11.09, 18:48
            Sędziowie to pionki. Wszystko zależy od FIFA. Na MŚ w Korei ktoś przecież
            specjalnie wyznaczał najgorszych sędziów na mecze Korei. I co ciekawe, jeśli na
            MŚ lub ME sędzia popełniając kardynalny błąd wypaczający wynik meczu, to ZAWSZE
            jest to na korzyść Brazylii i kilku najważniejszych federacji EU. Zdarzał się to
            tak często, że ja już nie wierzę w przypadki.
      • Gość: robertmajor Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: 217.153.60.* 19.11.09, 18:13
        Ale dlaczego się czepiacie piłkarza? Każdy piłkarz zrobiłby to samo.
        Jeżeli czyjaś wina to sędziego, że nie zauważył.
        • Gość: mic132 Re: Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.09, 18:29
          Jeśli Henry by się przyznał,Francja mogłaby z MŚ wylecieć,a wtedy byłby wstyd na
          cała Europę dla całego zespołu.Tak Wstydzić może się jedynie Henry,a i tak po
          pierwszym meczu na mundialu wszyscy o tym zapomną.
          • Gość: eto1 Re: Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 18:36
            Znacie jakiegokolwiek piłkarza, który by się przynał w takiej sytuacji? Równie
            dobrze może powiedzieć, że przypadkiem to zrobił i nawet tego nie wyczuł i to
            wszystko jest winą sędziego...
        • business3 Można grać dla przyjemności. Albo dla kapusty. 19.11.09, 22:03
          Można grać dla przyjemności. Albo dla kapusty.

Gość portalu: robertmajor napisał(a):

> Ale dlaczego się czepiacie piłkarza? Każdy piłkarz zrobiłby to samo.
          > Jeżeli czyjaś wina to sędziego, że nie zauważył.
        • Gość: rad czyli nie czepiajmy się złodziei, tylko policji, IP: 217.153.18.* 20.11.09, 16:13
          bo nie wszystkich łapie - ciekawe podejście
      • Gość: hm Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.76.247.244.coditel.net 19.11.09, 18:36
        Akurat od Henryego to bym się odpierd... na miejscu wszechwiedzących
        redaktorów Gazety Czosnkowej. Nie była to ręka nastrzelona, ale nie
        była też umyślna. Piłka odbiła mu się tak, że pewnie
        odruchowo "przytrzymał" w boiku. Ile to trwało - ćwierć sekundy ?
        99,9% zawodników by tak zagrało, 0,01% do których należą gracze
        polscy i tak by tej piłki nie potrafili opanować - nawet dwoma
        rękoma. A Henry ma rację - na boisku jest sędzia, ma do pomocy
        liniowych. Jak nie gwizdnął, to znaczy że nie dopatrzył się
        nieprawidłowości. Zawodnik nie ma ani prawa, ani obowiązku wyręczać
        sędziego - tak samo w wymuszaniu karnego, jak i sygnalizowaniu
        faulu. A w sporcie po prostu ak jest - raz karny dla nas, raz ręka
        boga przeciwko nam. Robienie z autentycznej gwiazdy piłki jakiegoś
        boiskowego bandyty z takiej sytuacji (stres, dogrywka ważnego meczu,
        przypadkowa piłka) jest po prostu niesmaczne. Szalom
        • Gość: Roman Zapewne jesteś wyborcą Tuska IP: *.chello.pl 19.11.09, 18:42
          tacy lubiom przymykać oczy na przekrenty
          • the_foe Re: Zapewne jesteś wyborcą Tuska 19.11.09, 19:00
            Gość portalu: Roman napisał(a):

> tacy lubiom przymykać oczy na przekrenty

to sa wybrocy PiSU, wyborcy PO sami w nich biora udzial ;)
          • Gość: remi Re: A Ty Roman jesteś analfabetą... IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.09, 19:40
            a więc wyborcą PiS -u...
          • Gość: re Re: Zapewne jesteś wyborcą Tuska IP: 94.75.80.* 19.11.09, 21:29
            > tacy lubiom przymykać oczy na przekrenty

Widac zes wyborca PISu wsioku
          • business3 Tusk kłamie. Kto POpiera kłamcę??? 19.11.09, 22:04
            Tusk kłamie. Kto POpiera kłamcę???
        • Gość: kibicka Re: Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.n4u.abpl.pl 19.11.09, 19:02
          I znowu Stec zostaje jedynym sprawiedliwym.Mesjasz?
          • filc1957 Re: Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA 19.11.09, 19:22
            Możesz w jakiś sposób rozwinąć tą światłą myśl? Jesteśmy pod wrażeniem i pełni
            oczekiwania na to, co masz jeszcze do powiedzenia na ten temat
            ... kibicko, chłe, chłe, chłe...
        • filc1957 Re: Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA 19.11.09, 19:10
          Rozumiem, że masz problem z czosnkiem...
          Możesz w jakiś normalny sposób wytłumaczyć co ma do tej całej sprawy Henry'ego
          to, co napisała GW? Czy wg Ciebie dziennikarz nie ma prawa do takiego osądu?
          Nie zgadzam się z Tobą, że to, co zrobił Francuz jest "normalne". Jeśli tak do
          tego podejdziemy, to ... powiedz, po co właściwie sędziwie! Niech w takim razie
          w tych zawodach wygra... no właśnie KTO? Wg Ciebie ten, który lepiej oszukuje?!
          W takim razie ja mam w d... takie zawody!
          Jeśli natomiast zgadzamy się co do konieczności bycia sędziego w meczach to
          dajmy im NARZĘDZIA takie, które pozwola im w maksymalnym stopniu wyeliminować
          błędy, które, oczywiście, może każdy popełnić! Ale, żeby taki Maradona czy inny
          potem nie chodzili w chwale za to, co normalnemu człowiekowi wydaje się być,
          powiedzmy, mało szczytne, należy coś zrobić ze sposobem sędziowania.
          A tak na marginesie, niestety... wygasa wśród ludzi tzw kindersztuba. Za to w
          Twoim mniemaniu należy pochwalać cwaniactwo... Czyżbyś był z Warszawy?!
          Właśnie taka "autentyczna" gwiazda powinna na to miano zasłużyć! Zobacz na jego
          poprzednie "wyczyny" ... Dla mnie to niestety nie jest JUŻ gwiazda! Ot, po
          prostu jeden z cwaniaków. Wielkich poznaje się nie tylko po tym, czy wygrywają,
          ale JAK wygrywają!
          Ale obawiam się, że Ty i tak tego nie zrozumiesz.
          P.S.
          Aha, czosnku nie jadam. Za to uwielbiam golonkę...
          • the_foe cwaniactwo poplaca! tak uczy historia! 19.11.09, 19:51
            ale zycie uczy ze cwaniactwo i oszustwo poplaca:

FIFA WC 1966. Anglia zdeterminowana by wygrac MS do tego stopnia ze dwa kluczowe
            spotkania w grupie Brazylii (obroncy tytulu) prowadzili sedziowie ... angielscy.
            I tylko w tych dwoch meczach grupowych sedziowali Anglicy. Gdyby Brazylia
            wygrala grupe, Anglia spotkalaby sie z nimi w polfinale inaczej dopiero w finale.
            Mecze z Wegrami i Portugalia byly bardzo brutalne a mimo to w obu meczach nikt
            nie dostal kartki! wegry doslownie scieli Brazyliczykow faulujac ich na kazdym
            kroku a mimo to to Wegrzy wypracowali rzut karny! Brazylia nie wyszla z grupy
            choc miala dosc zblizony sklad do tego z 1962 i pozniej w 1970 -gdzie zdobywali
            mistrzostwo.

FIFA WC 1978 - Podobna sytuacja. Argentyna rzadzona przez junte byla
            zdeterminowana by wygrac mistrzostwa. ZNowu Brazylia wydawala sie nie do
            pokonania (wielu uwaza ze to byl najlepszy ich sklad w calej historii
            Canarinos). Brazylia nie przegrala zadnego meczu. W drugim meczu drugiej rundy
            (byla to grupa ktorej zwyciezca walczyl w finale) Brazylia zremisowala z
            Argentyna 0:0. Ostatnimi meczami byly Argentyna - PEru i Brazylia-Polska. O
            awansie mial zadecydowac wiec bilns bramkowy. Problem w tym ze ostatnie mecze
            nie byly rownolegle i Argentyna wiedziala ze musi strzelic 4 bramki wiecej niz
            Peru by walczyc o mistrzostwo. Wygrali 6:0 a na bramce Peru stal... Argentynczyk
            z peruwianskim paszportem...
            Brazylia zdobyla 3 miejsce choc jako jedyna druzyna nie przegrala zadnego meczu.

FIFA WC 1982. Niemcy Zachodnie slabo zaczely, poslizneli sie w 1. meczu
            przegrywajac z .. Algieria. Niemcy powinny odpasc ale.... ostatnie dwa mecze nie
            odbywaly sie w tym samym czasie. Ostatni mecz Niemcy-Austria to byla zenada.
            Niemcy w 10 min strzelili bramkie i od tej pory na boisku nic sie nie dzialo.
            Taki wynik dawal awans obu druzynom. Remis, przegrana niemiec czy zwyciestwo
            Niemiec 3 bramkami dawalaby awans Algerii.

FIFA WC 2002. Chyba najbardziej bezwstydny przekret gospodarzy w historii.
            Najpierw mecz z Wlochami - z tego co pamietam dwie nieuznane bramki dla Wlochow.
            Sedzia z Ekwdoru potem sie wslawil, miedzy innymi przedluzeniem meczu ligowego
            do 110 minuty, i aresztowaniem za sprzedaz meczow ligii ekwadorskiej. A mecz z
            Hiszpania to juz smutny rekord - 3 nieuznane brami (prawidlowe) w tym maksymalne
            kuriozum. Anulowanie bramki dlatego ze... w trakcie akcji jakies 30 sek przed
            golem niby pilka wyszla na linie autowa. Liniowi tego nie sygnalizowali na
            powtorkach bylo widac ze zawodnik panuje nad pilka wzglednie daleko od linii.
            • filc1957 Re: cwaniactwo poplaca! tak uczy historia! 19.11.09, 20:07
              Wszystko to, co napisałeś mało miejsce i odbyło się przy otwartej kurtynie! I
              jest to HAŃBĄ a nie czymś do pokazywania jako przykład! To tylko potwierdza, że
              nie może być poklasku dla kłamstwa, cwaniactwa czy siły (innej, niż wynikającej
              li tylko z faktycznego wyszkolenia i determinacji zawodników!) Jestem może
              idealistą, ale nie pogodzę się nigdy z oszustwem w sporcie! I nie ważne, czy
              jest to oszustwo "odgórnie" zarządzone, czy cwaniactwo pojedynczego kolesia. I
              nie ma dla mnie znaczenia, czy jest to Henry, czy ... FURTOK! W obu przypadkach
              moje poczucie sprawiedliwości zostało dotkliwie poturbowane. Po przypadku
              Furtoka, potem, kuźwa "boskiego" maradony (specjalnie z małej litery...)nie
              spodziweam się już w piłce niczego wielkiego. I czas niestety przyznaje mi
              rację. Nie przezywam już tak meczów PN jak kiedyś... Ech.. Zal. Ale niestety,
              niczego dobrego w tym sporcie nie da sie juz zauważyć. Siedlisko korupcji,
              oszustw, cwaniactwa, bandytyzmu i .. durnoty kiboli. Czym się tu podniecać? Już
              wole kuźwa snooker! Tam, jeśli jest cos ustawione, to może przed meczem. W
              trakcie niestety nie da sie zagrać ręką i powiedzieć, że to wina sędziego ..
      • Gość: x Henry zdejmij koszulke UNICEF!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.89.101.10.static.crowley.pl 19.11.09, 19:02
        Henry zdejmij koszulke UNICEF!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Nie jestes godny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • alamar_3 Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA 19.11.09, 19:13
        Zniszczyc to gowno razem z PZPNem, co z tego ze nas zawiesza, mozemy to
        uprzedzic i przed gruntownymi zmianami w PZPN sami wyjsc z FIFA wyraznie
        argumentujac ze nie chcemy byc w organizacji ktora celowo wspiera oszustwa i
        korupcje i jest monopolista, musimy starac sie przekonac tez inne kraje
        naszego pokroju, moze nie przekonamy najwiekszych nacji jak Francja ale
        zlikwidujemy monopol. Nie dajmy tym mafiozom na sobie zarabiac.

Takim sytuacja mozna latwo uniknac poprzez posadzenie trchnicznego przed
        monitorem i dodatkowego sedziego przy bramkach ale FIFA nie chce
        sprawiedliwosci tylko mowi ze pomylki sa czescia sportu aby nadal robic
        wielkie przekrety co daje im jeszcze wieksza pozycje u wielkich i moznych i
        oddala rozsadzenie federacji.
        Obydwa mecze byly przekrecone a to tylko kulminiacja.
        Uefa i Fifa to mafia, inaczej postawili by w tak waznych meczach dodatkowego
        sedziego przy bramkach i dodatkowego przy monitorze. Ale wtedy trudniej byloby
        przekrecac.
      • lightcik Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA 19.11.09, 19:16
        PO = Partia Obludy!!!
        • filc1957 Re: Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA 19.11.09, 19:29
          Przepraszam a to tak względem której kwestii poruszonej w artykule?
          No chyba, że Ty tak, jak każdy pisuar ... po prostu szumisz...
      • rozbojnick ta "ręka" to nic w porównaniu ze "spalonym" 19.11.09, 19:31
        Ilość sędziowskich pomyłek związanych z zagraniem ręką, to ułamek procenta w
        porównaniu z pomyłkami odnośnie spalonego. W zasadzie, nie ma meczu w którym
        sędzia przynajmniej raz nie dałby dupy w tej kwestii, wypaczając przy tym
        wynik spotkania!
      • Gość: fradista NIE dla zmian/wideo! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.09, 19:35
        Nie to żebym popierał zachowania ala Henry albo upadki w polu karnym,
        symulowanie, ale akurat jestem przewiny wprowadzaniu podglądu wideo. Właśnie
        takie kontrowersyjne sytuacje są integralnym elementem meczu, całej piłki. Czy
        nie byłoby za nudno, gdyby wczoraj sędzia mógł obejrzeć powtórkę na stadionie
        i zmienił decyzję? Powinno się natomiast wprowadzić kary dla zawodników za
        oszustwo, tak jak istnieją kary za nieczyste zagrania. Poza tym takie podglądy
        całkowicie sparaliżowałyby mecze, cały czas trwałyby dyskusje, oglądanie
        powtórek, jak w NBA, NHL itd. Przecież tego nie da się oglądać, więcej przerw
        niż gry.
        Wreszcie- jak funkcjonowałoby to np. w naszej 2.lidze? Przecież do tego
        potrzeba kupę sprzętu itd.
        • filc1957 Re: NIE dla zmian/wideo! 19.11.09, 20:18
          Hm, nudno by było może dla "Francuzów". Ale czy koniecznie dla Irlandczyków? Co
          powiesz, na takie spojrzenie? No, chyba, ze walka fair jest dla Ciebie
          "pierd...niem kotka za pomocą młotka"... W takim razie niestety, nie dogadamy się...
          Ha ha ha, wiesz, co by na taką karę powiedział Henry?! Otóż gwarantuję Ci, że
          byłby z siebie dumny i byłby "męczennikiem" dla dobra PN francuskiej!
        • alamar_3 Re: NIE dla zmian/wideo! 19.11.09, 20:57
          Otoz nie byloby za nudno, wreszcie mozna byloby sie skoncentrowac na meczu a nie
          tracic calkowicie humor z powodu kolejnego wielkiego oszustwa zawsze idacego w
          te same strony czyli przeciwko zespolowi ktory i tak ma mniejsze szanse bo np.
          jest z duzo mniejszego kraju, mniej prestizowego.
          Wszystko sie latwo zrobic, tylko trzeba chciec.

Ogladalo by sie je w sytuacjach kontrowersyjnych, mozna jak w tenisie zrobic
          limit ile razy zespol moze sie odwolac do powtorki w sytuacji kontrowersyjnej,
          jest wiele skutecznych sposobow, komunikacja trwa tylko chwilke, nie byloby tu
          problemu.
          Jakiego sprzetu? Potrzebne sa kamery i monitor. Obecnie nawet treningi sa
          nagrywane przez niektorych trenerow, jest monitoring na ulicach/trybunach. A na
          boisku np. w drugiej lidze niech robia co chca, niech dalej robia wielkie
          przekrety, super poglad.
      • Gość: remi To zwyczajne chamstwo ale chamstwo to jest norma. IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.09, 19:38
        Radko sie trafia aby w meczu żaden z piłkarzy czegoś nie udawał lub
        nie próbował czegoś wymusić . Futbol jest chory tak jak Henry !!!!
      • Gość: gosc007 jakby to zrobił włoski piłkarz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 19:45
        ...to by nikt nie wpadł na pomysł, aby obwiniać za całe zło FIFA ;P

• the_foe cwniastwo poplaca, tak uczy historia! 19.11.09, 19:57
        ale zycie uczy ze cwaniactwo i oszustwo poplaca:

FIFA WC 1966. Anglia zdeterminowana by wygrac MS do tego stopnia ze dwa kluczowe
        spotkania w grupie Brazylii (obroncy tytulu) prowadzili sedziowie ... angielscy.
        I tylko w tych dwoch meczach grupowych sedziowali Anglicy. Gdyby Brazylia
        wygrala grupe, Anglia spotkalaby sie z nimi w polfinale inaczej dopiero w finale.
        Mecze z Wegrami i Portugalia byly bardzo brutalne a mimo to w obu meczach nikt
        nie dostal kartki! wegry doslownie scieli Brazyliczykow faulujac ich na kazdym
        kroku a mimo to to Wegrzy wypracowali rzut karny! Brazylia nie wyszla z grupy
        choc miala dosc zblizony sklad do tego z 1962 i pozniej w 1970 -gdzie zdobywali
        mistrzostwo.

FIFA WC 1978 - Podobna sytuacja. Argentyna rzadzona przez junte byla
        zdeterminowana by wygrac mistrzostwa. ZNowu Brazylia wydawala sie nie do
        pokonania (wielu uwaza ze to byl najlepszy ich sklad w calej historii
        Canarinos). Brazylia nie przegrala zadnego meczu. W drugim meczu drugiej rundy
        (byla to grupa ktorej zwyciezca walczyl w finale) Brazylia zremisowala z
        Argentyna 0:0. Ostatnimi meczami byly Argentyna - PEru i Brazylia-Polska. O
        awansie mial zadecydowac wiec bilns bramkowy. Problem w tym ze ostatnie mecze
        nie byly rownolegle i Argentyna wiedziala ze musi strzelic 4 bramki wiecej niz
        Peru by walczyc o mistrzostwo. Wygrali 6:0 a na bramce Peru stal... Argentynczyk
        z peruwianskim paszportem...
        Brazylia zdobyla 3 miejsce choc jako jedyna druzyna nie przegrala zadnego meczu.

FIFA WC 1982. Niemcy Zachodnie slabo zaczely, poslizneli sie w 1. meczu
        przegrywajac z .. Algieria. Niemcy powinny odpasc ale.... ostatnie dwa mecze nie
        odbywaly sie w tym samym czasie. Ostatni mecz Niemcy-Austria to byla zenada.
        Niemcy w 10 min strzelili bramkie i od tej pory na boisku nic sie nie dzialo.
        Taki wynik dawal awans obu druzynom. Remis, przegrana niemiec czy zwyciestwo
        Niemiec 3 bramkami dawalaby awans Algerii.
        Niemcy doszli do finalu.

FIFA WC 2002. Chyba najbardziej bezwstydny przekret gospodarzy w historii.
        Najpierw mecz z Wlochami - z tego co pamietam dwie nieuznane bramki dla Wlochow.
        Sedzia z Ekwdoru potem sie wslawil, miedzy innymi przedluzeniem meczu ligowego
        do 110 minuty, i aresztowaniem za sprzedaz meczow ligii ekwadorskiej. A mecz z
        Hiszpania to juz smutny rekord - 3 nieuznane brami (prawidlowe) w tym maksymalne
        kuriozum. Anulowanie bramki dlatego ze... w trakcie akcji jakies 30 sek przed
        golem niby pilka wyszla na linie autowa. Liniowi tego nie sygnalizowali na
        powtorkach bylo widac ze zawodnik panuje nad pilka wzglednie daleko od linii.
      • Gość: R Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.wroclaw.vectranet.pl 19.11.09, 21:06
        To nie jest tylko problem futbolu. Mnóstwo skandalicznych werdyktów
        sędziowskich zdarza się też w boksie, łyżwiarstwie figurowym, a
        nawet w skokach narciarskich.. czyli tam, gdzie zbyt wiele zależy
        od "widzimisię" sędziów.
        Trzeba więc wprowadzać zapis wideo, fotokomórki itp. gdzie tylko się
        da. Bo przekręty będą zawsze(szczególnie tam, gdzie wkrada się zbyt
        wiele forsy i komerchy).
      • Gość: Gorath Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.radom.vectranet.pl 19.11.09, 21:14
        Z mojej obserwacji wynika ze od lat liderami w oszustwach sa na 1 miejscu
        Francuzi, dalej Koreanczycy, Anglicy, a z klubow na 1 miejscu Liverpool (takze
        w P. Europejskich), Legia (tylko w lidze polskiej).
        W samej lidze angielskiej nalezy do tego doliczyc ManU (nie w pucharach
        europejskich). B. dobre relacje maja tez Austriacy i Szwajcarzy oraz
        Skandynawowie. Niezle Wlosi i kraje afrykanskie.
        Najbardziej oszukiwane sa natomiast min. wszystkie kraje Europy Wschodniej i
        Srodkowej.
      • Gość: piree Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.chello.pl 19.11.09, 21:20
        STEC jestes tragiczny,jakby Chopin mowil o pilce, zastanawiam się czy taki Stec, Borek mieli doczynienia z piłką czy innym zawodowym sportem poza lekcjami W-F w podstawówce...
      • Gość: polo Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 21:50
        Kibice, Panowie Redaktorzy!!! Zorganizowaliśmy się w sprawie
        Majewskiego, zorganizujmy się w sprawie wprowadzenia zapisów video
        podczas sędziowania! Stwórzmy ,,ogólnoświatową'' stronę internetową
        jako formę nacisku na FIFA. Nie jestem zwolennikiem teorji
        spiskowych, ale jest to dla mnie aż nazbyt oczywiste, że FIFA
        świadomie nie wprowadza nowinek technologicznych mogących podnieść
        jakość sędziowania. Widziałem już wiele pomyłek sędziowskich, zwykle
        na korzyść tych bogatszych i ważniejszych ( Niemcy, Francja)czy
        gospodarzy turniejów (Korea płd.),zbyt wiele żeby był to
        tylko przypadek. Panowie redaktorzy gazety (dla Was rozwinięcie
        takiej inicjatywy to sprawa prosta),sponsorzy, kibice, do boju!!
        Chyba, że chcemy być nadal oszukiwani. Znając życie, dziś w Irlandii
        powstaje już kilka takich stron, szukajmy i dołączmy się, mamy nizłe
        doświadczenie jeśli chodzi o oddolny naciska na federację.
        Pozdrawiam
      • Gość: M Zostawmy Henry'ego, zajmijmy się FIFA IP: *.bb.sky.com 19.11.09, 22:05
        No a o karnym ktory powinien byc a nie bylo dla francuzow to wszyscy
        cicho siedza.
      • tvtotal2 Henry zachował się jak ostatnia łajza 20.11.09, 02:13
        ile przyjemniej ogląda się mecz w atmosferze fair; gdy piłkarz po męsku
        przyjmuje odgwizdanie ewidentnego przewinienia. Wtedy wytrawny kibic i tak
        oklaskami oceni akcję której niewiele zabrakło by była skuteczna.

Z drugiej strony, za dużo było sytuacji gdy sędzia wypacza wynik.
        Niecierpliwie czekam na elektroniczne rozstrzyganie czy był spalony, czy padła
        bramka, piłka poza boiskiem etc. Podobnie odtworzenie video dyskusyjnego zagrania.

A wogle, to po co jest sedzia techniczny? O_o chyba baran widział bezpośrednie
        odtworzenie tej akcji i mógł zainterweniować. Jest XXI wiek i czas dostosować
        tą dyscyplinę do obecnych standardów.

Człowiek doleciał na Księżyc i wrócił, a na boisku dalej sędzia gwiżdże gole i
        faule z kapelusza.. Paranoja.. Nie trzeba jechać do Wrocławia..
      • yanuss potepiajmy Henry'ego i zajmijmy się FIFA 20.11.09, 11:55
        Durne karly. Facet najpierw udawal jak sie cieszy z nieuczciwie zdobytej
        bramki. Wiedzial, ze jesli sedzia to uzna wtedy juz mozna gadac wszystko.
        Zreszta co to za odwaga, wszyscy mogli to widziec. Sedziowie okazali sie
        glabami, kto wie czy nie chodzilo jednak o wygrana Francji za wszelka cene.
        Ale o sporcie i fair-play juz nie wolno mowic. Oszusci powinni wreszcie odejsc
        ze sportu. A idioci z FIFA, ktorzy nie potrafia skorzystac z elementarnych
        technologii powinni dawno isc na emerytury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka