Gość: Lukasz22W-wa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.04, 21:46 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lukasz22W-wa Re: Kto będzie w tym roku numerem 1 draftu? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.04, 21:50 W tej kwestii nie mam zielonego pojęcia, gdyż od dawna nie oglądałem NCAA. Może macie jakieś przecieki na ten temat kto jest murowanym kandydatem? Jeśli tak byłbym zobowiązany. Ja również nie pozostanę bezczynny, zarzucam sieci i idę poszukac co piszą na stronkach odnośnie utalentowanych, przyszłych gwiazd ligi. Jeśli znajdę coś ciekawego, napiszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz22W-wa Mam kilka informacji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.04, 22:20 Szybko znalazłem 3 stronki odnoszące się do tej tematyki. Z pobieżnej lektury zauważyłem, iż trzeba zwrócić uwagę na kilka nazwisk: 1)niejaki Dwight Howard- kolejny koles z HS. 6-10, 1985 r., porównywany do K.G. 2)Emeka Okafor- student!!!(junior, ale zawsze) 6-9, 1982 r., podobno nowy "Zo" 3)Pavel Podkolzine- uwaga...7-5 !!! Rosjanin, 1985 r., Muresan albo Yao 4)Kosta Perovic- 7-2, 1985 r., Ilgauskas 5)Luon Deng- 6-8, 1985 r., Grant Hill 6)Josh Smith- 6-8, 1985 r., Al Harrington Moze jednak wyskoczy ktoś jak diabeł z pudelka??? Ale na pewno nie Zbyszek Białek, choć życzę mu jak najlepiej i załapania sie do ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilt Re: Mam kilka informacji IP: 62.29.137.* 20.02.04, 15:05 Trochę jeszcze wcześnie jak na myślenie o drafcie i wiele może się w nim zmienić, ale owszem, najczęściej w czołówce wymieniane są podane przez Ciebie nazwiska, plus ewentualnie parę innych, jak Ben Gordon czy Sebastian Telfair (obaj to PG, ten drugi to sławny już kuzyn Marbury’ego – jako niski PG po high school teoretycznie nie powinien pójść wysoko, ale w tej epoce wszystko jest możliwe…), albo Chiriajew: gość, który gra na PG przy wzroście 2,13! Jeśli chodzi o sam nr 1, to patrzący na potencjał (czyli obecnie większość) wybrałaby Howarda, ale jeśli wybierać będzie (czego mu życzę) taki Riley, to zapewne postawi na bardziej sprawdzonego i mającego więcej sensu w sytuacji Heat Okafora. Podobnie pewnie wybrałby West, gdyby nie oddał draft pick (ale i tak Grizzlies awansują do playoffs, więc nie będą w loterii). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś