Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BRAZYLIJCZYK W LECHU???

IP: *.icpnet.pl 10.08.01, 17:46
    pewnie wszyscy juz wiedza (ja dowiadzialem sie przed chwila z wtk), ze w
    kolejorzu testowany jest brazylijczyk. wiadomo, ze:
    - koles mierzy 1,88m (!)
    - wazy 80 kg
    - gral jako stoper albo lewy obronca (jest raczej lewonozny)
    - jest dobry technicznie (a w dzien jest jasno - alez odkrylem...)
    - "rivaldinho" jest w poznaniu z polecenia niemieckiego menadzera (brazylijczyk
    przyszedl do nas z arminii bielefeld)

co wy na to? czy cos juz wiadomo? wiem, ze brazylijczycy w polsce sie raczej
    nie przyjmowali, ale kto wie, kto wie... moze gracz formatu min. brasilia (albo
    i lepszy???). pozdro:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: misza Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 12:56
        Pytania zasadnicze są dwa:
        1) Czy facet w meczach o punkty będzie rzeczywiście umial potwierdzić swoje
        umiejętności(grać w piłkę to on umie i to zapewne nieźle, bo tam po prostu mają
        to we krwi), czy też zacznie ściemniać,że klimat, że rasizm,że za ostro grają
        itp?
        2) Nigdy w Lechu nie sprawdził się żaden obcokrajowiec. Jeśli Baniak się do
        niego przekona, czy będzie umiał wymusić na chłopakach, aby z nim grali , czy
        też panowie będą chcieli koniecznie pokazać,że się nie nadaje? Tak było w Lechu
        wcześniej- ekipa po prostu nie chciała dzielić się kasą z "jakimś Czarnuchem"
        (oczywiście cytuję-pamiętacie tego bramkarza, Sekou i Justina?)
        • Gość: Radost Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 13:08
          Gift Musadzi :) to byl bramkarz:))) tyle ze nie brazylijczyk...a propo moze
          ktos wie co ow pilkarz porabia?? probowalem go wysledzic , bez rezultatu!
          • Gość: mat Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 17:18
            Jakiś rok temu, albo nawet dawniej, widziałem go w reprezentacji swojego kraju(
            nie pamiętam jekiej jest narodowości), na Eurosporcie, jak pokazywali jakieś
            mistrzostwa Afryki.
            • Gość: canemuto Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: *.icpnet.pl 17.08.01, 16:01
              podobno koles niezle zagral w meczu z groclinem i zastanawiaja sie, czy nie
              podpisac z nim kontraktu (przypominam, ze do radzionkowa nie jedzie mowlik,
              takze - kto wie, kto wie...). fajnie by bylo miec takiego naszego,
              miejscowego "rivaldo";)))
              • Gość: canemuto Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: *.icpnet.pl 17.08.01, 17:32
                byl ale sie zmyl... jak przeczytalem w dzisejszym dodatku sportowym gw gosciu
                (Julcimar) byl tylko na liscie zyczen lecha, ale byl po prostu... za drogi:(((
                po polsku mowi, takze to nie byl problem. szkoda... ale za mowlika tez sie nie
                musimy wstydzic:) w sobote zagra za niego wojcik (gw). pozdro.
                • Gość: pluto Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: 213.77.112.* 17.08.01, 17:41
                  dzisiaj byłem w cafe pyra i widziałem tego brazylijczyka.gadał z slusarskim i
                  dąbka i słyszałem co gadał po ang.bo siedział koło mnie.mówie wam nie wiem jak
                  na boisku ale prywatnie super gość.gdy wchodzili jacys fani lecha a on był w
                  poblizu to sie z nimi przywitał i robił sobie jaja.wiem ze jechali do kina i
                  jak wychodził to mówi do mnie "OLA AMIGO" mówie wam gosc jest spoko
                  • Gość: canemuto Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: *.icpnet.pl 17.08.01, 18:02
                    no, na boisku (jak pisalem powyzej) tez jest podobno oki, takze moze skads
                    wyskrobia siano, zeby go kupic (ja sie doloze!!!). no wlasnie - moze ktos z
                    zarzadu klubu wreszcie powie, czy chca z nim jeszcze rozmawiac o kontrakcie czy
                    sprawa jest juz definitywnie (i negatywnie) zakonczona???
      • Gość: kolejorz Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: *.echostar.pl 17.08.01, 19:26
        Przecież Julcimar i ten Brazylijczyk (nazywa się Junior) to zupełnie dwie różne
        osoby. Julcimar - obecnie gra w Radomsku - miał być testowany przed sezonem,
        ale rzeczywiście miał za duże wymagania finansowe. Natomiast Junior to młody
        chlopak, do tej pory nie grał w Polsce. Już właściwie jest piłkarzem Lecha
        (brakuje tylko podpisania kontraktu). Pieniędzy nie żąda na pewno za dużych.
        Pozdrawiam
        • Gość: canemuto Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: *.icpnet.pl 17.08.01, 20:46
          faktycznie, ale nawrot w gw nie sprecyzowal (to bylo sprostowanie) o ktorego
          brazylijczyka chodzi, stad to (szczesliwe koniec koncow) nieporozumienie. czyli
          junior zostaje w poznaniu - pewne???
      • Gość: kolejorz Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: *.echostar.pl 17.08.01, 23:08
        Raczej pewne. Jego gra spodobała się trenerowi.
        • Gość: canemuto Re: BRAZYLIJCZYK W LECHU??? IP: *.icpnet.pl 18.08.01, 08:30
          miod!!! mam nadzieje, ze zobaczymy go chociaz przez chwile w meczu ze slaskiem
          (np. przy stanie 2:0 dla lecha na 10 min. chociaz...). WITAJ JUNIOR!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka