viscon 22.04.10, 10:51 od kiedy to Newark jest nowojorski, panie Leniarski? od razu odpowiadam: Newark to miasto w stanie New Jersey. Nowy Jork z kolei to miasto w stanie New York. czasem warto zajrzeć do atlasu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dabljuzi Coz, Adamek nigdy nie zblizy sie popularnoscia 22.04.10, 10:53 do Goloty. Czegos mu brak i tego czegos nigdy miec nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytytere Re: Coz, Adamek nigdy nie zblizy sie popularnosci IP: *.sta.asta-net.com.pl 22.04.10, 12:14 Pewnie tego, że nigdy nie spieprzał z ringu jak twój idol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Coz, Adamek nigdy nie zblizy sie popularnosci IP: *.spidernet.pl 22.04.10, 13:28 Ty byś nie spieprzał? Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nie wali po jajach? 22.04.10, 13:06 dabljuzi napisał: > do Goloty. Czegos mu brak (...) Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Moze dlatego, ze potrafi cos z sensem powiedziec. 22.04.10, 13:28 Twoj idol, Golota, poza tym, ze bije po jajach i ucieka z ringu ze strachu przed beckami, to w dodatku nie potrafi powiedziec jednego krotkiego zdania tak, zeby nie miec watpliwosci, co powiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Samotna walka Tomasza Adamka IP: 195.82.181.* 22.04.10, 10:59 no niestety kursy u bukmacherow maleja ale na przeciwnika Adamka co dobrze nie wrozy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomo Re: Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.superkabel.de 22.04.10, 18:17 A ja mysle ze Adamek da mu rade nikt prawie w niego nie wierzy a on pokarze wszystkim ile jest wart ------------------ Sciagaj z rapidshare bez oczekiwania SPRAWDZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzio Re: Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.superkabel.de 22.04.10, 18:24 A ja mysle ze Adamek da mu rade nikt prawie w niego nie wierzy a on pokarze wszystkim ile jest wart --------------- Sciagaj z rapidshare bez oczekiwania SPRAWDZ Odpowiedz Link Zgłoś
lamigra Rodzina jest z nim... 22.04.10, 11:16 Rodzina Radia Maryja jest z nim więc będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deni Re: Rodzina jest z nim... IP: *.superkabel.de 22.04.10, 18:27 A ja mysle ze Adamek da mu rade nikt prawie w niego nie wierzy a on pokarze wszystkim ile jest wart ------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józuś Re: Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.10, 11:34 Właśnie zajrzałem do atlasu i trzeba być imbecylem aby mówić że Newark nie jest podnowojorski... Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: Samotna walka Tomasza Adamka 22.04.10, 13:35 w artykule Newark określone jest jako nowojorskie, a nie podnowojorskie (tak Leniarski pisze o Kearny). Odpowiedz Link Zgłoś
viscon @józuś 22.04.10, 16:32 józuś, ja nie musiałem zaglądać do atlasu, ale ty zajrzałeś, a nie przeczytałeś, co Leniarski napisał. pomogę ci i zacytuję: "Odbędzie się on w Kalifornii, bardzo daleko od matecznika Polonii - nowojorskiego Newark" a teraz pomyśl przez chwilę i oceń, kto tu jest kompletnym imbecylem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Adamek 187cm i ponad 100 kg to jaki on za maly??Le IP: *.try.wideopenwest.com 22.04.10, 11:54 Leniarski zobacz ilu mistrzow bylo lzejszych i nizszych od Adamka w przeszlosci i juz nie pisz takich bzdur, troche sie opamietaj w swoich idiotyzmach.I potem sie dziwia ze polacy maja taka opinie jak w gazetach pracuja idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Samotna walka Tomasza Adamka IP: 91.198.246.* 22.04.10, 11:55 Bedzie mial wsparcie polskich kibicow, tam w hali i tu w Polsce i pewnie w wielu krajach na calym swiecie! Dajesz Tomek!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakolino Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.jmdi.pl 22.04.10, 12:06 Tak jak już kiedyś pisałem, Zigi mu guzik pomoże w narożniku jak zacznie się bijatyka to bez Gmitruka czy innego polskiego trenera bedzie kicha.Góral nie zdąży przekonwertować poleceń po angielsku, już to raz widziałem. Ale to kara za butę i przewałkę z Gołotą. Ma co chciał, jeden kontrakt i finał. Raczej szkoda wstawać w nocy na tą walkę, nagrywarka zrobi swoje i rano przy kawce sobie obejrzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 270funtov Re: Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.kalisz.mm.pl 22.04.10, 19:00 raczej nie trzeba wstawać w nocy bo Adamek wyjdzie na ring około 7,8 naszego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 270funtov Re: Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.kalisz.mm.pl 22.04.10, 19:01 około 7,8 w niedzielę rano oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolumb Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 12:08 Tomek i tak zostanie mistrzem świata i zamknie buźki wszystkim niedowiarkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwis Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.lv.lv.cox.net 22.04.10, 12:16 Man bilety ja i 5 moich kumpli z las vegas wybieramy sie na walke.3mamy kciuki za Adamka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;o) Re: Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.asi01.cs-isp.net 22.04.10, 12:58 I'm soooo freakin jealous... have a good one!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 12:18 Adamek go rozłoży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSD Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.hsd1.va.comcast.net 22.04.10, 12:34 Larry Merchant jest zlamanym chu..m. Nic nie potrafi, jego teorie i analizy nie maja zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Samotna walka Tomasza Adamka IP: 158.75.38.* 22.04.10, 12:51 Panie Tomku. Niech pan zrobi to co potrafi najlepiej, spuści manto rywalowi, szybko, mąrze i skutecznie. Trzymamy za pana kciuki my chłopaki z Torunia, są wśród nich ci, którch spotkał pan w małej knajpce na obiedzie, przy drodze do Giżycka, w sierpniu, dwa lata temu. Moc nie będzie z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olobolo Samotna walka Tomasza Adamka IP: 195.149.64.* 22.04.10, 13:14 Walka Adamka będzie 6.30-7.00 rano polskiego czasu, nie ma co się sugerować 3.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggozdawa Samotna walka Tomasza Adamka IP: 87.105.201.* 22.04.10, 13:26 To smutne co piszecie...i zaczynam sie martwić. Jakaś niezbyt dobra atmosfera się tam za oceanem zrobiła, i Dmitruk zniknął....Mimo to życzę powodzenia, silnych pięści i mocnej głowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Leniarski- liczacy pewnie 22.04.10, 13:32 na Ziggi, a raczej jego kase, już nie jest jedynie sama zaletę. Żenada, lizidupek, jak zwykle wśród żurnalistów "sportowych".. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos.lamela Leniarskiego nie da sie po prostu czytac 22.04.10, 13:40 sluchac tez nie. przesuncie go do ksiegowosci czy cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.97.46.154.res-cmts.sebh.ptd.net 22.04.10, 13:44 Niestety, ale nie widzę możliwości, by Adamek wygrał tę walkę. Ale życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.centertel.pl 22.04.10, 14:09 Adamek jak Adamek ale popatrzcie na Sosnowskiego w kuchni 8-) www.polskieradio.pl/sport/wiadomosci/artykul156558.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Meksykanom tez sie nalezy! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 22.04.10, 14:42 Dlaczego tylko Prudential Center? Adamek powinien rowniez walczyc poza skupiskami Polonii. Do tej pory zmagal sie w Chicago (zwyciestwo), Newark (zwyciestwo), Florida (przegrana), no i teraz West coast. W sobote zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bober Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.ny.onecommunications.net 22.04.10, 15:18 Czy tym 'fachowcom' na gown.prawda i innych onetow tak kaza pisac, bo Tomek to Polak i katolik, czy tak robia tylko dla kasy. Od paru dni lansuja wersje jak to 'fachowcy' widza faworyta w Arreola. A tych 'fachowcow' jest dwoch albo trzech, i to zwiazanych bezposrednio z HBO. Reszta uwaza ze Tomek jest lepszym bokserem i jesli zostanie przy swoim planie walki( bez ulicznego naparzania sie) to wygra. A teraz te nowe powody dolowania Tomka przez 'Lenia'! Boje sie ze ten patriotyzm z ostatniej tragedii, to tylko na pokaz. Kasa musi grac, jak to pokazuje 'Len' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leov Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.128.78.39.static.crowley.pl 22.04.10, 15:45 Jestem przekonany, że wszyscy Polacy, którzy wiedzą o tym pojedynku, będą sercem z Adamkiem.Nawet, jeśli obecnie wypisują na jego temat kompletne bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Samotna walka Tomasza Adamka 22.04.10, 16:19 Przeciez on jest od Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan_adamka Re: Samotna walka Tomasza Adamka IP: 145.248.195.* 22.04.10, 16:40 Idz sie leczyc tumanie bo na nauke juz zapewne dawno za pozno. Na temat ... mam nadzieje ze Adamek wygra w dobrym stylu i juz zaden idiota nie bedzie wypisywał ze mu czegos brakuje z w porownaniu do Gołoty ... szacunek dla Głołoty za to co osiagnał (niestety pozniej roztrwonił ten szacunek zupełnie )ale jak Adamek wygra to bedzie bardzo blisko momentu w ktorym przebije osiagniecia pana Andrzeja czego jemu i wszytskim Polakom zycze nawet tym idiotom co plwaja na własne gniazdo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Samotna walka Tomasza Adamka IP: 213.251.189.* 22.04.10, 18:21 epupecki napisał: > Przeciez on jest od Rydzyka! ...pieprzysz, ale nawet jakby tak było, to co z tego? W przeciwieństwie do Rydzyka, wy, fani PO, podobno jesteście tolerancyjni, tylko owej tolerancji trudno się u was doszukać - na każdym kroku wyzwiska, chamstwo, przejawy nienawiści wobec tych, którzy nie grają w waszej "orkiestrze". Nie wycierajcie sobie gęby tolerancją, bo tacy z was tolerancyjni ludzie, jak ze znienawidzonego przez was Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefir Samotna walka Tomasza Adamka IP: *.nycmny.east.verizon.net 22.04.10, 18:02 Nie chcę nic mówić, ale Gmitruk był dla Adamka jak amulet przynoszący szczęście. W walce z Estradą opracował bardzo dobrą taktykę, udzielał mu bezcennych wskazówek i stanowił pewnego rodzaju wsparcie psychiczne. Bez Gmitruka w naróżniku, bez wskazówek udzielanych w polskim języku i bez wsparcia kibiców Adamek traci dużo ze swoich atutów. Niestety, ale mam złe przeczucie przed tą walką. Jak Ziggy Rozalsky zacznie tłumaczyć polecenia amerykańskiego trenera to niech lepiej Bóg ma Adamka w swojej opiece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boniek Tomek miliony kibiców wierzą w ciebie .......... IP: 89.230.88.* 22.04.10, 18:30 Tomek jesteśmy z Tobą - miliony w Polsce w niedzielny ranek i mnóstwo w USA mam przyjaciół w USA a także wiem że wielu tutaj w Polsce od dawna czeka na tę walkę. Jak będziesz walczył tak jak potrafisz Arreola nie ma szans. Zostanie obity i wypunktowany. Powodzenia Tomek wiemy że przeciwnik trudny ale ....... już kilku trudnych było i wygrałeś. :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Słaby news IP: *.subscribers.sferia.net 22.04.10, 18:39 Słabo napisana wiadomość na oficjalnej stronie Adamek był zadowolony z przygotowań i trenerów. więc nie wiem skąd inne wnioski podane w tym materiale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 270funtov Dziennikarze i bukmacherzy o walce IP: *.kalisz.mm.pl 22.04.10, 19:12 Nagonka o mizernych szansach Tomcia Adamka w starciu z Arreolą trwa.Jednak bukmacherzy i dziennikarze zagraniczni mają nieco inne zdanie : Paul McCreth (Eastside Boxing): „To walka dwóch pięściarzy, którzy jeszcze nie sprawdzili się w poważnej konfrontacji w wadze ciężkiej. Zasługują na swoje miejsce w rankingu, ale niczego jeszcze nie udowodnili. Jedyny raz kiedy Chris spróbował walki z kimś mocniejszym, został ciężko pobity przez Witalija Kliczko. Jego najważniejsze zwycięstwa to pokonanie Jameela McCline, który skończył emeryturę i wyszedł dla zarobku, Travisa Walkera, przegrywajacego ze słabymi boskerami seryjnie przez nokaut i wreszcie z Brianem Minto, który był mały, a teraz zszedł do niższej kategorii. Adamek nie jest lepszy, zaś jego reputacja pochodzi przede wszytskim z wagi półciężkiej i junior ciężkiej. W wadze ciężkiej walczył dwukrotnie zaliczając nokaut nad wolnym Andrzejem Gołotą i wygrywając na punkty z Jasonem Estradą. (...) Trudno przewidzieć wynik tej walki, ale ja skłaniam się w stronę zwycięstwa Adamka na punkty w bardzo dobrym pojedynku”. Chris Williams, Boxing News 24: „Arreola musi tylko wyczekać na swój moment i jednym uderzeniem wygrać walkę. Arreola chce być w tej walce jak najlżejszy, żeby atakować uciekającego Adamka i zmusić go do walki. Moim zdaniem to błąd, bo Adamek walczy dobrze z kontry w defensywie i jeśli Arreola będzie za nim gonił cały wieczór, jak to robił w walce z Kliczką, Adamek rozbije go w drobny puch. (...) Myślę jednak, że Arreola jest wystarczająco sprytny i wyczeka moment, kiedy Adamek ruszy do przodu i zada mu decydujące ciosy”. Online Sports Handicapping (firma bukmacherska/USA) “Tomasz Adamek to przebiegły puncher/pięściarz, który walczył na najwyższym poziomie przez ostatnie pięć lat. Znakomicie przygotowany kondycyjnie, uderzający płynnymi seriami, z dobrym wyczuciem dystansu, pracą nóg i znakomitą oceną sytuacji. Ma zimną krew, wie jak się zachować w kryzysowych sytuacjach. Nie jest największym z „ciężkich”, ale jest bardzo silny fizycznie i z wielkim sercem. Ma błędy w w obronie, szczególnie podatny na uderzenia z prawej ręki, zostawia głowę za długo w jednym miejscu, ale udowodnił, że potrafi wytrzymać ciosy w tej kategorii wagowej. Dajemy mu 60 procent szans na wygranie tej walki”. John Beyrooty, Los Angeles Herald/członek dziennikarskiej Bokserskiej Galerii Sław: „Arreola był i będzie bardzo łatwym do rozgryzienia bokserem. Adamek powinien po drugiej rundzie na pamięć wiedzieć co zrobi za chwilę Arreola i spokojnie kontrować go za każdym razem jak Chris się będzie na niego rzucał. Chrisa łatwo trafić kiedy schodzi się w lewą stronę i bije lewego sierpa na jego zawsze odsłoniętą po ciosie szczękę. Nie wierzę też w to, że nagle zamieni się w supermana kondycji. Jeśli zostanie przy około 245 funtach (na tyle wyglądał na konferencji), to znaczy, że będzie najlżejszy od ponad dwóch lat. Jaka zostanie mu siła? Adamek nie może się jednak poczuć zbyt pewnie i pajacować, kiedy pary razy oszuka Arreolę. Musi się trzymać żelaznej dyscypliny i uważać w każdej minucie walki a nie będzie miał problemów z łatwym zwycięstwem na punkty”. Bettingpro/William Hill, firma bukmacherska (Anglia): „Adamek ma przewagę, jest wystarczająco doświadczony i przebiegły, żeby nie wdawać się w bijatykę w początkowych rundach, „odpychać się” lewymi prostymi i sprawdzić kondycję Arreoli. Jak się zachowa Arreola, kiedy będzie musiał walczyć przez 12 rund, czego jeszcze nigdy nie doświadczył w karierze? Jeśli nawet Arreola dotrwa do dwunastej rundy – takie mam przeczucie – to Adamek nigdy nie pozwoli mu podejść na tyle blisko, by zadać nokautujący cios. Stawiam na jednogłośne zwycięstwo Tomasza Adamka na punkty”. Odpowiedz Link Zgłoś