Gość: www IP: 157.25.125.* 10.03.04, 14:47 Smieszne i żałosne: sport.gazeta.pl/pilka/1,35339,1956749.html Może im sie to kiedyś czkawka odbije. Oby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nancyboy Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) 10.03.04, 14:49 Tez mi sie to nie podoba. Albo jak zawodnik przejdzie z mniejszego klubu do wiekszego i po strzeleniu bramki bylemu klubowi udaje ze sie nie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubańczyk Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 18:17 A mnie się nie podoba polska tradycja upadków klubów po mistrzostwie. Bardziej denerwuje mnie jednak, że jak mamy 2 kluby, które nie chcą upaść to jest źle. Wiem, że teraz kolej Polkowic i Łęcznej, ale ja bym był jednak za Wisłą i Groclinem na najbliższe 10 lat, a jak ktoś mówi że to dupa a nie drużyny to jest debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 23:18 Tak, tak. Przechodzilismy. Z tragarzami. Baaardzo Cie polubilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.riv-mres.charterpipeline.net 10.03.04, 18:30 www.gornik.leczna.com/graf/zdjecia/weronika.jpg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 23:21 Lacze sie w bolu. Tez bym sie wstydzil, gdyby Legia oddajac zawodnikow do innych klubow podpisywala z tymi klubami umowe, na mocy ktorej kluby te zobowiazuja sie Wisle podlozyc. Ale, bo to wiesz, oni w tem Krakowie, to sportu za grosz nie czuja. No, ale skad by mieli takiego czucia nabrac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: 138.23.210.* 10.03.04, 23:46 he, he, he rozumiem ze Wy sie od wspolpracy z PZPN odcinacie... he, he, he rozbawiles mnie do lez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 09:11 tia, coraz blizej do startu ligii i kibolowska zadziornosc juz rzuca sie bielmem na zdolnosc pojmowania coraz wiekszej liczby niektorych kibicow Legii Wisla wypozyczyla graczy do Polkowic - nie sprzedala. Mogla zapisac sobie w umowie wypozyczenia co sobie tylko chciala. A wypozyczajacy mogl te warunki zaakceptowac lub - odrzucic i wypozyczyc zupepnie innych pilkarzy. I Polkowice zaakceptowaly te warunki... Coz to w ogole za watek jest. Czy juz wam sie znudzilo dywagowanie na tematy - czy ITI kupi Legie, czy Kaczkowski zgodzi sie na stadion na warunkach ITI, czy Szczesny.... no ale z drugiej strony jezeli we wlasnej druzynie sa kupowane lub wypozyczane lub puszcane won jedynie gwiazdy biznesu no to szuka sie sensacyjek na cudzych podworkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: 157.25.125.* 11.03.04, 10:24 Mnie po prostu takie postawienie sprawy przez Dumę Europy smieszy. Oczywiście, że Polkowice zaakceptowały takie warunki. Bo czy z Dubickim i Paterem czy bez ich szanse w Krakowie są identyczne. Uważam natomiast, że większą przykrośc sprawiona samym graczom (szczegolnie Paterowi) oraz części solidnych kibiców Wisły, którzy mogliby gorąco powitać i podziekować tym niechcianym juz w Wiśle grajkom. Zalosne natomiast jest dążenie za wszelką cenę do zdobycia mistrzostwa czego askurat ta sprawa jest przykładem. Proponuję wypozyczyć jeszcze Uche i Żurawskiego np. do Lecha ale tylko na mecze Kolejorza z Groclinem, Amica i Legią:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 11:17 kibice Wisly urzadzili na swoim stadionie pozegnanie Moskala, kiedy ten gral tam juz jako zawodnik Gornika. Pater i Dubicki wciaz pozostaja zawodnikami Wisly. Na krecace sie w oku lezki pozegnania przyjdzie jeszcze czas - kiedy gracze ci zmienia barwy klubowe... prawde mowiac po dluzszej nieobecnosci na forumnie jestem zdziwiony i zaskoczony ostroscia sadow i doborem przymiotnikow w postach niektorych kibicow Legii - ktorych uwazalem dotychczas za mniej niektorych od innych niektorych... czyzby schorzenie socjologicznej lepperyzacji nabieralo w okolicach stadionu Legii cech epidemii???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: 157.25.125.* 11.03.04, 11:29 Warszawa jest wolna od Leppera, przeczytaj najnowsze sondaże. Śladem PO - czasem trzeba iść na wojnę. Kulturalną ale jednak wojnę. Do niektórych gładkie i grzeczne słowa nie przemawiają i nadal zyją w przeswiadczeniu że zachowują się przyzwoicie podczas gdy robią swinstwa połączone z tchórzostwem. P.S. Nie mówiłem o pożegnaniu tych zawodników tylko gorącym (ponownym) powitaniu. Lepiej oczywiście całować Uche w dupę. Ten sie jeszcze Wiśle przyda... tamci juz nie. A nóż widelec bramkę Wisełce strzelą to będzie tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 12:10 Powita to sie ich po sezonie, jak juz wroca z Polkowic. Na sile burze w szklance wody wywolujesz, www... A Uche, tak, Uche jest zawodnkiem Wisly, bedzie gral w jej barwach dopokad jakis inny klub nie zdecyduje sie za niego zaplacic odstepnego, ktorego wysokosc bedzie uzgodniona podczas uczciwych i rzetelnych negocjacji... na pewno nie dostana go za 200 tysiecy euro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 10:09 a w kwestii podkladania to nikt i nic nie przebije meczu wyjazdowaego Legii na wlasnym boisku Legii granego z rezerwami Legii poubieranymi w barwy Switu... to tyle duch ma do powiedzenia na temat sportowego ducha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: 157.25.125.* 11.03.04, 10:17 Dla scisłości dodam, ze podobnie było z Polonią. Tylko, że to nie Legia była "autorem" tego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.w3cache.pl / *.pl 11.03.04, 10:47 > a w kwestii podkladania to nikt i nic nie przebije meczu wyjazdowaego Legii na > wlasnym boisku Legii granego z rezerwami Legii poubieranymi w barwy Switu... > > to tyle duch ma do powiedzenia na temat sportowego ducha... Moim zdaniem Zganiacz odnotowal przeciwko Legii najlepszy wystep w rundzie. A to co robi Wisla zakazujac wystepow wypozyczonym graczom, pokazuje, co to za klub i co to za ludzie. Oni nie czuja sportu, bo to tchorze sa. Pilkarze Wisly, to gromada przestraszonych techniczkow, ktorzy boja sie walki, symuluja, a jak przegraja - to tlumacza sie tym, ze byli traktowani brutalnie, albo rownie tchorzliwie odszczekuja sie zza winkla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 11:08 zapis w zawieranej przez kluby umowie o wypozyczeniu stanowiacy, ze dany zawodnik nie bedzie gral przeciwko wciaz macierzstemu klubowi nie jest niczym niezwyklym. Jest to raczej regula takich umow nizli odstepstwo od niej. tia, wylazl Porter z Portera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.w3cache.pl / *.pl 11.03.04, 11:18 > zapis w zawieranej przez kluby umowie o wypozyczeniu stanowiacy, ze dany > zawodnik nie bedzie gral przeciwko wciaz macierzstemu klubowi nie jest niczym > niezwyklym. Jest to raczej regula takich umow nizli odstepstwo od niej. ...oczywiscie, jesli wypozyczajacy jest tchorzem. Pamietam, jak Mieciel w lodzkich barwach nastrzelal bramek Legii. No i co z tego? To jest sport! Ponadto, prezes Wisly stwierdzil, ze wycofa sie z tych zapisow. Tylko, jak przyszlo co do czego, jak to wislak, zrobil pod siebie i cichcem sie wycofal. Bo wislaki to w gebie sa silni, jak malo kto. (Zurawski ostatnio sie wypowiadal, jak to bedzie spuszczal) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 12:04 jezeli uwazasz to za tchorzostwo - no to to jest Twoj problem osobisty... radz sobie z nim sam... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: 138.23.210.* 10.03.04, 23:54 z forum Wisly: rly.insidethe.net/2d_art/traktor.jpg mail2.kim.net.pl/~wislakrk/viewtopic.php?t=15641 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.pke.pl 11.03.04, 06:18 "jazda, jazda biała gwiazda" ROFTLLLLLL ! Cykory, Cykory ...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.pke.pl 11.03.04, 06:29 Paszulewicz hihihihi, został wypożyczony do .... II ligowego zespołu z .... Chin .... hihihihi .... Podobno ma iść jego śladem Sunday Ibrahim ;-0000 Jak to mówią - bez komentarza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.riv-mres.charterpipeline.net 11.03.04, 07:43 Gdzies zgubil Puchatka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.pke.pl 11.03.04, 08:01 z tego co mi żonka powiedziała, to jeszcze śpi ;-) Kochany urwis, z żółtym sercem, i zielono czarną krwią (blach) ;-) Pozdro z Katowic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi cala prawda o wypozyczeniach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 09:06 Dubicki, Pater i Nawotczynski faktycznie zostali wypozyczeni z Wisly do Polkowic. Ale Wisla nie wziela za to ani zlotowki. Zostali wypozyczeni za darmo. Szefowie Polkowic mogli tych pilkarzy wstawic do skladu, ktory w sobote wybiegl na boisko przy Reymonta. Ale - zgodnie z podpisana umowa - musieliby wtedy zaplacic Wisle ok. 200 tys. zlotych. I to jest cala prawda o umowie wypozyczeniowej zaakceptowanej przez wladze obu klubow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 15.03.04, 10:24 A - to w porzadku. Ale z Was tchorze. Naprawde sie nie nadajecie do sportu. Zawsze usilujecie sobie zapewnic dodatkowe szanse. Jak nie przy pomocy Sachsa, to przy pomocy ekstra zapisow w umowach. I na lige to starcza, bo bijecie wszechswiatowe rekordy w ilosci wykonywanych karnych, albo cudem wygrywacie po szczesliwym rykoszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 10:31 Porter, ja słuchałem Leppera wczoraj w Zetce i na razie mam dość. Pliiiz. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 15.03.04, 10:57 Lepper nie uzywal konkretow, a ja - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 11:17 Porter, własnie te twoje konkrety są jak żywcem wyjęte z retoryki Leppera. 1.Naprawde sie nie nadajecie do sportu. - Złodzieje rozkradli Polskę. 2.Zawsze usilujecie sobie zapewnic dodatkowe szanse. - Myśmy jeszcze nie rządzili 3.Jak nie przy pomocy Sachsa, to przy pomocy ekstra zapisow w umowach. - Rokita jest łysy a Balcerowicz musi odejść. 4.Ale z Was tchorze - Złodzieje po raz drugi 5.I na lige to starcza, bo bijecie wszechswiatowe rekordy w ilosci wykonywanych karnych, albo cudem wygrywacie po szczesliwym rykoszecie. - Ale przyjdzie na was koniec , Naród was osądzi etc, etc. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 15.03.04, 12:11 Wydaje mi sie, ze porownujesz moje wypowiedzi z retoryka Leppera. Ja stawiam teze: Nie nadajecie sie do sportu, bo jestescie tchorze. I teza ta jest udowodniona: usilujecie zalatwic sobie dodatkowe szanse - jak nie Sachs, to zapisy w umowach. Nastepnie opisuje skutki: na lige wystarczy, bo dyktowano dla Was karne w kazdym meczu niemal i macie mnostwo fartu. Lepper zas nie posluguje sie uzasadnieniami, zestawia ze soba zdania nie powiazane logicznie, nie wyciaga z nich wnioskow, zas tez nie udowadnia: Zlodzieje rozkradli Polske (jacy, kiedy, gdzie, czy na pewno - nie wiadomo). Mysmy jeszcze nie rzadzili. (No to co?) Rokita jest lysy (No to co?) Balcerowicz musi odejsc (dlaczego, kiedy, gdzie, czy na pewno?) Narod was osadzi (dlaczego, kiedy, gdzie, czy na pewno?) Tak sie jakos porobilo, ze jak ktos chce wyrazic dezaprobate, a szczuplosc intelektu uniemozliwia argumentacje, to probuje porownac rozmowce do Leppera i juz wiadomo, ze rozmowca zostal pognebiony. Ja sie nie obrazam, bo bardziej go swiadczy o porownujacym, niz porownywanym. Chcialbym jednak zwrocic uwage, ze na ogol takie porownanie glupie okrutnie jest i nic dziwnego, bo gdyby argumentujacy w ten sposob jegomosc potrafil dostrzec analogie (a bez tego nic w porownywaniu sposobow argumentacji) to nie musialby porownywac do Leppera, tylko potrafilby wykazac sprzecznosci w wywodach rozmowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 11:18 swoim interlokutorom Porter lubi doradzac, zeby ze zrozumieniem czytali to co wczesniej napisal... ja mu radze, zeby te dezyderate stosowal rowniez wzgledem siebie... zostala spisana umowa, wydaje mi sie, ze korzystna dla Polkowic, skoro za wypozyczanych zawodnikow nie nalezalo ani zlotowki zaplacic... w umowie byla rowniez klauzula stanowiaca, ze Polkowice moga miec pelne prawo do graczy Wisly na czas wypozyczenia, lacznie z wystawieniem ich do gry przeciwko macierzystej druzynie - jednakze po przekazaniu jakichs pieniadzy Wisle... Warunki czyste i przejrzyste... Tia, ja rozumiem, ze Ty Porter, po obejrzeniu sposobem wygranego meczu na Lazienkowskiej mozesz miec kaca-moralniaka-ginganta, ale sprobuj to przezyc, nie kop psa, nie bij dzieci, ani malzonki, nie wyzywaj sie na druzynie Wisly, ktora, choc nie zgrana do konca to jednak potrafila rozstrzygnac swoj mecz bramkami nie budzacymi zadnych watpliwosci interpretacyjnych... zawsze jest nadzieja, ze zgrana talia graczy Legii dokona tej sztuki juz w nastepnym meczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 11:28 Własnie. Zawsze uważałem Portera za rozsądnego gościa a tu nagle taki potop żółci...Przecież Legia wygrała, Wisła też i to nawet w podobnym rozmiarze, choć bez karnych... No to o co mu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 15.03.04, 12:42 Tu nie chodzi o to, kto wygral. Takie koncepty, zeby zabraniac grac zawodnikom wypozyczonym, to zwykle dranstwo. Zauwazyl to pan Prezes Wisly i obiecal to odkrecic. Jak idiota dalem sie nabrac i napisalem pod jego adresem kilka cieplych slow. Jak przyszlo co do czego, to okazalo sie, ze Polkowice nie moga grac w pelnym skladzie. I jeszcze na oko wiedzacy, czym jest sport, duch olabogi twierdzi, ze to jest w pyte swietny pomysl. A to jest pomysl z gatunku tych, ktore zabijaja sport. I dzis jest to korzystne dla Wisly, ale za chwile moze byc tak, ze ktos, z kim Wisla walczy o mistrza bedzie mial ulatwiona sytuacje, bo dokonal stosownych zapisow w kontraktach. W postawie dzialaczy Wisly widze dazenie do eliminacji ryzyka. Tam, gdzie futbol staje sie wielkim biznesem, dazenie do eliminacji ryzyka jest nieuchronne. Ale, moim zdaniem, nie tedy droga, bo sport bez ryzyka to nie jest sport. To, co przyciaga ludzi na stadiony i przed telewizory, to wlasnie niepewnosc wyniku. Moim zdaniem, grozi nam sytuacja, w ktorej sedzia bedzie jawnie pomagal niektorym polskim druzynom (jak Arsenalowi, Realowi, Juve). Obawiam sie tez sytuacji, kiedy - po ewentualnym wejsciu ITI do Legii, bedziemy mieli trzy przedsiebiorstwa, ktore uloza sie tak, by wygrywac na przemian, nikogo nowego do klubu nie dopuszczajac. Bo inna naturalna cecha biznesu jest wypracowywanie platormy win- win. Slowo honoru, o to mi chodzi i tylko o to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 13:00 No , trochę racji w tym jest aczkolwiek wytaczanie takich wielkich armat nie ma chyba tu uzasadnienia.Choć Wisła zagrała zdecydowanie słabo to i tak uważam że nawet przciw Paterowi i Dubickiemu by dali radę. Nie uważam, że było to tak wielkie przestępstwo przeciw duchowi (nomen omen)sportowemu. Tego ducha i tak już niewiele zostało. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 15.03.04, 13:45 Tylko, ze w polskiej lidze wiele klubow nasladuje Wisle, bo ona organizacyjnie dziala bardzo dobrze. Gdyby nowy prezes usmial sie i oswiadczyl, ze nie potrzebuje takiej podporki, to nastepnie inni by takich zapisow nie wprowadzali. (tak to sobie wyyobrazam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 13:57 Jesli jakieś kluby nasladują Wisłę to robią to tylko tam gdzie im się to opłaci. Tak więc uwazam, że nawet gdyby Wisła zrezygnowała z tych zapisów to i tak inni mieliby to gdzieś...pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 14:35 Porter, Ty na sile nie dostrzegasz, ze nikt Polkowicom nie zabranial wstawienia Dubickiego i Patera do skladu... ale po wplaceniu paru zlotych do kasy Wisly. W umowie nie bylo zakazu wystapienia tych zawodnikow przeciwko Wisle. Byla, owszem bariera finansowa, bylo, owszem, ryzyko zwiazane z wysuplaniem tych paru zlotych i wplaceniem ich do kasy Wisly... nie wiem dlaczego Polkowice nie chcialy podjac ryzyka finansowego, z umowy wynika, ze Wisla byla gotowa pojsc na ryzyko sportowe... Dlaczego Ty zadasz, zeby tylko Wisla ryzykowala?!? Gdyby Polkowice zaryzykowaly - zarowno Pater jak i Dubicki wystapiliby na Reymonta... Tak, wydaje mi sie, ze tak na oko, to ja sie na sporcie troche znam... i nie uprawialbym zadnej jego dyscyplin gdyby nie wiazala sie z ryzykiem... kiedy sie wspinam to miedzy innymi i dlatego, bo pociaga mnie dreszczyk emocji, czy tym razem nie spadne... kiedy przeplywam jezioro to rowniez ryzykuje, moze zlapac mnie kurcz i nie przeplyne na drugi brzeg... gdyby Polkowice zaryzykowalyby wylozenie paru zlotych to byc moze udaloby sie tej druzynie wywiezc punkt z Krakowa i podbudowac sie psychicznie przed dalszymi meczami...ale jak sie nie chce ryzykowac... Dlatego uwazam, ze Twoje wynurzenia o niebezpieczenstwach czyhajacych na polska kopana ze strony wielkiego biznesu akurat w tym przypadku - zasad wypozyczenia graczy Wisly do Polkowic - nie maja nijakiego zastosowania... w umowie o wypozyczeniu, tak jak w sporcie, zakreslono reguly rzyzkowania, ktorych obie strony zgodzily sie przestrzegac... Prywatnie uwazam, ze Twoje wnioski o biznesowym dazeniu do wyeliminowania ryzyka w sporcie bylyby jak najbardziej uzasadnione, gdybys je formulowal analizujac wydarzenia zaszle podczas meczu Legia - Odra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 15.03.04, 15:17 Dalbys juz spokoj. Wiesz, ze Polkowice nie maja kasy i nie byly w stanie wylozyc tyle pieniedzy. Wiec o jakim ryzyku mowisz? Natomiast Wisla narzuca pewien standard. No, bo jesli Wisla nie ryzykuje, to jak moze sobie na podobne ryzyko pozwolic np. Amica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 15:57 jaki niby standard narzuca Wisla??? Rozumiem, gdyby zabraniala wypozyczanym graczom wystepowac przeciwkow sobie, ale przeciez nie zabraniala!!! Po wplaceniu okreslonych pieniedzy Polkowice mogly ich przeciez wystawic na Reymonta! Okreslona suma pieniedzy wyznaczala - zdaniem Obu Wysokich Podpisujacych Kontrakt Stron - rownowage miedzy ryzykiem sportowym (Wisla) i ryzykiem finansowym (Polkowice)... No, nie, Porter... tylko komunisci podwazaja zapisy prawomocnych, zawartych zgodnie z prawem i nie pod przymusem (!!!!) kontraktow... Wlasnie, nikt do niczego Polkowic nie zmuszal... Mogly przeciez wypozyczyc innych zawodnikow... Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: cala prawda o wypozyczeniach 15.03.04, 14:45 Real Madryt wpożyczył do AS Monaco Fernando Morientesa. teraz zmierzy się z owym Monaco w ćwierćfinale Ligi Mistrzów, jakby tego w Krakowie nie ocenianio, rozgrywkach bardziej prestiżowych niż Liga Polska, a i kasa to wzięcia ciut większa niż legendarna umowa sponsorska z Erą. zgodnie z umową Real mógł nie wyrazić zgody na występ Morientesa w tych meczach. zgodził się jednak. ot, cała różnica między Realem, a najlepszym klubem kulturalnego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 15:09 Nie znasz szczegółów tego kontraktu. Zwłaszcza finansowych. Poza tym Real odstawił Morientesa ze względu na jego wiek i błedy które zaczął popełniać w obronie. Z tego punktu widzenia jego występ przeciw Realowi byłby królewskim na rękę.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 15.03.04, 15:26 Morientes popelnial bledy w grze obronnej? Rownie dobrze moglbys oskarzyc go o to, ze nie ma licencji pilota i dlatego nie lapal sie do pierwszej jedenastki Realu. Bo wiesz, yeti, Morientes to srodkowy napastnik, ktory w ogole nie uczestniczyl w grze obronnej. Nie Hierro, yeti. Morientes. Trzeba niebywalej ignorancji, zeby pomylic tych dwoch graczy. Znalazl sie znafffca szczegolow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebywały ignorant Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 15:44 Ok Porter. Już to odszczekałem i to jeszcze przed Twoją uprzejmą i jak zwykle nie obciekającą jadem odpowiedzią. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 15.03.04, 16:18 Po pierwsze: co mam napisac, jesli najpierw porownujesz mnie z Lepperem, a potem sam wyjezdzasz z takimi Klewkami? Po drugie, jak zwykle nie masz racji twierdzac, ze poprawiles sie przed moim postem. Zrobiles to oczywiscie po. Po trzecie, bardzo przepraszam za zbyt ostry ton. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: cala prawda o wypozyczeniach 15.03.04, 15:31 siadaj. pała z wiedzy o futbolu ;-))) uzupełnij swoją wiedzę w temacie 'Morientes' i zgłoś się do mnie jak opanujesz materiał ;-))) PS Morientes i Hierro to dwie różne osoby :)))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 15:33 Uuuups. Masz rację. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 15:47 OK Przyjalem do wiadomosci, ze Wisla nie jest Realem... najprawdopodobniej takze i z tego powodu, ze Wisla wypozycza swoich zawodnikow za darmo, a Real zapewne cos z tego ma... no wlasnie, za ile Morientes został wypożyczony do AS Monaco??? PS. Wcale sie nie dziwie, ze Real, wlasciciel karty zawodniczej Morientesa, chce zeby gracz pokazal sie w LM... Mam wrazenie, ze gdyby w podobnej sytuacji znalazla sie Wisla, to rowniez zgodzilaby sie na to zeby jej wypozyczony zawodnik gral w druzynie przeciwnej... Mam rowniez wrazenie, ze gdyby Real byl postawiony w podobnej sytuacji co Wisla w stosunku do Polkowic - zachowywalby sie tak samo jak Wisla... tia, no bo obie z tych decyzji byly racjonalne. I jeszcze raz - dlaczego niby w sytuacji z Polkowicami mialaby ryzykowac tylko Wisla??? Gdyby Polkowice wylozyly kase - wystawilyby wypozyczonych zawodnikow Wisly do skladu. Skoro jednak nie wylozyly kasy - to nie mogly ich wystawic. End of story. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: cala prawda o wypozyczeniach 15.03.04, 16:54 Gość portalu: duch olabogi napisał(a): > no wlasnie, za ile Morientes został wypożyczony do AS Monaco??? za kontrakt > PS. Wcale sie nie dziwie, ze Real, wlasciciel karty zawodniczej Morientesa, > chce zeby gracz pokazal sie w LM... ja rozumiem, że kibic z kulturalnej stolicy świata, który ma możność podziwiania takich wirtuozów piłki kopanej jak Mirek 'kopnij z tyłu i uciekaj' Szymkowiak czy też Maciek '300 asyst' Żurawski, może nie wiedzieć kim jest jakiś kopaczyna Morientes. pragnę jednak uświadomić owego kibica, że on już się wystarczająco wiele razy pokazał w LM, w przeciwieństwie do owych wirtuozów, którym nigdy nie będzie to dane ;-))) > Mam wrazenie, ze gdyby w podobnej sytuacji > znalazla sie Wisla, to rowniez zgodzilaby sie na to zeby jej wypozyczony > zawodnik gral w druzynie przeciwnej... > Mam rowniez wrazenie, ze gdyby Real byl postawiony w podobnej sytuacji co Wisla w stosunku do Polkowic - zachowywalby sie tak samo jak Wisla... przekonałeś mnie. to bardzo prawdopodobne, że 1. Wisła gra w ćwierćfinale LM (przerwa na śmiech), 2. pozwala, żeby w tymże ćwierćfinale zagrali przeciwko niej piłkarze przez nią wypożyczeni. z polkowicami to inna śpiewka. przecież ta drużyna do sobotniego meczu strzeliła 1 gola w meczach wyjazdowych i to z karnego :))))))) więc było się kogo bać. tak samo przemawia do mnie argumentacja, że Real pozwolił grać Morientesowi, ale gdyby był on zawodnikiem np. Murcii przeciwko Królewskim w lidze by nie wystąpił :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 18:51 ilosc epitetow i przymiotnikow do prawdy porazajaca... az trudno sens wylowic z wypowiedzi mojego szanownego przedmowcy... o co ci chodzi? O to, ze Real nie jest Wisla? Well, o tym chyba wszyscy wiedza... Smieszy Cie to porownanie? To po co sam wczesniej akurat Real i Morienstesa wywolales w tym watku? Jestes blondyka, policjantem, czy przedszkolakiem? Czy naprawde uwazasz, ze gra w LM nie poprawia przeliczanej na euro wartosci zawodnika? Albo, ze nie utrwala juz nabytej wczesniej wartosci? Czy naprawde twierdzisz, ze cena grzejacego lawe Rivaldo rosla? Czy naprawde uwazasz, ze Morientes "utrzymalby sie w cenie" niezaleznie od tego czy gralby w lidze mistrzow, czy tez nie? OK. Ty mozesz tak uwazac. Ja jednak uwazam, ze wlasciciel karty zawodniczej Morientesa moze miec zupelnie odmienna opinie na ten temat. acha, nie napisales za ile Real wypozyczyl Morientesa... Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: cala prawda o wypozyczeniach 16.03.04, 13:28 Gość portalu: duch olabogi napisał(a): > ilosc epitetow i przymiotnikow do prawdy porazajaca... az trudno sens wylowic > z wypowiedzi mojego szanownego przedmowcy... Ty się nie tłumacz przymiotnikami, tobie zawsze przychodzi to z trudem > Czy naprawde uwazasz, ze gra w LM nie poprawia przeliczanej na euro wartosci > zawodnika? Albo, ze nie utrwala juz nabytej wczesniej wartosci? Czy naprawde > twierdzisz, ze cena grzejacego lawe Rivaldo rosla? Czy naprawde uwazasz, ze > Morientes "utrzymalby sie w cenie" niezaleznie od tego czy gralby w lidze > mistrzow, czy tez nie? ależ nie chodzi, o granie w LM w ogóle, a jedynie przeciwko swojemu klubowi :] jak rozumiem Ty uważasz, że na ewentualnym odpadnięciu Real straci mniej niż gdyby Moro usiadł na trybunach i przez to jego cena spadła tak drastycznie. to bardzo ciekawe co mówisz :]]] i właśnie po to podałem ten przykład, żeby uzmysłowić Ci (teraz widzę jak byłem naiwny), że kluby mogące stracić na tym więcej niż Wisła, nie bawią się w idiotyczne zakazy wystawiania w meczach przeciwko sobie wypożyczonych zawodników. ot, różnica w rozumieniu sportu... > > OK. Ty mozesz tak uwazac. Ja jednak uwazam, ze wlasciciel karty zawodniczej > Morientesa moze miec zupelnie odmienna opinie na ten temat. > > acha, nie napisales za ile Real wypozyczyl Morientesa... podałem, ale powtórzę, specjalnie dla ciebie. Monaco płaci min. 40% kontaktu Morientesa (tj. ok. 1,5 mln euro) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.jagiellonia.krakow.pl 16.03.04, 16:09 sam sie zaczynam dziwic swojej cierpliwosci, ale niech bedzie, ze jeszcze sprobuje kontyuowac te dyskusje w sposob cywilizowany... Po pierwsze, to wydaje mi sie, ze Tobie nastroj zylety nie przechodzi, ani w poniedzialek, ani we wtorek... itd. Stad sie zapewne bierze ten czupurny styl argumentowania.... Po drugie to wydaje mi sie, ze gdybym ciagle i nieustajaca oplacal krolewski kontrakt Morientesa to tez bym mu dal promowac swoje nazwisko nawet w meczach w LM przeciwko mojej druzynie ( dla ulatwienia dodaje, ze tym razem siebie probuje postawic w roli wlascicieli Realu). Tym bardziej, ze Morientes stracil miejsce w reprezentacji Hiszpanii, jego gwiazda zaczyna juz troche blednac... dlatego kazda szansa wypromowania tego pilkarza jest warta zaryzykowania jezeli chce sie za niego wziac jakies sensowne pieniadze... Wiem, ze w Realu siedza ludzie, ktorzy doskonale znaja sie na biznesie i zapewne wzieli pod uwage ewentualne zagrozenie dla Realu ze strony Morientesa i wyszlo im ze specjalnym zagrozeniem nie jest... gdyby im wyszlo co innego to by podjeli inna decyzje (najprawdopodobniej nie byloby tematu bo by nie wypozyczyli Morientesa)... no bo druzyna, ktora za mecz towarzyski inkasuje ok.5 milionow euro kieruje sie przede wszystkim biznesowym podejsciem... po trzecie - nie rozumiem dlaczego z jednostkowego przykladu Real - Morientes budujesz jakas ogolna regule, ktora ma niby obowiazywac w Europie i polegac na tym, ze wypozyczony zawodnik ma zezwolenie na gre przeciwko wciaz macierzystej druzynie. Ja nie jestem takim znawca pilki noznej jak Ty, niemniej jednak wydaje mi sie, ze skoro cala sportowa prasa Europy z zapartym oddechem czekala na to co zrobi Real - czy zgodzi sie na wystep Morientesa - to piszesz nieprawde i regula jest raczej to, ze wielkie kluby niechetnie wydaja zgode na gre wypozyczonych zawodnikow w druzynie rywala... I bardzo mnie dziwi dlaczego nie potrafi do Ciebie dotrzec fakt, ze Wisla nie zakazala w wypozyczeniowej umowie, zeby jej zawodnicy nie mogli uzupelnic druzyne Polkowic na Reymonta. Jeszcze raz: TAKIEGO ZAKAZU NIE BYLO!!!! Dotarlo??? Owszem, w umowie jest zapis, ze i Dubicki i Pater i Bialy, mogl wystapic w barwach Polkowic na Reymonta - jednakze po wplynieciu kwoty o okreslonej wysokosci na konto Wisly... ta kwota - na ktora obie zawierajace umowe strony sie zgodzily - wyznaczala poziom rownowagi miedzy ryzykiem sportowym podejmowanym przez Wisle i ryzykiem finansowym podejmowanym przez Polkowice... Czym rozni sie wypozyczenie Morientesa z wypozyczeniem Panow D,P i N? Ano tym, ze za Morientesa AS Monaco musi zaplacic - w takiej czy innej formie - ponad milion euro. Natomiast D,P i N przeszli do Polkowic za darmo - oczywiscie Polkowice placa im kontrakty... ale te - nawet po dodaniu - nie sa tak krolewskie jak kontrakt Morientesa ( a nawet 40 proc. kontraktu)... Jezeli masz jeszcze ochote podyskutowac w czym rozni sie Real od Wisly, albo Dubicki od Morientesa, albo pilka do kopania od pilki do rzucania reka, albo slon od pawiana... to ja nie mam nic przeciwko temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 17.03.04, 09:43 > sam sie zaczynam dziwic swojej cierpliwosci, ale niech bedzie, ze jeszcze > sprobuje kontyuowac te dyskusje w sposob cywilizowany... > > Po pierwsze, to wydaje mi sie, ze Tobie nastroj zylety nie przechodzi, ani w > poniedzialek, ani we wtorek... itd. Stad sie zapewne bierze ten czupurny styl > argumentowania.... > > Po drugie to wydaje mi sie, ze gdybym ciagle i nieustajaca oplacal krolewski > kontrakt Morientesa to tez bym mu dal promowac swoje nazwisko nawet w meczach w > > LM przeciwko mojej druzynie ( dla ulatwienia dodaje, ze tym razem siebie > probuje postawic w roli wlascicieli Realu). Tym bardziej, ze Morientes stracil > miejsce w reprezentacji Hiszpanii, jego gwiazda zaczyna juz troche blednac... > dlatego kazda szansa wypromowania tego pilkarza jest warta zaryzykowania jezeli > > chce sie za niego wziac jakies sensowne pieniadze... Ja mysle, ze wydalbys wrecz polecenie obroncom, by Morientes strzelil ze trzy bramki przeciwko Realowi. To zwiekszyloby jego wartosc zdecydowanie, czyz nie? Proponuje, zebys policzyl, ile moze Real zarobic na sprzedazy Morientesa i porownal z tym, ile straci na ewentualnym odpadnieciu z LM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 11:04 Porter, nie przynudzaj…. Zarowno Ty jak i berserk stwierdziliscie ze Real jest cacy wypozyczajac do AS Monaco Morientesa za 1.5 milona euro – a Wisla jest beee wypozyczajac Nawotczynskiego, Dubickiego i Patera do Polkowic za – praktycznie - 0 zlotych… Wy uznaliscie ze zarzad Realu jest cacy i w ogole idzie z duchem sportu kiedy wspanialomyslnie zgadza sie zrezygnowac z zakazu zawartego w umowie wypozyczeniowej i zezwala na gre Morientesa przeciwko wlasnej druzynie – a Wisla jest beee i tchorzliwa strasznie bo takiego zakazu w ogole do umowy wypozyczeniowej panow N, D i P nie wprowadzila… No to ja sie zastanawiam, czy wasza osnuta oparami absurdu demagogia ma jakiekolwiek granice… a duch sportu na ktory sie powolujecie piszac peany pochwalne na czesc Realu, to chyba ten sam duch, ktory w piatek krolowal na boisku przy Lazienkowskiej :))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 17.03.04, 11:12 Monaco placi po prostu Morientesowi czesc kontraktu. Sadze, ze Polkowice tez cos placa Waszym spadom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 11:27 jak juz nadmienilem wczesniej - nie przynudzaj... Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: cala prawda o wypozyczeniach 17.03.04, 15:02 to ty uprawiasz demagogię porównując kwoty płacone na Zachodzie (1,5 miliona euro) tych płaconych u nas. chodzi o generalną zasadę a nie kwoty. to raz. po drugie z tego co wiem Polkowice wypożyczyły tych piłkarzy za 90 tys., a w przypadku wystawienia ich do składu kwota miała być mnożona przez 3. oprócz tego polkowice oczywiście płacą ich kontrakty i premie. no, ale dla ciebie to wyszytko jest nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.jagiellonia.krakow.pl 17.03.04, 16:01 Po pierwsze – oskarzasz mnie uprawianie demagogii – a własciwie o klamstwo - kiedy pisze, ze Wisla wypozyczyla Nawotczynskiego, Patera i Dubiciekgo za darmo. Twierdzisz, ze zostali wypozyczeni za 90 tys. zlotych. No to ja Ci przytaczam co o wypozyczeniu powiedzial Kasperczak: "Kluby nie mają pieniędzy, a my mamy do dyspozycji wielu zawodników. Jeśli oddajemy kogoś za darmo, to nie po to, żeby jeszcze nam strzelali bramki" - powiedział Henryk Kasperczak, trener Wisły Kraków, na łamach serwisu wislakrakow.com. "Nie wiem co by było gdyby oni zagrali przeciwko nam. My chcemy żeby zawodnicy się rozwijali. Robimy przysługę innym klubom, oddajemy im dobrych zawodników, ale nie chcemy mieć z tego powodu problemów, tak jak działo się w przeszłości. Myślę, że jest to logiczne. Nie będziemy się bawić w dobrego wujka. Jeżeli ktoś by za wypożyczenie zapłacił, to nie byłoby takiego problemu i ci zawodnicy mogliby grać przeciwko Wiśle" - dodał Kasperczak. Tyle Kasperczak. Powiedzial, ze Polkowice za wypzyczenie zaplacily ZERO ZLOTCH. Czy jemu tez zarzucisz uprawianie demagogii i klamstwo? A moze stwierdzisz, ze lepiej od Kaspra orientujesz sie w warunkach wypozyczenia N, D i P do Polkowic? Po drugie: jaka jest roznica miedzy wypozyczeniem Morientesa a wypozyczeniem N, D i P? Ano taka, ze AS Monaco zawarl umowe z Realem. W umowie tej zobowiazal sie wyplacic Morientesowi 40 proc. kontraktu a wiec – jak sam napisales – 1.5 miliona euro. Natomiast Wisla nie zobowiazala Polkowic do wyplacania okreslonych kwot kontraktowych swoim zawodnikom. N, D i P indywidualnie uzgadniali z Polkowicami warunki finansowe ich gry w tej druzynie. Porter to juz zalapal, bo sie wreszcie wylaczyl, mam nadzieje, ze tym razem roznice dotra rowniez i do Ciebie... I po trzecie, najwazniejsze, bo dwie wstepne kwestie to tylko ornamenty, takie kopanie po kostkach, a istota naszego sporu dotyczyla czegos zupelnie innego: Ty i Porter uznaliscie ze zarzad Realu jest cacy i w ogole idzie z duchem sportu kiedy wspanialomyslnie zgadza sie zrezygnowac z zakazu zawartego w umowie wypozyczeniowej i zezwala na gre Morientesa przeciwko wlasnej druzynie – a Wisla jest beee i tchorzliwa strasznie bo takiego zakazu w ogole do umowy wypozyczeniowej panow N, D i P nie wprowadzila… No to ja sie zastanawiam, czy wasza osnuta oparami absurdu demagogia ma jakiekolwiek granice… a duch sportu na ktory sie powolujecie piszac peany pochwalne na czesc Realu, to chyba ten sam duch, ktory w piatek krolowal na boisku przy Lazienkowskiej :))))))))))))))))))))))))))))))))) I po dziewiate: Nie mów fałszywego swiadectwa przeciw blizniemu twemu – a mowiac jasniej: nie klam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 17.03.04, 17:43 > Ty i Porter uznaliscie ze zarzad Realu jest cacy i w ogole idzie z duchem > sportu kiedy wspanialomyslnie zgadza sie zrezygnowac z zakazu zawartego w > umowie wypozyczeniowej i zezwala na gre Morientesa przeciwko wlasnej druzynie > a Wisla jest beee i tchorzliwa Panie, Panowie - dwa dni stukania w klawiature nie poszlo na marne. Nareszcie zrozumial! Wlasnie o to chodzi. Wisla to tchorze nie nadajacy sie do sportu. PS. Czy jestes pewien, ze Pater et consortes nie dostaja z Polkowic czesci sum kontraktowych i premii? Czytalem gdzies tam, ze dostaja, ale moge sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.jagiellonia.krakow.pl 17.03.04, 18:36 Porter Po pierwsze: stosuj do siebie zasade czytania ze zrozumieniem tego co wczesniej ktos inny napisal - skoro masz zamiar z nim dyskutowac.... przeciez bylo napisane, ze P, N i D zawierali z Polkowicami indywidualne umowy na czas grania w tej druzynie... To sa ich indywidualne umowy, znaczy nie byly negocjowane przez kluby... Po drugie: yeti mial racje, powtarzasz stwierdzenie o tchorzostwie Wisly tak czesto jak Lepper swoje slynne "Balcerowicz musi odejsc"... Konstatacje o tchorzostwie Wisly wywiodlesc na podstawie objawionej przez siebie prawdy, ze zarzad Wisla do umowy o wypozyczeniu dolaczyla zapis o zakazie wystepowania P, N i D przeciwko Wisle. Kiedy zostalo dowiedzione, ze takiego zapisu w ogole nie bylo w umowie, nie przejales sie tym zbytnio i dalej swoje glosisz... uprawiajac taka masturbacje intelektualna osiagasz poziom Leppera On: Balcerowicz musi odejsc Ty: Wisla to tchorze Sorki, ale ja juz dluzej ani z jednym ani z drugim twierdzeniem nie bede polemizowal.... chcialbym tylko zauwazyc, ze dla pewnego skadinad sympatycznego pana prawdziwym tchorzostwem byl brak odwagi przyznania, ze sie nie mialo racji na przyklad wszczynajac dyskusje na jakis temat... zasylam pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 17.03.04, 19:02 Nie rozumiem, co rzeczy, ktore wygaduje Lepper maja do naszej dyskusji? Mnie Twoje dziecinne proby odwrocenia kota ogonem i nie zwracania uwagio na rzeczywistosc bardziej bawia, niz zloszcza, ale akurat tego Leppera moglbys sobie darowac. Czy on sie tak bardzo rozni od Waszego prezydenta Majchrowskiego? Takaz czerwona swolocz jeden, jak i drugi. Umowa pomiedzy klubami zawiera zapis, ktory uniemozliwia wystawienie Polkowicom spadow w meczu przeciwko Wisle. Wisla, zawierajac umowe doskonale o tym wiedziala. Co wiecej, jej prezes zobowiazal sie z tego zapisu wycofac. Ale jak przyszlo co do czego, to oczywiscie sie spietral. Moze to nie jest przejaw tchorzostwa, tylko brawury? A teraz ide swietowac dzien sw. Patryka. Bede tlumaczyl trzem Irlandczykom, co z nich zrobi nasza reprezentacja w eliminacjach do MS. To dopiero przejaw brawury! Ale co Ty o tym mozesz wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.jagiellonia.krakow.pl 17.03.04, 19:26 no i caly Porter... zapisu w umowie nie bylo, ale dla niego byl... chyba, ze mu sie myli Wisla z Realem???? Porter, to nie Wisla POlkowicom Dubickiego, ale Real AS Monaco zakazywal wstawiac do skladu Morientesa... Ja wiem, Ty, kibic Legii, bardzo obawiasz sie Wisly, ale zeby az do tego stopnia, zeby mylic ja z Realem... i Dubiciego z Morientesem ?!? a idzze, idzze na tego Guinessa.... smacznego... Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: cala prawda o wypozyczeniach 18.03.04, 13:52 zrób z siebie jeszcze cierpiętnika. ja Cię oskarżam o kłamstwo? buehehehehe. masz poważny problem z rozumieniem tekstu, jak widzę. demagogię to Ty uprawiasz kiedy porównujesz kwoty jakimi się operuje na zachodzie i u nas, a potem wyciągasz wniosek, że przez to sytuacji obu sytuacji nie można porównać, więc nie rób z siebie ofiary, że ja Ci kłamstwo zarzucam. nikomu nie zarzucam kłamstwa, tylko mówię, że słyszałem o tym, że N, D i P zostali wypożyczeni odpłatnie, o czym mówili też dziennikarze w czasie 'sportowego forum' z w c+. widzę, za to, że Ty się świetnie orientujesz w tajnikach menadżerki pisząc, że Polkowice nie wzięły na swoje barki zobowiązań, czy nawet ich części, zapisanych w kontraktach N, D i P tylko od nowa nageocjowały ich warunki. czyli klub może podpisać z zawodnikiem X kontrakt w wysokości, dajmy na to 250 tys. rocznie, a potem wypożycza go do klubu Y i tam zawodnik negocjuje nowy kontrakt? dawno nie słyszałem większej bzdury da się również zauważyć, że jeśli chodzi o ornamenty, jak to nazwałeś, potrafisz wymyślić większą lub mniejszą bzdurę, natomiast jeśli chodzi o sedno sprawy, pozostaje Ci jedynie złośliwa uwaga o Łazienkowskiej. do tego jednak zdążyłem się już przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.jagiellonia.krakow.pl 18.03.04, 14:13 Mam juz dosc tej przydlugiej dyskusji w ktorej moi interlokutorzy najpierw pisza jedno klamstwo a pozniej w oparciu o nie tworza kolejne i tak dalej... az tworzy sie ciag klamstw... Sedno sprawy sprowadza sie przeciez do odpowiedzi na pytanie: Czy w umowie wypozyczeniowej zawodnikow Wisly do Polkowic byl zapis, ze nie wolno ich wstawiac do druzyny w meczu przeciwko Wisle? jaka jest prawda? - Nie bylo Natomiast kol.kol. berserk oraz Porter twierdza, ze byl. Czy w umowie wypozyczeniowej Morientesa z Realu do AS Monaco byl zapis, ze nie mozna go wystawiac w meczu przeciwko Realowi? Jaka jest prawda? - Nie bylo. Natomiast kol.kol. berserk oraz Porter w ogole milcza na ten temat. Wiecej, kol.kol. berserk oraz Porter oskarzaja Wisle o brak sportowej postawy oraz tchorzostwo za to, ze zabranila wypozyczonym pilkarzom pojawic sie w barwach Polkowic na Reymonta - chociaz tego nie zrobila. Natomiast kol.kol. berserk i Porter chwala zarzad Real za sportowa postawe poniewaz zezwolil Morientesowi na wystep w barwach AC Monaco przeciwko Realowi - chociaz wczesniej to wlasnie Real wprowadzil zapis do umowy wypozyczeniowej ktory kol.kol. b i P uznali za tchorzliwy... No wiec sens logiczny wpisow kol.kol berserka i Portera jest taki, ze chwala Real za tchorzostwo a krytykua Wisle za brak tchorzliwego - w ich mniemaniu - zapisu w wypozyczeniowym konktrakcie... no i ja sie zastanawiam do jakich jeszcze absurdow moga dojsc niektorzy kibice Legii w krytykowaniu Wisly??? jak juz pisalem najwiekszym tchorzostwem jest brak odwagi przyznania sie w trakcie dyskusji, ze na jej poczatku powiedzialo sie wierutne klamstwa... pozostaje w niemym zachwycie dla gruboskornosci kolegi uodparniajacej go przed wszelkimi argumentami... nawet przed czysta i przejrzysta prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi korekta IP: *.jagiellonia.krakow.pl 18.03.04, 14:15 oczywiscie w umowie wypozyczeniowej Morientesa byl zapis, ze nie moze wystepowac przeciwko Realowi... typo...sorki... Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: cala prawda o wypozyczeniach 18.03.04, 14:42 Gość portalu: duch olabogi napisał(a): > Czy w umowie wypozyczeniowej zawodnikow Wisly do Polkowic byl zapis, ze nie > wolno ich wstawiac do druzyny w meczu przeciwko Wisle? > jaka jest prawda? - Nie bylo > Natomiast kol.kol. berserk oraz Porter twierdza, ze byl. zacytuj fragment mojej wypowiedzi, w której piszę, że taki zapis był. albo przeproś > Czy w umowie wypozyczeniowej Morientesa z Realu do AS Monaco byl zapis, ze nie > mozna go wystawiac w meczu przeciwko Realowi? > Jaka jest prawda? - Nie bylo. > Natomiast kol.kol. berserk oraz Porter w ogole milcza na ten temat. był taki zapis w tej umowie, ale to niczego nie zmienia, o czym potem. > Wiecej, kol.kol. berserk oraz Porter oskarzaja Wisle o brak sportowej postawy > oraz tchorzostwo za to, ze zabranila wypozyczonym pilkarzom pojawic sie w > barwach Polkowic na Reymonta - chociaz tego nie zrobila. > > Natomiast kol.kol. berserk i Porter chwala zarzad Real za sportowa postawe > poniewaz zezwolil Morientesowi na wystep w barwach AC Monaco przeciwko Realowi > - > chociaz wczesniej to wlasnie Real wprowadzil zapis do umowy wypozyczeniowej > ktory kol.kol. b i P uznali za tchorzliwy... > > No wiec sens logiczny wpisow kol.kol berserka i Portera jest taki, ze chwala > Real za tchorzostwo a krytykua Wisle za brak tchorzliwego - w ich mniemaniu - > zapisu w wypozyczeniowym konktrakcie... człowieku, zrozum wreszcie, że różnica polega na tym, że Real taki zapis w umowie zamieścił, ale z niego nie skorzystał, bo Real nie boi się Monaco, natomiast Wisła zamieściła zapis, którego skutek był taki sam jak zakaz występu (kwota, którą zapisali w kontrakcie była zaporowa i Wisła doskonale o tym wiedziała, ale teraz może się tłumaczyć tak ja Ty ją tłumaczysz) i skwapliwie z niego skorzystała. widocznie boi się Polkowic PS no to jak to jest z kontraktami N, D i P w polkowicach? negocjowali sobie od nowa? :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.jagiellonia.krakow.pl 18.03.04, 15:06 no i jak mozna zarzucac tchorzostwo Wisle za niewprowadzenie do umowy o wypozyczeniu okreslonego zapisu - a jednoczesnie chwalic sportowa postawe Realu, ktory taki zapis wprowadzil? No i gdzie tu sens? Gdzie tu logika? Jak juz wczesniej napisalem - Wisla i Polkowice nie negocjowaly wysokosci wynagrodzenia panow N, P i D za okres wypozyczenia. Panowie N, P i D negocjowali to sami z Polkowicami. Nie wiem jaka jest wysokosc wynegocjowanych kwot - i zapewne nikt ich nie zna poza zainteresowanymi. Oczywiscie, skoro Ty wiesz, za ile poszli do Polkowic, to zapewne wiesz rowniez ile im placa... no ale ja dostepu do takich zrodel, niestety, nie mam... A wracajac do Morientesa to wysokosc jego kontraktu zostala uzgodniona w umowie miedzy Realem a AS Monaco. Sens logiczny obu wypozyczen jest zatem taki: Polkowice otrzymalo graczy Wisly za darmo AS Monaco otrzymalo Morientesa po zaplaceniu Realowi 1.5 miliona euro Ergo - Real nie zrobil zadnego krolewskiego gestu zgadzajac sie wspanialomyslnie na wystep Morientesa za ktorego AS Monaco placi gruba kase... Natomiast Wisla nie zabronila wypozyczonym zawodnikom na wystep na Reymonta - jednakze po wyplaceniu przez Polkowice okreslonej kwoty... PS. doceniam Twoj wysilek wlozony w potwierdzenie prostej, oczywistej prawdy - ze w umowie wypozyczeniowej zawartej przez Wisle i Polkowice nie bylo zapisu zakazujacego panom N, D i P wystepowania na Reymonta... Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: cala prawda o wypozyczeniach 21.03.04, 16:16 Gość portalu: duch olabogi napisał(a): > Sens logiczny obu wypozyczen jest zatem taki: > Polkowice otrzymalo graczy Wisly za darmo > AS Monaco otrzymalo Morientesa po zaplaceniu Realowi 1.5 miliona euro chyba tylko według Ciebie taki jest, ale to się wzięło stąd, że masz kłopoty z rozumieniem tego co piszę. Real nie dostał za wypożyczenie Morientesa nawet 1 euro. Monaco płaci Morientesowi 1,5 miliona kontraktu, a pozostałe 2 miliony płaci mu Real. z D, N i P jest tak samo. Polkowice płacą im całą pensję zapisaną w kontrakcie, albo płacą część, a resztę płaci Wisła. przecież nie podpisali z nimi nowego kontraktu. zrozum to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.jagiellonia.krakow.pl 21.03.04, 16:24 Warunki kontraktu Morientesa uzgadnialy kluby. AS Monaco - zgodnie z tym co sam napisales - placi Realowi 1.5 miliona euro za Morientesa. A co Real robi z ta kasa to juz zupelnie inna sprawa jest... Natomiast panowie D, N i P indywidualnie uzgadniali warunki finansowe na jakich graja w Wisle. Nie znam ich. Ty, zapewne, rowniez nie... Faktem jest, ze kluby w tej sprawie nie negocjowaly. I to jest - wydaje mi sie - istotna roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: cala prawda o wypozyczeniach 21.03.04, 16:50 Gość portalu: duch olabogi napisał(a): > Warunki kontraktu Morientesa uzgadnialy kluby. > > AS Monaco - zgodnie z tym co sam napisales - placi Realowi 1.5 miliona euro za > Morientesa. A co Real robi z ta kasa to juz zupelnie inna sprawa jest... > > Natomiast panowie D, N i P indywidualnie uzgadniali warunki finansowe na jakich > > graja w Wisle. Nie znam ich. Ty, zapewne, rowniez nie... Faktem jest, ze kluby > w tej sprawie nie negocjowaly. > > I to jest - wydaje mi sie - istotna roznica. > skoro nie negojowały to znaczy, że Polkowice płacą im całe kontrakty, a więc jeśli Twoim zdaniem Monaco płaci Realowi, a co Real z tym robi to nieważne, to Polkowice również płacą pensje N, D i P Wiśle, a o co Wisła z tym robi jest nieważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.jagiellonia.krakow.pl 21.03.04, 17:16 Wydaje mi sie, ze wyciagasz zbyt daleko idace wnioski jezeli chodzi o wysokosc gratyfikacji panow D, N i P... I wydaje mi sie ze roznica miedzy nimi a Morientesem (poza umiejetnosciami :P) polega na tym ze oni pobieraja gratyfikacje z polkowickiej kasy... a Morientesowi przychodza czeki w kopertach wyslanych w Madrycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 15:09 Nasze spady pomimo tego że grają w Polkowicach, nie straciły prawa do premii z Wisły za mistrzostwo Polski. Tak więc wyobraź sobie że np Pater strzela samobója na wagę trzech punktów a potem Wisła zdobywa tytuł jednym punktem przed Legią . Ciekawe jakie byłyby komentarze.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.w3cache.pl / *.pl 17.03.04, 17:45 Jak to milo, ze Wisla rozwiazuje za Polkowice takie dylematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.naftapolska.com.pl / *.naftapolska.com.pl 16.03.04, 15:43 To prawie jak w dowcipie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.jagiellonia.krakow.pl 16.03.04, 16:14 no i odezwal sie www, ktory jako pierwszy wszczal lament o zakazach - ktorych nie bylo... Ej, www, a tak przy okazji, sprzedasz cysterenke oleju napedowego ( tylko bez zadnych biokomponentow!!!), jakosik tak taniej, po znajomosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 20:38 Pracuję w hurcie. Mogę ci cały orlen shandlowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: cala prawda o wypozyczeniach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 20:42 Sorry za ort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Wzmocniony lider boi się Polkowic:))))) IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 20.03.04, 22:04 Górnik Polkowice - Górnik 3:1. Jednak jest się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś