Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie blondynki ;)

14.06.10, 11:52
    Pierwszy raz biorę udział w tej grze i nie rozumiem w jaki sposób liczone są
    punkty. Policzyłam punktację za piłkarzy i mam 32 punkty. Dwa transfery to -2
    pkt, tymczasem u góry widnieje informacja że mój dorobek to 26 punktów. Za co
    zostały odjęte pozostałe i czy w którejś zakładce jest to widoczne?
    Obserwuj wątek
      • papao1545 Re: pytanie blondynki ;) 14.06.10, 12:36
        Się Szanowna Pani musi uzbroić w odrobinę cierpliwości... bo pełna punktacja
        będzie dopiero po zakończeniu 1 kolejki... Tymczasem jest nomen omen
        tymczasowa... obejmująca także rezerwowych czyli że mocno
        dezorientująca...[Punktują zawodnicy podstawowej jedenastki - dopiero w razie
        ich absencji punkty zdobywają rezerwowi (zgodnie z pozycją i kolejnością)]
        Transfery a co za tym idzie ich koszt będą wliczane dopiero do drugiej - która
        to zaczyna się w środę (16.06.) o godz.20.30... Koszty tychże transferów oraz
        ich szczegółowy spis jest... (Po zalogowaniu) o tu: -> menu -> Twój klub ->
        Transfery (lub ew. historia)
        Co do "32 i 26 punktów..." to bym jeszcze raz policzył... i uzbroił się w
        odrobinę cierpliwości... Życzę miłego dnia...
      • marwi75 Re: pytanie blondynki ;) 14.06.10, 12:58
        rennifer_lopez napisała:

> Pierwszy raz biorę udział w tej grze i nie rozumiem w jaki sposób liczone są
        > punkty. Policzyłam punktację za piłkarzy i mam 32 punkty. Dwa transfery to -2
        > pkt, tymczasem u góry widnieje informacja że mój dorobek to 26 punktów. Za co
        > zostały odjęte pozostałe i czy w którejś zakładce jest to widoczne?

najlepiej zajrzeć do historii swojej drużyny

punktacja w danej kolejce to: suma punktów piłkarzy pierwszej 11 w tym kapitan
        razy 2. Jeśli któryś z rezerwowych graczy nie zagrał to zamiast niego punktuje
        zawodnik rezerwowy z tej samej pozycji (pierwszy w kolejności). Od tej sumy
        odejmujemy prowizję z danej kolejki.

to co jest na głównej formatce to obecny skład drużyny i punkty zawodników od
        początku gry dlatego zawsze jeśli chcemy sprawdzić ile dostaliśmy punktów w
        danej kolejce to zaglądamy do historii swojej drużyny.
        • rennifer_lopez Re: pytanie blondynki ;) 14.06.10, 15:52
          Zajrzałam do historii drużyny i tam jest jeszcze inaczej - punktów przy
          piłkarzach jest 30, a pod spodem w podliczeniu widnieje 26. Nawet odliczając 2
          pkt za transfery da to 28, a nie 26 pkt. Mniejsza o to i tak tu nic wielkiego
          nie ugram więc to nie ma znaczenia, dziękuję za odpowiedź :)
        • whoobert Re: pytanie blondynki ;) 14.06.10, 16:56
          do marwi75 "punktacja w danej kolejce to: suma punktów piłkarzy pierwszej 11" chwila, chwila a skad to wynika???? regulamin stanowi w pkt V.2: Punkty otrzymują tylko ci zawodnicy, którzy występowali w meczu, przy czym liczba minut spędzonych na boisku nie ma znaczenia." jesli ktos jest w moim zespole na rezerwie a gral w meczu, tzn ze jego punkty nie sa wliczane do sumy punktow druzyny?
          • papao1545 Re: pytanie blondynki ;) 14.06.10, 19:11
            a to jest akurat świetne pytanie. i idealnie pasuje do tytułu wątku. Tylko bym
            uśmiech z mrugnięciem odpuścił. i przeczytał regulamin (szczególnie fragmenty
            dotyczące "klubu" i "drużyny")
          • marwi75 Re: pytanie blondynki ;) 14.06.10, 19:13
            whoobert napisał:

> do marwi75 "punktacja w danej kolejce to: suma punktów piłkarzy pierwszej 11" c
            > hwila, chwila a skad to wynika???? regulamin stanowi w pkt V.2: Punkty otrzymuj
            > ą tylko ci zawodnicy, którzy występowali w meczu, przy czym liczba minut spędzo
            > nych na boisku nie ma znaczenia." jesli ktos jest w moim zespole na rezerwie a
            > gral w meczu, tzn ze jego punkty nie sa wliczane do sumy punktow druzyny?

chodziło o pierwszą 11 Twojej wirtualnej drużyny - czyli zawodników których
            wybrałeś do pierwszego składu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka