pandzik 18.12.10, 17:38 Adam dobry wujek. Brawo. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zarafi Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... 18.12.10, 17:38 Widzicie jak Małysz ładnie wytłumaczył czemu nie jechał ostatni? Gdzie są teraz te osoby co twierdziły, że to Hofer i federacja załatwili Morgernsternowi ostatni skok? Będziecie mieli trochę odwagi, żeby się z tego wycofać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj A gdzie na pierwszej stronie info o meczu???!!! IP: *.aster.pl 18.12.10, 18:04 A gdzie na pierwszej stronie info o meczu międzypaństwowym w rękę? Śpicie kur... w tej "redakcji"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdrgadrh Re: A gdzie na pierwszej stronie info o meczu???! IP: *.acn.waw.pl 18.12.10, 19:02 "Będziecie mieli trochę odwagi, żeby się z tego wycofać?" Dlaczego ktokolwiek mialby sie wycofywac z pytan o regulamin? Gest Malysza swiadczy o jego wielkiej klasie, niemniej jednak zasady zapisane w regulaminie nie przestaja obowiazywac! Malysz w ostatnim konkursie letniego GP zostal zdyskawlifikowany gdy spoznil sie O SEKUNDE! Ta dyskwalifikacja pozbawila go niemal pewnego tryumfu w klasyfikacji generalnej. Dlaczego wowczas organizatorzy nie wykazali sie wielkodusznoscia, natomiast dzisiaj austriacki dyrektor pucharu swiata (ktory przed finalowym skokiem Malysza bez zenady przebywal w strefie autriackich trenerow i o czyms z nimi rozmawial) nagina przepisy na korzysc austriaka? Bedziesz mial odwage wycofac sie ze swoich szyderstw jesli czarno na bialym zostanie wykazane ze zlamano regulamin? Bo ja wycofam sie z oskarzen, jesli ktos mi udowodni ze regulaminu nie zlamano, chociaz narazie wszystko wskazuje na to ze jednak cos w tej sprawie jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whatever Re: A gdzie na pierwszej stronie info o meczu???! IP: 77.236.26.* 18.12.10, 19:23 Różnica pomiędzy Małyszem a Kowalczyk. Małysz: - mojemu bezpośredniemu rywalowi zaciął się zamek, w dodatku z jego winy, więc - żeby zdążył sobie z tym poradzić - pojechałem pierwszy. Na szczęście mu się udało naprawić, bo inaczej sędziowie mogli by go zdyskwalifikować. I to byłoby niefajnie. Kowalczyk: - moja bezpośrednia rywalka podle symulowała, że zaciął jej się zamek i próbowała wymusić na mnie pomoc, więc oczywiście natychmiast się nie zgodziłam, i krzyczałam na sędziów żeby absolutnie nie pozwolili jej jechać, niestety ona ma tam układy i sędziowie podle przeciwko nam spiskowali, dlatego będziemy protestować na wszystkie możliwe sposoby i mamy nadzieję że ją zdyskwalifikują, najlepiej na zawsze i przy okazji rozstrzelają. Trener Wiertielny (czy cośtam cośtam) wtrąca zdenerwowany podniesionym głosem: - Tak tak, to święta prawda, a wszystko to dlatego że Justyna jest taka okropnie mocna, głównie dzięki temu że jestem jej trenerem i się wszyscy jej potwornie boją i mnie też. Aha - gdybym był Polakiem to głosowałbym na PiS żeby z tym zrobił porządek raz na zawsze. Jest to oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whatever Re: Różnica pomiędzy Małyszem a Kowalczyk. IP: 77.236.26.* 18.12.10, 19:41 Trener Wiertielny (czy cośtam cośtam): - aha byłbym zapomniał: wymię ojca i syna, tak nam dopomóż buk. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.lew Re: A gdzie na pierwszej stronie info o meczu???! 18.12.10, 19:48 Nie przesadzaj. Pokaż, skąd te rzekome cytaty z Justyny i Wierietelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whatever figa z makiem IP: 77.236.26.* 18.12.10, 19:55 nie ma sensu żebym ci pokazywał, bo twoje IQ najwyraźniej nie pozwala ci na zrozumienie tekstu pisanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: figa z makiem IP: *.nsystem.pl 18.12.10, 20:30 Bardzo trafne; Jakaś ta Kowalczyk zawistna strasznie ... Każdy w firmie stwierdził ostatnio że dobrze że ją zdyskwalifikowali ... Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: figa z makiem 18.12.10, 21:55 Pewnie dlatego, że mogłaby tę waszą firemkę kupić razem ze wszystkimi pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berni Re: figa z makiem IP: *.waldex.3s.pl 19.12.10, 11:38 aramba, i wg ciebie to jest miarą wielkości sportowca? Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: figa z makiem 19.12.10, 12:12 Nie, według mnie to jest miarą wielkości "kibica" z postu powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: figa z makiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 15:47 " Bardzo trafne; Jakaś ta Kowalczyk zawistna strasznie ... Każdy w firmie stwierd > ził ostatnio że dobrze że ją zdyskwalifikowali ..." I kto tu jest zawistny bardziej, aż żal czytać o takich dupkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szabla Re: A gdzie na pierwszej stronie info o meczu???! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 20:04 Blondynka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morus Re: Różnica pomiędzy Małyszem a Kowalczyk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 02:02 Ludzie bez szacunku dla innych i pogardzający innymi głosują raczej na Platfformę. To jest najoczywistsza oczywistość, biedny lemingu. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Macie racje 19.12.10, 11:58 Porazka Malysza to spisek Austriakow przeciwko Adamowi, mamy preciez spisek Skandynawow przeciwko Justynie, spisek Putina przeciwko Kaczynskim, spisek Merkel i Sarkozego a w koncu wielki spisek Zydow przeciwko Polsce ogolnie. Inaczej ludzie by sie nudzili i mogliby miec jakies glupie pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś
alfonso.perez Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... 18.12.10, 17:38 fair play w czystej postaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 17:43 Podziwiam, naprawdę cie podziwiam Adamie.Jesteś naprawdę WIELKI. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Faktycznie, miło się czyta 18.12.10, 20:06 Zwłaszcza to stwierdzenie, że "dobrze, że sobie poradził, bo inaczej nie mógłby skakać w drugiej serii" [a więc musiałby oddać Małyszowi zwycięstwo walkowerem]. Oczywiście, pan Adam wygrał już tyle, że może sobie pozwolić na to, by nie złorzeczyć konkurentom, ale tak, czy inaczej, dla mnie właśnie na tym polega prawdziwy sport. Gratulacje dla Małysza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1962 Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 17:43 Adam, jesteś wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
kovala Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow 18.12.10, 17:46 Kosztowało go to pierwsze miejsce, no ale jego wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-47 Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow 18.12.10, 17:52 Jesteś pewny, że tylko dlatego przegrał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 19:02 > Kosztowało go to pierwsze miejsce, no ale jego wybór. Bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ypsylon Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 21:42 Sokrates, widząc zadowolonego zwycięzcę igrzysk olimpijskich zagadnął go: - Wygrałeś? - Wygrałem. - Cieszysz się? - Pewnie, że się cieszę. - Ale skoro wygrałeś, to znaczy, że pokonałeś swoich przeciwników? - Tak, oczywiście! - Skoro ich pokonałeś, to znaczy, że byli od Ciebie słabsi? - No tak… - To z czego się głupcze cieszysz? Że pokonałeś słabszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan normalnościfan Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 00:55 GENIALNE! Dobre, naprawdę dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeonZamachowiec Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: 109.255.0.* 19.12.10, 01:47 Stary, to jest komentarz grudnia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 17:49 Adam, człowiek i sportowiec do nasladowania!!! BRAWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo radzieccy agenci dzialają nadal i psują zamki IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 17:49 to oczywiista oczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Panie Adamie jak Pana kocham i szanuje niestety IP: *.acn.waw.pl 18.12.10, 17:51 musi Pan pamietac ze cuda w postaci zepsutego zamka itp nie ma. Morgi i inni to sa lwy ktore walcza o zwyciestwo. to niestety polakow wyroznia ze sie lituje. tu nie ma miejsca na litosc. nikt nigdy nie bedzie pamietac ze pan go mu pomogl ale ze on wygral. dziwi mnie podejscie organizatorow- zepsuty zamek , twoj problem , nie skaczesz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-47 Re: Panie Adamie jak Pana kocham i szanuje nieste 18.12.10, 18:00 O, ho, ho! A jakże mogłoby tutaj zabraknąć wyznawców spiskowej teorii dziejów. Kolejny troll, dla którego oszustwa, krętactwa i spisek przeciwko Polakom to oczywista oczywistość. Tobie oczywiście nigdy zamek się nie zepsuł, obyś tylko nie musiał kiedyś z podobnego powodu paradować z gołą dupą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi nie przyznam Ci racji IP: 178.73.51.* 19.12.10, 09:19 i tu się grubo mylisz. Niemcy i Austryjacy to takie narody, które szanują tylko silnych. Widziałeś minę Morgensterna w chwili dekoracji? To mina człowieka, który za wszelką cenę chcę zwyciężyć.Bo tam tylko takich cenią. Gdyby był człowiekiem wyznającym te same zasady co A.Małysz, to podniósł by chociaż jego rękę do góry w wiadomym geście. A tu nic! A Adam, choć na pewno się nie przyzna, żałuje teraz. Mógł stać na najwyższym stopniu, a to daje powera. Kto będzie pamiętał o jego wyczynie? Tylko Polacy, narzekający przy którymś tam piwie. Ta manipulacja z suwakiem jest dla mnie mocno naciągana. Morgenstern za szybko sobie z tym poradził. Przyznam, że choć oglądam skoki tyyyyyyyyyyyle lat, nie widziałem takiej sytuacji gdy w grę wchodziła walka o 1-e miejsce. Nie jestem wyznawcą spiskowej teorii dziejów - choćby moje wpisy o dyskwalifikacji J.Kowalczyk, gdzie byłem za dyskwalifikacją, ale tu wyszło cwaniactwo Austryjaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ąćżłęźń Re: Panie Adamie jak Pana kocham i szanuje nieste IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.10, 18:09 Przerzuć się na Justynkę... tam zepsuty zamek u Steiry czy innej Bjoergen urósłby do rangi tragedii narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m,k Re: Panie Adamie jak Pana kocham i szanuje nieste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.10, 21:07 to inna dyscyplina, czubku, przzede wszystkim kontaktowa bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mentos Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.10, 18:04 Adam to Wielki człowiek i świetny zawodnik. Brawo ADAM. Jutro zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 18:10 Bo Adam to wspaniały, prawdziwy sportowiec. Oglądam skoki od czasów Łaciaka (kto go jeszcze pamięta?). I NIKT, NIGDY WCZEŚNIEJ nie przyniósł tyle radości, szczęścia, uśmiechów i dumy z bycia Polką. :))))))) To sportowiec wszech czasów!!! I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
gotland11 Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... 18.12.10, 18:11 Mimo to, powinien byc jakiś przepis, że cokolwiek się stanie, pierwszy zawodnik po 1 serii , w drugiej startuje jako ostatni. Pewnie faktycznie była to wina kombinezonu Morgensterna, ale zawsze jest ten ułamek niepewności, czy aby na pewno Austriak grał fair. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... 18.12.10, 18:20 Co nas obchodzi jego zamek? Mógł nie skakać. Żadna strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.home.aster.pl 18.12.10, 18:29 A co mnie obchodzi Twój durny wpis? Mogłeś nie pisać, żadna strata. Adam to Mistrz przez duże M. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: 178.73.51.* 19.12.10, 09:31 O tym wyczynie Adama będziesz pamiętał tylko ty i garstka Polaków, a Austryjacy oblewają kolejny triumf Morgiego i olewają twoje fair play. A w świat i statystyki poszło: 1.Morgenstern 2.Małysz i nie zmienisz tego. Wolę złoty medla olimpijski, przykładowo, niż nagrodę fair play.Zgadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.home.aster.pl 23.12.10, 17:49 > Wolę złoty medla olimpijski, przykładowo, niż nagrodę fair play.Zgadza sie? Twoja sprawa. Ja wolę móc sobie spokojnie spojrzeć w lustrze w oczy. Już i tak jest za dużo cynizmu i "moja racja jest najmojsza!" na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ziggyskydive zadna strata by byla,jakbys nie napisal tego posta 18.12.10, 19:10 zazdrosc, frustracja, syf... to twoje drugie i kolejne imiona. patrz jak malysz sie cieszy z tego co ma. kazdy tak moze, tylko nie kazdy umie. najlepiej by pewnie zrobil jakby czekal i przez zamek morgi nie mogl skoczyc, nie? lepiej smakuje takie drugie miejsce niz wygrana po kunktatortwie, ale do kogo ja to mowie. fair play to dla ciebie gran na playstation... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: zadna strata by byla,jakbys nie napisal tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 18.12.10, 19:22 Szkoda tylko, że jeżeli to Małyszowi zepsułby się zamek, to po prostu sędziowie by go zdyskwalifikowali. Tak samo jak go zdyskwalifikowali w letnim GP, który wygrałby gdyby nie spóźnił startu o 1 sekundę. Po coś w końcu te przepisy i regulamin są i powinny one dotyczyć wszystkich. Małysz zachował się bardzo fair. Chwała mu za to. Ale sędziowie powinni Morgensterna zdyskwalifikować. Zasady muszą obowiązywać, przynajmniej w sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... IP: *.pool.mediaWays.net 18.12.10, 18:31 zamek nie zamek a na punktach Adama i tak wykolowali,ale mimo tego wielki jestes gosciu Adamie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MALO KTORY BY TAK POSTAPIL A U JUSTYNY JUZ BY TRENER PROTEST SKLADAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 18.12.10, 19:30 Tutaj też powinien być złożony protest. Ponieważ było to niezgodne z regulaminem i Morgenstern powinien być zdyskwalifikowany. Po to jest regulamin aby go przestrzegać. Czy jeżeli zawodnicy w biegu na sto metrów zachowają się fair i powiedzą, że im nie przeszkadzał falstart kolegi, to to oznacza, że taki zawodnik możejednak biec w biegu? Nie. Taki zawodnik zostaje zdyskwalifikowany przez sędziów. Opinia zawodników nie ma znaczenia. znaczenie mają przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacuncao Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.slubice.vectranet.pl 18.12.10, 19:41 I tak, i nie. Były już takie sytuacje, że zawodnicy, którzy nie pojawiali się na belce skakali jako ostatni. Najwyraźniej przepisy na to pozwalają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 18.12.10, 19:46 Tak, ale wtedy gdy taką decyzję podejmą sędziowie, a nie zawodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrea001 Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.limes.com.pl 19.12.10, 09:17 Żeby pisać o regulaminie trzeba choć trochę go znać. Jeżeli zawodnik nie może oddać skoku z powodu problemów technicznych to seria trwa dalej a on ma czas do jej zakończenia na naprawę i oddanie skoku - oczywiście trzeba to zgłosić jury. Tu akurat do końca serii zostało tylko 2 zawodników i normalne w takim przypadku, że pierwszy skakał Małysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: 178.73.51.* 19.12.10, 09:35 Tyż prawda, powiedział by Kwicoł. Tyle, że tu szła wlaka o 1-e miejsce i suwak dało się zreperować natychmiast. Weź sobie nagrodę fair play, ja i 99 na 100 woli wygrać. I tyle w temacie. P.S. Germanie cenią tylko silnych i zwycięzców.Dla nich takie gesty jak Małysza o niczym nie świadczą. Dla nich po prostu Morgi wygrał, a gestu Małysza, wierz mi, nie będą pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spidersb Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... IP: 150.254.104.* 18.12.10, 18:59 Gdyby nie uczynił Morgensternowi tą przyjemność skakania w jego miejsce to Morgi nie jechalby i Malysz bylby pierwszy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość S Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.lodz.mm.pl 18.12.10, 19:25 a może Adam wolał być drugi bez kombinowania i móc spojrzeć bez zażenowania w lustro niż wygrać ze świadomością ,że wygraną zawdzięcza być może tylko pechowi rywala chodzi o to że lepiej być drugim w sportowej walce niż pierwszym przy tak zwanym zielonym stoliku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.k Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... IP: *.lodz.mm.pl 18.12.10, 19:11 gratuluję ADAMOWI świetnego wyniku,ale jeszcze bardziej sportowej postawy wobec rywala ( chociaż z Morgim zawsze mieli chyba bardzo dobre relacje) Justyna mogłaby się od niego wiele nauczyć w tym względzie , może wtedy nie szukałaby po każdej swojej porażce spiskowej teorii dziejów. Właśnie dlatego kibicuję oczywiście Justynie,ale bez jakiś większych emocji, natomiast każde dobre miejsce Małysza niekoniecznie pierwsze wywołuje u mnie dużą radość. Dla mnie jest on dowodem że można rywalizować i być jednocześnie dobrym kumplem z rywalami, szanować ich, ale może to wynika zwiększego ryzyka w tym sporcie i większej roli własnego wyniku (jedyne co można zrobić to samemu skoczyć dobrze, bo na skoki innych nie ma się żadnego wpływu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 192.168.12.* 18.12.10, 19:36 Dozwolony doping, jaki ma miejsce w biegach narciarskich i o którym ma odwagę mówić głośno Kowalczyk, to jest fakt, a nie spiskowa teoria dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s.k Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.lodz.mm.pl 18.12.10, 20:15 akurat nie chodziło mi o domniemany doping- (nawet polscy eksperci nie są zgodni na ile środki na astmę mogą pomagać jeśli astma jest wykryta choć w najłagodniejszej postaci)bo nie znam się na tym ale oile wiem Justyna nigdy nie udowodniła niezbicie związku astmy ze zwycięstwami Bjergen nad nią ; chodziło mi o ostatnie protesty w związku z dyskwalifikacją , o krytykowanie trasy przed ostatnimi zawodami i zresztą przed innymi też(patrz np olimpiada- za łatwo )i ogólne wieczne niezadowolenie z czegoś jakby szukała alibi dla przegranej, a wsporcie nie można zawsze być pierwszą.A jeśli chodzi o doping to może byłaby bardziej wiarygodna gdyby nie po pierwsze sama nie była zdyskwalifikowana za ten właśnie doping( kolejny spisek? ale wtedy nie była przecież jeszcze groźna dla skandynawek)a po drugie gdyby najgłośniej nie krzyczała w momentach gdy właśnie przegrała jakąś ważną imprezę ;inaczej by to wyglądało gdyby powieziała o swoich wątpliwościach spokojnie po jakiejś wygranej ważnej imprezie. Nie twierdzę,że w tym co mówi nie ma trochę racji, bo nie wiem, ale chodzi mi o to że podnośi krzyk po każdym niemal przegranym biegu i to zaczyna mnie irytować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jes Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.10, 21:12 rzucasz się jak wół ze związanymi jądrami. Wszystko ci się, zgorzknialcu, nie podoba. Nie czytaj jej wypowiedzi, umrzesz zdrowszy. Co w tym złego, ze zawodniczce trasa nie odpowiada, bo jest akurat dla niej za płaska? Nie odpowiada jej, bo jest dobra na podjazdach, czy to takie trudne do zrozumienia, wołku? Mógłbym i inne brednie wypubktować, ale szkoda mi czasu na gadanie z wołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.lodz.mm.pl 18.12.10, 22:09 jeśli ja krytykując wieczne żale Justysi,której naprawdę zyczę samych zwycięstw, a przede wszystkim większej wiary w ludzi i w to że naprawdę nie jest pępkiem świata i organizatorzy zawodów naprawdę nie muszą ustalać tras tak aby Justyna była zadowolona jestem zgorzkniała to co powiedzieć o Pani Kowalczyk, która wszędzie węszy spiski(czyżby syndrom Kaczyńskiego Jarusia?) i sorry ale dość chamski początek twojego postu ze względu na moją płeć nie był trafiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darrek Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 18.12.10, 19:41 Niech sie mlokosy ucza od Mistrza nie tylko skakania ale takze fair play. Fakt jednak jest taki, ze przepisy sa tutaj niezbyt scisle i nie zdziwilbym sie, ze w podobnym przypadku inny zawodnik bylby zdyskwalifikowany. Mam nadzieje, ze dzisiejszy konkurs to tylko przedsmak wielkiej walki Adama i Morgiego w Turnieju Czterech Skoczni, a moze i o cos wiecej. Ale cichosza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 19:57 Nie chce być przedwczesnym prorokiem ale jeżeli Hannu Lepisto przygotował Adama do sezonu tak jak do Igrzysk, to myślę, że jest bardzo duża szansa na walkę o Kryształową Kulę nie wspominając o MŚ w Oslo. W końcu kto jest królem Oslo? To co pokazał dziś Adam w konkursie, ten gest w stronę Morgiego świadczy tylko o jego największej klasie jako sportowca ale i człowieka. Być może by wygrał (dyskwalifikacja Morgiego) ale według mnie tym gestem wygrał więcej. Wiem, że w tym sezonie nasz Orzeł dostarczy jescze wielu wrażeń i pięknych chwil. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow 18.12.10, 20:21 - Małysz mimo oderwanej gumki przy goglach skoczył, przed obawą dyskwalifikacji, - swego czasu był zdyskwalifikowany za spóźnione wyjście o parę sekund, - to było chytre posunięcie rywala, który być może symulował kłopoty z zamkiem, - gdyby to był ktoś inny a nie Małysz, po zdyskwalifikowaniu Morgensterna prawdopodobnie wygrał by zawody. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.pysznik Morgi to niezly cwaniak 18.12.10, 20:48 i tyle. Teraz jest fajnie wykorzystywać "frajerów", taka oznaka "fajnosci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MnW Re: Morgi to niezly cwaniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 08:17 Jeśli zwykłą uczynność nazywasz frajerstwem to nie mam pytań. To właśnie przez takich jak ty w tym poje*anym kraju jest tak jak jest. Każdy dba o własną du*ę i zagarnia pod siebie. Zero życzliwości dla drugiego człowieka. Gratulacja dla postawy Adama. Widać, że ma szansę na wygraną w następnym konkursie. On już niczego nie musi udowadniać, statystyki mówią wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
know91 Po czym poznać Wielkiego Mistrza? 18.12.10, 21:17 Odpowiedź tutaj -> tylnymidrzwiami.blox.pl/2010/12/Po-czym-poznac-Wielkiego-Mistrza.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: costa Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.multimo.pl 18.12.10, 22:48 Adam jest niezniszczalny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 23:15 Tu powinien decydować regulamin, a nie dobra wola zawodnika. Co byście pisali, gdyby drugiemu po pierwszej serii Małyszowi zaciął się zamek, a drugi Morgenstern nie zgodziłby się na start w odwrotnej kolejności? Od Justyny proponuję się odczepić, zanim kolejny Polak nie zwycięży w jakimkolwiek zimowym pucharze świata ( albo nawet w konkursie w tej klasyfikacji). Nie mamy poza nią i Adamem sportowca tego formatu. Akurat dzisiejszy sopsób dokończenia konkursu w skokach dość dobrze pokazuje tendencje w sportach zimowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krog Małysz .. a Kowalczyk IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.10, 23:09 I po takich wypowiedziach i zachowani od razu widać Wielkiego Mistrza. Jeśli sprawa dotyczyłaby np. pani Justyny Kowalczyk byłby płacz na cały świat, narzekania na wszystkich chorych na astmę, Skandynawów i blond włosych przy okazji i niebieskookich. Tego pani brakuje, Pani Kowalczyk ... po prostu klasy. Nie ma pani jej za grosz ... załamany grosz. Ucz się Pani od mistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
sosnowi-czanin Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... 19.12.10, 00:24 Wielkiego sportowca poznaje sie nie tylko po wynikach, ale rowniez po stosunku do wspolzawodnikow i glownych rywali. Teraz wiadomo dlaczego Malysz jest Wielkim Mistrzem, a Kowalczyk nigdy Wielka Mistrzynia nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timmy Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... IP: 87.99.46.* 19.12.10, 00:25 Nie jestem wielkim fanem sportów zimowych, ale niestety rzuca mi się w oczy różnica postaw pana Małysza i pani Kowalczyk. Zasady fair play, radości z uprawianego zawodowo zajęcia - to charakteryzuje pana Adama, natomiast odnoszę wrażenie, że pani Justyna skupia się na trudnościach - zawsze nieuniknionych - bardziej niż na bieganiu na nartach. Jeśli mają miejsce niedociągnięcia organizacyjne czy błędy sędziowskie, to należy o nich mówić, ale przecież to są czynniki dodatkowe, które w niewielkiej części decydują o wynikach zawodów sportowych. Kończąc wpis życzę panu Adamowi dużo zdrowia i jak najwięcej dobrych wyników (miejsce w panteonie największych polskich sportowców w historii ma już od dawna zapewnione), natomiast pani Justynie wielu sukcesów sportowych i pokory wobec losowych zdarzeń i innych przeciwności, wynikających z tego że życie jest pięknym i nieprzewidywalnym zbiorem niewiadomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Skoki narciarskie. Adam Małysz: Morgensternowi ... IP: *.wtvk.pl 19.12.10, 07:24 Szacun Panie Adamie! Jest Pan chłop z jajami! SzacuN! Odpowiedz Link Zgłoś