Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal.

IP: 157.25.84.* 22.02.02, 09:11
    Rosja grozi także, że może zorganizować swoje własne Igrzyska zimowe.
    „Skandal, chamstwo, brudne Igrzyska” to opinie Rosjan o Igrzyskach
    w Salt Lake City.
    Coraz więcej ekip składa protesty.
    Sytuacja jest coraz bardziej napięta.
    Niestety, z idei olimpijskich pozostała jedynie nazwa.
    Wstyd i hańba, Ameryko !
    Obserwuj wątek
      • Gość: johnny Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.client.attbi.com 22.02.02, 09:46
        A niech spierdalaja do domu
      • Gość: samolot Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 10:41
        Rosjanie maja racje !!!
        Nawet jeśli są jakiekolwiek podejrzenia, to nie publikuje się wyników badań w
        takim momencie zeby uniemożliwić start całej sztafety...
        • Gość: Dankton Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 10:55
          Oby twoje medale, brudna Ameryko
          sciągnęły cię na dno, jak sejfy Titanica
          i spoczniesz obok niego,
          pompatyczna kreskówko...
          • Gość: Rodlo Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.xnet.com 23.02.02, 06:44
            Gość portalu: Dankton napisał(a):

> Oby twoje medale, brudna Ameryko
            > sciągnęły cię na dno, jak sejfy Titanica
            > i spoczniesz obok niego,
            > pompatyczna kreskówko...

Oby tobie Bog dal choc troche rozumu,
            sowiecki czlowieku.

• Gość: Kan Decezja w rękach prezydenta Putina ? IP: 157.25.84.* 22.02.02, 10:59
        wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=709104&dzial=0115
      • Gość: ebek Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.physio.unr.edu 22.02.02, 10:59

Niestety Rosjanie (i wielu innych) maja racje. Nie po to trenuje sie 4 lata
        zeby zostac oszukanym. Zawsze jest margines na bledy sedziow ale w Slat LAke
        otsro z tym przesadzili. Nawet jesli Lazutina byla na dopingu, chodzi przeciez
        o to zeby sprawdzac wszystkich i wszystkich traktowac rowno. Jesli nie, to
        lepiej powiedziec, knotroli nie bedzie. Ciekawe ilu tak na prawde bylo tam na
        dopingu.
      • Gość: A Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.acn.waw.pl 22.02.02, 12:20
        a mi się wydaje, że po nadprogramowym złotym medalu dla Kanadyjców w łyżwach
        artystycznych towarzystwo zwąchało, że MKOl rozdaje medale każdemu kto poprosi
        i stąd teraz każdy protestuje.
      • kubasa Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. 22.02.02, 13:51
        Od dawna zawodniczki innych krajów podejrzewały Rosjanki o doping.

Teraz Łazutina dołączyła do grona emerytów na dopingu. Jest już w niej

Linford Christie, Ludmiła Enqvist, Javier Sotomayor... Nie wiem

dlaczego mam bardziej ufać Rosji która nigdy sama się z dopingu nie

oczyszczała niż Ameryce. Jeśli fińscy biegacze moga wpaść u siebie w

Lahti, dlaczego zdyskwalifikowana ma nie być zawodniczka rosyjska w

USA. Amerykanie dali zresztą Rosjanom szansę. Gdyby tmaci pomyśleli,

wczesniej zgłosili by zawodniczkę rezerwową. Co mieliiby pobiec, a

potem odebrano by im złoto. Zresztą w jakim celu Amerykanie mieliby to

robić? W klasyfikacji medalowej walcza z Norwegami i Niemcami a po

dyskw. Rosjanek wiadomo była że wygra któraś z tych sztafet. Rosjanie

wypadli na tych igrzyskach bardzo słabo i nie mogą się z tym pogodzic.

Jestem pewien że gdyby olimpiada odbywała się w Rosji i gdyby

Amerykanie protestowali powiedzielibyście że Amerykanie nie umieją

przegrywać, byście układali takie same wierszyki jak Dankton itd. Ale

fajnie sobie pokrzyczeć na Amerykę? Putin załatwił to w pięć minut. Nie

będzie psuł sobie stosunków z USA przez kaprysy jakichś działaczy. A

najbardziej zdziwiło mnie ich narzekanie na sędziów hokejowych.

Widziałem wszystkie mecze Rosjan i cholera, nie dostzregłem złego

sędziowania.
        • Gość: Sasza Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 16:54
          kubasa napisał(a):

> Od dawna zawodniczki innych krajów podejrzewały Rosjanki o doping.
          > Teraz Łazutina dołączyła do grona emerytów na dopingu. Jest już w niej
          > Linford Christie, Ludmiła Enqvist, Javier Sotomayor... Nie wiem
          > dlaczego mam bardziej ufać Rosji która nigdy sama się z dopingu nie
          > oczyszczała niż Ameryce.

A kiedy to Ameryka sie oczyscila z tych zarzutow becwale. czy ty wiesz, ze
          amerykanskie gwiazdy NBA godza sie startowac na Igrzyskach tylko pod warunkiem,
          ze nie beda ich dotyczyc zasady kontroli antydopingowej ?!?!?
          A taki Randy Barnes, albo ten kochas najlepszej amerykanskiej sprinterki, tez
          specjalista od kuli. A przypadek Florence-Grifiith Joyner?? Zdobyla zloto w Seulu
          ustanawiajac bajeczne rekordy swiata, po czym umarla nie tak dawno na serduszko w
          wieku 30 kilku lat.I mozna by tak jeszcze dlugo. A wiadomo, ze jankesi jako
          czolowy technologicznie kraj swiata ma niebotyczne mozliwosci ukryc doping swych
          zawodnikow.
          Rzeczywiscie czysty kraj ;)))))) ROTFL
          A podejrzewac Rosjanki w biegach narciarskich, ze wysoka forme maja dzieki
          dopingowi to tak jak oskarzac o doping chinskich pinpongistow lub brazylijskich
          pilkarzy;)

> Amerykanie dali zresztą Rosjanom szansę. Gdyby tmaci pomyśleli,
          > wczesniej zgłosili by zawodniczkę rezerwową. Co mieliiby pobiec, a
          > potem odebrano by im złoto.

Co to za szansa jak informuje sie ekipe o podejrzeniach wobec Lazutinej na piec
          minut przed startem?!? A ze nie zgloszono rezerwowej to sie nie dziwei, ciekawe
          ile druzyn zglosilo 5 zawodniczke.

> wypadli na tych igrzyskach bardzo słabo i nie mogą się z tym pogodzic.

Ze wypadli ponizej oczekiwan to zgoda, ale ich pretensje sa w wielu przypadkach
          jak najbardziej na miejscu. Korolewa, Teraz sposob w jaki zalatwiono Slucka,
          badanie krwi u Rostowcewa ba 1,5 godziny przez startem na 20 km, i wreszcie
          Lazutina. Rzeczywiscie nie ma o co sie wsciekac ROTFL ;))
          Ciekawe co bys mowil gdyby takie drobne niedogodnosci spotkaly Polakow.

> A najbardziej zdziwiło mnie ich narzekanie na sędziów hokejowych.
          > Widziałem wszystkie mecze Rosjan i cholera, nie dostzregłem złego
          > sędziowania.

To chyba byles schlany jak je ogladales ;) Przypomnij sobie w jakich
          okolicznosciach USA zdobylo pierwsza bramke w meczu z Rosja - przy przewadze 5:3
          gdy dwoch Rosjan siedzialo na lawce kar po bardzo problematycznych przewinieniach.
          A stosunek kar w meczu z czechami wynosil bodaj 22 minuty do 6 po stronie czech.
          czesi chyba przez 4 minuty bez przerwy grali z przewaga dwoch zawodnikow!!
          A jesli nawet tego nie widziales to przypatrz sie na mecz dzisiejszy.

Sasza

• Gość: Rodlo Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.xnet.com 23.02.02, 06:49
            Rosja potrafi wygrywac, musi sie nauczyc tez
            przegrywac, albo won... swiat sportowy sie bez was
            obejdzie.
      • Gość: Kan Rosja zostaje... IP: 157.25.84.* 22.02.02, 14:38
        "- Rosyjska ekipa nie wycofa się ze startu w kolejnych konkurencjach zimowych
        igrzysk olimpijskich w Salt Lake City - poinformował jej attache prasowy
        Giennadij Szwec. Szwec powiedział w czwartek późnym wieczorem, że decyzja ta
        zapadła w porozumieniu z prezydentem Rosji Władimirem Putinem."

• Gość: Rodlo Re: Rosja zostaje... IP: *.xnet.com 23.02.02, 06:55
          Gość portalu: Kan napisał(a):

> "- Rosyjska ekipa nie wycofa się ze startu w kolejnych
          konkurencjach zimowych
          >
          Wycofujac sie z igrzysk, Rosja wyrzadzila by sobie
          krzywde, na szczescie zrozumial to Putin i podjal
          wlasciwa decyzje. Nie do pojecia jest to dla ludzi
          radzieckich zwanych teraz Rosjabami.
      • Gość: Миша Szkoda mowic :(( IP: *.ic.ru 22.02.02, 16:39
        Gdzies pare dni temu jeszcze powiedzialem: Trezeba wyjezdzac z tego cyrku, bo
        nie jestesmy klaunami zeby z nas wszystkich nabijali sie i zarabiali na
        skandalach kase. Trzeba z godnoscia opuscic ten nieprzyjazny i niesprawiedliwy
        kraj. Przeciez oni ogladaja lyzwiarstwo jak mecz hokejowy... Sa tylko ich
        sportowce, ktorzy musza wygrac, a inni sa do dupy.. :((

Zebrac wszystkie ich medale , ktorzy nie sa warci nawet zelastwa z ktorego
        zrobione i wyzucic na smietnik...

Nara..
        Misza

P.S. Mam nadzieje ze nasi chlopaki dzis ДАДУТ ОТОРВАТЬСЯ ПИНДОСОМ!!!

• Gość: Kiwaczek ruskie placzki.... IP: *.nc.rr.com 23.02.02, 06:08
          ...a jedzcie nawet na Ksiezyc skoro nie umiecie pogodzic sie z porazka...
          ale tym razem "wszystkie"!!!

Moze sie skonczy w koncu raz na zawsze ta durna ruska megalomania.
        • Gość: Rodlo Re: Szkoda mowic :(( IP: *.xnet.com 23.02.02, 07:06
          Gość portalu: ???? napisał(a):

> Gdzies pare dni temu jeszcze powiedzialem: Trezeba
          wyjezdzac z tego cyrku, bo
          > nie jestesmy klaunami zeby z nas wszystkich nabijali
          sie i zarabiali na
          > skandalach kase.
          Popieram, popieram.
          Trzeba z godnoscia opuscic ten
          nieprzyjazny i niesprawiedliwy
          > kraj.
          Przeciez oni ogladaja lyzwiarstwo jak mecz
          hokejowy... Sa tylko ich
          > sportowce, ktorzy musza wygrac, a inni sa do dupy..
          Nieprawda ze inni sa do dupy, Niemcy nie sa do dupy,
          prawie cala ekipa Norweska nie jest do dupy, i wielu
          innych.
          :((
          >
          > Zebrac wszystkie ich medale , ktorzy nie sa warci
          nawet zelastwa z ktorego
          > zrobione i wyzucic na smietnik...
          Tak, tylko rosyjskie medale sa cos warte... To jest
          typowy obiektywizm czlowieka radzieckiego. Radze wam
          nuczcie sie przegrywac bo staniecie sie posmiewiskiem
          calego swiata.
          >
          >
          > Nara..
          > Misza
          >
          > P.S. Mam nadzieje ze nasi chlopaki dzis ????? 
          > 054;????????? ?
          Nie da rady, wladza wydala odpowiedni prikaz sedziom.

> 48;??????!!!
          >

• Gość: PZK Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.zarz.agh.edu.pl 22.02.02, 18:05
        Oglądam olimpiadę w eurosporcie nie wszystko , ale większośc transmisji i w
        miarę dokładnie.Jestem zszokowany po przeczytaniu niektórych opinii.Występy
        solistek ogląłem dzisiaj rano w TVP na żywo.Pierwsze cztery zawodniczki
        pojechały bardzo równo , jednak jeżeli chodzi o sam program dowolny to
        najlepszy został wykonany przez póżniejszą złotą medalistkę.O tym że złotego
        medalu nie dostała Rosjanka zadecydował system ustalania kolejnośći który dla
        niej okazał się najbardziej korzystny.Nie dopatrzyłem się żadnych złośliwości
        ze strony sędziów,również podczas innych oglądanych przeze mnie zawodów.Jeżeli
        chodzi o Jegorową to wykryto u niej doping i nie złosiła się na powturne
        badania . Ciekawe jak inaczej miano postąpić jak niewycofując jej prawa do
        startu.Z tego co wiem nowy szef MKOl zamierzał bardzo stanowczo walczyć z
        dopigiem i to robi.Z salt like city niedochodzą żadne informacje o tym jakoby
        byli badani jedynie zawodnicy wybranych państw , badani są z moich infomacji
        wszyscy.Pozatym tym wszyskim zajmuje się MKOL a nie organizatorzy
        olimpiady,których tu się tak atakuje.Nie zamierzam sie bawić w niczyjego
        adwokata lecz oglądałem olimpiadę bez sympatii nacionalistyczyczych i
        niezałwarzyłem aby ktoś miał mniejsze szanse na dobrą pozycje ze względu na to
        jaki kraj reprezentuje ,a skoro nie widziałem więc nie wierzę i zastanawiam się
        z kąd się te emocję biorą.
        P.S. Zgadzam się z tymi korzy uwarzaja że zapalenie zniczu olimpijskiego przez
        hokoistów USA było dość nietrafione i jakby z innej epoki , ale widocznie po
        drugiej stronie też takie emocje jeszcze grają.
        • Gość: wojtus Re: Ruskim powaznie. IP: 209.47.143.* 22.02.02, 18:35
          ODJEBALO, musi to powietrze W SLC
        • Gość: Kiwaczek Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.nc.rr.com 23.02.02, 05:50
          brawo PZK! Nareszcie jakis sensowny post w tym temacie!
      • watto Politycyzacja Olimpiady przez USA 22.02.02, 18:38
        Zaczęło sie od imprezy otwarcia.

Zapalenie znicza przez hokeistów, którym udało sie wygrać z CCCP.

Wejscie Busha wyglądało jak wejscie pierwszego sekretarza.

A przede wszystkim to wniesienie flagi amerykanskiej z Trade Center.
        Takie nacjonalistyczne manifestacje na Olimpiadzie?
        Podobno oficjele olimpijscy nie chcieli sie zgodzić na to, ale pomogło "parę
        ostrych słów".
        • Gość: wojtek Re: Politycyzacja Olimpiady ... IP: 209.47.143.* 22.02.02, 18:41
          No a pamietsz olimpiade w Moskwie, jaki znak polityczny Wladek Kozakiewicz
          pokazal
          • Gość: Chino Re: Politycyzacja Olimpiady ... IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.02.02, 23:58
            Nie znam dokładnie historii światowego olimpizmu (śledzę Igrzyska od mniej
            więcej 16 lat)ale już chyba dawno się nie zdarzyło ,że Olimpiada odbywa się w
            państwie której jest oficjalnie w stanie wojny z innym państwem.Generalnie
            poziom Olimpiady w SLC jest niemiłą niespodzianką Wszystko zaczęło od pełnego
            żenujących akcentów politycznych otwarcia. Chyba idea olimpijska powinna
            trzymać się jak najdalej od polityki?Po otwarciu nastąpił cały serial
            kompromitujących decyzji sędziowskich (niestety często na korzyść
            Amerykanów).Po tym co działo podczas zawodów w łyżwiarstwie figurowym,
            dyscyplina ta powinna zniknąć na długie lata z aren olimpijskich
            zmagań.Pamiętam Olipiadę letnią w Seulu i szownizm tamtejszych kibiców,
            sędziów, trenerów, działaczy etc. Niestety to co dzieje się w SLC nosi
            znamiona podobnych zachowań.
            • Gość: Lukas Re: Politycyzacja Olimpiady ... IP: *.tnt2.gardnerville.nv.da.uu.net 24.02.02, 17:40
              To zenujace co piszesz. Sarah - zlotamedalistka w jezdze figurowej robila takie numery, ze az milo bylo
              popatrzec. Zloty medal nalezal jej sie bez zadnego komentarza.Tak naprawde to gdyby moznabylo to
              przyznalbym jej wszystkie medale. Byla najlepsza - bez zadnych upodoban politycznych. Mysle, ze
              jestes bardzo niesprawiedliwy w ocenie.

Lukas
      • Gość: Swiatlo Sowieci poszli won! IP: *.easypower.com 23.02.02, 00:52
        Gość portalu: Kan napisał(a):

> Rosja grozi także, że może zorganizować swoje własne Igrzyska zimowe.
        > „Skandal, chamstwo, brudne Igrzyska” to opinie Rosjan o Igrzyskach
        > w Salt Lake City.
        > Coraz więcej ekip składa protesty.
        > Sytuacja jest coraz bardziej napięta.
        > Niestety, z idei olimpijskich pozostała jedynie nazwa.
        > Wstyd i hańba, Ameryko !

Jesli sowiety nie umieja przegrywac to niech nie robia lachy i ida w cholere.
        Nikt nie bedzie sie za nimi ogladal. A tym bardziej dopraszal aby zostali.
        Durnie sowieckie, paru sowieckich gangsterow z nadetym wyobrazeniem o wlasnej
        potedze i waznosci.
        A iddzcie w diably!!! PASZOL WON!

1. Jazda figurowa: francuska sedzina byla przekupiona i niech sowiety zamkna
        swoje stalinowskie mordy bo nie maja racji
        2. biegi narciarskie: sowietka miala poziom hemoglobiny tak wysoki, ze niemozliwe
        jest aby mogla go miec w sposob naturalny. Znowu sowietom sie wydaje ze im
        wszystko wolno
        3. hokej: nie wiem, nie widzialem, ale sami sedziowie meczu nie wygrywaja.
        Zreszta sa w polfinale i o co im do cholery chodzi?
        4. jazda figurowa jeszcze raz (panie tym razem): o mordy sowieckie, tym razem to
        juz sie blaznicie! Jezeli Sluckiej (ktora tak naprawde to nawet lubie) sie wydaje
        ze byla nawet blisko Sary Hughes, to juz jest megalomanka. Tak zreszta jak
        wszyscy ci zbankrutowani "wielkorusy". Zreszta w parach nie chodzilo o przegrana
        Kanadyjczykow, ale o korupcje sedziow. Teraz nie ma takiego przypadku.

Sowieci nie umieja przegrywac. Maja manie wielkosci polaczona z mania
        przesladowcza. Wszyscy tutaj w USA maja ich juz dosc, tych rozmemlanych crybabies.
        Nie robcie laski, WON i tyle!

Swiatlo
        • Gość: mwk1 Re: Sowieci poszli won! IP: *.bus.ualberta.ca 23.02.02, 01:00
          O przepraszam, ale w parach chodzilo przede wszystkim o przegrana
          Kanadyjczykow, a prawdziwe czy wyimaginowane konszachty sedziow to byl tylko
          pretekst. :) Wolno Kanadyjczykom robic cyrk, wolno i Rosjanom. A poza tym jesli
          chodzi o sedzine francuska, to sprawa nie jest jeszcze przesadzona. Jest to
          dalej niezla farsa bo teraz ta sedzina twierdzi, ze byly na nia naciski, ale ze
          strony Kanadyjczykow. :))
        • pc Re: Sowieci poszli won! 23.02.02, 01:03
          Gość portalu: Swiatlo napisał(a):

> juz sie blaznicie! Jezeli Sluckiej (ktora tak naprawde to nawet lubie) sie wyda
          > je
          > ze byla nawet blisko Sary Hughes, to juz jest megalomanka. Tak zreszta jak

Z tego co mi wiadomo, w łyżwiarstwie figurowym liczą się oba przejazdy a nie
          tylko ten ostatni. Słucka była lepsza pierwszego dnia i moim zdaniem noty były
          sztucznie zawyżone. Mogę się mylić ale, do cholery, nie można mówić że Hughes
          była zdecydowanie lepsza. Może i była ale drugiego dnia...
        • Gość: Sasza Re: Biedny Swiatlo :( IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 17:01
          Gość portalu: Swiatlo napisał(a):

> Jesli sowiety nie umieja przegrywac to niech nie robia lachy i ida w cholere.
          > Nikt nie bedzie sie za nimi ogladal. A tym bardziej dopraszal aby zostali.

Sowiety to byly 10 lat temu. gdzie je spedziles pogrobowcu radia Glos Ameryki
          i "Sturmera". Chyba nie jestes przypadkiem potomkiem Jozia Swiatlo? ;) Ale nie
          zdziwie sie jesli tak. Ten sam przepojony nienawiscia jezyk i zamiast agrumentow
          wiadro pomyj.
          A ze umieja przegrywac to widac bylo po pofinale w hokeju. Przyjeli porazke z
          godnoscia, popdziekowali rywalom za walke, zadnych walka ma piesci, robijania
          przeciwnika o bandy co bylo typowe dla jankesow i kanadoli na Olimpiadzie w
          Nagano-trzeba przypomniec rozbite przez nich szatnie i pokoje w wiosce
          olimpijskiej. A moze po prostu potrzebujesz wiecej swiatla by dojrzec te
          oczywitosci ;))

> Durnie sowieckie, paru sowieckich gangsterow z nadetym wyobrazeniem o wlasnej
          > potedze i waznosci.
          > A iddzcie w diably!!! PASZOL WON!

Alez sobie ulzyl ;)))

> 1. Jazda figurowa: francuska sedzina byla przekupiona i niech sowiety zamkna
          > swoje stalinowskie mordy bo nie maja racji

Na sedzine byly wywierane naciski owszem, ale by popierala kanadyjczykow. O takim
          fakcie jak ten, ze kanadyjczycy jechali ten sam program co rok i dwa lata temu to
          juz nawet nie wspominam gdyz pewnie i tak nie masz o tym bladego pojecia.
          Podobnie jak o ich bardzo watpliwym zwyciestwie na mistrzostwach Swiata rok temu,
          ktore mialo miejsce w ...Vancquver. A to dla twojej jasnosco Swiatlo Kanada;)

> 2. biegi narciarskie: sowietka miala poziom hemoglobiny tak wysoki, ze niemozli
          > we
          > jest aby mogla go miec w sposob naturalny. Znowu sowietom sie wydaje ze im
          > wszystko wolno

Norma wynosi 16,0 u Lazutiny wynik byl 16,6. Chyba nawet dla tek ograniczonego
          osobnika jak Swaitlo widac jasno, ze norma zostala przekroczona minimalnie. Nie
          przeprowadzono nawet drugiego badania, nie wiadomo, czy ten podwyzszony poziom
          nie mogl byc spowodowany czynnikami naturalnymi. Zreszta chodzo przede wszystkim
          o to, ze Rosjan powiadomiono o zastrzezeniach wobec Lazutiny piec minut przed
          startem gdy nie mozna bylo juz w jej miejsce wprowadzic zmienniczki. I w ten
          sposob wyeliminowano murowanego faworyta do zlota gdyz zadna druzyna nie miala
          szans wygrac z Rosjankami. rzeczywiscie tylko wobec tak slepego z nienawisci
          palanta jak Swiatlo wszystko bylo tu w porzadku. Przewinila, o ile oczywiscie
          przewinila, jedna zawodniczka a ukarano cala sztafete. Mysl troche Swiatlo, mysl
          to nie jest takie trudne;)

> 3. hokej: nie wiem, nie widzialem, ale sami sedziowie meczu nie wygrywaja.
          > Zreszta sa w polfinale i o co im do cholery chodzi?

Nie wiesz, nie widziales, to nie zabieraj glosu. czy to normalne by mecze jakiejs
          druzyny sedziowal sedzia z tego samego panstwa??? W meczu towarzyskim to
          przejdzie, ale na Olimpiadzie???? Moze powiesz, ze jankesi i Kanadyjczycy to
          wcielone Anioly uczcciwosci?? ;)))))) Po tym co pokazali na tych Igrzyskach to
          ostatnie co mozna o nich powiedziec. kazy sposob dla nicj jest dobry by zdobyc
          zloto.
          Dla przypomnienia to juz sam fakt, ze Igrzyska maja miejsce w Salt lake City TO
          EFEKT PRZEKUPSTWA DZIALACZY MKOL!!!!!!!!! PRZECIEZ JESZCZE DWA LATA TEMU POWAZNIE
          ROZSTRZASANO MOZLIWOSC ODEBRANIA SLC PRAWA DO ORGANIZACJI IMPREZY. SAM SZEF
          KOMITETU ORGANIZACYJNEGO IGRZYSK STRACIL POSADE PODOBNIE JAK SZEREG OSOB Z MKOL
          PRZEKUPIONYCH MIEDZY INNYMI STYPENDIAMI DLA DZIECI NA AMERYKANSKICH UCZELNIACH.
          I teraz mielismy tego dalszy ciag tych dzialan. Jestes bogaty wiec mozesz wiecej.
          Brawo dla Swiatla - jedyny sprawiedliwy na forum;))))))To jak odebrano zloto
          Koreanczykowi to juz zlodziejstwo w majestacie prawa, prawa mocarstwa!! Podobnie
          potraktowano Rosjanke Korolewa, ktora prowadzila po pierwszej serii skokow
          akrobatycznych, drugi wykonala bezblednie a po skandalicznych ocenach sedziow
          wyladowala na 4 miejscu !!

> 4. jazda figurowa jeszcze raz (panie tym razem): o mordy sowieckie, tym razem t
          > o
          > juz sie blaznicie! Jezeli Sluckiej (ktora tak naprawde to nawet lubie) sie wyda
          > je
          > ze byla nawet blisko Sary Hughes, to juz jest megalomanka. Tak zreszta jak
          > wszyscy ci zbankrutowani "wielkorusy". Zreszta w parach nie chodzilo o przegran
          > a
          > Kanadyjczykow, ale o korupcje sedziow. Teraz nie ma takiego przypadku.

Jak korupcje sedziow glupia mordo? Kto to przekupil sedzine, ktora wszem i wobec
          mowi, ze byly wywierane na nia naciski by popierala wlasnie kanadyjczykow i to
          juz na mistrzostwach swiata w Nicei. Po prostu Swiatlo klamiesz!!
          W lyzwiarstwie nie chodzi tylko o skoski, ale i o wyraz artystyczny, a ten w
          przypadku Sluckiej jest o niebo wyzszy niz w przypadku tej amerykanskiej
          aneroktyczki. Po drugie oprocz programu dowolnego liczy sie i program skrocony.
          Po trzecie taki drobny fakt jak chociazby uznanie programu Sluckiej prze sedziego
          z Wloch za 4 to juz kpina w zywe oczy.
          daj sobie luz i nie zabieraj glosu w sprawach o ktorych nie mazz pojecia.

>
          > Sowieci nie umieja przegrywac. Maja manie wielkosci polaczona z mania
          > przesladowcza. Wszyscy tutaj w USA maja ich juz dosc, tych rozmemlanych crybabi
          > es.
          > Nie robcie laski, WON i tyle!

Reszta swiata ma zas dosc USA ;PPP A na palkaniu to najlepiej wyszli kanadole, od
          ktorych cala ta szopka sie zaczela. Nie trzeba mowic jaki wplyw na to by dostali
          nie nalezny im zloty medal wywierala zas cala amerykanska prasa i TV, ktora
          wprost sie lubuje w takich mydlanych operach vide przypadki nacy Kerrigan i jej
          kolezanki z reprezentacji Tonyi Harding. pamietasz ten amerykanski wyciskacz lez
          Swiatlo. Co za ksywka ROTFL Wiecej swiatla niz w twych wypowiedziach jest w
          czarnej dziurze ;))

Sasza

• Gość: krzycho Re: Biedny Swiatlo :( IP: *.dipool.highway.telekom.at 24.02.02, 14:36
            Sasza nie daj sie, u niektorych w tym forum poziom hemoglobiny jest stanowczo
            za wysoki.
          • Gość: Lukas Re: Biedny Swiatlo :( IP: *.tnt2.gardnerville.nv.da.uu.net 24.02.02, 17:53
            Sasza,

Twoje wypowiedzi sa bardzo jednstronne. Sadzac po imieniu (sorki zgaduje) pochodzisz zza wsodniej
            granicy - i to by tlumaczylo wiele.
            W jednej sprawie masz tylko racje - nie kopie sie lezacego:)))

Lukas
      • Gość: Zdzisio Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: 212.45.30.* 23.02.02, 09:31
        Niestety, zachowanie Rosji jest wyrazem nacjonalnej fobii na tle slabych
        efektow swojej reprezentacji. Oczekiwania byly ogromne, a efekty nie daly
        powodu dla narodowej dumy.Na szczescie, sa w Rosji trzezwo myslacy ludzie,
        ktorzy jednoznacznie i wystarczajaco dobitnie udowodnili, ze nie ma zadnego
        spisku przeciwko Rosji. Skandal rozdmuchuja urzednicy, ktorzy pojechali do
        Ameryki z nadzieja nagrod za sukcesy rosyjskich sportowcow. Kazdy przypadek
        rzekomej dyskriminacji byl wyjasniony w programie "Swoboda slowa" na kanale
        NTV. Putin pozwala jeszcze na istnienie jako takiej swobody wypowiedzi w
        programach tego kanalu, aby udowodnic, ze jeszcze w Rosji istnieje tak zwana
        swoboda slowa. Niestety prawda wyglada inaczej. Putin, a za nim wierne mu
        kohorty urzednikow, prowadza walke,ktorej celem jest zniszczenie wszystkich
        niezaleznych od wladzy srodokow masowej informacji a w szczegulnosci telewizji,
        ktore dla kazdego "czekisty" jest najlepszym srodkiem propagandy. Putin
        jest "dzieckiem" poprzednich rezimow, i dlatego sadzi, ze jesli ludzie nie beda
        slyszec w telewizji i radio o problemach, to ich nie zauwaza. Wydaje
        sie ,ze "kamanda czekistow" nie zauwazyla zmian w swiadomosci narodowej swojego
        narodu.
        27 marca, odbedzie sie konkurs na czestotliwosc, na ktorej nadawalo, ostatni
        niezalezny od wladzy, ogolnokrajowy kanala TV-6. Co gorsza, kanal ten nalezal
        do najwiekszego wroga Puting a bylego jego promotora Bieriezowskowo.
        Sadze, ze w momencie przegranej w przetargu bylego kanalu TV-6 na swoja
        czestotliwosc, Mr.Putin zabierze sie za NTV. Niestety w Rosji wladza nie lubi
        gdy sie ja krytykuje, i jest gotowa zrobic wszystko aby zamilkly niezalezne od
        niej srodki informacji.
        Zdzisio z Moskwy.
        • Gość: Alek Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.physio.unr.edu 23.02.02, 14:59
          Zdzisienku,
          To co piszesz to zwykly polityczny belkot. Dlaczego wszystko mamy sprowadzac do
          rosyjskiego "kompleksu nizszosci" itd. Mysle ze kilku Rosjan i kilku nie-Rosjan
          zostalo w SLC skrzywdzonych, wylacznie azeby zadowolic amerykanskiego kibica.
          Moze ty i cos wiesz o Rosji ale niewiele o Ameryce. Tutaj rozumuje sie w sposob
          prosty: robimy co chcemy i mozemy, juz za pare tygodni nikt nie bedzie pamietal
          o calym zamieszaniu a medale zostana na wiecznosc. W Polsce byla histeria gdy
          Malysz dostal pare punktow za malo w czasie jakiegos tam konkursu, teraz ci
          sami ludzie wypisuja filozoficzne komentarze o pozbawieniu kogos zlotego medalu
          jakby to nie mialo w sumie znaczenia.
          Czy ty myslisz ze w demokratycznej Ameryce telewizja jest rajem wolnym od
          manipulacji? Jesli tak to zapraszam do raju, kolego.

• Gość: Rodlo Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.xnet.com 23.02.02, 15:19
            Gość portalu: Alek napisał(a):

> Zdzisienku,
            > To co piszesz to zwykly polityczny belkot. Dlaczego
            wszystko mamy sprowadzac do
            >
            > rosyjskiego "kompleksu nizszosci" itd. Mysle ze kilku
            Rosjan i kilku nie-Rosjan
            >
            > zostalo w SLC skrzywdzonych, wylacznie azeby zadowolic
            amerykanskiego kibica.
            > Moze ty i cos wiesz o Rosji ale niewiele o Ameryce.

Masz racje, Zdzisiek wie cos o Rosji dlatego napisal
            bardzo dobry posting z ktorym sie zgadzam. Tobie, radze
            sie wyniesc z Ameryki jezeli to taki fatalny kraj.
            • Gość: Alek Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.physio.unr.edu 23.02.02, 17:37
              A kto mi bedzie hamburgery dosylal, w Polsce takich nie podaja. Mam nadzieje ze
              ty.
        • Gość: Sasza Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 17:13
          Gość portalu: Zdzisio napisał(a):

> Niestety, zachowanie Rosji jest wyrazem nacjonalnej fobii na tle slabych
          > efektow swojej reprezentacji. Oczekiwania byly ogromne, a efekty nie daly
          > powodu dla narodowej dumy.

Zgadza sie oczekiwania byly wieksze niz efekty. Ale przypadki jawnego
          skrzywdzenia zawodnikow rosysjkich i nie tylko rosyjskich - vide przypadek
          koreanczyka, ktoremu na korzysc jankesa odebrano zloto w short tracku. gdyby nie
          decyzje sedziow lub komisji decydujacych o przeprowadzeniu badan antydopingowych
          Rosja mialaby pewnie dwa zlote medale wiecej - Korolewa w skokach akrobatycznych
          i sztafeta kobiet. nawet gdyby nie pobiegla Lazutina i tak Rosja miala pewne
          zloto, aze poinformowano o tym Rosjan tuz przed startem wiec odebrano im szanse.
          I czy tu nie ma powodow do zdenerwowania. Juz widze jaka by rozszalala sie
          histeria w Polsce gdyby zakwestionowano powiedzmy dlugosc nart Malysza tuz przed
          startem.
          A pokaz amerykanskiego szowinizmu to tez widzielismy juz podczas ceremonii
          otwarcia. Z Olimpizmu zrobili szopke nacjonalistyczna. Koniecznie musza pokzac
          jakim to nie sa mocarstwem.

> Na szczescie, sa w Rosji trzezwo myslacy ludzie,
          > ktorzy jednoznacznie i wystarczajaco dobitnie udowodnili, ze nie ma zadnego
          > spisku przeciwko Rosji.

Oczywiscie, ze nie ma. Co nie zmienia faktu, ze rosyjskich zawodnikow skrzywdzono.

> Sadze, ze w momencie przegranej w przetargu bylego kanalu TV-6 na swoja
          > czestotliwosc, Mr.Putin zabierze sie za NTV. Niestety w Rosji wladza nie lubi
          > gdy sie ja krytykuje, i jest gotowa zrobic wszystko aby zamilkly niezalezne od
          > niej srodki informacji.
          > Zdzisio z Moskwy.

Zdzisio ty chyba w Moskwie nie zyjesz, no przynajmniej nie w Moskwie-stolicy
          Rosji. Za NTV Putin zabral sie juz na grubo przed TV-6. Tam Gazprom tutaj Lukoil
          odegraly role poskromiciela odpowiednio Gusinskiego i Bieriezowskiego - notabene
          wybitnie odrazajacej jednostki. Poza tym to forum sportowe, o polityce pisz sobie
          na forum swiat.

Sasza
          • quickly Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. 24.02.02, 22:56
            Ta szmata Ameryka zdolna jest do wszystkiego.
            Jezeli bedziecie za duzo podskakiwac, to zrzuci na was "terrosrystow" kilka
            bombek i bedzie po krzyku.
          • Gość: Swiatlo Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.client.attbi.com 25.02.02, 07:21
            Najbardziej szkoda ze nie napisales swojego poprzedniego postu teraz, po tym
            jak wreszcie na dobre wypieprzono Lazutine z olimpiady. Kiedy wreszcie
            pokazano jakie naprawde cyrki urzadzaje sowieci na tej olimpiadzie. Ciekawe
            jaki jest tez twoj komentarz na niestawienie sie sowieckich hokeistow na
            rozdanie medali, oraz sowieckich dzialaczy na zakonczenie olimpiady.

Co jest tez ciekawe, zauwaz ze wszyscy sie juz tak przyzwyczaili do tych
            sowieckich cyrkow, ze poza ubawieniem, to juz nikogo to nie obchodzi. Ruscy
            sie wsciekaja, wysylaja kolejne protesty, a nikt juz nawet tego nie zauwaza.
            Co najwyzej usmiech politowania i wzruszenie ramionami.
            Jestescie zalosni.
            • Gość: Kan Igrzyska skandali i afer dopingowych. IP: 157.25.84.* 25.02.02, 09:26
              „Rosyjskie biegaczki Larysa Łazutina i Olga Daniłowa zostały wykluczone z
              Igrzysk olimpijskich w ich ostatnim dniu po stwierdzeniu u nich dopingu -
              poinformował Międzynarodowy Komitet Olimpijski.
              Łazutina pozbawiona została złotego medalu zdobytego w niedzielę w biegu na 30
              km, a Daniłowa została w tej konkurencji zdyskwalifikowana.”

Niestety, Rosja dużo straciła w oczach opinii publicznej, po wykryciu dopingu u
              biegaczek rosyjskich.
              W tej sytuacji, innego znaczenia nabierają protesty ekipy rosyjskiej, która
              najwyraźniej nie może się pogodzić się z porażkami.
              Mecz USA-Rosja w hokeju Rosjanie przegrali na własne życzenie.
              Slutska, której zawsze kibicuje, mogła pojechać bardziej widowiskowo czy
              porywająco, bo technicznie jest wspaniała. Wtedy, być może byłoby złoto.
              Nie ma co zwalać winy na sędziów.
              A branie środków dopingujących, jest najgorszym złem w sporcie.

A oto kolejna afera dopingowa.
              „Międzynarodowy Komitet Olimpijski (MKOl) odebrał reprezentantowi Hiszpanii
              Johannowi Muehleggowi złoty medal wywalczony w biegu na 50 km stylem klasycznym
              i wykluczył go z igrzysk olimpijskich.
              W niedzielę okazało się, że Muehlegg, zdobywca trzech złotych medali
              olimpijskich w Salt Lake City w biegach narciarskich, korzystał z dopingu krwi.
              Po dyskwalifikacji i wykluczeniu z igrzysk reprezentującego Hiszpanię Johanna
              Muehlegga złoty medal olimpijski w biegu na 50 km techniką klasyczną przypadł
              reprezentantowi Rosji - Michaiłowi Iwanowowi.”

• dzidek2552 Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. 25.02.02, 12:01
        99% sportowców wyczynowych koksuje a ci co wpadną mają pecha i gorsze zaplecze
        do krycia koksowania.
        • Gość: ebek Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.physio.unr.edu 25.02.02, 12:15

Rowniez gorsze zaplecze polityczne. Dlatego w Ameryce wpadl kto wpadl.
          Teraz powinnismy sie cieszyc, jak czyni wielu na tym forum, iz MKOl intensywnie
          walczy z dopingiem. No i nie musze dodawac, ze wszelkie protesty wiadomych ekip
          wygladaja teraz zupelnie inaczej. Przeciez nie trzeba byc socjologiem do
          diaska, zeby powiazac pewne fakty.
          Nie wiem jak wy, ale nie lubie jak proboja ze mnie zrobic idiote, nie wazne czy
          Ruscy czy Amerykanie, czy tez ktokolwiek inny.
      • Gość: ddd Re: Czy Rosja zbojkotuje Igrzyska ? Kolejny skandal. IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 12:19
        a może tak olimpiada koksów?
      • Gość: Kan Bezczelnosć Rosjan... IP: 157.25.84.* 26.02.02, 10:05
        wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=714180&dzial=01041101

Stare dobre rosyjskie szkoły faszerujące swoich sportowców jak kiedyś NRD.
        A gdy prawda wyjdzie na jaw, bezczelnie ściemniać i grozić bojkotem.
        Chamstwo i dzicz.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka