Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Puchar Kapitana

11.01.11, 17:50
    Czcigodni Organizatorzy, Wielce Szanowni Prezesi, mam dla Was propozycję wspaniałego urozmaicenia gry w drugiej części WL, urozmaicenia przypadającego na moment odsuwania się od gry prezesów niemających już szans na cokolwiek.
    Moja propozycja, do której zostałem zainspirowany przez Szanownych Prezesów p_kozaka i prezesa-33, polega na stworzeniu Pucharu Kapitana. Oto zasady:

ISTOTA RZECZY
    Puchar Kapitana składałby się z dwóch etapów:
    1.Puchar Eliminacyjny (eliminacje do Ligi Zwycięzców)
    2.Liga Zwycięzców
    Puchar Kapitana startowałby w 9 kolejce i obejmowałby 3 rundy (9, 10, 11 kolejkę). Z wszystkich drużyn będących w WL zostałyby stworzone pary i nie byłoby żadnych opłat, żadnego wklepywania kodów. Zwycięzca przechodziłby dalej.
    Załóżmy, że z 20 000 drużyn po trzech rundach Pucharu Eliminacyjnego robi się 2 500 drużyn. Te drużyny wchodzą do Ligi Zwycięzców, ich dorobek punktowy na początku zmagań w tej klasyfikacji byłby wyzerowany, po czym ruszyłyby rozgrywki takie jak w SPORT.PL., aż do samego końca edycji.

FINANSOWANIE
    Jest duże zainteresowanie utworzenia zastępcy kapitana. Proponuję, aby dać taką możliwość po uiszczeniu znanej nam opłaty. Ja osobiście nie lubię zastępcy - mam takiego pecha, że zwykle więcej zdobywa punktów od mojego kapitana, dlatego bym go nie brał - ale są prezesi, zwłaszcza z większą liczbą drużyn, którzy bardzo chcieliby mieć taką asekurację.
    Wszystkie pieniądze z wykupienia zastępcy kapitana poszłyby na nagrody końcowe w Pucharze Kapitana. Dla przejrzystości dobrze by było, aby z każdego zastępcy była przeznaczana 1 złotówka na pulę nagrody w tej klasyfikacji. Myślę, że parę tysiączków można by uzbierać.
    A byłaby jawność w tej klasyfikacji, bo każdy z prezesów mógłby te „zetki” w postaci zastępcy kapitana policzyć, i wiedziałby, jaka będzie pula nagród.
    Proponuję nagrodzić najlepszą 10. Oto moja propozycja:
    1.miejsce – 40% wpływów, 2.- 15%, 3. 10%, miejsca 4-10 – po 5% wpływów.
    Oczywiście faktyczne wpływy z zastępcy kapitana znane byłyby dopiero po ostatniej kolejce, ale znając owe procenty, gracz mógłby sobie sam obliczyć wygraną.

KORZYŚCI DLA PREZESÓW
    Gramy do końca, nawet jeśli nie mamy już szans na dobry wynik w klasyfikacji generalnej. Każda przez nas założona drużyna staje się bardzo ważna, bo ma szansę wyeliminowania rywala. Czekają nagrody pieniężne. System pucharowy zostaje dopełniony ligowym. Poza tym duże uznanie dla czołowej 10.

KORZYŚCI DLA ORGANIZATORÓW
    To, że nie przewiduję dla Was, Szanowni Organizatorzy, ani złotówki, to tylko pozory. Panowie, zacznie się ruch w interesie właśnie wtedy, kiedy zwykle w sposób naturalny spada –przed 9. kolejką.
    Większość drużyn w WL to zamrożone w ciekłym azocie embriony. Ożywmy je.

Co Panowie myślicie o tym? Wypowiedzcie się bez żadnych uprzedzeń.

Obserwuj wątek
      • 2second Re: Puchar Kapitana 11.01.11, 22:54
        Prezesie przestań mącić w głowach i komplikować. Wystarczy zrobić godziwe nagrody na każdą kolejkę oraz na 3 kolejne tzn.16-18,19-21,22-24,25-27,28-30. I wszyscy grają do końca. Do tego dochodzi tylko generalna i oczywiście klubowe i regionalne. Żadnych innych lig prywatnych.Reklama we wszystkich mediach i prasie oraz masowy udział to powodzenie tej gry.Ostatnia sprawa to żeby przestało płakać na forum paru Prezesów i wymyślać pod siebie pewne zmiany bo być może nigdy tej gry nie wygrają. BO JEST ZASADA ŻEBY JEDEN WYGRAŁ TO MUSZĄ TYSIĄCE PRZEGRAĆ.
        • prezes-33 Re: Puchar Kapitana 11.01.11, 23:46
          Proponowanie zmian w WL to żaden płacz. Po to jest między innymi założone to forum. No chyba że Pan Prezes 2second ma w zwyczaju płakać nad klawiaturą i stąd wysnuwa wnioski, że inni mają tak samo. Współczuję...
          • 2second Re: Puchar Kapitana 11.01.11, 23:58
            Prezesie-33 przyjmuję do siebie Pana wypowiedź.Proszę o skomentowanie mojej odpowiedzi na Puchar Kapitana prezesa akst1.Chodzi o uczestnictwo w naszej grze do końca.
      • 2second Re: Puchar Kapitana 11.01.11, 23:19
        Prezesie akst1 w tej grze sławę zdobywają zwycięzcy tej gry a nie Prezesi ,którzy nie mają nic innego jak wymyślanie utrudnień ,komplikowanie gry, przeszkadzanie liderom konkursu i popisywanie się ilością wpisów do forum .Nie wytrzymałem miałem już nic nie pisać a tu Prezes akst1 zakłada Puchar Kapitana.Trochę opanowania bo organizator przestanie zaglądać do forum.
        • p_kozak Re: Puchar Kapitana 12.01.11, 11:47
          a Pan prezesie 2second woli bardziej grać w szachy czy warcaby? ja wolę opcję bardziej skomplikowaną bo daje bardziej do myślenia-popieram każde ulepszenia konkursu w tym powyższą propozycję akst1

ps. organizator nie koniecznie i teraz czyta to co jest pisane na forum bo od dlugiego czasu nie ma zadnej reakcji wiec nasze pisanie raczej bardziej kłuje w oczy niektórych niesfornych prezesów niż rzekomo szkodzi konkursowi
          • akst1 Re: Puchar Kapitana 12.01.11, 19:46
            Panowie Prezesi, wielokrotnie czytałem na forum, że przydałaby się jakaś oferta na drugą część edycji WL. W Pucharze Kapitana nikt nie musiałby nas sponsorować czy w innej formie do nas dopłacać. Nagrody w całości zostałyby ufundowane przez nas, a organizatorzy za obsługę Pucharu Kapitana z pewnością mieliby większą aktywność prezesów dokonujących w swoich drużynach różnych rychów. Panowie, jeżeli widzicie w mojej propozycji jakieś minusy, to je zgłaszajcie. Mi wydaje się, że strony tej układanki powinny być zadowolone, ale mogę się mylić.

Prezesie 2second, proszę konkretnie powiedzieć, w czym Puchar Kapitana jest słaby. Może uda się go ulepszyć. Co do skomplikowania, to chyba nie jest tak źle. Grałyby wszystkie z WL drużyny eliminacje systemem pucharowym, a potem tak jak w lidze SPORT. Panie Prezesie, więcej rzeczowej krytyki a mniej krytykanctwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka