Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

FC Barcelona - Arsenal

• Gość: felo FC Barcelona - Arsenal IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.11, 22:59
        prawda jest taka ze ta czerwien podciela arsenalowi skrzydla, a w 11/11 to juz by sie wszystko moglo stac , barca by sie odkryla a arsenal by kontry wyprowadzal......nie tylko u nas drukuja
        • Gość: Jan Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.internetia.net.pl 08.03.11, 23:06
          Czerwień zasłużona. Po gwizdku nie kopie się piłki, bo jest za to żółta kartka. Pretensje do Holendra, że zachował się jak głupek.
          Arsenal nie pokazał KOMPLETNIE NIC. Jedyna ich akcja to piękna główka Busquetsa. Zasłużyli nawet na 5-0.
      • Gość: haczyn FC Barcelona - Arsenal IP: *.mlyniec.gda.pl 08.03.11, 23:00
        hah jesteście śmieszni .
        Nie raz się zdarzyło iż to Barcelona była krzywdzona prze sędziów , tak jak np. w pierwszym meczu z Arsenalem . Uważam iż ta kartka dla van persiego to przesada , jednak to nie zmienia faktu , że Barcelona to najlepsza drużyna na świecie .Zasłużenie wygrała i awansowała .
        Oby tak dalej i LM wygrana ; )
      • Gość: Pradziwy Arsenal FC Barcelona - Arsenal IP: 94.75.123.* 08.03.11, 23:01
        arbiter bylem zart absolut wysztko dla barca ja RVP powidzialem, jak zwykly Barca krecic czerwony kart dla nic

• Gość: aaa FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 23:02
        Pierdolone katalońsie ku... !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: haczyn FC Barcelona - Arsenal IP: *.mlyniec.gda.pl 08.03.11, 23:05
        Nic nie piszcie , bo nie jesteście obiektywni . W pierwszym meczu Arsenal-Barcelona ewidentne błędy sędziego na korzyść Arsenalu i gdyby nie ten nie ten nie odgwizdany karny np to na Camp Nou też było by inaczej . Barcelona prowadziła by już 2 :0 w Londynie i Arsenal by się nie pozbierał , więc ...
      • Gość: gunners FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 23:07
        Sedzia pomogl barcelonie, karny z rekawa , a o czerwonej nie wspomne. Zawsze pomagaja tej nedznej druzynie. Az zygac sie chce jak pomysle o komentarzach po meczu typu :Rewelacyjna barcelona , wielki messi. Za uszy wyciagna barcelone do finalu. !!!!!!!!!!!!!! Sedzia ty cw... sprzedamy cie do burdelu.!!!!
        • Gość: alex Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 23:13
          Święta prawda......................
        • Gość: Q Re: FC Barcelona - Arsenal IP: 178.73.48.* 08.03.11, 23:32
          Naprawdę chcesz, żeby Busaca odbierał Ci klientów?
      • Gość: sadas FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 23:22
        troche szacunku dla sedziego koscielny juz dawno powinien wyleciec z boiska
        • Gość: dd je.....ać sedziego! IP: *.zone3.bethere.co.uk 08.03.11, 23:38
          haha czyli dzieki komu nie wyleciał???
          gorszego sedziowania nie widzialem na MS w RPA!
          nasri 2 razy faulowany, nic,
          messi powalony w karnym, nic,
          alaves koloejny raz atakuje po wslizgu nasriego, nic,
          van piersi wali go w pysk ,nic,
          van piersi strzela po JEDNA! SEKUNDE po gwizdku ,żółko,
          pedro pada w ferworze walki,karny, ale brak kartki dla koscielnego,
          mister M. Busacca ostatnim drukarzem uefa! nie zdziwie sie jak jeszcze tego sedziego zobaczymy w decydujacych meczach w przyszlosci, uefa lubi takiełajzy ,ktorymi pozniej moze gładko sterowac

• Gość: ad Tak tak. IP: *.toya.net.pl 08.03.11, 23:45
            Alves najpierw dosięgnął piłki zanim powalił Nasriego. Wg Anglików jest to clear ball win. No card.
            :D

Człowieku Arsenal nie stworzył NIC w tym meczu. Zero strzałów na bramkę przeciwnika. Mieli przejść dalej? Heh. Żałosna drużyna bez charyzmy. Bez woli zwycięstwa.

Mam nadzieję, że Barcelona teraz dostanie Tottenham. Tottenham nawet jak oberwie 8-0 to nie będzie się bronił. Mam nadzieję, że będzie podobne widowisko jak z Interem...
            • Gość: grtrtg Re: Tak tak. IP: *.zone3.bethere.co.uk 09.03.11, 00:26
              chlopcze,alaves najpierw dosiegnał pilki a nastepnie lewa noga powalił bezczelinie nasriego, zolta kartka
              nie osmieszaj sie z tym totenhamem,nie masz zielonego pojecia o tej druzynie ani o pilce bo piszesz takie glupoty ze przykro
              • Gość: ad Nie mam pojęcia? Haha :) IP: *.toya.net.pl 09.03.11, 09:36
                Sęk w tym, że jednak mam ;).

Jakoś Anglicy czy inni są się w stanie ze mną zgodzić :).

Dwa, o Tottenhamie mam bynajmniej większe pojęcie niż Ty. Tottenham to drużyna nieprzewidywalna w której bardzo dużą rolę od lat odgrywa motywacja. Jeśli są zmotywowani, to wygrywają z Chelsea, Man Utd (generalnie w tych meczach 2 razy zabrakło motywacji, bo prowadząc 3-0 2x po pierwszej połowie i przegrać jest sztuką), Liverpoolem, Interem, etc.

A potem przegrywają z Blackpoolem czy remisują z Wolves. To jest właśnie brak motywacji na takie spotkania. Jeśli graliby na 100% w każdym meczu, byliby wymieniani jako Title contenders, bardziej zasłużenie niż Liverpool ;).
      • Gość: ad Do dzieci Neo i innych fanów Arseszmalu IP: *.toya.net.pl 08.03.11, 23:27
        Statystyki z meczu

To pokazuje jaka przepaść dzieliła Arsenal w tym meczu :).

van Plemnik dostał w 1wszej połowie żółtą kartkę, powinien się pilnować. Za głupie zachowanie się płaci.

Dlaczego Koscielny nie wyleciał z boiska za karny? To powinna być druga żółta (i tak czy siak Arsenal grałby w 10tkę!).

Hipokryzja pełną gębą ze strony kibiców Arsenalu. Heh. Barcelona zabiła Arsenal w obu połowach. Nie wierzycie sprawdzcie statystykę końcową meczu.
        • Gość: fg Re: Do dzieci Neo i innych fanów Arseszmalu IP: *.zone3.bethere.co.uk 08.03.11, 23:45
          jak widzisz sedzia ewidentnie wypaczyl wynik meczu,
          zdecydowala jedna bramka przy wyniku 4-3
          ,barca grala ok ale znajac pilkę gdzie decyduje tak niewiele decyzje sedziego wypaczyly koncowy rezultat. i nikt nie powie w ktorą stronę
      • Gość: darrek FC Barcelona - Arsenal IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 08.03.11, 23:34
        Barca byla lepsza, Arsenal gral straszna pasc, ale i tak potrafil zdobyc gola troche przypadkowo. Szkoda, ze sedzia byl kiepski. Van Persi jesli juz mial wyleciec z boiska to w 1 polowie za celowe udzerzenia przeciwnika, niz za watpliwa 2 zolta kartke.
        • Gość: zniesmaczona Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 00:11
          Nie moge tego już czytać!!!

Barca grała cudownie, nie mam jej nic do zarzucenia (no moze ta główka Busquetsa, ale to tylko wypadek). Arsenal dzisiaj nie istniał ale pomimo tego że jestem fanką Barcy musze przyznać ze dzisiejsze sędziowanie pozostawia wiele do życzenia. Nawet nie moge słuchać że mecz był sprzedany albo coś w tym stylu, po prostu sędzia niezbyt trafnie odgwizdywał z własnego gapiostwa. Nie mozna powiedzieć że gwizdał na korzyść Barcy, kilka interwencji moim zdaniem było naprawde nie fair ale dla obu stron. Dlaczego van Persie dostał czerwoną (nie mogę tego zrozumieć, nienawidzę tego piłkarza ale jednak stwierdziłam ze nie powinien dostać tej kartki za to akurat, bo ogólnie pewna jestem ze tą czerwoną prędzej czy później by otrzymał ale nie w takich okolicznościach) tak samo nie rozumiem sytuacji przy karnym. 11 odgwizdana bezsprzecznie a Kościelny pomimo ostrej gry i niecztystego wejścia w polu karnym i tak nie otrzymał drugiego kartonika. Jakiś paradoks dla mnie! O reszcie nawet nie mówie, Barca też nie zachwycała czystościa gry ale ewidentnie grała swoje i była o niebo lepsza. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ten mecz mnie zasmucił... Zamiast świętować piękne zwyciestwo od razu byłam smutna bo wiedziałam że jutro a nawet dzisiaj wszyscy stwierdzą ze sędzia dostał w łape... Nie podoba mi sie to co dzieje się w mediach po takich meczach...

Nawet głupie statystyki moim zdaniem były też takie lekko oszukane! gdzie tam dopatrzyli się 32% posiadania piłki dla arsenalu...
          • Gość: Ilona Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.tomaszow.mm.pl 09.03.11, 01:01
            No racja sędzia niezbyt spisał się w dzisiejszym meczu. Mógł tej kartki drugiej żółtej nie pokazywać, bo Van Persie raczej gwizdka nie słyszał w tym tumulcie dopingu, no ale to jest chwila, moment. Bardziej Koscielny zasłużył na opuszczenie boiska za ostre faule, jedna żółta kartka go grac czyściej nie nauczyła widać. Co do komentarzy po meczowych, to cóż ja już przywykłam do tego, że po części meczów Barcy słyszę komentarze typu, że mecz kupiony, ustawiony itp. Ale po tym co zaprezentował Arsenal śmiem twierdzić, że nawet gdyby czerwieni nie dostali to i tak by przegrali ten mecz, bo czy grali w 11 czy w 10 to ja żadnej różnicy nie widziałam w ich grze. Dno totalne. A moja Barcelona jak zwykle zagrała bardzo dobrze i zasłużenie awansowali. Messi znowu odesłał Arsenal do domu :) Brawo chłopaki.
      • Gość: Ilona FC Barcelona - Arsenal IP: *.tomaszow.mm.pl 09.03.11, 00:50
        Brawo Barcelona :)) Barca awansowała jak najbardziej zasłużenie, w tym meczu Arsenal nic nie pokazał grali dno totalne, pewnie myśleli, że obroną im się uda utrzymać przewagę, może z innym zespołem ale nie z magiczną Barceloną. Znowu Messi załatwiła Arsenal :))) Brawo Leo :))
      • krzych.korab Pomoc sędziego była konieczna. Usuniecie zawodnika 09.03.11, 07:05
        za to że nie usłyszał gwizdka ? Śmieszne gdyby nie było tragiczne w skutkach.
        • losiu4 Re: Pomoc sędziego była konieczna. Usuniecie zawo 09.03.11, 22:21
          krzych.korab napisał:

> za to że nie usłyszał gwizdka ?

niech myje częsciej uszy, to może będzie coś słyszał. Jak sam widzisz zaniedbywanie higieny osobistej jest szkodliwe nie tylko dla zdrowia...

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: gosc barcelona wygrała z Arsenalem IP: 192.100.130.* 09.03.11, 08:04
        Ale nic dziwnego .... z tabletkami na astmę
      • Gość: user FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 08:42
        3 minuty dobrej gry Barcelony ?!! Proszę autora artykułu o ponowne obejrzenie meczu. Gdyby nie ogromna łaskawość sędziego to Arsenal schodziłby po pierwszej połowie do szatni z więcej niż trzema bramkami w plecy. Zespół który nie zrobił nic, nie wbił bramki i stracił ich w liczbie 3 nie jest zespołem zorganizowanym.
      • Gość: PROFESJONAL SEDZIA FC Barcelona - Arsenal IP: *.sejm.gov.pl 09.03.11, 09:07
        SEDZIA BYŁ Z BARCELONY! ZWYKŁY KALOSZ! CZERWONA KARTKA ZA NIC I KARNY Z KAPELUSZA? NIBY BARCELONA TAKA DOBRA A SEDZIA MUSIAL JEJ PODAROWAC PRAKTYCZNIE 2 BRAMKI ZEBY ARSENAL ODPADL O JEDNĄ BRAMKE. ŚMIECH NA SALI.
      • Gość: darklew FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 09:11
        Barcelona - irytująco piękne akcje, dlatego irytująco, że ktoś kto jest jej fanem, czyli nie ja, mógł dostać zawału kiedy próbowali wjechać do bramki przy pomocy setki podań (pięknych) zamiast wcześniej strzelać. Arsenal - wybijanie piłki; 3-4 szybkie akcje. Barcelona - strzały 19 ( a mogło być dużo więcej. Arsenal - strzały 0. Całą pierwszą połowę było 11 na 11.
      • janus-z333 FC Barcelona - Arsenal 09.03.11, 09:15
        Ośmielę się mieć trochę odmienne zdanie.Rzeczywiście Arsenal przyjechał do Barcelony z myślą o remisie,to trudna sztuka,jednak była wczoraj do wykonania.Arsenal jak i Barcelona nie błyszczały na boisku,aż jeden aktor tego meczu zepsuł mecz jednym a umożliwił drugim
        przejście do następnej rundy.To sędzia,który nie miał prawa dać za zagranie po gwizdku,żółtej i w konsekwencji czerwonej kartki.Piszecie państwo że Barcelona przeważała,że piłka chodziła między zawodnikami jak po sznurku,fakt,co nie oznacza to jeszcze wygrania meczu.Wtedy dopiero Barcelona rozwinęła skrzydła spychając Arsenal do obrony Częstochowy.Sędzia wygrał mecz Barcelonie,to wyglądało tak,kolarz jadący w wyścigu uciekł peletonowi i do mety ma tylko dwa kilometry,naraz sędzia zabiera mu rower i każe mu pieszo z rowerem na ramieniu dobiec do mety.Po pierwsze,kolarz taki musi przegrać z szybszymi rywalamipo drugie taki postępek sędziego podcina mu skrzydła i odbiera chęć walki.Szukamy u nas w Polscee przekrętów sędziowskich,korupcji,to wybitny przykład takiego działania.Jestem fanem Barcelony,jednak w obecnych rozgrywkach LM nie życzę im sukcesu.Myślę że następny rywal wybije im ten puchar z głowy.Jest to moje subiektywne zdanie,więc nie jest to wyrocznia.
        • Gość: kibic arsenalu Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 12:07
          Jesli drużyna nie strzela praktycznie na bramkę przeciwnika to jak moze wygrać mecz. Szkoda też kibicuję Arsenalowi ale fakty były jakie były.Również uwazam że "przeinienie" zawodnika Arsenalu nie kwalifikowało sie na kartkę ze wzgledu na "kaliber meczu" ale cóż.... A wystarczyło strzelić 1 !!!!!!!!!!! bramkę nawet w 10-kę jest to możliwe ale trzeba atakować...... i strzelać a nie
          liczyć na 2-go samobuja !!!!
      • brena76 Arsenal odpuścił chyba LM 09.03.11, 09:53
        i skupił się na mistrzostwie Premier League... Zero zaangażowania w grze ofensywnej, Wenger chyba wiedział dobrze, że trzeba wybierać... albo pogoń za MU w lidze, albo kopanie się w LM z silniejszymi... Guardiola to zauważył, że Arsenal nie wyprowadził w meczu trzech kolejnych podań, a nie jest to zespół, który tego nie potrafi... Pomysł był prosty... obronić remis i się nie nadwyrężać, jak nie to odpadamy...
      • Gość: LOL FC Barcelona - Arsenal IP: *.access.telenet.be 09.03.11, 10:33
        Jak zwykle ku..wom pomaga sedzia.Z Chelsea tez im pomogl. Korupcja rzadzi swiatem.
        • Gość: AAA Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.03.11, 15:13
          Człowieku czy ty oglądałeś mecz bo mam wrażenie ze mówimy o jakimś innym spotkaniu sędzia dal żółtą zgodnie z przepisami co nie zmienia faktu ze Arsenal nie rozegrał ani jednej akcji w której mogliby zagrozić bramce przeciwnika i nie ważne czy grali w 10 czy 11 szczerze za faul w polu karnym zawodnik Arsenalu powinien dostać również drugą żółtą a w konsekwencji czerwoną nie wiem jak powinien zagrać zespól żeby przekonać przeciwników do swojej dominacji na boisku sprawdź statystyki które pokazują kto był zdecydowanie lepszy i przestań narzekać prawda jest taka ze Barcelona nie potrzebuje pomocy nikogo żeby go pokonać po prostu są w tym momencie najlepsza drużyną. Grają pięknie i skutecznie .
      • losiu4 FC Barcelona - Arsenal 09.03.11, 22:25
        mnie zastanawia niewdzięcznosc Arsenalu. Zamiast na klęczkach dziekowac za miękkie serce Barcy która nie dość ze strzeliła tylko 3 bramki zamiast np. tuzin i na dodatek podarowala samobója by tylko londyńczycy nie musieli ze wstydliwym zerem do domu wracac, to jeszcze będą kąsać łaskawa reke...

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka