Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza

IP: *.multimo.pl 13.04.11, 13:26
    Bardzo celne uwagi autora co do ogladalnosci i wieku ogladajacych wyscigi Formuly I-ej.
    Obserwuj wątek
      • Gość: art Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza IP: *.centertel.pl 13.04.11, 13:28
        Jak ognia boją się przyznać, że spadek jest spowodowany brakiem Kubicy. A to pogoda, to inne kanały, itp itd
        • Gość: jwasz1952 Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.centertel.pl 13.04.11, 14:21
          Spoko-teraz Polsat ma innego idola na którym można zarobić. Pomnik i tablica smoleńska ich najbardziej interesuje.Ja proponuję żeby wybudowali pomnik przed swoją siedzibą i tą tablicę przytwierdzili do tego pomnika.A na samym szczycie umieścili posąg tego gościa co kazał lądować w smoleńsku coby mohery i prwadziwi polacy mieli gdzie pluć.
          Szkoda ,że Robert nie startuje.Ja też oglądam F-1 ale na RTL.
          • fezojr Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz 13.04.11, 14:46
            A ja oglądam na Polsacie. Na RTL-u oglądałem jak w Polsce nikt F1 nie transmitował. Dawno temu w latach 90 coś próbował pokazywać kanał Polonia czy coś takiego ale nie za bardzo im się to udawało. Za to można było oglądać F1 na Eurosporcie i RTL, dzisiaj tylko RTL ale tam wyścig przerywany jest WERBUNG-iem dlatego jestem wierny Polsatowi. Na pewno Robert napędzał publikę, ale prawdziwy kibic będzie patrzył zawsze.
            • Gość: Jacek Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 15:24
              Tylko RTL, stałe kłapanie dziobem "specjalistów" z Polsatu doprowadza mnie do białej gorączki.
            • manhu Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz 14.04.11, 14:55
              fezojr napisał:
              > ale prawdziwy kibic będzie patrzył zawsze.
              Kwestia ile ich jest. Jestem zdziwiony tak słabym wynikiem (bo nie znałem dawnych), tylko 900 tys? I to jeszcze mocno spadnie! Póki co ludzie pamiętają o Kubicy, liczą na wieści i powrót, w drugiej połowie roku może to być 500 tys lub mniej. To dziwne, bo Turniej Czterech Skoczni przed Małyszem oglądało po 2 miliony prawdziwych kibiców (potem przylepiła się reszta).
      • Gość: sebolargo Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 13:32
        Tacy są właśnie fani wszystkich sportów w Polsce !!!
      • bnch Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza 13.04.11, 13:33
        To pokazuje poziom infantylizmu polskiej publiczności. Nie jestem w stanie zrozumieć, jak można oglądać jakiś sport, bo Polak jest w nim liczącym się zawodnikiem. To jest jakaś paranoja. Albo się dany sport lubi, albo nie. To jest chyba związane z jakimiś kompleksami, chęcią dowartościowania się. Ludzi już pokochali narciarstwo biegowe, jakby się jakaś gwiazdka wyłoniła, to łyknęli by też panczeny, albo gimnastykę z szarfą. To jest takie bezmyślne konsumowanie sportu jak telenowel w TV.
        • Gość: aki ross Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.cn.net.pl 13.04.11, 13:47
          Dokładnie! Nikt nie mówi włącz tv bo są skoki narciarskie albo Formula 1, tylko włącz bo Małysz skacze albo Kubica jedzie. Wystarczy że ich nie ma i nagle 'fani' tych sportów też znikają. Rozumiem kibicowanie komuś ale nagła fascynacja jakimś sportem, bo pojawił się tam Polak i zostało to wypromowane przez równie zakompleksione media, jest śmieszna, infantylna i trochę żałosna.
          • Gość: kolo Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.ip.netia.com.pl 13.04.11, 13:49
            czyli mecz piłki noznej też pójdziesz oglądac byle jaki? czy gra Twój klub czy nie, bo w końcu to tez piłka
            • Gość: qwezz Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.cn.net.pl 13.04.11, 13:55
              Nietrafione porównanie. To jest tak jakby zacząć oglądać mecze bo nagle zaczął tam grać ktoś kogo znasz, a wcześniej piłka cię kompletnie nie interesowała. Nagle stajesz się 'fanem'. Oczywiście ograniczasz się tylko do meczy z tym zawodnikiem a jak nie gra to nagle 'zainteresowanie' tym sportem również znika. Tyle, że powiększ to sobie do rozmiarów narodowych kompleksów.
              • Gość: lol Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.zone14.bethere.co.uk 13.04.11, 14:33
                Nietrafione porównanie!! To tak jakby interesować się piłką i z tego powodu oglądać wszystkie mecze.. Interesuję się piłka, ale sorry, meczu Albania - Andora oglądać nie będę, ale jak zagra Polska to obejrzę.. W piłce ligowej kibicuje Jagiellonii, i nie interesował mnie nigdy klub Sivasspor.. Ale poszedł tam piłkarz którego lubię (Grosicki) i teraz czasami w weekend obejrzę sobie mecz Sivassporu, jak Grosicki pójdzie do Sparty Praga, to pooglądam sobie mecze Sparty.. Nie interesuje mnie mecz Szachtar-Dynamo, ale jak Szachtar zagra z wisła to będe oglądał, bo graja Polacy.. I to samo jest z Kubicą.. Interesowała mnie zawsze F1, oglądałem czasami wyścigi, ale nie zawsze, jak miałem cos innego ciekawszego do roboty to to robiłem, nie wstawałem o 7 rano, żeby obejrzeć GP Japonii, czy malezji.. Wystarczyły mi potem powtórki, czy skróty.. Ale jak jeżdził Kubica, to to było dl amnie najciekawsze i oglądałem wszystkie wyścigi.. Nie rozumiem co w tym dziwnego ,że jak uczestniczy Polak to więcej ludzi ogląda.. Boksem sie interesuje większośc facetów, ale to nie znaczy że oglądasz wszystkie walki federacji np. Wbc wagi lekkopiórkowej, np jak walczy Peruwiańczyk z Chilijczykiemm. Ale jak by walczył Adamek, Michaleczewski czy inna Gołota to każdy obejrzy.. Co nie znaczy , że po tej walce, już nagle się boksem nie interesuje, bo po tygodniu znowu nie ogląda walki Nigeryjczyka z Serbem..
                • Gość: qweerty Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 14:55
                  No trafiłeś w sedno. Ten sezon F1 będę oglądał sporadycznie i niekoniecznie na żywo, co nie znaczy że już mnie ten sport nie interesuje - po prostu przeczytam relację w gazecie lub sprawdzę wyniki. To chyba proste prawda?

Pozdrawiam
                • Gość: qwezz Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.cn.net.pl 13.04.11, 16:26
                  Nadal nie trafiasz :) Właśnie sam fakt, żeby nagle zacząć się czymś interesować bo występuje tam Polak jest dosyć śmieszny. F1 czy skoki narciarskie to dla mnie nuda śmiertelna i nie rozumiem dlaczego miałbym się nagle zacząć tym podniecać skoro wcześniej nawet tych sportów nie zauważałem, tylko dlatego że bierze w tym Polak i może nawet jakieś sukcesy odnosi? Co jest jeszcze dziwniejsze w przypadku Kubicy bo żadnego większego sukcesu nie odniósł, po prostu jest w F1 i tyle wystarczy. Piłka nożna jest dla mnie tak samo nudna i nie ma dla mnie znaczenia kto gra bo i tak mam to gdzieś i nie zaczną jej oglądać tylko dlatego, że polska drużyna gdzieś tam coś zaczęła wygrywać. A dla wielu ludzi to już wystarczający argument i włączają to do swojego grafiku tv między jedna telenowelę a debilny teleturniej, co jest pocieszne dosyć. Ciężko ci chyba zrozumieć o czym mowa.
                • Gość: rek Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: 213.241.60.* 13.04.11, 17:04
                  Niedzielny kibol.
          • czwarty.wymiar Jak dzieci 13.04.11, 14:35
            Podniecacie się jak dzieci. No i co z tego, że ktoś ogląda dany sport tylko dlatego, iż kibicuje konkretnie komuś? Bo według "prawdziwych kibiców", "miłośników sportu" tak się nie godzi? Smieszni jesteście.
        • Gość: Gucio Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: 157.158.48.* 13.04.11, 13:57
          "bo Polak jest w nim liczącym się zawodnikiem"

Jak to? A co on właściwie osiągnął? Ile razy był na podium: I na jakim stopniu?
          Porównajmy to z naprawdę liczącymi się zawodnkami: Małyszem, Kowalczyk, Korzeniwoskim (w swoim czasie i dyscyplinie), ...
          Ta "kubicomania" jest kompletnie niezrozumiała i chyba "napompowana" ponad miarę i znaczenie tego zawodnika.
          • Gość: psi Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.vdbj.nl 13.04.11, 15:33
            No dobra, ale posilkujac sie Twoja logika mozna rownie dobrze stwierdzic, ze malyszo- kowalczyko- korzenio- manie tez sa niezrozumiale i napompowane ponad miare i znaczenie dyscyplin, w ktorych wystepuja. I chyba tak jest w istocie...
          • adellante12 Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz 13.04.11, 15:37
            Gucio napisa
            co on właściwie osiągnął? Ile razy był na podium: I na jakim stopniu?

To jest własnie poziom polskiego TVkibica i wielkiego znafffcy tematu....

Widac ze pojecie o F1 żadne ale porównam Małysza z F1.
            Porównam skoki z F1. Porównaj maratony uliczne z Korona Himalajów jeszcze ograniczony człowieku. Rozumiesz ? Czy wyjasnić?
          • Gość: rek Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: 213.241.60.* 13.04.11, 17:09
            Na podium był kilkukrotnie a nawet wygrał. A ty ci osiągnąłeś oprócz skretynienia?
        • Gość: Polak bo to nie chodzi o sport tylko o sukces Polaka IP: *.acn.waw.pl 13.04.11, 14:33
          Polacy potrzebuja patriotyzmu ale przez lewactwo w tym kraju jest im wmawiane co innego, a takie rzeczy wlasnie pokazuja ze jest inaczej
        • Gość: wwi Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.static.dagmapsz.3s.pl 13.04.11, 14:34
          Co Ty piszesz? Dlaczego chcesz dyktować ludziom co i w jakim celu oglądać? Chęć zobaczenia Polaka w elitarnym sporcie jako powód oglądania F1 jest tak samo dobry jak każdy inny. Nie rozumiem co się ludzi czepiasz.
        • macu3 Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz 13.04.11, 14:35
          O, kolejny chętny do kreowania rzeczywistości i podejmowania decyzji za innych. Ja akurat nie widzę w takim zachowaniu nic dziwnego. Sam po części wpisuje się w ten scenariusz. Kiedy Kubica jeszcze się ścigał, od czasu do czasu oglądałem ten sport, bo chciałem zobaczyć jak mu idzie, pokibicować mu. Nie robiłem jednak tego regularnie, z czasem coraz rzadziej. Ale w gruncie rzeczy od F1 wieje nudą, bo kierowca w wielkiej mierze uzależniony jest od auta, wyścigi są średnio ekscytujące, a komentarz na Polsacie irytujący. W żadnym momencie nie pokochałem tego sportu, bo dla mnie jest on nużący. Kibicowałem swojemu rodakowi, nie widzę w tym nic dziwnego, a tym bardziej złego. Kompletnie nie rozumiem czemu ktoś może mieć do tego zastrzeżenia i czemu to w ogóle go obchodzi co oglądają inni? Jak dla mnie to możecie wpatrywać się w wyścigówki jeżdżące w kółko do końca życia, nic mi do tego.
          • Gość: Autor Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 17:16
            ja nie oglądam piłki nożnej bo tam umiejętności zależne są od butów,
            jakby jakiś piłkarz nie miał butów to by na pewno gola nie strzelił...

a wracając do tematu... bo to k*** taki sport! technologiczny! jak każdy inny motorowy, gdzie zespół coś projektuje! zawodnik to członek wielkiego zespołu i jak mechanicy spartolą auto to co by nie robił to nie wygra...

oglądasz wyścigi typu alfa romeo cup? tam każdy ma takie samo auto i liczą się umiejętności kierowcy, ciekawe prawda? no, tylko czego prawie nikt tego nie ogląda, a już szczególnie ci co twierdzą, że 'F1 jest nuda, bo zależy wszystko od auta'...
        • Gość: Tomasz Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 14:35
          Odpowiedź jest bardzo prosta - emocje. Kiedy masz komu kibicować, przyjemnie ogląda się w zasadzie każdą dyscyplinę sportu, przynajmniej ja tak mam. Nie przepadam na przykład za koszykówką, jednak gdy Polska występowała jako gospodarz mistrzostw Europy, oglądałem wszystkie mecze. To samo z hokejem na trawie na olimpiadzie - nie wiedziałem o tej dyscyplinie praktycznie nic, jednak kibicowałem Polakom. Nie rozumiem, o co Ci chodzi, masz pretensje do ludzi, że kibicują polskim sportowcom?
        • Gość: ja Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.04.11, 17:32
          Przecie to Polska jest właśnie! No co Ty? Niech żyje PIS - tyle rozrywki na TVNie dawno nie było... Niech żyje PIS - muszą biedne Polaki głosować na PO, więc nic nie trza robić ze strony rządzących... Niech żyje PIS... - bo wtedy Palikot jest nader aktywny... I GITARA!
        • Gość: batnaintElegentów Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 18:25
          Jeśli uważasz to za infantylizm, to przemawia przez ciebie czysty debilizm. Przypominasz pewnego prezesa - durnia, który wyciąga zapomniane słowa, by pochwalić się swoją "mądrością". I na ogół wychodzi na durnia jak w przypadku choćby określenia perNamentny.
      • Gość: CC Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:40
        "Formuly I-ej" - cóż to znaczy?
        Nazwa brzmi "Formuła 1" (jeden, a nie pierwsza)
      • Gość: lol Raczej starsi bo 45% w wieku 45-64 lata:)) IP: *.zone14.bethere.co.uk 13.04.11, 13:43
        To chyba raczej młodsi bo z tego wynika że 55% to ci do 45 lat:) Niedouczone dziennikarzyny...
      • Gość: kos Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza IP: *.era.pl 13.04.11, 13:44

To ciekawe; kiedy Kubica zaczynał starty w F1, każdy znajomy "kibic", którego pytałem skąd nagle interesuje się tym sportem twierdził, że Formułę ogląda "od zawsze".....
      • tomek.54321 Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz 13.04.11, 13:49
        Podobnie bedzie z konkursami skokow w przyszlym sezonie, no chyba ze Kamil Stoch w pierwszych konkursach zablysnie forma.
      • Gość: lien Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza IP: *.vodafone-net.de 13.04.11, 13:50
        A ja wrecz przeciwnie. Ogladam z wielka przyjemnoscia F1, ale tylko i wylacznie dla Vettela.
        • Gość: jwasz1952 Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.centertel.pl 13.04.11, 17:42
          A ja nie mogę się przekonać do Vettela.Wiem ,że jest dobry ale nie mogę mu darować wypadku z przed dwóch lat kiedy odebrał pewne drugie miejsce Kubicy powodując kraksę.
          • Gość: Lauda Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.centertel.pl 14.04.11, 08:29
            Rację mają ci co twierdzą że Polacy są niereformowalni.
      • Gość: anty-borowczyk Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza IP: 195.187.143.* 13.04.11, 14:00
        Oglądalność spada??? A może wszyscy prawdziwi fani F1 przenieśli się do RTL'u. Tam relacja z wyścigu nie ogranicza się do pieprzenia głupot przez "znawcę" typu Borowczyk ze studia telewizyjnego. W RTL'u można zobaczyć na żywo co się dzieje przed i po wyścigu. Współprowadzący Niki Lauda jest przez wszystkich i wszędzie miło witany i nie musi czekać na specjalne audiencje i oficjalny przekaz.
      • Gość: add+ Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 14:09
        To tak jak z kibicami realu madryt są a za chwile ich nie ma
        • Gość: Zdzich Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 15:35
          Fajnie napisane.

Nie rozumiem jednej rzeczy - czy gdyby Polska była jakąś potęgą w curlingu to nagle wszyscy zaczęliby oglądać curling, chociaż nikt nie wie w czym rzecz?

Ja ogarniam w czym rzecz w koszykówce, ale nie oglądałem kiedyś NBA i nie oglądam teraz, nawet dlatego, że gra tam Gortat.

Kiedyś w NFL był taki zawodnik jak Sebastian Janikowski (nie wiem czy ciągle aktywny), ale czy nagle miałem zacząć oglądać NFL, bo grał tam Polak?

No ogarnijcie się trochę ludzie.

Oglądam piłkę nożną, bo wiem o co chodzi, orientuje się w zasadach, ale nie stanę się nagle wielkim fanem BVB, tylko dlatego, że gra tam trójka Polaków. Podobnie rzecz ma się z żużlem. Nie zacząłem oglądać żużla od momentu w którym Gollob został mistrzem, a Hampel wice.

Wydaje mi się, że jeśli się coś ogląda to trzeba choć w małym stopniu ogarniać o co w tym sporcie chodzi, bo co to za przyjemność oglądać coś, czego się kompletnie nie rozumie.

Ponadto często słyszało się "włącz Małysza" czy "włącz Kubicę", a nie skoki czy F1. Często ludzie pytali "i jak, który Kubica?", a nie kto wygrał wyścig.

To, że kibicuje drużynie A z ligi B, nie oznacza, że nie interesują mnie inne mecze czy inne ligi. Podobnie było z MU i Ronaldo. Nagle Ronaldo odnosił większe sukcesy to mnóstwo młodych ludzi było wielkimi fanami MU, nikt o Realu nie słyszał. Nagle ci wszyscy "fani MU" są fanami Realu, którym interesowali się od dawien dawna, a o United zapomnieli.
      • simpson85 Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza 13.04.11, 14:22
        Cała prawda o polskich "kibicach" i polskim sporcie... obstawiam, że sezon skoków będzie jeszcze następny, ale potem TVP zrezygnuuje. I "sport narodowy" zniknie.

Za to np. żużlowej ligi w prime-time nie ma. Mimo, że nasza liga jest jak Premier League - porównując teoretycznie najlepszą i najciekawszą na świecie.
      • Gość: ZZ Bez Kubicy IP: *.unipress.waw.pl 13.04.11, 14:31
        Również mizerne prowadzenie programu przez przypadkowago pana Kochańskiego i coraz gorszego Zientarskiego nie zwiększa widowni. Mikołaj Sokół WRÓĆ!
      • white_lake Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza 13.04.11, 14:33
        I bardzo dobrze. Bo to jakiś kompletnie idiotyczny "sport". Generuje tylko mega hałas i kupę spalin. Aberracja po prostu. Kupa żelastwa ze śledziem ściśniętym w środku konkuruje z inną kupą żelastwa.
        Nazwanie tego sportem to jakaś kpina.
        • Gość: Wiesio Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.range86-145.btcentralplus.com 13.04.11, 15:16
          Widze, ze nawet nie masz pojecia z czego sa zrobione bolidy F1. Wiec nie pisz takich rzeczy. Uswiadomie Cie z czego sa zrobione. Kewlar i Karbon to podstawowe materialy i oczywiscie wlokno szklane. Tylko silniki sa z metalu.
      • Gość: facet Oba wyścigi były wcześniej niż zwykle! IP: *.szczecin.mm.pl 13.04.11, 14:39
        Nie zapominajmy o tym! Jak znowu zaczną się wyścigi o 14:00 można będzie oceniać oglądalność. Chociaż rozumiem, że może być niższa.
        • Gość: rotflma0 10 lat temu IP: *.prenet.pl 13.04.11, 15:53
          to GP Australii czy Japonii oglądało się o 5-6 rano jak się chciało to człowiek wstawał i oglądał a teraz to specjalnie opóźniają start aby szanowny europejczyk mógł sobie spokojnie wyspać i wstać aby obejrzeć GP
          • Gość: facet Przełożenie z 14 na 20 nikomu tam krzywdy nie robi IP: *.szczecin.mm.pl 13.04.11, 16:12
            A, dla nas wyścig o 6 rano, a wyścig o 14 to duża różnica.
            • Gość: rotflmao Re: Przełożenie z 14 na 20 nikomu tam krzywdy nie IP: *.prenet.pl 13.04.11, 16:32
              szczególnie jak zapie...sz 300km/h i słońce ci napie... po oczach to nikomu krzywdy nie robi
      • Gość: ble Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.aster.pl 13.04.11, 14:39
        Ale wy pieprzycie. Anglicy nie oglądają skoków, Brazylijczycy slalomu, Japończycy koszykówki. Gwiazdy ciągną sport w danym kraju i tyle.
      • Gość: hehe Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza IP: *.net.stream.pl 13.04.11, 14:48
        ja dalej oglądam F1, no ale widać brak Kubicy:/ a mam 15 lat:P
      • Gość: Senna Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 14:51
        F1 interesuję się kilkadziesiąt lat , zanim się URODZIŁ Robert !!!. W latach 70- 80 nie bardzo miałem gdzie i jak ją oglądać na żywo(główne źródło wiedzy to był MOTOR). Ale już w latach 90 można było trafić transmisje na RTLu ( zresztą cały czas można wyścigi tam oglądać -więcej czasu transmisji i w lepszej jakości niż w Polsacie). Przez wiele lat nawet nie marzyłem,że Polak wystartuje w tej najlepszej serii wyścigowej na świecie. Robert swoim talentem i przeogromną pracą dokonał cudu i dostał się do BMW F1. Oglądanie Jego występów na torze zdecydowanie podniosło temperaturę wyścigów i jego chwilowa absencja , po totalnie nieprawdopodobnym wypadku na rajdzie (jestem też fanem rajdów samochodowych) nic nie zmieniło.Robert na pewno wróci do F1 i ja to będę na pewno oglądał. ROBERT MISTRZEM ŚWIATA !!!!!!!!!
        • Gość: Sir Galahad Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 13.04.11, 15:46
          W latach 80tych za schyłkowego PRL-u F1 była transmitowana przez publiczną dwójkę (tylko wyścigi, bez kwalifikacji), a komentowali młodzi wtedy Zientarski i Borowczyk. Wyścig był "poszatkowany" na kilka krótkich wejść na antenę i dłuższy finał. Z Orbisu były wycieczki organizowane na Hungaroring. W księgarniach zaś były książeczki Niny Lengyel o F1. F1 (podobnie zresztą jak skoki narciarskie w erze Nykanena) było całkiem popularne wśród Polaków. Nie wiem skąd się bierze ten mem jak to wcześniej z F1 i skokami była pustynia jeśli idzie o fanów z Polski...
      • Gość: Andrzej S. [...] IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.04.11, 15:03
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Johann Re:polactwo sie dowartosciowywalo cudzesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 15:24
          Cala ta armia mlotkow mogla sie dowartosciowywac sekcesem innych ; Malysza, Kowalczyk.Kubica w zasadzie nic nie osiagnal ,tyle ,ze dla polactwa juz sam jego udzial w tej imprezie byl olbrzymia nobilitacja.Szczegolnie dla narodu, ktory de facto jest analfabeta jesli chodzi o mysl motoryzacyjna i technike wogole.A teraz Kubica weg na zawsze z tego sportu( chyba ,ze w kategorii gokartow - ja, to ja,moze sie scigac, dla ADRENALINY,hehehehehe).A tak to nie ma Malysza ,konczy sie Fräulein Kowalczy-no bo z Björgen ona juz nie wygra nigdy, siatkowki oboje rodzaju -dno o wazej noznej juz litosciwie nie bede wspominal i rozdrapywal tego wrzodu. Jednym slowem, dosyc sie dekowaliscie za cudzymi sukcesami - pokazcie sami, co potraficie.
          • Gość: Jacek Re:polactwo sie dowartosciowywalo cudzesem IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.11, 15:45
            Jeszcze tylko olejemy waszą ligę piłki ręcznej.
            • Gość: Johann Re:polactwo sie dowartosciowywalo cudzesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 16:03
              Z tym poziomem gry,ktory zaprezentowaliscie na ostatnich MS zrobcie to jak najszybciej.RAUS. Wy myslicie,ze tyle was do naszej Handball Bundesligi zatrudnili z powodu dobrej gry?????Glupki, wy byliscie NAJTANSI,prawie za darmoche gracie w porownaniu z innymi jak Szwedzi,Dunczycy,Francuzi czy tez Islandczycy.Jestescie na tym rynku jak murzyni z Afryki.
      • donek.com Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza 13.04.11, 15:20
        Małysza dać do F1!!!!!!
        Albo chociaż tego kłamcę Palikota.
      • z_uk Jacy fani taka ogladalnosc 13.04.11, 15:49
        Ktos kto kibicuje i uczestniczy w wydarzeniu sporotwym tylko dlatego ze sa tam 'nasi' to nie jest prawdziwy kibic. To ktos na pograniczu 'sportowego patrioty' i czlowieka, ktory nic lepszego w danym czasie nie ma do roboty.
        • Gość: mmmmmmmmmmmmmmm Re: Jacy fani taka ogladalnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 15:59
          w Polsce nie ma tradycji kibicowania sportom tego typu. Poza tym Polacy są podatni na reklamę - leć jak muchy do GW-na gdy im się coś zaprezentuje jako ważne, patriotyczne i dobre - dlatego też na Tuska głosują - bo GW napisali, ze trzeba.
          • Gość: tmajcher Re: Jacy fani taka ogladalnosc IP: *.ghnet.pl 13.04.11, 17:16
            Żałośni są ludzie którzy nawet na sport.pl gadają o polityce.
        • Gość: W49 Re: Jacy fani taka ogladalnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 17:59
          Dodać by jeszcz można: "jacy komentatorzy, tacy fani",i to w każdej dyscyplinie sportowej jak i w życiu codziennym, którzy "nie swojego" traktują jako wroga, często śmiertelnego, a nie przeciwnika (często dobrego kompana, jak nie przyjaciela), któremu należy się szacunek i uznanie, chociażby za trud jaki ponosi, aby reprezentować możliwie wysoki poziom w uprawianej dyscyplinie.
      • Gość: kaban Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza IP: *.ds3.agh.edu.pl 13.04.11, 17:14
        A to wszystko napędza jedynka czy polsat. Ibisz w jak oni spiewają zapowiada ze kubica będzie jechał to nawet przeciętna mamuśka musi to zobaczyć. Nie zapomne jak się mnie współlokator z akademika zapytał, który kubica jak ogądałem wtcc. Coś jest modne to oczywiście całe bydło którym można manipulować jak się chce leci w jednym kierunku jak świnie do koryta. A co najśmieszniejsze oni myślą że są wielkimi patriotami. Nawet nie widzą kim tak naprawdę są, ale są wielkimi patriotami bo oglądają kubice.
      • Gość: cezar85 Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza IP: *.bb.sky.com 13.04.11, 17:52
        tak chętnie rozdajemy paszporty przeciętnym kopaczom szmacianej to myślę,że pan bóg by się nie pogniewał jakbyśmy naturalizowali vettela
      • Gość: ijjj Re: Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsz IP: *.upc-d.chello.nl 13.04.11, 18:02
        "przy czym trzeba pamiętać, że transmisja z Malezji była o lepszej porze - start nie o godz. 8:00 a godz 10) - zaznaczył statystyk."

na dodatek byla wtedy zmiana czasu! czyli 0 7 :P
      • Gość: Squadra Azzura Bez Kubicy widownia F1 o ponad połowę mniejsza IP: *.centertel.pl 14.04.11, 08:42
        Tytuł bez megalomanii brzmiał by: BEZ KUBICY WIDOWNIA F1 W POLSKIEJ TV
        O POŁOWĘ MNIEJSZA.Panu Kubicy życzę rychłego powrotu do zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka