Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

FC Barcelona - Real Madryt

• Gość: mario tvp dwóch pajaców komentujących IP: *.stk.vectranet.pl 20.04.11, 23:58
        dobrze, że czasami nie było z nimi kontaktu
      • rozczochrany_jelonek Re: FC Barcelona - Real Madryt 21.04.11, 00:02
        czasami już tak jest, że wygrywa gorszy zespół.
        • Gość: hellds Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.wroclaw.mm.pl 21.04.11, 00:04
          Dobrze ze tym razem tak nie było. ;)
        • Gość: Znawca Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 00:23
          No tym razem wygrał zespół gorszy
        • Gość: SerieA_FTW Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.ip.netia.com.pl 21.04.11, 00:26
          wygrywa lepszy - chyba, że nastąpiło oszustwo, a real wygrał uczciwie, masz z tym problem? :) nie lubię ligi hiszpańskiej, tym bardziej realu i barcelony, ale jakoś lżej mi po wygranej realu:)
        • Gość: Paweł Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.11, 00:28
          Gorszy? Dlatego że wymienili mniej podań?
        • Gość: ossa Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 00:32
          Wygrywa gorszy zespół????
          w ciągu 120 minut Barcelona lepsza od Realu była może w 20 minutach!
          Real dzisiaj pokazał jak beznadziejna jest Barca i jak łatwo ją ograć, wystarczy przeszkadzać i nie pozwalać na rozgrywanie akcji!
          w końcu przereklamowana przegrała i tak samo będzie w półfinale;]
          • Gość: xXx Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.centertel.pl 21.04.11, 09:07
            no ku... zajebiście, real to taka konstruktywna opozycja jak PiS. Huj ze wszystkim, ważne żeby przeszkadzać.
      • Gość: el polacco Real madrito się nadaje ale chyba do polskiej b-kl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 00:03
        przeciez to najgorsze szmaciarstwo jakie oglądałem, no moze jeszcze Chelsea zaczasów Mister No. Żałosny obraz futbolu. Nie za to płace abonament.
      • Gość: Korbert FC Barcelona - Real Madryt IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.11, 00:07
        Polecam kopanina.pl/fakty-i-mity-z-historii-el-clasico-vol-2/
      • Gość: mp Real Madryt o klase gorszy IP: *.warszawa.mm.pl 21.04.11, 00:08
        Real cały mecz się bronił i tyle. Mieli farta, ale w półfinale ligi mistrzów wszystko wróci na swoje miejsce. Drużyny Mourinio grają antyfutbol.
        • Gość: Paweł Re: Real Madryt o klase gorszy IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.11, 00:39
          Real cały mecz się bronił? Widocznie na Twoim TV puścili Ci powtórkę z poprzednich spotkań, gdzie Real faktycznie nie istniał... U mnie wyglądało to trochę inaczej. Proponuję złożyć zażalenie do odpowiedniej stacji, bo nie wiem gdzie oglądałeś.
        • Gość: mal Re: Real Madryt o klase gorszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 01:12
          ty chyba pierwszej polowy nie widziales gdzie barcelona jednego strzalu na bramke nie oddala. jak juz cos komentuj to z glowa bo mecz mogl sie skonczyc wyzej a real na tytul swoja gra jak najbardziej zassluzyl
      • Gość: fistaszek FC Barcelona - Real Madryt IP: *.mtvk.pl 21.04.11, 00:10
        Jako fan Barcy jestem rozczarowany....jak tak Barca bedzie grała to sobie ku**a o sukcesach mogą dalej marzyc. To była katastrofa,fakt że sreal zagrał świetne spotkanie, ale co to jest że Xavi musi przerzucać piłkę przez pół boiska itp? Co to ku**a za podania na siłe gdy można spokojnie strzelac??? Rozumiem że lubią trzymac piłkę ale nie jak są ostatnie minuty,ku**a....lige wygrają fartem,a jak chociaż wygrają w LM u siebie to bedzie sukces. Pie***lone drewno!!!!! sreal już w 70 minucie ledwo dychał i wystarczyło ich dobic,ale nie ku***a trzeba jeszcze lobowac,dryblowac,ch** z tym że było z 9 zawodników z srealu w polu karnym. Poza tym Szpaku to pier***ił farmazony jak zwykle,mylił zawodników,sytuacje......ch** by to.

• Gość: pho Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: 31.63.130.* 21.04.11, 00:44
          haha, ten się śmieje kto się śmieje ostatni. żałosna ta twoja farsa skoro jakiś sreal ją wypykał
        • Gość: abc Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.11, 00:45
          Won stąd kibicu sukcesu. Lecz się gdzie indziej.
      • Gość: wawpl FC Barcelona - Real Madryt IP: *.home.aster.pl 21.04.11, 00:11
        Kolejny raz Murinho potwiedza, że jest najlepszym trenerem!!!
        Brawo Real!!!
        Jak pisałem po ostatnim meczu tych drużyn (1:1), że Real pokona Barcę, wiele było komentarzy, cytuję: "marzenia", "chyba w snach" itp.

Więc teraz piszę do tych wszystkich kibiców Barcy:

I CO, A NIE MÓWIŁEM!!!!!!!!!!!! :)))))

• Gość: klaudia Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 00:12
        kurde szkoda, bylam za Barceloną.
      • Gość: wawpl FC Barcelona - Real Madryt IP: *.home.aster.pl 21.04.11, 00:13
        Brawo Real!!!
        Jak pisałem po ostatnim meczu tych drużyn (1:1), że Real pokona Barcę, wiele było komentarzy, cytuję: "marzenia", "chyba w snach" itp.

• Gość: emillo FC Barcelona - Real Madryt IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.11, 00:18
        I O to chodzi !! wielki pogrom !! i tak ma byc i bedzie!! Real juz wygra wszystko !! LM nasza !!!!!
        Barca myslala ze wygra :* ale byla za pewna siebie !
        • Gość: kibic Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.krobia.com.pl 21.04.11, 01:35
          Liga Mistrzow dla MU
      • Gość: llllllllllllll FC Barcelona - Real Madryt IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 00:18
        Chwala Dudka ze siedzi na lawce komentatorzy , a jak Kuszczak siedział w Manchesterze to gonia go ze tylko na lawce siedzi jak zdobywaja puchary.
      • Gość: roger wideo gole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 00:21
        pilkarskiekomentarze.com/?p=6754
      • Gość: Błaszczu FC Barcelona - Real Madryt IP: *.dynamic.mm.pl 21.04.11, 00:24
        Szkoda że barcelona przegrała :/. Taką dobrą mieli passe z realem . No ale wszystko się kończy . Oby w LM z nimi wygrali :D VeB l
        Liga jest nasza
      • Gość: Hej Szkoda... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 21.04.11, 00:27
        Barca piłkarsko lepsza. Wyraźnie lepsza. Ale Real dzisiaj zagrał wspaniale - oczywiście gdy pominiemy godność kibiców Realu, którzy pogodzili się z tym, że ich drużyna nie gra z Barceloną jak równy z równym.
        Najlepszy w Realu był Cassillas. Bez Ikera skończyło by się 0-2 w 90 minutach. No i Valdes by obronił trafienie Di Marii w głowę Kryśki.
        • Gość: Jabol Re: Szkoda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 10:54
          No jak tam grał Valdes to proszę zmienić dilera.
      • Gość: waw FC Barcelona - Real Madryt IP: *.home.aster.pl 21.04.11, 00:27
        Brawo Real!!!

• Gość: SerieA_FTW Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.ip.netia.com.pl 21.04.11, 00:29
        żydowska znowu cenzuruje, tym razem wszystko anty barcelońskie idzie z dymem prawda cenzorze wprost z prl?
      • Gość: Ikton FC Barcelona - Real Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 00:38
        Jak zawsze wygrali lepsi. Real pany, teraz tylko czekać na ich triumf w Lidze Mistrzów. Pedały z Katalonii to cioty.
        • Gość: Aleluja Hahahahahah IP: *.unused.derbynet.waw.pl 21.04.11, 00:45
          No... a uosobienie prawdziwego mężczyzny to żelowa kryśka i mesut oezil :-)
          • Gość: hihihi Re: Hahahahahah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 01:00
            nie masz racji uosobieniem mężczyzny jest mały steryd (messi)
      • Gość: Raul FC Barcelona - Real Madryt IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.11, 00:44
        Barcelońscy frustraci, czy wy grając przeciwko Barcelonie gralibyście ofensywnie? Nie ma w tej chwili na świecie zespołu, który mógłby tak z nimi zagrać. Oznaczałoby to samobójstwo. Skoro dzisiaj Barcelona nie potrafiła pokonać defensywy Realu, to znaczy że nie zasłużyli na zwycięstwo.
      • Gość: lucasnoline FC Barcelona - Real Madryt IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 00:46
        Najbardziej wkurzający był tekst Szpaka "Messi jest najlepszym piłkarzem na świecie". Sprawa naj naj naj jest dyskusyjna, więc mógł sobie komentator darować swoje własne poglądy.

Mecz mimo, że dał możliwość uśnięcia przy nim przez 102 minuty, to ja jako, że interesują się piłką nożną, ligą hiszpańską oraz odwieczną walką realu z barceloną, obejrzałem cały mecz z uśmiechem na twarzy ( i końcowym krzykiem w 102 minucie "YES,YES,YES").

Do wszystkich, którzy uważają, że real grał antyfutbol: jeb***cie się w łeb, real miał za zadanie wygrać ten mecz a nie go zremisować i to się udało.
        • Gość: wawpl Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.home.aster.pl 21.04.11, 00:51
          święte słowa :)
        • Gość: xXx Re: FC Barcelona - Real Madryt IP: *.centertel.pl 21.04.11, 09:09
          sam się jeb w łeb cioto
      • Gość: jaceloth brawo barca!!! IP: *.icpnet.pl 21.04.11, 00:55
        to najlepsze wydanie futbolu włoskiego , jakie widziałem oparte na symulacji i wymuszaniu kartek. gdzie oni się tego nauczyli??? wystarczy, że katalończyka dotkniesz - już pada i rozkłada ręce z cierpiętniczą miną...kosmiczna symulacja nic więcej.
        • Gość: anty-barca Re: brawo barca!!! IP: *.toya.net.pl 27.04.11, 23:10
          Ta - pierdniesz i czerwona - ale ważniejsze są te miliardy wydawane na oglądanie. Zrozum wreszcie nie jest ważne piękno sportu - ważna jest wyłącznie kasa. Hodujemy sobie takiego pieska - jak barca i mu pomagamy bo jest piękny, lśni ładnie wygląda - ale ze sportem to nie ma żadnego związku.
      • Gość: bebe FC Barcelona - Real Madryt IP: *.edata.net.pl 21.04.11, 01:00
        Mou , Cristiano i 10 innych ... Dzięki . P.s Nikt w nich nie wierzy , a może już pora ???
      • Gość: cezar nowość: +100 do lansu :) IP: 217.153.171.* 21.04.11, 01:05
        widziałem ostatnio na autodeco.pl/strefa-kibica-c3745.html naprawdę fajny pomysł!
        muszę sobie coś takiego zrobić - magnes na zamówienie: REAL CAMPIONES! :DDD
      • doktor_haus stylu Mourinho powinno się zkazać! 21.04.11, 01:51
        Madryt wygrał dokładnie w stylu powtórzonym ostatniego meczu na Bernabeu. Tylko aboslutnie nie rozumiem skąd ten ton satysfakcji lub podziwu w niektórych komentarzach. Czego powinniśmy bronić: Mourinho czy dobrego futbolu?! Są tacy, którzy Mourinho nazywają "geniuszem". Dla mnie jest to piłkarski rzeźnik. Skuteczny, owszem - bardzo, wykorzystujący wszystkie legalne i półlegalne środki taktyczne i psychologiczne, aby obrzydzić komukolwiek grę w piłkę fajną, szybką, techniczną. Przecież widać gołym okiem, że kazał każdemu graczowi Realu faulować (i to brzydko), prowokować, szarpać, gryźć niemal! I za to go chwalić?! Podziwiać?! Dni, w których wygrywa taki antyfutbol z futbolem Barcelony powinny być dniami żałoby! Należy ubolewać, że są takie przepisy i są tacy sędziowie (jak Undiano Mallenco), którzy pozwalają na tak okropną grę! A dziennikarze powinni raczej zabiegać o to, żeby tak zmieniać oblicze pilki (przepisy, styl sędziowania, otoczenie ekonomiczno-sponsorskie piłki, gusty kibiców), aby było dla takich Mourinho miejsca jak najmniej, a dla takich Barcelon - więcej. Inaczej piłka nożna będzie zyskiwać u dresiarzy, którzy za naparzaniem na boisku przecież przepadają. Na pewno będą licznie kibicować futbolowi a la Mourinho. W przerwach pomiędzy ustawkami, oczywiście.
        • Gość: hellds Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: *.wroclaw.mm.pl 21.04.11, 02:49
          @Haus.
          W takim razie tylko jedno pytanie do Ciebie. Co miał niby zrobić Mourinho? Po prostu oddac mecz? Bo prawda mimo iż bolesna jest tylko jedna - w obecnej chwili Barca ma zarowno lepszych zawodnikow jak i zespol, a Real grajac w ten sam sposob co Barcelona nie miał by z nimi szans. Wiec? Powinni po prostu przegrac? Przykro mi, ale taktyka, jakkoliwek by nie byla obrzydliwa i "anty-futbolowa" ma sluzyc temu aby nawet zespol "gorszy" byl w stanie wygrac. Inaczej po co w ogole cale te rozgrywki? Oddajmy wszystkie trofea Barcelonie ktora gra najprzyjazniej dla oka i wedlug wielu najlepiej "w ogole".
          • Gość: wawpl Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: *.home.aster.pl 21.04.11, 04:03
            @doktor_haus.
            A ja spytam o jeszcze jedno.
            Ten "piękny futbol", to ten, gdzie piłkarze Barcelony próbowali wymusić na każdym kroku faul, (padaniem na murawę - niczym 'rażeni prądem'), nieważne czy był kontakt czy nie było??
            A może ten "piękny futbol" to zachowanie Messiego, w stosunku do kibiców Realu, w poprzednim meczu z Realem??
            Co jak co, ale pan Undiano Mallenco prowadził to spotkanie bardzo dobrze! Mimo, iż nie było to łatwe spotkanie do sędziowania.
            Twoim zdaniem, dobry sędzia to pewnie taki, który sędziuje pod Barcelonę (co i tak często się zdarza).
            Co do "antyfutbol-u" to nie zgodzę się z Tobą.
            Real dominował 1 połowę, 2 miała Barcelona.
            Piłkarze Realu, nie stali w miejscu jak kołki, tylko stwarzali sytuacje. Przykładem niech bedzie bramka i sama wygrana.
            Antyfutbolem nazywasz to, że Real krótko kryje kluczowych zawodników, przez co nie pozwala rozwinąć skrzydeł Barcelonie?? A nie o to m.in. chodzi w futbolu?? Dzięki temu mogli sami rozwijać własne akcje. A to, że Barca nie potrafiła sobie z tym poradzić to już ich problem.
            Piękny futbol to nie tylko krótkie podania Barcelony przez połowę meczu i lobowanie bramkarzy przez Messiego.
            To także strategia, ustawienie itp. a Mourinho w tym akurat, jest bardzo dobry!

cytuję:
            "Dni, w których wygrywa taki antyfutbol z futbolem Barcelony powinny być dniami żałoby!" -
            --
            • Gość: FCB Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: 193.106.229.* 21.04.11, 05:52
              @wawpl:
              strasznie jesteś zaślepiony... a to Ci daje - 100 do intelektu. Polecam też wizytę u dobrego okulisty. Jeśli nie wiesz dlaczego, to przeanalizuj ten mecz sytuacja po sytuacji.

@doktor_haus:
              Do Mou nie możesz mieć pretensji - tak krawiec kraje jak mu materii staje. Barcelona miała w tym meczu dwa problemy które zadecydowały o porażce:
              1. Brak wartościowych zmienników - zwłaszcza dla Davida Villi
              2. Postawa sędziego
              • Gość: wawpl Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: *.home.aster.pl 21.04.11, 11:43
                @FCB
                Wzrok mam dobry, ale dziękuję za troskę.
                A zaślepiony to raczej jesteś Ty.
                Przeanalizuj też inne mecze Barcelony to może zrozumiesz.
                Barcelona przegrała i zwalanie winy na sędziego nic Ci nie da.

• Gość: lipek4 Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: 80.51.148.* 21.04.11, 08:25
              Święta prawda, polać mu !!!
            • Gość: kozak Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 09:35
              Styl Mourinho jest piękny sam w sobie. Koleś wie jak grać z Barceloną to to wykorzystuje a, że ci się to nie podoba to idź popłacz sobie gdzieś indziej ale nie tu. W końcu ta słaba Barcelona przegrała. Dalej uważam, że jest słaba bo, nie udowodniła tego, że zasługuje na miano najlepszej drużyny piłkarskiej na świecie. Wiem, że i tak będziecie pisać, że to był czysty przypadek, otóż nie to Barcelona jest słaba. Przykro mi do widzenia.
        • Gość: max Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 08:36
          Ty poprostu płaczesz bo twoja "wielka" barca dostała lanie. Pięknie Real!
        • Gość: maciejosss Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 08:50
          są tacy ludzie którym powinno się zabronić internetu skoro twierdzisz ,tak o stylu mou a tak naprawde gó... wiesz co to piłka ! Wielka mi też barca widzę ,że dajesz się wrobić tej medialnej nagonce na mou jak to on niszczy piękno futbolu pssss nonsens ! Kilka dobrych zabiegów taktycznych i barcelona może lizać kolana . Jestem ciekaw tego czy gdy by guardiola przeszedł do innego klubu zdobył by jakieś trofea ? nie oszkujmy się guardiola przyszedł na gotowe miał już ułożony zespół itp. A mou z każdym zespołem potrafi coś osiągnąć ( porto , chealse , inter a teraz real ) Moim zdaniem jest on najlepszym taktykiem na świecie .
          Wczorajsza gra Realu to było piękno futbolu gra zespołowa a nie indywidualność to czego brakowało temu zespołowi od wielu lat !
        • Gość: REAL WYMIATA Re: no chyba cie coś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 09:32
          REAL MADRYT jest po prostu lepszy od barcelony
        • Gość: Góral Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.11, 10:53
          Swoje żale bucu wylewaj do pamiętnika. Nie wiem kto więcej brzydko faulował, że przypomnę tylko wiele fauli ( na kartkę) super czysto grającego alvesa, messi też nie wytrzymuje już presji.
          Jak nie podobał ci się styl REALU to mogłeś słuchać audycji radiowej. REAL był lepszy i tyle.
        • Gość: locust Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 11:22
          Ja za to w pełni zgadzam się z wawpl. Sprawa do doktor_haus- równie dobrze mogłeś zatytułować swój post "powinno się zakazać wygrywania z Barceloną!", jest to równie bezsensowne.
          Czy kiedykolwiek ktokolwiek zarzucił np. Wellingtonowi, że nie ruszył na Napoleona pod Waterloo tylko czekał za pagórkami aby w odpowiednim momencie roztrzaskać kawalerię Ney'a o własne czworoboki? Nie, wręcz przeciwnie, wszyscy chwalą go za takie posunięcia, gdyż dzięki żelaznej defensywie wygrał. Tak samo Mourinho- wykorzystał atuty swojej drużyny aby zneutralizować asy Barcy. Co w tym złego? Chyba na tym polega dobra taktyka.
          Co do sędziego, racja miał mnóstwo pracy, ale przez zadziorność oby drużyn, więc nie można mówić, że Real to ten zły.
          Określenie "anty-futbol" jest wręcz nie do zdefiniowania, ponieważ dla każdego oznacza co innego. Mi np. w ogóle nie podoba się styl Barcy, no sorki, ale klepanie przez połowę meczu w środku boiska nie jest jakieś porywające.
          Poza tym cieszy mnie, że po strzelonej bramce Ronaldo nieco się rozbujał, tak wiem, to była końcówka meczu, ale może zostanie mu to do półfinału LM, oby...
        • Gość: MK Re: stylu Mourinho powinno się zkazać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 18:25
          Z Haus'em masz tyle wspolnego co swinia z wiatrakiem. Nie jestem fanem Krolewskich,ale czy pilka nozna to nie skladowa: obrony,pomocy,ataku,lewej,srodkowej,prawej strony, pressingu,taktyki,pilkarzy,strategii,itd.? Dla mnie,wychowanego na taktyce Arrigo Sacchiego,to co zaprezentowal wczoraj Real to mistrzostwo swiata. Mourinho taktyką zatrzymal najlepsza druzyne swiata. Przeciez o to chodzi, o emocje. Ty bys chcial zeby wyszli otwarcie na FCB i zebrali oklep 5-0? Nuda,rzygac sie chce. Ja wole popisy taktyczne niz techniczne i tyle. Wez pod uwage,ze nie wszyscy grzeja sie ofensywa.
      • Gość: k FC Barcelona - Real Madryt IP: *.piotrkow.pilicka.pl 21.04.11, 08:13
        Realowi udało się wygrać Puchar. Ale La Liga dla Barcelony i Liga Mistrzów tez :)

s-portowo.blogspot.com/
      • Gość: dis doktor_haus FC Barcelona - Real Madryt IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 08:15
        Odezwali się mędrcy którzy teraz jadą na styl w jakim real wygrał mecz...
        Gdyby to barca wygrała nikt by nic nie mówił ale że powoli już real znajduje sposób na barcelone to już jest zle!!!Naszczęście wyniki są ważniejsze a nie mówienie jakiś pionków!!!Halla Madrid!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka