Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!!

IP: 217.98.233.* 27.02.02, 12:21
    Zauwazylem ciekawa prawidlowosc na tym forum (zreszta na innych jest
    podobnie...). Ile razy ktos krytykuje Legie Warszawa (obojetnie czy kulturalnie
    czy po chamsku), natychmiast jej zwolennicy pisza o KOMPLEKSACH wobec
    stolecznej druzyny. Jest to chyba najczesciej uzywane na forum slowo, takie
    panaceum na wszelkie bolaczki kibicow z Lazienkowskiej.
    Wiadomo: nie lubi Legii - ma KOMPLEKSY. Skrytykowal Zielinskiego - ma
    KOMPLEKSY. Zle zagrala Legia i ktos ma czelnosc smiac sie z niej - ma KOMPLEKSY.
    Jestem pewien ze zalozenie tego watku tez dla Warszawiakow swiadczyc bedzie o
    KOMPLEKSACH.
    Ludzie, troche krytyki jeszcze nikomu nie zaszkodzilo...
    Obserwuj wątek
      • Gość: kajo95 Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 13:25
        Gość portalu: Szaszko napisał(a):

> Zauwazylem ciekawa prawidlowosc na tym forum (zreszta na innych jest
        > podobnie...). Ile razy ktos krytykuje Legie Warszawa (obojetnie czy kulturalnie
        >
        > czy po chamsku), natychmiast jej zwolennicy pisza o KOMPLEKSACH wobec
        > stolecznej druzyny. Jest to chyba najczesciej uzywane na forum slowo, takie
        > panaceum na wszelkie bolaczki kibicow z Lazienkowskiej.
        > Wiadomo: nie lubi Legii - ma KOMPLEKSY. Skrytykowal Zielinskiego - ma
        > KOMPLEKSY. Zle zagrala Legia i ktos ma czelnosc smiac sie z niej - ma KOMPLEKSY
        > .
        > Jestem pewien ze zalozenie tego watku tez dla Warszawiakow swiadczyc bedzie o
        > KOMPLEKSACH.
        > Ludzie, troche krytyki jeszcze nikomu nie zaszkodzilo...

zastanawia mnie jedno dlaczego większość uczestników forum bierze się za krytykę
        legii a nie np. klubów swoich miast lub klubów, którym kibicują. nie zauważyłem
        aby ktoś pisał wisła to k... ruch to ch... albo jeb... górnika. szczekanie na
        legię za każdym razem to objaw nienawiści. nienawiści biorącej się z czego? z
        tego, że co by się nie działo legia zawsze będzie klubem znaczącym w polsce
        bardzo dużo i to właśnie przeszkadza wszystkim tym, których kluby były wielkie
        kiedyś a teraz... a to właśnie są kompleksy. jakoś nie zauważam aby powszechnie
        nabijano się i drwiono z tego co obecnie dzieje się w polonii, pogonii czy też
        górniku ale gdyby to miało miejsce w legii to wiadomo.
      • Gość: maciekl Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 27.02.02, 13:41
        Z Legią jest tak jak z autorytetem moralnym, to w legii są najlepsi kibice,na Legii powinna grać
        reprezentacja,w Legii grają najlepsi piłkarze,mają najlepszą trybunę dlaVip'ów itd.
        Nie wolno natomiat Legii krytykować, bo tzw.warszawiacy zakrzyczą cię od zaścianków,prowincji i
        kompleksów.Od pewnego czasu pracuję w W-wie ( w firmie kontrolnej) i jakakolwiek kontrola/krytyka
        działów warszawskich oznacza wojnę,natomiast kontrolepoza W-wą (katowice,Poznań,Gdańsk)
        są normalne.Po prostu wmentalności warszawiaków niemieści się to że mozna myśleć nie
        warszawocentrycznie.
        Gdy czytam warszawskie gazetynp. ostatnio o depozytach muzealnych to np.Muzeum Narodowe w
        Krakowie mówi no trudno oddany obrazy prawowitym właścicielom, a Warszawa gada( w
        analogicznej sytuacji) o zamachu na dobra narodowe.
        Po prostu Warszwa nie widzi świata poza sobą
        PS Chodzę zarówno naLegię jak i Polonię.Sympatyczniej jest na Konwiktorskiej.
        • Gość: calagan Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.pl 27.02.02, 15:03
          Gość portalu: maciekl napisał(a):

> Z Legią jest tak jak z autorytetem moralnym, to w legii są najlepsi kibice,na L
          > egii powinna grać
          > reprezentacja,w Legii grają najlepsi piłkarze,mają najlepszą trybunę dlaVip'ów
          > itd.

Wiesz tak to jest, ze kazdy uwaza swoje za najlepsze. Ja np czesto slysze, ze
          Krakow to ma switna publike, ze stadion tam jest lepszy niz ten na Legii, a samo
          miasto to czysta kultura, spokoj i opanowanie.

> Nie wolno natomiat Legii krytykować, bo tzw.warszawiacy zakrzyczą cię od zaścia
          > nków,prowincji i
          > kompleksów.

Napisze to tak. Czesc z tych, ktorzy sie rzucaja w momencie krytyki ma
          kompleksy. Inni podejmuja dyskusje na ten temat, ale czesc z tych krytykujacych
          ma kompleksy i mnie przyjmuja rzeczowych argumentow drugiej strony. I juz mamy
          nieporozumienie. Pamietaj takze, ze niektore teksty pisza debile i na to nikt
          nie ma wplywu.

Od pewnego czasu pracuję w W-wie ( w firmie kontrolnej) i jakakolwie
          > k kontrola/krytyka
          > działów warszawskich oznacza wojnę,natomiast kontrolepoza W-wą (katowice,Poznań
          > ,Gdańsk)
          > są normalne.Po prostu wmentalności warszawiaków niemieści się to że mozna myśle
          > ć nie
          > warszawocentrycznie.

Zboczenie wynikajace z miejsca urodzenia. Zycie powoli sprowadza nas na ziemie
          (bezrobocie).

> Gdy czytam warszawskie gazetynp. ostatnio o depozytach muzealnych to np.Muzeum
          > Narodowe w
          > Krakowie mówi no trudno oddany obrazy prawowitym właścicielom, a Warszawa gada(
          > w
          > analogicznej sytuacji) o zamachu na dobra narodowe.

Chybiony przyklad. Ja nie chcialbym,, zeby ktorekolwiek muzeum oddawalo dziel
          sztuki. I to w Krakowie i to w Warszawie.

> Po prostu Warszwa nie widzi świata poza sobą
          > PS Chodzę zarówno naLegię jak i Polonię.Sympatyczniej jest na Konwiktorskiej.

Wnioskuje, ze lubisz cisze.

• Gość: maciekl Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 27.02.02, 15:25
            Gość portalu: calagan napisał(a):

> Gość portalu: maciekl napisał(a):
            >
            > > Z Legią jest tak jak z autorytetem moralnym, to w legii są najlepsi kibice
            > ,na L
            > > egii powinna grać
            > > reprezentacja,w Legii grają najlepsi piłkarze,mają najlepszą trybunę dlaVi
            > p'ów
            > > itd.
            >
            > Wiesz tak to jest, ze kazdy uwaza swoje za najlepsze. Ja np czesto slysze, ze
            > Krakow to ma switna publike, ze stadion tam jest lepszy niz ten na Legii, a sam
            > o
            > miasto to czysta kultura, spokoj i opanowanie.
            >
            > > Nie wolno natomiat Legii krytykować, bo tzw.warszawiacy zakrzyczą cię od z
            > aścia
            > > nków,prowincji i
            > > kompleksów.
            >
            > Napisze to tak. Czesc z tych, ktorzy sie rzucaja w momencie krytyki ma
            > kompleksy. Inni podejmuja dyskusje na ten temat, ale czesc z tych krytykujacych
            >
            > ma kompleksy i mnie przyjmuja rzeczowych argumentow drugiej strony. I juz mamy
            > nieporozumienie. Pamietaj takze, ze niektore teksty pisza debile i na to nikt
            > nie ma wplywu.
            > Całkowicie się z Tobą zgadzam, tylko na Boga czy jesteś w stanie przyjąć argument że z Legią jest coś
            niewporządku (przeczytałem Twoje posty i nie dopuszczasz takiej myśli)
            > Od pewnego czasu pracuję w W-wie ( w firmie kontrolnej) i jakakolwie
            > > k kontrola/krytyka
            > > działów warszawskich oznacza wojnę,natomiast kontrolepoza W-wą (katowice,P
            > oznań
            > > ,Gdańsk)
            > > są normalne.Po prostu wmentalności warszawiaków niemieści się to że mozna
            > myśle
            > > ć nie
            > > warszawocentrycznie.
            >
            > Zboczenie wynikajace z miejsca urodzenia. Zycie powoli sprowadza nas na ziemie
            > Warszawiacy myślą warszawocentrycznie,wystarczy poczytać prasę lokalną(może to dziennikarze
            narzucają takie myślenie)
            > (bezrobocie).
            >
            > > Gdy czytam warszawskie gazetynp. ostatnio o depozytach muzealnych to np.Mu
            > zeum
            > > Narodowe w
            > > Krakowie mówi no trudno oddany obrazy prawowitym właścicielom, a Warszawa
            > gada(
            > > w
            > > analogicznej sytuacji) o zamachu na dobra narodowe.
            >
            > Chybiony przyklad. Ja nie chcialbym,, zeby ktorekolwiek muzeum oddawalo dziel
            > sztuki. I to w Krakowie i to w Warszawie.
            > A pamiętasz sprawę z pomnikiem który przywieziono do Warszawy ze szczecina w 1945 roku i stał
            sobie ten pomnik na dziedzińcu ASP,(i nikt o nim oprócz studentów nie wiedział).Ale jak Szczecin zarządał
            zwrotu pomnika - tam miał stanąć w centrum miasta - rozpoczęła się burza ( postania ,zniszczenia
            wojenne itd.)
            > > Po prostu Warszwa nie widzi świata poza sobą
            > > PS Chodzę zarówno naLegię jak i Polonię.Sympatyczniej jest na Konwiktorski
            > ej.
            >
            > Wnioskuje, ze lubisz cisze.
            > Lubię ciszę,ale jeśli nie będzie ulewy idę w piątek na Łazienkowską.
            Pozdrawiam
            • Gość: calagan Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.pl 27.02.02, 15:45

> > Całkowicie się z Tobą zgadzam, tylko na Boga czy jesteś w stanie przyjąć a
              > rgument że z Legią jest coś
              > niewporządku (przeczytałem Twoje posty i nie dopuszczasz takiej myśli)

Znaczy co? Jestem kibicem Legii i nie dostrzegam nic specjalnie zlego. Nie wiem
              co masz na mysli. Brak sponsora? No coz. Bylo Daewoo i zbankrutowalo. Trener?
              Nie wiem czy jest zly. Pilkarze bez nazwisk (chociaz z tym sie nie zgadzam)? No
              coz sa tacy na jakich stac obecnie Legie. Dzialacze? Nie wiem czy w innych
              klubach sa lepsi. Slyszac jakie akcje odchodza w Olsztynie, czy wczesniej w
              Widzewie, albo w Gorniku nie uwazam ich za najgorszych. Jest z Legia o tyle nie
              wporzadku, ze nie maja pieniedzy na transfery i zakupy lepszych zawodnikow.
              Jezeli chcesz cos napisac na temat opini kibicow o swoim klubie to nie do mnie.
              Ja mam swoja. Ale w tym co sie dzieje w klubie i w jego dzialalnosci nie widze
              niczego specjalnie nagannego. Ze sprzedali podstawowego bramkarza? No coz (lubie
              ten zwrot) brakuje kasy. Kiedys dziwilismy sie innym teraz sami tego
              doswiadczamy.

>> > Zboczenie wynikajace z miejsca urodzenia. Zycie powoli sprowadza nas na z
              > iemie
              > > Warszawiacy myślą warszawocentrycznie,wystarczy poczytać prasę lokalną(mo
              > że to dziennikarze
              > narzucają takie myślenie)

Wybacz, ale ja nie czytam innych lokalnych gazet, wiec nie moge byc partner w
              dyskusji, zcy to dziennikarze, czy ktos inny. Ale uwazam, ze to wynika z miejsca
              urodzenia. Gdybym cale zycie mieszkal w Krakowie (czy gdzies tam) i przeczytal
              gazete warszawska, tez pewnie bylbym zszokowany sposobem pisania. Jednak
              mieszkam w tej nieszczesnej stolicy i nie jestem wstanie obiektywnie ocenic tego
              co tak krytykujesz (warszawocentrycznego myslenia). Dla mnie jest to naturalne
              jak oddychanie.

> > Chybiony przyklad. Ja nie chcialbym,, zeby ktorekolwiek muzeum oddawalo d
              > ziel
              > > sztuki. I to w Krakowie i to w Warszawie.
              > > A pamiętasz sprawę z pomnikiem który przywieziono do Warszawy ze szczecina
              > w 1945 roku i stał
              > sobie ten pomnik na dziedzińcu ASP,(i nikt o nim oprócz studentów nie wiedział)
              > .Ale jak Szczecin zarządał
              > zwrotu pomnika - tam miał stanąć w centrum miasta - rozpoczęła się burza ( post
              > ania ,zniszczenia
              > wojenne itd.)

Nie wypowiadam sie. Nie znam sprawy.

> > Wnioskuje, ze lubisz cisze.
              > > Lubię ciszę,ale jeśli nie będzie ulewy idę w piątek na Łazienkowską.
              > Pozdrawiam

Ja tez. I to bez wzgledu na pogode.

• Gość: kajo95 Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 15:34

> PS Chodzę zarówno naLegię jak i Polonię.Sympatyczniej jest na Konwiktorskiej.

... bo lubisz co: doping z głośników, założyć czapeczkę, dostać balonik czy
          ocierać się o dzieci? uważaj! to ostatnie jest karalne.
          • Gość: L'V Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 27.02.02, 18:59
            >Gość portalu: kajo95 napisał(a):

>> ej.

> ... bo lubisz co: doping z głośników, założyć czapeczkę, dostać balonik czy
            > ocierać się o dzieci? uważaj! to ostatnie jest karalne.

Uuch, prawdziwa definicja obciachu dla myslacyh ludzi.
            A ty kibicujesz Legii, "bo lubisz co?"
          • Gość: maciekl Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 28.02.02, 07:48
            Gość portalu: kajo95 napisał(a):

>
            > ej.
            >
            > ... bo lubisz co: doping z głośników, założyć czapeczkę, dostać balonik czy
            > ocierać się o dzieci? uważaj! to ostatnie jest karalne.

BO NIE LUBIĘ DRUŻYNY KTÓRA KRADNIE NP. JÓŹWIAKA NA 2 DNI PRZED ROZPOCZĘCIEM LIGI
            MIMO ŻE WCZEŚNIEJ POTRAKTOWAŁA GO JAK ŚMIECIA
            • Gość: mati Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 12:28
              zastanow sie co mowisz, to ze jozwiak jest sercem za legia i chcialby wrocic
              na stare smieci i woli grac w lepszym klubie, przed prawdziwymi kibicami (a
              nie kasetowcami) tzn, ze go Legia kradnie? co ty mozesz wiedziec o
              propozycjach nie do odrzucenia, jakbys dostal szanse lepszej pracy to co
              ciebie ukradli? a moze wolisz byc lojalny za 500zl majac w perspektywie 10000?
              to oczywiscie czyste dywagacje, ale ty jako kibic niedzielny (jak bedzie
              padalo to nie pojde...) co ty mozesz wiedziec tak naprawde o pilce, wiesz w
              gazetach ludzie pisza to co chca a nie zawsze fakty! prawdziwy kibic idzie na
              mecz czy jest slonce czy deszcz, ja mam grype a tez ide kibicowac i to na
              odkryta. wiesz karnety i takie tam swiadcza, ze chodzisz zawsze.....
              • Gość: maciekl Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 28.02.02, 14:42
                Wiesz mati w każdą pogodę to ja idę na Polonię a na Legię to tylko gdy grają z porządną firmą.Zawsze
                idę piechotą na Łazienkowską bo boję się o swój samochód (na nie warszawskich tablicach) bo
                kibice z Legii szybko się frustrują. Dlatego tak zależy mi na pogodzie Nie siadam na
                krytej jeśli chodzi o. ścisłośc.Rzeczywiście doping na Legii jest ekstra kapitalne są niektóre
                rozpoczęcia sezonu,ale jakos piłkarzenie grają olśniewająco podchodzą do gry bez serca (zarzucał to
                Kowalczyk i Jarza).
                Pomyśl chłopie jak będzie ładna pogoda to Twój klub zarobi na mnie i na moim synu,i bilet i program
                i coś do jedzenia a jazobaczę gwiazdę Stanewa jak wyciąga piłę z siaty.
                • Gość: mati Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 15:24
                  pewnie chodz sobie na polonie tam jest milo doping czasem z kasety puszcza
                  ogolnie jest fajnie, milo i nudno. mozna podyskutowac z dziadkami jak to bylo
                  w 1946 itd. a co do samochodu.... to co wszystkie samochodu w okregu 1-2 km od
                  lazienkowskiej, jak tylko ktos zobaczy, ze maja niewarszawskie tablice te sie
                  takowe bryki rozwali? jestes jakis taki niezbyt wnikliwie przemyslajacy.
                  dziwne, ale moze slyszales o leasingu, w tym przypadku w gre wchodza inne
                  tablice. czy slyszales o fanach spoza wa-wy? czy wiesz, ze oni maja tez
                  rejestracje nie zaczynajce sie np, od w.... i co nie boja sie zostawic, tylko
                  taki prasowy(tylko idioto-pismakow, na zoldzie policji chyba....) stereotyp
                  kibica-dewastatora jaki ci zapadl w glowie doprowadza do takich chisterycznych
                  reakcji jak twoja. wiec idz sobie na polonie z dzieckiem, a ono jak dorosnie
                  to zobaczy, ze tata nie ma racji co do kwestii kibicowskich (chyba, ze jestes
                  tyranem i despota w swoim domu) i wybierze sie na mecz na lazienkowska i
                  przezyje! cud? chyba nie, po prostu szczera prawda. w wa-wie jest cywilizacja,
                  wiesz a i kibice sa inteligentnymi osobami (nie liczac garstki tych, ktorzy
                  szukaja innych wrazen-ale to jest tak na calym swiecie!). aha jeszcze Stanew,
                  ja osobiscie uwazam, ze bedzie lepszych lapaczem od gibona, a ty tak sie o nim
                  wypowiadasz, jakbys widzial go w przynajmniej no... 50 meczach. a widziales go
                  w ilu? podpowiem byc moze 0 razy, a uwazasz, ze jest kiepski. zycze ci milego
                  ogladania popisow matuszka czy innej liberdy. tam jest naprawde co podziwiac.
                  czysty niczym nie skazony kunszt. niedlugo pewnie zagraja gdzies w jakims
                  slynnym klubie europy :)
              • Gość: LV Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 15:24
                Gość portalu: mati napisał(a):

> zastanow sie co mowisz, to ze jozwiak jest sercem za legia i chcialby wrocic
                > na stare smieci i woli grac w lepszym klubie, przed prawdziwymi kibicam [ciach BZDURY]

Chcialby wrocic? No popatrz... Cytacik z forum Legii:
                "Przygotowywałem się do rundy z drużyną Polonii. Jest mi trochę żal ze jednak tam nie zagram. Decyzja
                przejścia do Legii była ostatnią deską ratunku, ponieważ zespół z Konwiktorskiej ma zakaz transferów."

No i tu pare slow o faworyzowaniu Polonii przez PZPN. Zakaz zostal nalozony, bo Polonia nie splacila
                Lechowi transferu Scherfena. Ale - UWAGA! - nie dlatego, ze brakowalo kasy (w tym samym czasie bez
                opoznien Romanowski wykupil Kaczorowskiego) tylko dlatego, ze Lech zatail powazna kontuzje S.
                (ubytek kosci palca). Sprawa baaardzo watpliwa a mimo to PZPN, zanim na dobre rozwazyl sprawe wydal
                czasowa decyzje z niewiadomych powodow krzywdzaca Polonie.

No wiec padly tu dwa legijne mity: jeden o wielkiej milosci Jozwiaka do CWKS i jej bezrefleksyjnych i
                konformist.... tfu: wspanialych i oddanych kibicow, drugi o faworyzowaniu Polonii przez PZPN.

Klaniam sie nisko, pozdrawiam wszystkich myslacych.
                • Gość: mati Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 15:39
                  sluchaj ty wielki myslicielu! jak nie wiesz co tak naprawde co mysli beret nt
                  Legii i jej kibicow tylko czytasz jakies teksciki to nie zabieraj glosu, bo
                  nie masz czlowieku bladego o tym pojecia!!!!!!!! a poza tym znow ta biedna
                  polonia z muranowa bedzie miala pod gorke, och jaka ona biedna! co tym razem
                  stanelo na przeszkodzie: komuna, zli ludzie czy wreszcie odpowiednia
                  interpretacja przepisow. juz to przerabialismy w polsce jak rzadzil dziurowicz
                  to gks mial super i byl nietykalny i mial full kasy, a teraz. tak samo misiu
                  l., ktory ma w zanadrzu fuche w uefa czy fifa to leje po prostu na
                  swoj "ukochany" klubik. nie pozdrawiam.
                  • Gość: L'V Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 15:53
                    Powinienem sobie darowac ten watek, ale....
                    Bzdury wypowiadane tysiac razy zaczynaja byc w pewnym momencie uznawane za prawde.

> Gość portalu: mati napisał(a):

> sluchaj ty wielki myslicielu! jak nie wiesz co tak naprawde co mysli beret nt
                    > Legii i jej kibicow tylko czytasz jakies teksciki to nie zabieraj glosu, bo
                    > nie masz czlowieku bladego o tym pojecia!!!!!!!!

Moja propozycja: cytat za cytat.

> a poza tym znow ta biedna
                    > polonia z muranowa

Jak bedziesz w poblizu Konwiktorskiej, to podejdz pod budynek klubowy i sprawdz co jest na tabliczce z
                    numerem "Konwiktorska 6". Bedzie "Nowe Miasto". Nie Muranow.

> bedzie miala pod gorke, och jaka ona biedna! co tym razem
                    > stanelo na przeszkodzie: komuna, zli ludzie....
                    [ciach]

Panuj nad soba. Ja pozdrawiam.
                    :-)
            • Gość: calagan Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.02.02, 14:06

> BO NIE LUBIĘ DRUŻYNY KTÓRA KRADNIE NP. JÓŹWIAKA NA 2 DNI PRZED ROZPOCZĘCIEM LIG
              > I
              > MIMO ŻE WCZEŚNIEJ POTRAKTOWAŁA GO JAK ŚMIECIA

Wolisz, zeby jozwiak nie gral pol roku byleby go Legia nie wziela? Bo do was nie
              moze isc. PZPN nie zgodzil sie na zatwierdzenie go do gry, a w Radomsku nie chce
              grac.
      • Gość: McR Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 27.02.02, 13:46
        Legia jest nielubiana za całokształt.
        1.Za CWKS
        2.Za brankę do wojska.
        3.Za przekonanie o tym że jest najlepsza.
        4.Za kibiców debili niszczących swój stadion.
        Nie mam kompleksu Legi.........i,ale kiedy oni ostatnio odnieśli jakis sukces?
        • Gość: Mikołaj Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 27.02.02, 14:01
          Ja mieszkam w Warszawie i nie lubię ani Legii ani Polonii.I wogule nie lubię
          Polskich zespołów.

ps.Chyba nie jestem wyjątkiem?:)
          • Gość: maciekl Re: do Mikołaja IP: *.internetia.pl 27.02.02, 14:04
            Gość portalu: Mikołaj napisał(a):

> Ja mieszkam w Warszawie i nie lubię ani Legii ani Polonii.I wogule nie lubię
            > Polskich zespołów.
            >
            >
            > ps.Chyba nie jestem wyjątkiem?:)

Ogóle też nie jest wyjątkiem
            • Gość: Mikołaj Re: do Mikołaja IP: *.acn.waw.pl 27.02.02, 14:07

> Ogóle też nie jest wyjątkiem

Za szybko się zapisałem.:)
              • Gość: kajo95 Re: do Mikołaja IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 15:45
                Gość portalu: Mikołaj napisał(a):

>
                >
                >
                > > Ogóle też nie jest wyjątkiem
                >
                > Za szybko się zapisałem.:)

ja też szybko piszę ale staram się jeszcze szybciej myśleć. u ciebie jest chyba
                na odwrót...
                • Gość: maciekl Re: do Kajo95 IP: *.internetia.pl 28.02.02, 10:47
                  ojej jaki Ty bystrzak jesteś
            • Gość: Kraqs Re: do Mikołaja IP: 217.98.233.* 28.02.02, 22:47

> Ogóle też nie jest wyjątkiem

Czlowieku, nie wiesz ze podstawowa zasada netykiety brzmi: Nie wypominaj nikomu
              bledow ortograficznych. Dyslektyk czy dysgrafik tez moze miec cos do powiedzenia.

No ale coz - jak komus brakuje argumentow merytorycznych, to szuka kazdej okazji
              do dokuczenia adwersarzowi.
              Zalosne
        • Gość: calagan Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.pl 27.02.02, 14:55
          Gość portalu: McR napisał(a):

> Legia jest nielubiana za całokształt.
          > 1.Za CWKS

Nie rozumiem?

> 2.Za brankę do wojska.

Nudne.

> 3.Za przekonanie o tym że jest najlepsza.

Widzisz, tak to jest z kibicami. Z reguly uwazaja swoje kluby za najlepsze. Ja
          nie mam pretensji do kibicow Wisly, Ruchu, czy Amici za to ze uwazaja swoje
          kluby za najlepsze, wiec czemu ty masz takie pretensje do legionistow?

> 4.Za kibiców debili niszczących swój stadion.

Pare klubow ma gorszych kiboli. Co wolisz? Kibicow podpalaczy, kibicow
          mordercow, czy kibicow bijacych innych ludzi (niekoniecznie innych kibicow).

> Nie mam kompleksu Legi.........i,ale kiedy oni ostatnio odnieśli jakis sukces?

A co to ma do rzeczy.

• Gość: kajo95 Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 15:43
          Gość portalu: McR napisał(a):

> Legia jest nielubiana za całokształt.
          > 1.Za CWKS
          > 2.Za brankę do wojska.
          > 3.Za przekonanie o tym że jest najlepsza.
          > 4.Za kibiców debili niszczących swój stadion.
          > Nie mam kompleksu Legi.........i,ale kiedy oni ostatnio odnieśli jakis sukces?

ad. pkt 4.
          widzisz masz kompleksy. skoro nie lubisz legii za to co opisałeś w punktach od 1
          do 3 to powinieneś na to co zrobiły debile mieniące się kibicami legii ze swoim
          stadionem patrzeć obojętnie lub w ostateczności z satysfakcją. a ty za to legii
          nie lubisz. no cóż logika wypowiedzi godna "pozazdroszczenia".
        • Gość: mati Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 12:16
          sorry ale jakiego klubu jestes kibicem? i co uwazasz za sukces? czy to, ze
          Legia jest od zawsze (bywaly owszem wyjatki, co ma prawo sie zdazac nawet MU)
          w czolowce, gra o mistrzostwo kraju, wywalczyla najwiecej razy PP, gra w
          pucharach.... i co?
        • Gość: mati Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 12:19
          klubem wojskowym Legia byla od zawsze (poczytaj ksiazki historyczne, np o
          legionach Pilsudzkiego), a branka to byla za czasow rozbiorow w czesci
          rosyjskiej. a to, ze ktos uwaza sie za najlepszego to nie znaczy, ze jest taki
          niedobry tylko sie reklamuje. widac u ciebie to jest w zlym tonie sie dobrze
          zareklamowac, bo wolisz byc kiepski, beznadziejny itd. i wtedy jestes cool i
          cie wszyscy lubia nie?
      • Gość: gaza Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 27.02.02, 14:11
        Masz całkowitą rację Legioniści wszystko tłumaczą kompleksami,nie potrafią przejrzeć na oczy i
        dostrzec że ich amatorsko zarządzany klub płyni bez ładu i składu.W przededniu rozpoczęcia
        sezonu,gdzie zapowiadają walkę o tytuł ( ciekawe jaki ) sprzedają bramkarza nr 1 i tak właściwie
        nie wiadomo kto będzie bronił.Może Stanew,może młody z Lecha a może Boruc.Karwana też chętnie
        by sprzedali ale on jest od nich cwańszy i odejdzie za pół roku zkartą zawodniczą w ręku.Legia jest
        beznajdziejnie zarządzanym klubem o czym świadczy m.in. brak sponsora.
        Przy tej ilości widzów jaka chodzi na mecze Legii, można na Legii zarabiać,ale trzeba umieć.
        • Gość: calagan Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.pl 27.02.02, 14:50
          Gość portalu: gaza napisał(a):

> Masz całkowitą rację Legioniści wszystko tłumaczą kompleksami,nie potrafią prze
          > jrzeć na oczy i
          > dostrzec że ich amatorsko zarządzany klub płyni bez ładu i składu.W przededniu
          > rozpoczęcia
          > sezonu,gdzie zapowiadają walkę o tytuł ( ciekawe jaki ) sprzedają bramkarza nr
          > 1 i tak właściwie
          > nie wiadomo kto będzie bronił.

Martwisz sie tym? Czemu, przeciez nie lubisz Legii. Powinienes sie cieszyc.

Może Stanew,może młody z Lecha a może Boruc.Kar
          > wana też chętnie
          > by sprzedali ale on jest od nich cwańszy i odejdzie za pół roku zkartą zawodnic
          > zą w ręku.

I znow to samo.

Legia jest
          > beznajdziejnie zarządzanym klubem o czym świadczy m.in. brak sponsora.

To oznacza, ze w Polsce sa tylko trzy kluby zarzadzane dobrze. Wisla, Groclin i
          Amica. Bo tylko one maja sponsorow. Duzych. Reszta zyje z Canal + i datkow od
          malych sponsorow.

> Przy tej ilości widzów jaka chodzi na mecze Legii, można na Legii zarabiać,ale
          > trzeba umieć.

Wiem, kazac im placic za bilet 10tys. zl. To napewno sprowadzi wieksza ilosc
          kibicow. Ale zauwaz, ze nawet Wisla na kibicach nie zarabia, wiec moze zmienisz
          teorie?

• Gość: gaza Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 27.02.02, 15:16
            Nie martwię się tym że sprzedano Kowalewskiego, alejest to dlamnie dowód że Legia jest
            zarządzana w sposób nieprofesjonalny, jest raczej witryną handlową anie klubem który mógłby zacząć
            się liczyć w Europie.Długi okres w jakim Legia nie odniosła sukcesów,powoduje frustrację wśród jej
            kibiców.Twoja reakcja jest dla mnie jej dowodem.
            Życzę sukcesów
            • Gość: calagan Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.pl 27.02.02, 16:10

> Nie martwię się tym że sprzedano Kowalewskiego, alejest to dlamnie dowód że Leg
              > ia jest
              > zarządzana w sposób nieprofesjonalny, jest raczej witryną handlową anie klubem
              > który mógłby zacząć
              > się liczyć w Europie.Długi okres w jakim Legia nie odniosła sukcesów,powoduje f
              > rustrację wśród jej
              > kibiców.Twoja reakcja jest dla mnie jej dowodem.
              > Życzę sukcesów

Chyba nie zrozumiales. Legia - klub pilkarski, ktorego budzet zamyka sie w
              kwocie jednocyfrowej (znaczy mniej niz 10mln zl). Czyli o jakies 10mln. zl mniej
              niz rok temu. Kontrakty pilkarzy sa wysokie, bo nie dalo sie ich zmienic
              (zmniejszono tylko Zielkowi, bo nie mial waznego, a byl kontuzjowany). Zeby
              podbijac Europe (pilkarsko) trzeba miec fure pieniedzy. Tych Legia nie ma. Nie
              ma obecnie zadnego sponsora strategicznego. Sprzedaz Kowalewskiego byla bardzo
              korzystna ekonomicznie. Pilkarsko ja uwazam to za blad, ale wielu innych (i to
              kibicow Legii) cieszy sie z tego. Nie widze zwiazku miedzy profesjonalnym
              prowadzeniem klubu, a sprzedaza Kowalewskiego. Czy to, ze MU sprzedal Stama, bez
              pozyskania nikogo na jego miejsce (co dosyc dlugo im sie odbijalo czkawka)
              swiadczy o nieprofesjonalnym zarzadzaniu? Polskie kluby nie sa jeszcze tak
              bogate, zeby odrzucic korzystne oferty finansowe za swoich pilkarzy (zwlaszcza
              jak maja problemy finansowe). Jak myslisz dlaczego spadl Lech? Bo przez lata
              sprzedawal kolejnych najlepszych pilkarzy i zostali najslabsi, ktorzy nie byli
              wstanie utrzymac klubu. Dlaczego Gornik gra tak slabo? Bo najlepszych sprzedali.
              Wymieniac dalej? Wisla ma kupe szmalu (jak na polskie warunki). I poza
              mistrzostwem polski tez nic w europie nie osiagnela. Znaczy ze jest zarzadzana
              nieprofesjonalnie? A co ma frustracja do tego?

• Gość: gaza Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 28.02.02, 10:21
                Chyba nie zrozumiales. Legia - klub pilkarski, ktorego budzet zamyka sie w
                kwocie jednocyfrowej (znaczy mniej niz 10mln zl). Czyli o jakies 10mln. zl mniej
                niz rok temu. Kontrakty pilkarzy sa wysokie, bo nie dalo sie ich zmienic
                (zmniejszono tylko Zielkowi, bo nie mial waznego, a byl kontuzjowany). Zeby
                podbijac Europe (pilkarsko) trzeba miec fure pieniedzy. Tych Legia nie ma. Nie
                ma obecnie zadnego sponsora strategicznego. Sprzedaz Kowalewskiego byla bardzo
                korzystna ekonomicznie. Pilkarsko ja uwazam to za blad, ale wielu innych (i to
                kibicow Legii) cieszy sie z tego. Nie widze zwiazku miedzy profesjonalnym
                prowadzeniem klubu, a sprzedaza Kowalewskiego. Czy to, ze MU sprzedal Stama, bez
                pozyskania nikogo na jego miejsce (co dosyc dlugo im sie odbijalo czkawka)
                swiadczy o nieprofesjonalnym zarzadzaniu? Polskie kluby nie sa jeszcze tak
                bogate, zeby odrzucic korzystne oferty finansowe za swoich pilkarzy (zwlaszcza
                jak maja problemy finansowe). Jak myslisz dlaczego spadl Lech? Bo przez lata
                sprzedawal kolejnych najlepszych pilkarzy i zostali najslabsi, ktorzy nie byli
                wstanie utrzymac klubu. Dlaczego Gornik gra tak slabo? Bo najlepszych sprzedali.
                Wymieniac dalej? Wisla ma kupe szmalu (jak na polskie warunki). I poza
                mistrzostwem polski tez nic w europie nie osiagnela. Znaczy ze jest zarzadzana
                nieprofesjonalnie? A co ma frustracja do tego?
                Pozwoliłem sobie zacytować Twój post.Sprzedaż Kowalewskiego dokonana w tak wariacki
                sposób,podczas gdy wychodził w sparingach jako pierwszy bramkarz świadczy że Legia sprzedaje
                piłkarza po którego zgłosi się klient.I nie jest ważne że piłkarz ten stanowi ważne ogniwo w
                zespole,że to Kowalewski miał być pierwszym a Stanew zaledwie rezerwowym.Nagle cała drużyna
                zostaje przebudowywana,ile czasu potrwa zgranie Ziela,Gierasimowskiego i Nowaka ze
                Stanewem.Co się stanie jak Stanew odniesie kontuzję,Boruc gra słabo w rezerwach (chociaż
                Kowalewski) mówi że ma on talent.
                W wyniku działańLegii stan jest takiże na dwa dni przed inauguracją sezonu (gdzie celem jest
                mistrzostwo) nie ma bramkarza i linii obrony,może pomoże Jóźwiak alenawet ten transfer świadczy o
                przypadkowości wmyśleniu działaczy Legii.
                Jeśli tak bardzo potrzebują pieniędzy to powinni sprzedać Karwana bo mimo jego klasy łatwiej go
                zastąpić niż Kowalewskiego,a Karwan i tak odejdzie tylko za darmo.Popatrz jak Romanowski bez
                sentymentów sprzedaje Bąka jak pietruszkę na targu,wręcz go wypycha z Polonii aby tylko nie odszedł
                za darmo.
                Co do Jaapa, to jego odejście (moim zdaniem ) nie było przyczyną słabszej gry MU,raczej wpływ miała
                niejasna sytuacja sir Alex'a oraztrudności z wkomponowaniem Verona.
                pozdrawiam,będę w piątek na meczu może Gumiś przypomni się Legionistą
                • Gość: calagan Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.02.02, 14:30

> Pozwoliłem sobie zacytować Twój post.Sprzedaż Kowalewskiego dokonana w tak wari
                  > acki
                  > sposób,podczas gdy wychodził w sparingach jako pierwszy bramkarz świadczy że Le
                  > gia sprzedaje
                  > piłkarza po którego zgłosi się klient.I nie jest ważne że piłkarz ten stanowi w
                  > ażne ogniwo w
                  > zespole,że to Kowalewski miał być pierwszym a Stanew zaledwie rezerwowym.

Czy uwazasz, ze Ciupial, albo inny prezes polskiego klubu mialby jakies
                  sentymenty co do sprzedazy najlepszego pilkarza za bardzo dobra kase. Kestem
                  dziwnie przekonany, ze gdyby zglosil sie Inter i zaoferowal 3mln$ za Zurawia i to
                  teraz to poszedlby na pniu.

Nagle
                  > cała drużyna
                  > zostaje przebudowywana,ile czasu potrwa zgranie Ziela,Gierasimowskiego i Nowaka
                  > ze
                  > Stanewem.

Sytuacja taka bylaby takze w przypadku pozostania Kowala. Obrona obecnie nie
                  jest stabilna, wiec zmiana bramkarza, niewiele juz zmieni. A Stanev nie jest tako
                  obcy, bo caly okres przygotowawczy przepracowal z druzyna i troche sie zgral.
                  Jane ze to nie to samo, ale lepsze niz sciagniecie Matyska za czym optowalo wielu.

Co się stanie jak Stanew odniesie kontuzję,Boruc gra słabo w rezerwach
                  > (chociaż
                  > Kowalewski) mówi że ma on talent.

Wiec modlmy sie zeby takowej nie odniosl.

> W wyniku działańLegii stan jest takiże na dwa dni przed inauguracją sezonu (gdz
                  > ie celem jest
                  > mistrzostwo) nie ma bramkarza i linii obrony,może pomoże Jóźwiak alenawet ten
                  > transfer świadczy o
                  > przypadkowości wmyśleniu działaczy Legii.

A Stanev to niby napasnik? Wina dzialaczy rozumiem jest plaga kontuzji w
                  druzynie (glownie obroncow)? No tak. Moze klub ktoremu kibicujesz stac na
                  utrzymanie 40 pilkarzy, ale Legii chwilowo nie. Kadra liczy 26 - 27 zawodnikow i
                  jest to sporo. Razem z Jozwiakiem jest 10 obroncow. Niestety polowa niezdatna do
                  gry z powodu kontuzji o chorob (Siadaczka). To nie przypadkowosc w mysleniu. Czy
                  Wisla, albo Amica tez ma 10 obroncow. I nie mowie tu o ich klasie. Bo jak
                  Glowacki, Baszczysnski i zajac zlapia kontuzje to i obrona bedzie bardzo slaba.

> Jeśli tak bardzo potrzebują pieniędzy to powinni sprzedać Karwana bo mimo jego
                  > klasy łatwiej go
                  > zastąpić niż Kowalewskiego,a Karwan i tak odejdzie tylko za darmo.

Widzisz i tu jest pies pogrzebany. Wszyscy wiedza ze mu sie konczy kontrakt. Na
                  dodatek Bartek zlapal jesienia kontuzje i dopiero teraz ja wyleczyl. Nikt (a
                  mozesz wierzyc, ze Legia probowala) nie chcial go teraz kupic. I nie dlatego, ze
                  jest slaby, ale dlatego, ze za pol roku konczy mu sie kontrakt. Legia robila to
                  samo co Romanowski - wypychala go prawie sila (za co wielu mialo do niej zal).
                  Ale Bartek tez nie kwapil sie z odejsciem. W jego kontrakcie byla dodatkowo
                  klauzla, ze kosztuje tylko 1mln$ (ale podawane sa rozne sumy).

Popatrz jak R
                  > omanowski bez
                  > sentymentów sprzedaje Bąka jak pietruszkę na targu,wręcz go wypycha z Polonii a
                  > by tylko nie odszedł
                  > za darmo.

No i jak to sie skonczylo? Bak wrocil, Polonia go nie chciala, a Roman
                  zaszantazowal pilkarza (podobno za PS), ze jak nie przedluzy z nim kontraktu o
                  pol roku (albo rok - nie pamietam) to nie wypozyczy go i o MS moze zapomniec. To
                  byloby pewnie lepsze! Tylko, ze polonia nie ma kibicow i tam nikt nie protestuje
                  przy oslabianiu w ten sposob druzyny. Legia ma i zawsze robi sie wielka afera.

> Co do Jaapa, to jego odejście (moim zdaniem ) nie było przyczyną słabszej gry M
                  > U,raczej wpływ miała
                  > niejasna sytuacja sir Alex'a oraztrudności z wkomponowaniem Verona.
                  > pozdrawiam,będę w piątek na meczu może Gumiś przypomni się Legionistą

Bylo przyczyna, bo fatalnie grala glownie obrona. Oni strzelali duzo bramek, zel
                  jeszcze wiecej tracili. To, ze Fergi odejdzie bylo wiadomo juz rok temu (chociaz
                  teraz zmienil zdanie), ale odejscie Jaapa bylo nagle i bez uzupelnien.
                  Mam nadzieje ze sie tylko pokarze, ale nic nie strzeli.

• Gość: gaza Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 28.02.02, 15:00
                    :

> Gość portalu: gaza napisał(a):
                    >

>
                    > Czy uwazasz, ze Ciupial, albo inny prezes polskiego klubu mialby jakies
                    > sentymenty co do sprzedazy najlepszego pilkarza za bardzo dobra kase. Kestem
                    > dziwnie przekonany, ze gdyby zglosil sie Inter i zaoferowal 3mln$ za Zurawia i
                    > to
                    > teraz to poszedlby na pniu.
                    > Uważam że czy innym jest sprzedaż podstawowego bramkarzastopera lub rozgrywającego aczym
                    innym sprzedaż nawet żurawskiego na miejsce którego w Wiśle jest Cantoro,Sypniewski owszem obaj
                    gorsi ale są wstanie go zastąpić

> Sytuacja taka bylaby takze w przypadku pozostania Kowala. Obrona obecnie nie
                    > jest stabilna, wiec zmiana bramkarza, niewiele juz zmieni. A Stanev nie jest ta
                    > ko
                    > obcy, bo caly okres przygotowawczy przepracowal z druzyna i troche sie zgral.
                    > Jane ze to nie to samo, ale lepsze niz sciagniecie Matyska za czym optowalo wie
                    > lu.
                    > Stanew grał jako drugi raczej z drugą obronąnie pierwszą i co najważniejsze tak naprawdę nic o nim
                    nie wiemy.Jasne że to lepsze niz Matysek
                    > Co się stanie jak Stanew odniesie kontuzję,Boruc gra słabo w rezerwach
                    > > (chociaż
                    > > Kowalewski) mówi że ma on talent.
                    >
                    > Wiec modlmy sie zeby takowej nie odniosl.
                    > Tylko to pozostaje
                    > > W wyniku działańLegii stan jest takiże na dwa dni przed inauguracją sezonu
                    > (gdz
                    > > ie celem jest
                    > > mistrzostwo) nie ma bramkarza i linii obrony,może pomoże Jóźwiak alenawe
                    > t ten
                    > > transfer świadczy o
                    > > przypadkowości wmyśleniu działaczy Legii.
                    >
                    > A Stanev to niby napasnik? Wina dzialaczy rozumiem jest plaga kontuzji w
                    > druzynie (glownie obroncow)? No tak. Moze klub ktoremu kibicujesz stac na
                    > utrzymanie 40 pilkarzy, ale Legii chwilowo nie. Kadra liczy 26 - 27 zawodnikow
                    > i
                    > jest to sporo. Razem z Jozwiakiem jest 10 obroncow. Niestety polowa niezdatna d
                    > o
                    > gry z powodu kontuzji o chorob (Siadaczka). To nie przypadkowosc w mysleniu. Cz
                    > y
                    > Wisla, albo Amica tez ma 10 obroncow. I nie mowie tu o ich klasie. Bo jak
                    > Glowacki, Baszczysnski i zajac zlapia kontuzje to i obrona bedzie bardzo slaba.
                    >W wiśle zastępcy to Kuzera,Jop,Kaliciakmimo że sprzedali M.Zająca
                    w Amice Mosór Kościelniak,Dudka (sprzedali Pęczaka Siarę)
                    > > Jeśli tak bardzo potrzebują pieniędzy to powinni sprzedać Karwana bo mimo
                    > jego
                    > > klasy łatwiej go
                    > > zastąpić niż Kowalewskiego,a Karwan i tak odejdzie tylko za darmo.
                    >
                    > Widzisz i tu jest pies pogrzebany. Wszyscy wiedza ze mu sie konczy kontrakt. N
                    > a
                    > dodatek Bartek zlapal jesienia kontuzje i dopiero teraz ja wyleczyl. Nikt (a
                    > mozesz wierzyc, ze Legia probowala) nie chcial go teraz kupic. I nie dlatego, z
                    > e
                    > jest slaby, ale dlatego, ze za pol roku konczy mu sie kontrakt. Legia robila to
                    >
                    > samo co Romanowski - wypychala go prawie sila (za co wielu mialo do niej zal).
                    > Ale Bartek tez nie kwapil sie z odejsciem. W jego kontrakcie byla dodatkowo
                    > klauzla, ze kosztuje tylko 1mln$ (ale podawane sa rozne sumy).
                    > Widzisz i cały problem Legii polega natym że potrzeba było kasy ( w planach za Karwana),on się nie
                    sprzedał i wtedy panika kogo tu sprzedać i wypadło na Kowala czy to jest profesjonalne.
                    > Popatrz jak R
                    > > omanowski bez
                    > > sentymentów sprzedaje Bąka jak pietruszkę na targu,wręcz go wypycha z Polo
                    > nii a
                    > > by tylko nie odszedł
                    > > za darmo.
                    >
                    > No i jak to sie skonczylo? Bak wrocil, Polonia go nie chciala, a Roman
                    > zaszantazowal pilkarza (podobno za PS), ze jak nie przedluzy z nim kontraktu o
                    > pol roku (albo rok - nie pamietam) to nie wypozyczy go i o MS moze zapomniec. T
                    > o
                    > byloby pewnie lepsze! Tylko, ze polonia nie ma kibicow i tam nikt nie protestuj
                    > e
                    > przy oslabianiu w ten sposob druzyny. Legia ma i zawsze robi sie wielka afera.
                    > No i chyba Polonia wyjdzie na Baku lepiej niz Legia na Karwanie

Pozdrawiam
                    >
                    • Gość: calagan Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.02.02, 15:12

> :
                      >
                      > > Gość portalu: gaza napisał(a):
                      > >
                      >
                      > >
                      > > Czy uwazasz, ze Ciupial, albo inny prezes polskiego klubu mialby jakies
                      > > sentymenty co do sprzedazy najlepszego pilkarza za bardzo dobra kase. Kest
                      > em
                      > > dziwnie przekonany, ze gdyby zglosil sie Inter i zaoferowal 3mln$ za Zuraw
                      > ia i
                      > > to
                      > > teraz to poszedlby na pniu.
                      > > Uważam że czy innym jest sprzedaż podstawowego bramkarzastopera lub rozgry
                      > wającego aczym
                      > innym sprzedaż nawet żurawskiego na miejsce którego w Wiśle jest Cantoro,Sypnie
                      > wski owszem obaj
                      > gorsi ale są wstanie go zastąpić

Jak to jest? Stanev moze jest i gorszy, ale nie moze zastapic Kowala, a gorszy
                      Cantoro juz tak? Poza tym on jeszcze nie zagral, a juz polowa kibicow wydala
                      wyrok - jest gorszy. A jak bedzie fenomenalny to co? Odszczekasz (przepraszam za
                      wyrazenie).

>
                      >
                      > > Sytuacja taka bylaby takze w przypadku pozostania Kowala. Obrona obecnie
                      > nie
                      > > jest stabilna, wiec zmiana bramkarza, niewiele juz zmieni. A Stanev nie je
                      > st ta
                      > > ko
                      > > obcy, bo caly okres przygotowawczy przepracowal z druzyna i troche sie zgr
                      > al.
                      > > Jane ze to nie to samo, ale lepsze niz sciagniecie Matyska za czym optowal
                      > o wie
                      > > lu.
                      > > Stanew grał jako drugi raczej z drugą obronąnie pierwszą i co najważniejsz
                      > e tak naprawdę nic o nim
                      > nie wiemy.Jasne że to lepsze niz Matysek

No wlasnie. teraz jest taki problem z obrona, ze kazda staje sie pierwsza. I sam
                      piszesz ze niec o nim nie wiemy. Wiec moze jednak jest dobry?

> > Co się stanie jak Stanew odniesie kontuzję,Boruc gra słabo w rezerwach
                      > > > (chociaż
                      > > > Kowalewski) mówi że ma on talent.
                      > >
                      > > Wiec modlmy sie zeby takowej nie odniosl.
                      > > Tylko to pozostaje
                      > > > W wyniku działańLegii stan jest takiże na dwa dni przed inauguracją s
                      > ezonu
                      > > (gdz
                      > > > ie celem jest
                      > > > mistrzostwo) nie ma bramkarza i linii obrony,może pomoże Jóźwiak al
                      > enawe
                      > > t ten
                      > > > transfer świadczy o
                      > > > przypadkowości wmyśleniu działaczy Legii.
                      > >
                      > > A Stanev to niby napasnik? Wina dzialaczy rozumiem jest plaga kontuzji w
                      > > druzynie (glownie obroncow)? No tak. Moze klub ktoremu kibicujesz stac na
                      > > utrzymanie 40 pilkarzy, ale Legii chwilowo nie. Kadra liczy 26 - 27 zawodn
                      > ikow
                      > > i
                      > > jest to sporo. Razem z Jozwiakiem jest 10 obroncow. Niestety polowa niezda
                      > tna d
                      > > o
                      > > gry z powodu kontuzji o chorob (Siadaczka). To nie przypadkowosc w mysleni
                      > u. Cz
                      > > y
                      > > Wisla, albo Amica tez ma 10 obroncow. I nie mowie tu o ich klasie. Bo jak
                      > > Glowacki, Baszczysnski i zajac zlapia kontuzje to i obrona bedzie bardzo s
                      > laba.
                      > >W wiśle zastępcy to Kuzera,Jop,Kaliciakmimo że sprzedali M.Zająca
                      > w Amice Mosór Kościelniak,Dudka (sprzedali Pęczaka Siarę)

I uwazasz, ze sa swietni? Jop w widzewie nie blyszczal, Kuzera tez troche
                      przygasl. Koscielniak to tez nie taki mocarz.

> > > Jeśli tak bardzo potrzebują pieniędzy to powinni sprzedać Karwana bo
                      > mimo
                      > > jego
                      > > > klasy łatwiej go
                      > > > zastąpić niż Kowalewskiego,a Karwan i tak odejdzie tylko za darmo.
                      > >
                      > > Widzisz i tu jest pies pogrzebany. Wszyscy wiedza ze mu sie konczy kontra
                      > kt. N
                      > > a
                      > > dodatek Bartek zlapal jesienia kontuzje i dopiero teraz ja wyleczyl. Nikt
                      > (a
                      > > mozesz wierzyc, ze Legia probowala) nie chcial go teraz kupic. I nie dlate
                      > go, z
                      > > e
                      > > jest slaby, ale dlatego, ze za pol roku konczy mu sie kontrakt. Legia robi
                      > la to
                      > >
                      > > samo co Romanowski - wypychala go prawie sila (za co wielu mialo do niej z
                      > al).
                      > > Ale Bartek tez nie kwapil sie z odejsciem. W jego kontrakcie byla dodatkow
                      > o
                      > > klauzla, ze kosztuje tylko 1mln$ (ale podawane sa rozne sumy).
                      > > Widzisz i cały problem Legii polega natym że potrzeba było kasy ( w planac
                      > h za Karwana),on się nie
                      > sprzedał i wtedy panika kogo tu sprzedać i wypadło na Kowala czy to jest profes
                      > jonalne.

No tak, teoria spiskowa dziejow. Padlo na Kowala, ale zeby moglo pasc to ktos
                      musial sie nim najpierw zainteresowac. Troche naciagana teoria nie sadzisz?

> > Popatrz jak R
                      > > > omanowski bez
                      > > > sentymentów sprzedaje Bąka jak pietruszkę na targu,wręcz go wypycha z
                      > Polo
                      > > nii a
                      > > > by tylko nie odszedł
                      > > > za darmo.
                      > >
                      > > No i jak to sie skonczylo? Bak wrocil, Polonia go nie chciala, a Roman
                      > > zaszantazowal pilkarza (podobno za PS), ze jak nie przedluzy z nim kontrak
                      > tu o
                      > > pol roku (albo rok - nie pamietam) to nie wypozyczy go i o MS moze zapomni
                      > ec. T
                      > > o
                      > > byloby pewnie lepsze! Tylko, ze polonia nie ma kibicow i tam nikt nie prot
                      > estuj
                      > > e
                      > > przy oslabianiu w ten sposob druzyny. Legia ma i zawsze robi sie wielka af
                      > era.
                      > > No i chyba Polonia wyjdzie na Baku lepiej niz Legia na Karwanie

No nie wiem. Legii za Krwana cos jednak udalo sie skubnac, a Bak w Anglii jakos
                      nie blysnal. I jak tego nie zrobi na MS (o ile pojedzie - przypadki chodza po
                      ludzich) to i Roman wtopi.

>
                      > Pozdrawiam
                      > >

• Gość: gaza Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 28.02.02, 15:22
                        Tak na Stanewa już prawie zapadł wyrok,mam nadzieję że nie czyta gazet albo netu.Może jest OK i
                        będę musiał szczekać.Ale jakoś w to nie wierzę.
                  • Gość: L'V Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 01.03.02, 14:57
                    > Gość portalu: calagan napisał(a):
                    > byloby pewnie lepsze! Tylko, ze polonia nie ma kibicow

:-D

> i tam nikt nie protestuje przy oslabianiu w ten sposob druzyny

"Kasa misiu, kasa"

• przystojny_bystry_skromny Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! 27.02.02, 15:16
        Masz całkowitą rację. Urojone kompleksy to czołowa broń legiofilów.
        Z drugiej strony są ludzie którzy po prostu mają kompleks legii i pieprzą o
        niej bez sensu non stop.
        Prawda jak zwykla leży po środku.

Choć dalej od legii. :)
      • Gość: Robert Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 27.02.02, 15:32
        Problem Legii nazywa się ZAPATRZENIE W SIEBIE . Jesteśmy najlepsi, w kadrze Engela grają nasi
        zawodnicy,mamy najmądrzejszego trenera,najlepszą publikę,stadion gdzie grać powinna
        reprezentacja (nie w Chorzowie,Poznaniu,Krakowie),jesteśmy najlepsi a wszystcy grają przeciwko
        nam,sędziowie są stronniczy,PZPN nas nienawidzi.
        A tak serio to Legia jest takim samym klubem jak inne i nawet historii nie ma za bardzo co
        wspominać.Bo co mecze z Feyenordem.Widzew i Górnik zrobili więcej w pucharach a Legia ostatnio
        pojechała po awans do Valencji.Jak to się skończyło wszystcy wiedzą.
        Oj Legio snij o potędze.
        • Gość: kajo95 Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 15:53
          Gość portalu: Robert napisał(a):

> Problem Legii nazywa się ZAPATRZENIE W SIEBIE . Jesteśmy najlepsi,w kadrze En
          > gela grają nasi zawodnicy

A JACY GRAJĄ, WASI?

>,mamy najmądrzejszego trenera,najlepszą publikę,stadion gdzie grać po
          > winna
          > reprezentacja (nie w Chorzowie,Poznaniu,Krakowie)

GDZIE NAPISANO, ŻE KIBICE LEGII UWAŻAJĄ SWOJEGO TRENERA ZA NIEOMYLNEGO. KIBICÓW
          NAPRAWDĘ LEGIA MA NAJLEPSZYCH BO NIBY KTO? AMICA? RADOMSKO? WISŁA?

>,jesteśmy najlepsi a wszystc
          > y grają przeciwko
          > nam,sędziowie są stronniczy,PZPN nas nienawidzi.
          > A tak serio to Legia jest takim samym klubem jak inne i nawet historii nie ma z
          > a bardzo co
          > wspominać.Bo co mecze z Feyenordem.Widzew i Górnik zrobili więcej w pucharach a
          > Legia ostatnio
          > pojechała po awans do Valencji.Jak to się skończyło wszystcy wiedzą.
          > Oj Legio snij o potędze.

ALE JAKOŚ ZA GRANICĄ TO BARDZIEJ ZNAJĄ LEGIĘ NIZ WIDZEW. A CO DO WIDZEWA TO CO
          OSIĄGNĄŁ WIĘCEJ W PUCHARACH NIŻ LEGIA?

PS.
          WSZYSCY A NIE "WSZYSTCY". TAK, TAK SPIESZYŁEŚ SIĘ...
        • Gość: calagan Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.pl 27.02.02, 15:56

> Problem Legii nazywa się ZAPATRZENIE W SIEBIE . Jesteśmy najlepsi, w kadrze En
          > gela grają nasi
          > zawodnicy,mamy najmądrzejszego trenera,najlepszą publikę,stadion gdzie grać po
          > winna
          > reprezentacja (nie w Chorzowie,Poznaniu,Krakowie),jesteśmy najlepsi a wszystc
          > y grają przeciwko
          > nam,sędziowie są stronniczy,PZPN nas nienawidzi.

Jak kazdy kibic. Slyszales ile razy na tym forum kibice poloni powolywali sie
          na swoje pochodzenie (gnebieni i zdlawieni przez komune itp.). Wislacy tez co
          chwila zaczynaja watek jaka to oni maja wspaniala druzyne i czego to oni wiosna
          nie dokonaja. Bez sensu. Takie teksty moga walic dzialacze. A i tak wszystko
          zweryfikuje boisko.

> A tak serio to Legia jest takim samym klubem jak inne i nawet historii nie ma z
          > a bardzo co
          > wspominać.

Ja tam jestem zadowolony z historii. Nie ma sie czego specjalnie wstydzic (i
          nie pisac znowu o powolywaniu do wojska - kidys juz pisalem - nie bylo swietych,
          zwlaszcza w okresie komuny)

Bo co mecze z Feyenordem.Widzew i Górnik zrobili więcej w pucharach a
          > Legia ostatnio
          > pojechała po awans do Valencji.Jak to się skończyło wszystcy wiedzą.

Chyba jednak nie znasz tak do konca historii polskiej pilki noznej. W pucharach
          generalnie najwieksze sukcesy odniosla Legia (grala w nich najczesciej i calkiem
          niezle). Gornikm poza szczesliwym (ale w sumie zasluzonym) awansem do finalu PZP
          (chyba) niewiele wiecej osiagnal. Widzew tez mial tylko dwa wyskoki (poczatek
          lat 80 i LM). A snic kazdy moze i Amica i Groclin i Wisla, to czemu Legia nie?
          Anuz sie spelni.

• Gość: obuz Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: 217.153.44.* 27.02.02, 17:03
            Ja tam nie mam kompleksow. Uwielbiam Legie i tyle. Ze dwa inne kluby w miare
            lubie. Znajdzie sie tez troche takich, ktore sa mi obojetne i takich, ktorych
            nie lubie. Szanuje prawie wszystkie, a nie pluje nawet na te, ktorych nie
            szanuje. Po prostu omijam.

Jak ktos nie lubi Legii to niech sie najlepiej zajmie swoim ulubionym klubem.
            • Gość: maciekl Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 28.02.02, 10:23
              Brawo!
              Kibicujmy swoim,buczmy na innych ale w granicach normalnego dopingu.
              Pozdrawiam
        • Gość: mati Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 10:12
          KOMPLEKSY TO MAJA TACY NP.WIELCY NIEWIDOCZNI W WARSZAWIE KIBICE POLONII
          (PODOBNO TAK BARDZO ZASLUZONEJ DLA POLSKIEJ PILKI, PRZEPRASZAM A CZYM ONA SIE
          ZASLUZYLA-CHYBA NIEWYPARZONYM I PROWOKUJACYM JEZOREM PIEKARZEWSKIEGO!!!). PO
          PROSTU WSZYSCY POD PRZYKRYWKA TEGO, ZE NP. LEGIA ZABIERALA NAJLEPSZYCH DO
          WOJSKA-CZYLI GRANIA W PILKE( A TAKI GORNIK TO CO KAZAL PILKARZOM WCHODZIC DO
          KOPALNI ZAROBIC NA WILLE?), PADA DESZCZ ALBO DOSTALI PO GEBIE I TERAZ MUSZA
          JAKOS ODREAGOWAC? A FAKTEM JEST, ZE BEDAC WIELE RAZY ZA GRANICA OBCOKRAJOWCY Z
          NASZEGO KRAJU POTRAFIA WYMIENIC NAZWE "LEGIA"!!!! WIEM PEWNIE NIE SA
          ZAKOMPLEKSIENI :) A CO DO PUCHAROW TO TEN, KTORY PISAL O WIEKSZYCH WYCZYNACH
          GORNIKA CZY WIDZEWA TO CHYBA TYLKO SLYSZAL O FINALE SZCZESLIWYM (RZUT MONETA)
          DLA GORNIKA CZY WYELIMINOWANIU ANGOLI PRZEZ WIDZEW. A WIEC KTO DWA RAZY BYL W
          POLFINALE EUROPEJSKICH PUCHAROW (W TYM JUZ W CHUDYCH LATACH 90 ZE SLABA LEDWO
          UTRZYMUJACA SIE W NASZEJ LIDZE EKIPA PILKARZY)? LEGIA. KTO BYL PIERWSZY W
          LIDZE MISTRZOW I DOSZEDL DO CWIERCFINALU? LEGIA. PO PROSTU PRZECIWNIKOM NASZEJ
          DRUZYNY CIEZKO PRZECHODZI PRZEZ GARDLO, ZE LEGIA JEST LEPSZA, TYLKO WOLA GADAC
          GLUPOTY! A CO DO KIBICOW TO CO MOZE W TAKICH WRONKACH ALBO INNYM RADOMSKU JEST
          SUPERATMOSFERA? TYLKO W DUZYCH MIASTACH JAK WA-WA (LEGIA TYLKO OCZYWISCIE),
          POZNAN CZY NA LODZKIM WIDZEWIE TERAZ COS SIE DZIEJE NA TRYBUNACH. W SENSIE
          POZYTYWNYM OCZYWISCIE. WIEC SIE ZASTANOWCIE PRZED NAPISANIEM KOLEJNYCH BZDUR.
          • Gość: Robert Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 28.02.02, 10:39
            Drogi mati !
            Tak zwane etaty kopalnianne Górnika Zabrze były obroną przed branką do woja,w latach
            osiemdziesiątych praca w kopalni (nawet na fikcyjnym etecie) stanowiła podstawę do odroczenia,
            ajeśli pracowało się do 28 roku życia to przechodziło się do rezerwy bez przewry w życiorysie na
            służbę wLegii , Sląsku lub Zawiszy.
            Notabene był taki piłkarz Jerzy Wijas który nie chciał "pracować" na kopalni ale nie chciał też słuzyć w
            Legii itp.
            Wyladował w zasadniczej , i grał w jakiejś czwartej lidze.
            Dzięki tym lewym etetom Górnik w połowie lat 80 miał bardzo dobrą drużynę - prawie samych
            hanysów.
            • Gość: mati Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 12:13
              UCIECZKA OD WOJA TO MOZE BYLA I KLUB ZE SLASKA (GORNEGO OCZYWISCIE), ALE CO NA
              TO POWIEDZIELIBY GORNICY, GDYBY MOGLI SIE W TAMTYCH CZASACH WYPOWIADAC.
              NAPEWNO BY SIE CIESZYLI, ZE ZAMIAST DOSTAWAC WIELKIE PREMIE ZA HAROWKE NA DOLE
              I NARAZANIE ZYCIA KOPACZE DOSTAWALI OLBRZYMIA FORSE! I WLASNIE PILKARZYKI SZLI
              DO GORNICZYCH KLUBOW NIE ZEBY SIE OBRONIC PRZED WOJSKIEM TYLKO DLA KONKRETNIE
              WIELKIEJ KASY - WIEKSZEJ NIZ W LEGII I INNYCH KLUBACH RESORTU. A JAK Z LAPANKA
              DO MILICJI, NP. "WSPANIALA" WIESELKA, TO CO NIBY TAM TEZ UCIEKALI PRZED
              WOJSKIEM. FAJNIE ALE MILICJA BYLA CHYBA JEDNAK BARDZIEJ ZNIENAWIDZONA OD
              WOJSKA, BO BYLA SILA KARZACA WLASNY NAROD NA USLUGACH RZADZACYCH. WIEC
              MILICYJNE KLUBY NIE BYLY BE, PRAWDA? :(
              • Gość: Robert Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 28.02.02, 12:27

> UCIECZKA OD WOJA TO MOZE BYLA I KLUB ZE SLASKA (GORNEGO OCZYWISCIE), ALE CO NA
                > TO POWIEDZIELIBY GORNICY, GDYBY MOGLI SIE W TAMTYCH CZASACH WYPOWIADAC.
                > NAPEWNO BY SIE CIESZYLI, ZE ZAMIAST DOSTAWAC WIELKIE PREMIE ZA HAROWKE NA DOLE
                > I NARAZANIE ZYCIA KOPACZE DOSTAWALI OLBRZYMIA FORSE! I WLASNIE PILKARZYKI SZLI
                > DO GORNICZYCH KLUBOW NIE ZEBY SIE OBRONIC PRZED WOJSKIEM TYLKO DLA KONKRETNIE
                > WIELKIEJ KASY - WIEKSZEJ NIZ W LEGII I INNYCH KLUBACH RESORTU. A JAK Z LAPANKA
                > DO MILICJI, NP. "WSPANIALA" WIESELKA, TO CO NIBY TAM TEZ UCIEKALI PRZED
                > WOJSKIEM. FAJNIE ALE MILICJA BYLA CHYBA JEDNAK BARDZIEJ ZNIENAWIDZONA OD
                > WOJSKA, BO BYLA SILA KARZACA WLASNY NAROD NA USLUGACH RZADZACYCH. WIEC
                > MILICYJNE KLUBY NIE BYLY BE, PRAWDA? :(
                Żaden Ślązak nie chciał grać w Legii,przykład np.Pol
                i pamiętaj np.Ruch nie miał etetów kopalnianych stąd Buncol w Legii.Wisła,Gwardia jakoś miały miejsze
                przebicie na rynku piłkarskim ale może to brało się stąd że polską rządzili generałowie.
                W całej komunie odbywała się niepisana rywalizacja wojsko- milicja np.Jugosłwia Dynamo -
                Partizan,ZSRR Dynamo - CSKA, do tej pory nie czytałem nic natemat Polski.
                • Gość: mati Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 12:39
                  widzisz i dlatego uwazam, ze nie powinno sie nie lubic Legii za np. pseudo
                  pobor do woja. taka sama sytuacja byla w calym naszym bloku, wiec nalezy to
                  moze wytknac bylym wladzom, a co do Legii to nalezy znalezc konkretniejsze
                  powody. dlaczego nie lubia ludzie Legii w Polsce: bo jest zawsze na piedestale
                  zainteresowania publicznego. to taka typowa ludzka zawisc. nie lubia ludzie
                  tak samo Lindy, czy innej osoby publicznej, bo zazdroszcza mu kasy i
                  popularnosci.... a za granica? Man Utd, Bayern, Real? bo sa najwieksze i
                  najpopularniejsze, slowem wiekosc i popularnosc szkodzi :)
                  • Gość: Szaszko Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: 217.98.233.* 02.03.02, 12:36
                    > dlaczego nie lubia ludzie Legii w Polsce: bo jest zawsze na piedestale
                    > zainteresowania publicznego. to taka typowa ludzka zawisc.

A czemu jest na piedestale? WYLACZNIE dlatego ze jest z Warszawy, gdzie wiekszosc
                    gazet ma swoje redakcje. Wiec za co ja lubic?
                • Gość: kajo95 Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 12:43

> Gość portalu: mati napisał(a):
                  >
                  > > UCIECZKA OD WOJA TO MOZE BYLA I KLUB ZE SLASKA (GORNEGO OCZYWISCIE), ALE C
                  > O NA
                  > > TO POWIEDZIELIBY GORNICY, GDYBY MOGLI SIE W TAMTYCH CZASACH WYPOWIADAC.
                  > > NAPEWNO BY SIE CIESZYLI, ZE ZAMIAST DOSTAWAC WIELKIE PREMIE ZA HAROWKE NA
                  > DOLE
                  > > I NARAZANIE ZYCIA KOPACZE DOSTAWALI OLBRZYMIA FORSE! I WLASNIE PILKARZYKI
                  > SZLI
                  > > DO GORNICZYCH KLUBOW NIE ZEBY SIE OBRONIC PRZED WOJSKIEM TYLKO DLA KONKRET
                  > NIE
                  > > WIELKIEJ KASY - WIEKSZEJ NIZ W LEGII I INNYCH KLUBACH RESORTU. A JAK Z LAP
                  > ANKA
                  > > DO MILICJI, NP. "WSPANIALA" WIESELKA, TO CO NIBY TAM TEZ UCIEKALI PRZED
                  > > WOJSKIEM. FAJNIE ALE MILICJA BYLA CHYBA JEDNAK BARDZIEJ ZNIENAWIDZONA OD
                  > > WOJSKA, BO BYLA SILA KARZACA WLASNY NAROD NA USLUGACH RZADZACYCH. WIEC
                  > > MILICYJNE KLUBY NIE BYLY BE, PRAWDA? :(
                  > Żaden Ślązak nie chciał grać w Legii,przykład np.Pol

czyżby? a lucjan brychczy?

• Gość: Robert Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.internetia.pl 28.02.02, 13:15
                    Niewiem jak to jest z Brychczym tzn. czy jest autochtonem czy przyjezdnym (imię i nazwisko wskazują
                    na szkołę lwowską).
                    Sprawdzę i się odezwę.
          • Gość: L'V Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 15:43

> KOMPLEKSY TO MAJA TACY NP.WIELCY NIEWIDOCZNI W WARSZAWIE KIBICE POLONII
            > (PODOBNO TAK BARDZO ZASLUZONEJ DLA POLSKIEJ PILKI, PRZEPRASZAM A CZYM ONA SIE
            > ZASLUZYLA-CHYBA NIEWYPARZONYM I PROWOKUJACYM JEZOREM PIEKARZEWSKIEGO!!!).

Ignorant.

> PO PROSTU WSZYSCY POD PRZYKRYWKA TEGO, ZE NP. LEGIA ZABIERALA NAJLEPSZYCH DO
            > WOJSKA-CZYLI GRANIA W PILKE( A TAKI GORNIK TO CO KAZAL PILKARZOM WCHODZIC DO
            > KOPALNI ZAROBIC NA WILLE?),

Gornikowi mozna bylo odnmowic, Legii nie. Capisci?
            BTW slyszales o losach Wawelu Krakow?

> A FAKTEM JEST, ZE BEDAC WIELE RAZY ZA GRANICA OBCOKRAJOWCY Z
            > NASZEGO KRAJU POTRAFIA WYMIENIC NAZWE "LEGIA"!!!!

I to jest powod, zeby kibicowac Legii? Maly czlowieczku....

> WIEM PEWNIE NIE SA ZAKOMPLEKSIENI :) A CO DO PUCHAROW TO TEN, KTORY PISAL O >
            WIEKSZYCH WYCZYNACH
            > GORNIKA CZY WIDZEWA TO CHYBA TYLKO SLYSZAL O FINALE SZCZESLIWYM (RZUT MONETA)
            > DLA GORNIKA CZY WYELIMINOWANIU ANGOLI PRZEZ WIDZEW. A WIEC KTO DWA RAZY BYL W
            > POLFINALE EUROPEJSKICH PUCHAROW (W TYM JUZ W CHUDYCH LATACH 90 ZE SLABA LEDWO
            > UTRZYMUJACA SIE W NASZEJ LIDZE EKIPA PILKARZY)? LEGIA. KTO BYL PIERWSZY W
            > LIDZE MISTRZOW I DOSZEDL DO CWIERCFINALU? LEGIA.

_Dziecko_ sukcesow Ludowego Wojska Polskiego. ;-/

A tak w ogole nie musisz krzyczec, chyba ze ci sie CapsLock zacial.
          • Gość: Szaszko Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: 217.98.233.* 28.02.02, 23:10

> FAKTEM JEST, ZE BEDAC WIELE RAZY ZA GRANICA OBCOKRAJOWCY Z NASZEGO KRAJU
            POTRAFIA WYMIENIC NAZWE "LEGIA"!!!!

Po pierwsze, za taka konstrukcje gramatyczna powinienes dostac nagrode:
            Najwiekszy Bubel Jezykowy Roku! "Będąc wiele razy za granicą obcokrajowcy z
            naszego kraju" - toz to Majstersztyk!!!
            Po drugie - bylem w tym roku za granica i najczescie wymienianym przez
            obcokrajowcow zespolem byla Wisla Krakow (mniej wiecej w 70%). Moze ma na to
            wplyw fakt ze rzecz dziala sie w Hiszpanii, gdzie szeroko znany jest casus Realu
            Saragossa, ale raczej to, ze w ciagu ostatnich kilku lat Wisla jest jedynym
            zespolem, ktory osiagal JAKIEKOLWIEK sukcesy w Pucharach.

> A WIEC KTO DWA RAZY BYL W POLFINALE EUROPEJSKICH PUCHAROW (W TYM JUZ W CHUDYCH
            LATACH 90 ZE SLABA LEDWO UTRZYMUJACA SIE W NASZEJ LIDZE EKIPA PILKARZY)? LEGIA.
            KTO BYL PIERWSZY W LIDZE MISTRZOW I DOSZEDL DO CWIERCFINALU? LEGIA. PO PROSTU
            PRZECIWNIKOM NASZEJ DRUZYNY CIEZKO PRZECHODZI PRZEZ GARDLO, ZE LEGIA JEST LEPSZA.

Porazila mnie Twoja podworkowa logika: najpierw piszesz ze Legia miala W
            PRZESZLOSCI sukcesy, by za chwile napisac ze JEST lepsza niz inni.
            Szczyt kretynizmu i narcyzmu!!!

• Gość: Jaroslaw Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.bluewin.ch 28.02.02, 09:38
        Zgadzam sie z autorem. Zwolennicy Legii nie sa w stanie przyjac ze ich klub
        kojarzy sie z najbardziej nielubiana druzyna w kraju, ktora przez dziesiatki
        lat kaperowala zawodnikow pod pretekstem sluzby wojskowej.
        Jaroslaw
      • Gość: max Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: *.chello.pl 28.02.02, 11:17
        a co w tam Wy wiecie o Legi??? nic nie wiecie wiece tyle co wyczytacie w
        szmatławym Super Expressie i Przeglądzie Sportowym a skąd wiecei ile w tym
        wszystkim jest prawdy nieraz?
        Wiecie co Wam powiem w normalnie w świecie nie nawidzicie Legi i tu macie
        problem sami ze sobą ....
        • Gość: Sz Re: KOMPLEKSY, KOMPLEKSY, BLE, BLE,BLE, LEGIA!!! IP: 217.98.233.* 01.03.02, 13:54
          Gość portalu: max napisał(a):

> > Wiecie co Wam powiem w normalnie w świecie nie nawidzicie Legi i tu macie
          > problem sami ze sobą ....

A zastanawiales sie kiedys skad sie bierze ta nienawisc? moze sa jakies powody,
          ktorych Warszawiacy nie chca przyjac do wiadomosci?
          Do przemyslenia...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka