Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mówi 'Adrenalina' :)

17.05.04, 23:56
    Jonsson: Chcę zostać w Bydgoszczy

Gorące przywitanie towarzyszyło zawodnikowi Budlexu Polonii Bydgoszcz
    Andreasowi Jonssonowi przed jego występem w Częstochowie. Od prezydenta
    miasta otrzymał on puchar, a od zgromadzonych na stadionie widzów burzę braw.
    Zapewne większość z tych, którzy oklaskiwali w niedzielę Szweda, liczyła na
    to, że od nowego sezonu ponownie ujrzy "AJ" w biało-zielonych barwach.

Tymczasem okazuje się, że Jonsson do Częstochowy wcale nie ma zamiaru wracać.
    Informację taką wyjawił podczas pomeczowej konferencji prasowej.

"Klub, dla którego teraz jeżdżę - Bydgoszcz, bardzo się o mnie troszczy.
    Dlatego też nie widzę powodu, aby ponownie go zmieniać. Czuję się bardzo
    dobrze. Naprawdę nie chcę skakać z kwiatka na kwiatek. Jeśli wszystko będzie
    przebiegało tak jak trzeba, to nie będę miał nic przeciwko temu, aby tu
    zostać." - powiedział zgromadzonym w sali dziennikarzom Szwed.

Czyżby zatem zapewnienia Jonssona, że jedynym klubem w Polsce, który się
    liczy, jest dla niego Włókniarz, miały okazać się czcze? Podobnie jak słowa
    prezesa CKM Mariana Maślanki, który na każdym kroku podkreślał przywiązanie
    Szweda do klubu. Takiej deklaracji spodziewali się najwyraźniej dziennikarze,
    o kibicach nie wspominając. Wypowiedź Jonssona wywołała wśród nich małą
    konsternację.

"Powiedziałem co myślę. Nie chciałbym nikogo okłamywać" - podsumował Szwed.

/www.speedway.info.pl/

Mój komentarz: :))))))) I dbać mi o Andreaska jak o oczko w głowie, jest
    zawodnikiem, z którym możemy sie związać na dłuugie lata, jak nie wręcz na
    dziesięciolecia ;) Warto dbać, jak i Wrocław to robi, a nie co pare lat
    wymieniać, widać iż Jonsson potrafi docenić klub i przywiązuje sie do niego.
    Prawdopodobnie jest teraz rozgoryczonyi przez to iż, zrezygnowano z niego tak
    łatwo, tam gdzie starał sie zapuścić korzenie (Cze-wa), warto to wykorzystać
    i dać mu zapuścić korzenie u nas :)
    Obserwuj wątek
      • ivica Re: mówi 'Adrenalina' :) 18.05.04, 00:05
        thx Krottossie za radosne info. Teraz juz na 100% wiem iz odejscie Gollobow to to co najlepsze moglo nam sie trafic. Gdyby T.G zostal na pewno by nie bylo Andreasa. Masz racje dbac mi o niego!!!!

:)
      • m.python Re: mówi 'Adrenalina' :) 18.05.04, 00:19
        Spokojnie. Najpierw musimy się utrzymać, a do tego jest jeszcze daleko. Chyba
        nikt nie ma już złudzeń, że na wyjeździe wszędzie będą baty, a u siebie czekają
        nas teraz "mecze prawdy" z Czewą, Wrotkiem, Toruniem i Lesznem. Jeśli spadniemy
        temat Jonssona będzie nieaktualny.

Po drugie na razie jest kasa, ale kto wie jak to będzie pod koniec sezonu?

I w końcu, zapewne po tym sezonie Andrzej z Południa nie przedłuży kontraktu ze
        swoim cowboyem, a do e-ligi wejdą bogaci Nafciarze z Północy i też będą
        poszukiwać obcego. Jeśli Jonsson utrzyma formę będzie jednym z najbardziej
        łakomych kąsków, bo wciąż się rozwija i wkrótce powinien rządzić w światowym
        speedwayu. Wątpie żeby Polonia mogła przebić ich oferty, a jak pokazuje życie
        (przecież w Bydgoszczy ostatnio dobitnie się o tym przekonaliśmy) żużlowcy tak
        jak wszyscy reagują na ilość zer na czeku. I wtedy nawet ci co deklarowali
        jeździć w klubie do końca kariery zmieniają zdanie.

Fajnie byłoby zatrzymać A.J w Bydoszczy bo żaden z dotychczasowych stranieri
        nie podchodził do startów w Polonii tak profesjonalnie, ale nie wydaje mi się,
        że będzie to taka prosta sprawa.
        • krotoss Re: mówi 'Adrenalina' :) 18.05.04, 16:31
          mecze prawdy tak, ale myślę, że nawet jeśli je przegramy (w co nie wierzę) mamy
          już raczej zapewniony byt, ewentualnie możemy zająć 'barażowe' miejsce, i
          zapewne z Gorzowem a moze Lublinem walczyć o utrzymanie, lecz nie sądze,
          żebyśmy tą batalie przegrali.

Pieniądze są, szukają też nowych, na przyszły sezon mamy zapewnioną kase od
          Budlexu, a może i wejdzie jeszcze Kaufland w nazwę. Chęć Adrenaliny jest,
          pieniądze myślę, także powinno być dobrze. A stranieri będzie do wyboru dla
          tych z Gdańska, zresztą zwolnią sie Ci którzy spadną (pewnie Loram) i ci którzy
          nie przedłużą umów ze swoimi klubami. Gdyby ZKŻ spadł to już by było w ogóle do
          wybieranie - Richardsson i Pedełsen ;] (ale im tego nie życzę) Są też zawodnicy
          z GP dobrzy, którzy jeszcze nie są zakontraktowani i nowe wschodzące gwiazdy.
          • byzydura Re: mówi 'Adrenalina' :) 18.05.04, 20:14
            lepiej zajmijmy sie utrzymaniem, a potem myslmy o przedluzeniu kontraktow z
            jednymi, i zerwaniu z innymi (nie wymieniam nazwisk bo wiadomo o kogo chodzi).
            Na razie trzeba by wygrac ten cholerny rewanż z CKM-em.
            A wara jak mi ktory z Kowalikow i innych Krzyzaniakow na tor bedzie narzekal!!!
            Po tym co odstawili w Czewie to juz naprawde wkurzylem sie. Rozumiem
            przegrywac, ale z HONOREM panowie, z HONOREM.
            ps. thx ivica
            • Gość: iks Re: mówi 'Adrenalina' :) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 23:44
              O jakim honorze moze byc mowa w przypadku "torunskiego desantu"? Ludkowie
              skasowali forse z gory, a przynajmniej jes znaczna czesc, reszte spokoju
              zapewnia "szantaz" sponsorami, a wiec komfort i w chuja ciecie do konca sezonu
              zapewnione. A swoja droga jak wyczynom Koniowalika przyjrzec sie dokladniej,
              mozna przypuszczac ze wlasciciel Marwitu bedzie niedlugo bogaty jak jasna
              cholera. Skoro Mirus tak slicznie staje po tym wspanialym 1dniowym specyjale,
              to moze jek sie tego opic przed stosunkiem, to i co innego stanie? I kolor
              ladniejszy niz u viagry...
              • Gość: igrek Re: mówi 'Adrenalina' :) IP: *.atr.bydgoszcz.pl 19.05.04, 08:08
                Iksie masz rację. Kowalik stał się totalnym ignorantem. Ciekawe, że przez tyle
                lat potrafił dopasować sprzęt do każdego toru. teraz nagle zapomniał, Dopadła go
                jakaś amnezja. Po prostu widać, że nie chce mu się jeździć i tyle. Dobrze że
                jest Fijołek. Rutecki zabłysnął nie wystawiając Kowalika na mecz z RKM-em. Na co
                Miruś się obraził. Gwiazda pieprzona. Krzyżak chociaż w Bydgoszczy dobrze
                ostatnio jeździł.
                • zinekk Kowalik 19.05.04, 10:22
                  Ja nadal podejrzewam ze Kowalik kase i czas poswieca jakiemus zajeciu,które
                  bedzie kontynuował po sportowej karierze-czyli juz w przyszłym sezonie. Bo
                  co,jesli nie to..??? Lenistwo moze i tumiwisizm...
                  • Gość: byzydura Re: Kowalik IP: *.tvgawex.pl 19.05.04, 10:39
                    przeciez po co on ma sie wysilac? jezdzi w Bydgoszczy, nie w toruniu, a tu
                    swoich kibicow nie ma. Musi gdzies odjechac żużlową "emeryture". a jak skonczy
                    to spokojnie przeciez wezma go gdzies to torunia na jakies stanowisko. on jest
                    ustawiony a jezdzi... byle jezdzic. no i skoro nie wpuscili go na mecz z RKM-em
                    to musial wyrazic sprzeciw. w koncu kasy nigdy nie za wiele, a co on zarobi jak
                    go nie wystawiaja?
                    trzeba bylo wywalic go przed sezonem. madry Polak po szkodzie... :(((
                    • Gość: iks Re: Kowalik IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 12:29
                      No i wlasnie: jak mu nie zwalili przed sezonem to przynajmniej teraz niech go
                      nie dopuszczaja. Sprawiedliwosc jakas musi w koncu byc, co nie?
                    • Gość: Jazon Re: Kowalik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 23:11
                      I tu akurat nieprawda- Kowalik odszedł z Torunia bo za bardzo 'brykał' (tzn.
                      odważył sie skrytykowac zarząd klubu). Nie sądzę aby miał wrócic do Torunia bo
                      po prostu poza kibicami nie ma tam zadnych 'pleców'. I tyle- mnie akurat troche
                      szkoda faceta bo zawsze go lubiłem, ale kibicom z Bydgoszczy specjalnie się nie
                      dziwię. Trudno powiedziec co się z Kowalikiem dzieje- przecież udowadniał
                      nieraz że potrafi jeździc na dobrym poziomie. Chyba faktycznie planuje juz
                      emeryturę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka